Zoeken: advocaat

Ik zoek informatie voor groep:
5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Zo word je advocaat
  docukit.nl
  Zo word je advocaat

  Ieder land heeft wetten, waaraan de inwoners zich moeten houden. Advocaten geven voor hun beroep mensen raad over 'de wet'. Advocaten helpen ook mensen die voor de rechter moeten komen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 163 (De Ruiter's Documentatiecentrum)....

  x
 • Plaatje Strafpleiter
  hetklokhuis.nl
  Strafpleiter

  Wat doet een advocaat, oftewel een strafpleiter? Margreet ontmoet de bekende advocate Inez Weski, zij is gespecialiseerd in internationaal strafrecht. Ze legt uit wat ze als strafpleiter voor een rechtszaak allemaal moet doen. Voor ze het kan opnemen tegen de rechtbank moet ze vooral veel dossiers lezen...

  x
 • Plaatje Waarom dragen advocaten een toga?
  willemwever.nl
  Waarom dragen advocaten een toga?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Rechtbank
  bibliotheek.nl
  Rechtbank

  De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben.

  x
 • Plaatje Zo werkt de rechtbank
  docukit.nl
  Zo werkt de rechtbank

  De rechtbank is het gebouw waar wordt rechtgesproken. Bij een misdaad moet de verdachte voor een rechter verschijnen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 355 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Rechters en Advocaten
  rechtersenadvocaten.nl
  Rechters en Advocaten

  Op deze website wordt speciaal aan kinderen en jongeren uitgelegd wat rechters en advocaten precies doen en wat er allemaal bij hun werk komt kijken. Je vindt hier antwoorden op allerlei vragen over het recht, de rechtbank en natuurlijk over rechters en advocaten.

  x