Sinds 2012 is De Club van Sinterklaas jaarlijks van begin oktober t/m 5 december in de Nederlandse bioscopen te zien. Alle 12 speelfilms zijn stuk voor stuk bekroond met de Gouden Film van het Nederlands Filmfestival voor meer dan 100.000 bioscoopbezoekers. In totaal zijn de Club films in Nederland en België al door 2,8 miljoen bioscoopbezoekers bezocht! In 2015 won De Club het Abraham Tuschinksi Fonds Gouden Kalf van het Publiek voor de film De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard (2014).

 

De Club van Sinterklaas Film: Het Grote Sneeuwavontuur (2024)

Ook in 2024 zal er uiteraard weer een film van De Club van Sinterklaas in de bioscoop te zien zijn! Onze 13e speelfilm zal vanaf 2 oktober 2024 draaien in alle bioscopen!

Jaap Reesema en Kim Kötter met hele gezin in nieuwe Club van Sinterklaasfilm

UTRECHT – Jaap Reesema en Kim Kötter spelen rollen in de nieuwe Club van Sinterklaas film met de titel Het Grote Sneeuwavontuur. Ook hun drie zoontjes Muck, Youp en Ted zullen in de film te zien zijn. Het gezin heeft de opnames net achter de rug. Daarvoor mochten ze afreizen naar het Oostenrijkse Tirol waar de film voor een groot deel werd opgenomen. Naast hen zijn er ook rollen voor de populaire Vlaming Niels Destadsbader en Britt Scholte. De film zal vanaf begin oktober te zien zijn in de bioscopen.

Na het grote succes van de vorige Club van Sinterklaasfilm – die met bijna 250.000 bezoekers  de best bezochte van de hele reeks werd, pakken de makers dit jaar groots uit voor alweer hun 13e bioscoopfilm.

In De Club van Sinterkaas film: Het Grote Sneeuwavontuur reizen Sinterklaas en zijn pieten via Oostenrijk naar Nederland om de grote wens van het meisje Sara te vervullen die daar in een skidorpje woont met haar vader. Daar ziet de Club van Sinterklaas voor het eerst sneeuw en binden ze zelfs de latten onder. Voor de populaire pieten van de club, zoals Coole Piet, Danspiet en Testpiet werden voor deze gelegenheid zelfs speciale skipakken en skihelmen ontworpen.

Het gezin Reesema-Kötter is groot fan van de Club van Sinterklaas en meespelen in deze film is dan ook een droom die uitkomt. Voor Jaap betekent dit zijn eerste acteerervaring. Ook schreef hij een nummer voor de film dat hij samen zingt met Danspiet. “De liedjes van de club zijn van zo’n hoog niveau”, aldus Reesema, “Ik ben dan ook supertrots dat ik nu ook een liedje in de film heb. Het is heel bijzonder om in zo’n hoogwaardige productie mee te draaien en nog meer bijzonder om dat met ons hele gezin te mogen ervaren.”

“De kinderen zijn al jaren grote grote fans”, vult Kim Kötter aan. “Ze zingen alle liedjes mee, dragen de kostuums en spelen de scenes na. We konden dan ook niet anders dan volmondig ja zeggen tegen dit filmavontuur. Met het hele gezin, dit gaan we nooit meer meemaken waarschijnlijk. En het wordt sowieso een prachtige film. De beelden zijn echt niet normaal hoe filmisch mooi.”

OVER DE CLUB VAN SINTERKLAAS FILM
De Club van Sinterklaas film: Het Grote Sneeuwavontuur zit net als haar voorgangers vol nieuwe, vrolijke liedjes van de enige echte De Club van Sinterklaas. De regie en het scenario van de film zijn opnieuw in handen van Martijn Koevoets. De film wordt geproduceerd door Jabadoo Pictures in coproductie met Dutch FilmWorks die de film begin oktober ook in de bioscoop brengt.

Tickets

De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot (2023)

Bestel nu je tickets!

De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot (2023)

Deze 12e film op rij draaide in 2023 in de Nederlandse & Vlaamse bioscopen en is daar door bijna 300.000 bezoekers gezien!

Het verhaal
Sinterklaas en zijn Pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot is vanaf oktober 2024 te zien via VOD en verkrijgbaar op DVD.

De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok (2022)

Deze 11e film op rij van De Club van Sinterklaas draaide in 2022 in de Nederlandse & Vlaamse bioscopen en is daar door meer dan 250.000 bezoekers gezien! In deze muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

De film is verkrijgbaar op DVD, via Video on Demand te huur en te zien bij Videoland!

De Club van Sinterklaas & het Vergeten Pietje (2021)

Deze 10e film van De Club van Sinterklaas draaide in 2021 in de Nederlandse bioscopen en is daar door meer dan 200.000 bezoekers gezien! In dit muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen. Hij krijgt de belangrijke taak om op de gouden sleutel van Sinterklaas te passen, maar dan mist hij de Pakjesboot. Met zijn beste vriend Pony draaft hij zo snel als hij kan over land naar Nederland, maar komt hij nog op tijd? Een kleine ramp dreigt, want zonder sleutel zal Sinterklaas geen kadootjes kunnen brengen bij alle kinderen die in huizen zonder schoorsteen wonen.

Dit is alweer de tiende bioscoopfilm van de fameuze club. Net als in 2020 zijn er in dit nieuwe avontuur rollen voor Luan (9) en Lucilla (6) Bellinga naast de bekende gezichten Coole Piet, Danspiet, Testpiet, Superpiet en natuurlijk Sinterklaas. Ook Frans Duijts speelt een rol in deze film als Franse bakker. Luan Bellinga nam samen met Coole Piet en Danspiet de titelsong voor zijn rekening. Net als de vorige negen De Club van Sinterklaas-films is ook deze film bekroond met een Gouden Film en net als haar voorgangers zit de muzikale Sinterklaasfilm boordevol nieuwe, vrolijke liedjes van de enige echte Club van Sinterklaas.

De film is verkrijgbaar op DVD (o.a. te koop bij bol.com), via Video on Demand en te zien bij Videoland.

De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest (2020)

Deze spannende film van De Club van Sinterklaas draaide in 2020 in de Nederlandse bioscopen en is door meer dan 100.000 bezoekers gezien!

YouTube-ster Luan Bellinga, bekend van de familievloggers De Bellinga’s, speelde een hoofdrol in DE CLUB VAN SINTERKLAAS EN HET GROTE PIETENFEEST. Daarnaast zong hij samen met Coole Piet de titelsong voor alweer het negende avontuur uit de succesvolle De Club van Sinterklaas-reeks. Dit jaar dreigde het grote Pietenfeest in het water te vallen, omdat Coole Piet werd vermist. Samen met de Pieten ging Luan naar hem op zoek. Naast Sinterklaas, Luan en de Pieten van De Club van Sinterklaas (o.a. Coole Piet, Danspiet, Testpiet, Superpiet en Sportpiet) speelde Walter De Donder en Marijn Klaver mee in de film. De regie en het scenario waren is in handen van Martijn Koevoets. De film werd geproduceerd door Jabadoo en won een Gouden Film voor 100.000 bioscoopbezoekers. De vorige acht De Club van Sinterklaas-films werden ook bekroond met een Gouden Film.

Het verhaal
Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

De film is verkrijgbaar op DVD (o.a. te koop bij bol.com), via Video on Demand en te zien bij Videoland.

 

2019 – Waar is het Grote Boek van Sinterklaas?
2018 – Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht
2017 – Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer
2016 – De Club van Sinterklaas & Geblaf op de Pakjesboot
2015 – De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes
2014 – De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard
2013 – De Club van Sinterklaas & De Pietenschool
2012 – De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter