Betalen voor plastic tasjes (week 01)

Ik zoek informatie voor groep:
5 6 7 8 iedereen
Meer lezen, kijken of luisteren over Betalen voor plastic tasjes: Hier vind je een lijstje van de bieb
 • Plaatje Gratis plastic tassen zijn verboden (Jeugdjournaal)
  jeugdjournaal.nl
  Gratis plastic tassen zijn verboden (Jeugdjournaal)

  Vanaf 1 januari 2016 moet je in de winkels betalen voor een plastic tas. Het verbod is bedacht om milieuvervuiling tegen te gaan. Bekijk dit onderwerp op de site van het Jeugdjournaal.

  x
 • Plaatje Plasic heroes
  plasticheroes.nl
  Plasic heroes

  Plastic afval kun je beter scheiden. Dat weet toch iedereen? Waarom, wat, waar en hoe? Op deze site lees je er alles over.

  x
 • Plaatje Plastic
  hetklokhuis.nl
  Plastic

  Kijk maar eens goed om je heen: je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gemaakt van plastic. Lotte laat zien hoe plastic wordt gemaakt, én wat je weer allemaal van plastic kan maken. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Plastic en dieren
  hetklokhuis.nl
  Plastic en dieren

  Nienke reist af naar Australië om te zien wat de gevolgen zijn van de zogenaamde 'plasticsoep'. De minuscule plastic deeltjes die overal in de oceaan terecht zijn gekomen blijken voor dieren een belangrijke belangrijke bedreiging. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Plastic recyclen, hoe doe je dat?
  schooltv.nl
  Plastic recyclen, hoe doe je dat?

  Er bestaan heel veel verschillende soorten plastic. Daarom worden plastic flessen apart ingezameld, om er vervolgens weer nieuwe flessen van te kunnen maken. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Plastic recycling
  hetklokhuis.nl
  Plastic recycling

  Speciale Klokhuisuitzending in het kader van de Zapp Your Planet Plasticweek. Nienke onderzoekt de inhoud van een gemiddelde Nederlandse vuilniszak. Met verrassende resultaten! Zo'n 80 procent van de inhoud kan worden gerecycled. Ook plastic.

  x
 • Plaatje Plastic soep
  schooltv.nl
  Plastic soep

  Wat gebeurt er met plastic dat in de natuur terechtkomt? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Plastic soep
  hetklokhuis.nl
  Plastic soep

  Een aanzienlijk deel van het plastic zwerfafval eindigt in de oceaan. Nienke reist af naar Australië om te zien wat dat voor gevolgen heeft voor de kwetsbare natuurgebieden aldaar. Samen met onderzoekers gaat ze 'plastic vissen'. Vooral de allerkleinste deeltjes blijken overal aanwezig. Bekijk deze...

  x
 • Plaatje Plastic soep in zeeën en oceanen
  samsam.net
  Plastic soep in zeeën en oceanen

  Meer dan 5 biljoen stukjes plastic drijven in de oceanen. Al die plastic deeltjes samen noemen we plastic soep. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Plastic Soup Junior
  plasticsoupfoundation.org
  Plastic Soup Junior

  Door zwerfafval lijken oceanen en zeeën soms wel plastic soep. Plastic in de zee is slecht voor het milieu. De Plastic Soup Foundation Junior is er voor & door kinderen die meer willen weten over de plastic soep en in actie willen komen. Neem snel een kijkje.

  x
 • Plaatje Villa Eeckhoorn
  villa-eeckhoorn.nl
  Villa Eeckhoorn

  De game Villa Eeckhoorn heeft als thema duurzaamheid en bestaat uit zes episodes. In het spel is mevrouw Ottelien van Ravenzwaai tot Reuzenrad, Oot, op zoek naar een erfgenaam voor haar landgoed ‘Villa Eeckhoorn’. Speel het spel, wie weet ben jij de persoon naar wie zij op zoek is.

  x