Leeslijst Rijk(st)e kinderen in kinderboeken

 • Plaatje De dochters van sjeik Boul-Boul
  De dochters van sjeik Boul-Boul

  Hoffman, Marjon
  B-boek

  De schatrijke sjeik Boul-Boul moet van zijn vrouw honderd dagen als een gewoon mens leven. Ze verhuizen naar Londen. Voor Narous en haar zus verandert alles. Wat vinden zij van het 'gewone' leven...?

 • Plaatje De jongen met de gouden broek
  De jongen met de gouden broek

  Lundgren, Max
  B-boek

  Vert. van: Pojken med guldbyxorna Eerst denkt Mats dat hij droomt, als er steeds tientjes uit zijn zak komen, maar al gauw weet hij precies wat hij met het ...

 • Plaatje De superhoofdprijs
  De superhoofdprijs

  Gansewinkel, Annie van
  A-boek

  De ouders van Casper en Iris winnen een Superhoofdprijs van vijf miljoen. Ze ontdekken dat je met dat geld veel kunt kopen, maar geen vrienden.

 • Plaatje Een koffer met geld
  Een koffer met geld

  Sikkel, Manon
  B-boek

  Elvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Sinds hij twee miljoen euro heeft gekregen van zijn opa, kan hij kopen wat hij wil. Zijn moeder mag er niks van weten. Wat moet Elvis nu doen?

 • Plaatje Elvis Watt miljonair
  Elvis Watt miljonair

  Sikkel, Manon
  B-boek

  Elvis krijgt op zijn verjaardag een envelop met geld. Daarin zit niet een paar euro, maar een paar miljoen! Wat gaat hij daar mee doen?

 • Plaatje Heppie Kemper
  Heppie Kemper

  Sikkel, Manon
  B-boek

  Miljonair Elvis Watt gaat met zijn moeder, vuilniszakken vol geld en een schilderij van Rembrandt op zoek naar zijn onbekende vader. Ze reizen met hun 'Heppie Kemper' naar Frankrijk. Die brengt hen geluk, want ondanks allerlei problemen vinden ze wat ze zochten.

 • Plaatje Jackpot!
  Jackpot!

  Veerman, Arja
  B-boek

  Doenja krijgt een staatslot voor haar verjaardag. Ze verkoopt het aan haar moeder. Met dat lot wint haar moeder de jackpot en daardoor gaat ze opeens heel rare dingen doen.

 • Plaatje Joe Biljoen
  Joe Biljoen

  Walliams, David
  B-boek

  De vader van Joe is superrijk. Joe heeft alles en dan ook alles wat zijn hartje begeert. Maar er is één ding dat hij niet heeft: een vriend. Daarom besluit hij naar een gewone school te gaan, op zoek naar een echte vriend.

 • Plaatje Miljoenen
  Miljoenen

  Boyce, Frank Cottrell
  B-boek / AVI: E5

  Twee Engelse scholieren krijgen door toeval veel geld, afkomstig van een roofoverval. Damian wil er iets goeds mee doen; Anthony wil het beleggen. Ze hebben weinig tijd om zwart geld wit te wassen voor de invoering van de euro.

 • Plaatje Opeens miljonair
  Opeens miljonair

  McLaughlin, Tom
  B-boek

  Jasper (9) is uitvinder. Hij heeft zijn kat leren praten, en nu betalen mensen hem om hun kat ook te laten praten. Jasper begint een bedrijf en wordt schatrijk!

 • Plaatje Pippi Langkous
  Pippi Langkous

  Lindgren, Astrid
  B-boek / AVI: E6

  Vrolijke avonturen van Pippi Langkous, het meisje dat alles kan, alles mag en lekker veel geld heeft.

 • Plaatje Prinsenleven
  Prinsenleven

  Botman, Corien
  B-boek

  Charlie wint met een lot uit de Stratenloterij zes miljoen euro. Zal hij daar echt gelukkiger van worden?

 • Plaatje Wat te doen met 8 miljoen?
  Wat te doen met 8 miljoen?

  David, Keren
  C-boek

  Lisa wint acht miljoen in de loterij. De wereld ligt aan haar voeten. Maar wie zijn je echte vrienden als je kunt strooien met geld? En wat wil de mysterieuze Raf?

 • Plaatje Zwerfkind van adel
  Zwerfkind van adel

  Schotveld, Janneke
  A-boek

  Freule Robbie ontsnapt aan de zorg van haar butler. Ze wil zo graag een weekje leven zoals een zwerfkind leeft. Maar dat levert nogal wat problemen op!