Wish: Magisch eerbetoon aan alle Disney-films

Wie jarig is, trakteert! Dat doen de tekentovenaars van het honderdjarige Disney met het fonkelnieuwe en betoverend mooie sprookje Wish.

Door Eric le Duc
Wish van Disney
© Disney

In het magische rijk Rosas laat toverkoning Magnifico elke maand de wens van één van zijn onderdanen uitkomen. Op een dag neemt hij Asha aan als zijn nieuwe tovenaarsleerling. Zij ontdekt dat Magnifico niet helemaal eerlijk is. Hij vervult namelijk alleen kleine, onschuldige wensen die zijn macht niet in gevaar kunnen brengen. Maar iedereen heeft toch het recht om zijn dromen uit te laten komen? Dus roept Asha de hulp in van Star, een schattige gele wensster met een blij gezicht. Samen gaan zij op pad om koning Magnifico een lesje te leren.

Babygeitje in pyjama

Wish is een eerbetoon aan alle tekenfilms die Disney sinds 1937 heeft uitgebracht. Zo is de film voor een deel gemaakt met waterverf. Deze techniek werd al gebruikt in klassiekers als Sneeuwwitje en Bambi. Daarnaast is een belangrijke rol weggelegd voor Star, die eerder opdook in Assepoester en Pinokkio. Verder is Magnifico een ouderwetse schurk en natuurlijk zijn er ook mooie liedjes en gekke bijfiguren. Zoals Asha’s maatje Valentino, een nieuwsgierig babygeitje in pyjama dat voor veel problemen en chaos zorgt. Al deze ingrediënten maken van Wish een prachtig, spannend en vrolijk spektakel met nog veel meer verwijzingen naar eerdere Disney-avonturen. Kun jij ze ontdekken?

Wish

Wish Disney
Wanneer?
Nu in de bioscoop
Taal:
Nederlands en Engels gesproken
Versie:
Ook in 3D en 4D te zien