Zoeken: kerk

Ik zoek informatie voor groep:
4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje De Kikkerkol
    De Kikkerkol

    Tip van Tibbe
    "'Nu zou ik gaan rennen, Pepijn!' riep Trubbel. Pepijn draaide zich om en zette het op een lopen. Samen met Trubbel rende hij over de heide in de richting van de bosrand. 'Ik krijg jullie wel!' riep de vrouw hen na. 'Stelletje pestkoppen!' 'Jippie!' riep Trubbel. 'Dit is mijn lievelingsspelletje!'" (p....

    x
  • Plaatje Katholieken in de kerk
    schooltv.nl
    Katholieken in de kerk

    Op zondag gaan katholieken naar de kerk en vieren dan samen met de priester de eucharistie. Dan denken ze aan de dood en verrijzenis van Jezus. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Protestanten in de kerk
    schooltv.nl
    Protestanten in de kerk

    Protestanten komen voor hun eredienst bij elkaar in de kerk. De eredienst bestaat uit bidden, voorlezen uit de bijbel en de preek van de dominee. Soms vieren ze het avondmaal. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Veranderingen in de katholieke kerk in de jaren 60
    schooltv.nl
    Veranderingen in de katholieke kerk in de jaren 60

    De katholieke kerk veranderde in de jaren 60. Daarvoor stond de priester tijdens de dienst met zijn rug naar de kerkgangers toe en praatte hij Latijn. Nu kijkt hij de mensen aan en praat hij Nederlands. Ook de bisschop is moderner. Bekijk het filmpje van Welkom in de jaren 60 op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De katholieke kerk
    schooltv.nl
    De katholieke kerk

    Het gebedshuis van katholieken is een kerk. Zij komen er op zondag bij elkaar in de eucharistie. Ze luisteren naar verhalen uit de bijbel, de preek van de priester en delen het brood van Jezus. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De protestantse Kerk
    schooltv.nl
    De protestantse Kerk

    Het gebedshuis van protestanten is een kerk. Zij komen daar op zondag bij elkaar. Ze luisteren naar verhalen uit de bijbel en de preek van de dominee. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje De hoogste kerktoren van Nederland
    schooltv.nl
    De hoogste kerktoren van Nederland

    Met 112 meter en 32 centimeter is de Domtoren in Utrecht de hoogste kerktoren van Nederland. Je moet er aardig wat trappen voor beklimmen, maar dan heb je ook wel het mooiste uitzicht over Utrecht. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland
    jeugdjournaal.nl
    Drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland

    De Domtoren in Utrecht wordt de komende 5 jaar opgeknapt. Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland: Waarom moet de toren opgeknapt worden? Wat is er bijzonder aan De Dom? Waar staat deze toren nog meer om bekend?

    x
  • Plaatje Kerkuil
    vogelbescherming.nl
    Kerkuil

    Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de kerkuil.

    x
  • Plaatje Spreekbeurt Kerkuil
    kids.licg.nl
    Spreekbeurt Kerkuil

    Op deze site is de belangrijkste informatie over de kerkuil voor jou op een rijtje gezet. Aan de orde komen: Is dit een huisdier voor jou? De verzorging, wat doe je wel, wat doe je niet. Leuke weetjes en vragen die je bij een spreekbeurt aan je klas kunt stellen. (Met Adobe Acrobat Reader op je computer...

    x
  • Plaatje Yara van Kerkhof
    yaravankerkhof.nl
    Yara van Kerkhof

    Volg de shorttrackster Yara van Kerkhof op deze website.

    x
  • Plaatje De Nieuwe Kerk Amsterdam
    nieuwekerk.nl
    De Nieuwe Kerk Amsterdam

    Lees hier allerlei informatie over de Nieuwe Kerk in Amsterdam en bekijk de filmpjes.

    x
  • Plaatje Roda JC Kerkrade
    rodajckerkrade.nl
    Roda JC Kerkrade

    Alles wat je wilt weten over voetbalclub Roda JC uit Kerkrade vind je op deze site.

    x
  • x
  • Plaatje Statenbijbel
    hetklokhuis.nl
    Statenbijbel

    De Bijbel is een van de meest verkochte boeken van de wereld. Maar wat staat er eigenlijk allemaal in? Nizar gaat naar de kerk en ontmoet daar kinderen voor wie de verhalen uit de Bijbel heel belangrijk zijn. Hij bekijkt ook een heel bijzondere Bijbel uit 1637: de Statenbijbel. In de 17e eeuw was er...

    x
  • Plaatje Pinksteren
    schooltv.nl
    Pinksteren

    Pinksteren: een dag vrij. Maar waarom? Christenen vieren dan het begin van de kerk. Ze geloven dat de volgelingen van Jezus toen in zijn geest verder gingen. Kijk bij de Schooltv.nl naar het pinksterverhaal van Kees de Kort.

    x
  • Plaatje De Dom van Utrecht
    hetklokhuis.nl
    De Dom van Utrecht

    De Dom van Utrecht is de hoogste kerktoren van Nederland. Het kostte ruim 250 jaar om de kerk te bouwen! Er was heel veel geld en mankracht voor nodig. Maar tijdens een zware storm in 1674 is de kerk helemaal verwoest, alleen de Domtoren bleef overeind staan. Sosha zoekt uit hoe dat kan én hoe...

    x
  • Plaatje Canon-pad de opstand
    canon-pad-opstand.yurls.net
    Canon-pad de opstand

    In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de opstand.

    x
  • Plaatje Willem van Oranje vermoord
    schooltv.nl
    Willem van Oranje vermoord

    Nederland viel in de zestiende eeuw in handen van Spanje. Veel mensen waren daar niet blij mee. Willem van Oranje leidde het verzet tegen de Spaanse koning Filips II. Maar dat moet hij uiteindelijk met de dood bekopen.

    x
  • Plaatje Allerzielen
    weetwatjeviert.nl
    Allerzielen

    Met Allerzielen herdenkt men in veel katholieke kerken de overledenen. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje De Beeldenstorm
    docukit.nl
    De Beeldenstorm

    In een kerk of een klooster heerst vaak een rustige en vredige sfeer. Maar dat is niet altijd overal zo geweest. Vroeger had de Kerk heel veel geld. Veel kerkleiders waren hebzuchtig. Ze lieten hun kerk versieren met dure schilderijen en heiligenbeelden. Veel mensen kwamen daartegen in opstand. Lees...

    x
  • Plaatje Beleef de Lente
    vogelbescherming.nl
    Beleef de Lente

    Bij Beleef de Lente kijk je live mee in de vogelnesten van de bosuil, de kerkuil en de steenuil, de ooievaar, de koolmees, de zeearend en andere vogels. Je kunt de vogels volgen terwijl ze nestelen, broeden en hun jongen voeden.

    x
  • Plaatje Brandschilderen
    hetklokhuis.nl
    Brandschilderen

    Veel kerken zijn versierd met glas-in-loodramen. Nienke kijkt mee in het atelier van Marc Mulders hoe het nieuwe glasraam voor de Goudse Sint-Janskerk gemaakt wordt. Daarbij maak Marc gebruik van brandschilderen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Horloge
    hetklokhuis.nl
    Horloge

    Wist je dat een slingerklok de voorloper is van het polshorloge zonder batterijen? Dit systeem, bedacht door de zeventiende-eeuwse wetenschapper Christaan Huygens wordt nog steeds gebruikt. Horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Vroeger was een horloge alleen voor de rijken en moest de rest op...

    x
  • Plaatje Wie was Maarten Luther?
    schooltv.nl
    Wie was Maarten Luther?

    In de Middeleeuwen kon je je zonden afkopen bij de kerk om in de hemel te komen. De Duitse predikant Maarten Luther is erg tegen dit zogenaamde ‘aflaten’ en besluit uit kritiek op de Rooms katholieke kerk, zijn eigen kerk op te richten: de Lutherse kerk. Luther is hiermee een grondlegger...

    x
  • Plaatje De Speeltoren in Monnickendam
    schooltv.nl
    De Speeltoren in Monnickendam

    In de meeste kerktorens hangt een klokkenspel, ook wel carillon genoemd. Iemand die een carillon bespeelt, heet een beiaardier. Het oudste bespeelbare carillon van Europa staat in Monnickendam. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Stadsbeiaardier
    hetklokhuis.nl
    Stadsbeiaardier

    Eva wil graag weten waar het geluid van kerkklokken vandaan komt. Ze gaat langs bij een echte stadsbeiaardier. Hij speelt allerlei soorten muziek, van klassiek tot film. En de hele stad luistert mee. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Allerzielen
    schooltv.nl
    Allerzielen

    Allerzielen is de dag waarop katholieken aan hun overleden familie en vrienden denken. Op 2 november is het op veel katholieke begraafplaatsen een fleurig gezicht. Om aan de overledenen te denken, zijn de graven met mooie bloemen versierd. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Wat gebeurde er tijdens de Beeldenstorm?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Wat gebeurde er tijdens de Beeldenstorm?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Beleef de lente - In de klas
    vogelbescherming.nl
    Beleef de lente - In de klas

    Speciaal voor leerkrachten. Op deze 'In de klas pagina' staan leerzame filmpjes, leuke weetjes, een quiz en gratis lesmateriaal

    x
  • Plaatje Maarten Luther
    schooltv.nl
    Maarten Luther

    De Duitse monnik Maarten Luther heeft kritiek op de kerk. In 1517 timmert Luther 95 stellingen op de deur van de kerk. Daarin staat beschreven hoe hij de kerk veranderen wil. Wil je meer weten? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Notre-Dame van Parijs (WikiKids)
    wikikids.nl
    Notre-Dame van Parijs (WikiKids)

    Informatie over de kathedraal de Notre-Dame in Parijs uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

    x
  • Plaatje Het orgel van de Laurenskerk
    schooltv.nl
    Het orgel van de Laurenskerk

    Het grootste orgel van Nederland bevat maar liefst 7600 pijpen die het geluid produceren. Daardoor klinkt dat ene orgel als een enorm orkest. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Reformatiedag
    beleven.org
    Reformatiedag

    In de Wereld Feesten Almanak lees je informatie over Hervormingsdag, een herdenkingsdag op 31 oktober in de protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 proteststellingen tegen de katholieke kerk op de deur van de Slotkapel te Wittenberg gespijkerd...

    x
  • Plaatje Beeldenstorm
    surfspin.nl
    Beeldenstorm

    Maarten Luther was een geleerde Duitse monnik, die veel kritiek had op de katholieke kerk. Hij stichtte een nieuw soort geloof: het protestantisme. Aanhangers vernielden altaren en heiligenbeelden in de kerken. Dit heet een beeldenstorm. Wil je daar wel eens wat meer van weten, lees de informatie op...

    x
  • Plaatje De Beeldenstorm
    schooltv.nl
    De Beeldenstorm

    Ooit was er maar één godsdienst in Nederland: het katholicisme. Maar dan komen er mensen in protest tegen deze godsdienst en ontstaat het protestantisme. In het geheim houden de volgelingen, de protestanten, kerkdiensten. ‘Hagenpreken’ worden die ook wel genoemd. In 1566, ‘het...

    x
  • Plaatje De begraafplaats
    docukit.nl
    De begraafplaats

    Een begraafplaats is de laatste rustplaats van mensen die zijn overleden. Vroeger werden mensen naast de kerk begraven. Toen die kerkhoven vol waren, werden er speciale begraafplaatsen aangelegd. De eerste begraafplaatsen leken wel wat op parken. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Henry VIII
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Henry VIII

    Henry VIII was koning van Engeland tussen 1509 en 1547. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

    x
  • Plaatje Hervormingsdag
    weetwatjeviert.nl
    Hervormingsdag

    Maarten Luther spijkerder op 31 oktober 1517 een vel papier op een kerkdeur in het Duitse stadje Wittenberg. Daarop vertelde hij in 95 punten waar hij het in de kerk niet mee eens was. Lees erover op de site Weet wat je viert.

    x
  • Plaatje Kathedralen
    docukit.nl
    Kathedralen

    Kathedralen zijn grote kerken die bij de katholieke kerk horen. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 051. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Schrijvers van de Ronde Tafel
    schrijversvanderondetafel.nl
    Schrijvers van de Ronde Tafel

    Dit is de site van de Schrijvers van de Ronde Tafel. Onder deze naam komt een twintigtal schrijvers regelmatig bijeen. Het liefst op een plaats die iets met geschiedenis te maken heeft. Op deze site kun je de schrijvers en hun boeken leren kennen.

    x
  • Plaatje De Verlichting: Kennis is macht
    docukit.nl
    De Verlichting: Kennis is macht

    In Nederland mag je een eigen mening hebben. Dat is niet altijd zo geweest. In de zeventiende en achttiende eeuw hadden de Kerk en de koning veel macht. Veel mensen geloofden wat de koning en de Kerk zeiden. Een aantal mensen deed dat niet. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind...

    x
  • Plaatje Allerheiligen
    meertens.knaw.nl
    Allerheiligen

    Uitleg over "Allerheiligen" of het "Feest van alle Heiligen", een christelijke feestdag waarop alle heiligen van de Rooms-Katholieke kerk gezamenlijk worden vereerd en herdacht. Het feest wordt gevierd op 1 november.

    x
  • Plaatje Baksteenfabriek
    hetklokhuis.nl
    Baksteenfabriek

    Huizen, kantoren, sporthallen, scholen: bijna alles is gebouwd met bakstenen. We bouwen er al eeuwen mee. Ook oude kastelen, kerken en forten: allemaal muren van baksteen! Maar hoe worden ze gemaakt? Serah brengt een bezoek aan de baksteenfabriek. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Beëdiging en inhuldiging op 30 april 2013
    youtube.com
    Beëdiging en inhuldiging op 30 april 2013

    Bekijk hier een filmpje over de voorbereidingen van de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013. Over de Nieuwe Kerk en de Verenigde Vergadering.

    x
  • Plaatje Beeldenstorm - 1566
    schooltv.nl
    Beeldenstorm - 1566

    In 1566, meer dan vierhonderd jaar geleden, zijn veel mensen boos. Er is onrust in de Nederlanden. Er zijn spanningen over het geloof, veel mensen zijn werkloos en veel mensen hebben honger. En dan komt het plotseling tot een grote razernij tegen de kerken. Wat gebeurde er precies? Op de site van Vroeger...

    x
  • Plaatje Het is beeldenstorm!
    schooltv.nl
    Het is beeldenstorm!

    In de Gouden Eeuw was alleen het katholieke geloof toegestaan. In 1566 komen de protestanten in opstand. Dit leidt tot rellen, waarbij ze vele uitgebreide versieringen in de katholieke kerken vernielen. Bekijk het filmpje van Welkom in de 80-jarige Oorlog op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Christendom
    kidsweek.nl
    Christendom

    Op de website van Samsam vind je uitgebreide informatie over het christendom. Over het ontstaan, de bijbel, kerk en de feesten.

    x
  • Plaatje Nicolaas Copernicus
    geschiedenisinminifiguren.nl
    Nicolaas Copernicus

    De ontdekkingen van Nicolaas Copernicus zetten de wetenschappelijke wereld en ook de kerkelijke wereld op zijn kop! Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

    x
  • Plaatje Discovery museum
    discoverymuseum.nl
    Discovery museum

    In Discovery Museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Op deze site lees je er alles over dit museum in Kerkrade.

    x
  • Plaatje Dodenherdenking
    schooltv.nl
    Dodenherdenking

    Ieder jaar op 4 mei is het monument op De Dam het decor van een bijzondere bijeenkomst: Dodenherdenking. Iedereen die hier naartoe komt is om precies 8 uur twee minuten stil. Vooraf wordt in de Nieuwe Kerk een bijeenkomst gehouden. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Doopvont
    schooltv.nl
    Doopvont

    In elke katholieke kerk staat een mooi versierde doopvont. In dit water worden door de priester kinderen gedoopt. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Erasmus
    canonvannederland.nl
    Erasmus

    Erasmus was een denker. Hij dacht veel na over de kerk en het geloof. Lees verder op de website als je meer over hem wilt weten. Let op: kies de informatie die geschikt is voor je eigen groep of klas

    x
  • Plaatje Erasmus
    schooltv.nl
    Erasmus

    Erasmus wilde weten hoe het christendom en de kerk begonnen waren. Erasmus leefde 500 jaar geleden. In die tijd is hij al een beroemdheid. Zijn boeken worden veel verkocht en gelezen. Wil je meer weten over Erasmus? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Geestelijken in de middeleeuwen
    geschiedenisvoorkinderen.nl
    Geestelijken in de middeleeuwen

    Een klein gedeelte van de Middeleeuwse bevolking werkte voor de kerk: de geestelijken. Lees hier meer.

    x
  • Plaatje Groot-Brittannië
    docukit.nl
    Groot-Brittannië

    De hoofdstad van Groot-Brittannië is Londen. Er staan veel kantoorgebouwen en banken, maar ook veel mooie oude gebouwen. Zoals Westminster Abbey, de belangrijkste kerk van Engeland. En midden in Londen staat het paleis Buckingham Palace. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind...

    x
  • Plaatje Industrieel klimmer
    hetklokhuis.nl
    Industrieel klimmer

    Er zijn van die klusjes die gedaan moeten worden op plekken waarvan je denkt: hoe kun je daar nou bij? De onderkant van een brug, het dak van een kerktoren, het topje van een telefoonmast. Als zelfs een hijskraan er niet bij kan, worden de échte specialisten ingehuurd: industriële klimmers....

    x
  • Plaatje De kermis
    docukit.nl
    De kermis

    De kermis bestaat al heel lang. Ongeveer duizend jaar geleden hielden de mensen kerkmissen. Dat waren feestelijke gebeurtenissen. Van heinde en ver kwamen de mensen om erbij te kunnen zijn. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 044. Kijk...

    x
  • Plaatje Geschiedenis van de kermis
    schooltv.nl
    Geschiedenis van de kermis

    De kermis is een feest dat al heel erg lang bestaat. In de vroege Middeleeuwen werden al boerenkermissen gevierd, een feest in de open lucht met muziek, eten en drinken, rond de kerk van een dorp of stad. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Koning Willem-Alexander
    docukit.nl
    Koning Willem-Alexander

    Op 30 april 2013 zette Willem-Alexander zijn handtekening onder een belangrijk papier. Nu was hij écht de nieuwe koning. Daarna was er een plechtig moment in de Amsterdamse Nieuwe Kerk: de inhuldiging. Lees over koning Willem-Alexander op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit...

    x
  • Plaatje Hoe klinkt een lepel als je hem tegen de tafel tikt?
    proefjes.nl
    Hoe klinkt een lepel als je hem tegen de tafel tikt?

    Je hebt vast wel eens het geluid van een kerkklok gehoord. Als je met een lepel tegen de tafel tikt geeft dit een heel ander geluid. Of toch niet? Ontdek het met dit proefje.

    x
  • Plaatje Madurodam
    docukit.nl
    Madurodam

    In Den Haag ligt de miniatuur-stad Madurodam. Alles is er in het klein nagebouwd. Huizen, kerken en andere gebouwen. Straten met grachten, bruggen en een station. Maar ook winkels, huizen en een kermis. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie,...

    x
  • Plaatje Een nieuwe koning
    docukit.nl
    Een nieuwe koning

    Op 30 april 2013 is in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Willem-Alexander ingehuldigd als nieuwe koning van Nederland. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 364. Kijk in de (school)bieb.

    x
  • Plaatje Onrust in de Nederlanden
    schooltv.nl
    Onrust in de Nederlanden

    In 1566 is het onrustig in de Nederlanden. Veel mensen zijn ontevreden. Het komt tot een razernij tegen de kerken. Wat gebeurde er precies? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Ooievaar
    hetklokhuis.nl
    Ooievaar

    In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Mustafa naar een echt ooievaarsdorp om samen met een gids een ooievaarsnest van dichtbij te bekijken. Hoe ontwikkelt een ooievaarsjong zich in het ei, en wat en hoe eten de ooievaarskuikens? Mustafa wil ook nog graag een ooievaarsnest op de kerktoren bekijken....

    x
  • Plaatje Oude steden
    docukit.nl
    Oude steden

    De meeste steden in Nederland zijn tussen het jaar 1200 en 1400 ontstaan. Ze werden allemaal op ongeveer dezelfde manier gevormd. In het midden is het centrum. Daar omheen ligt een gracht. Er zijn kerken, bruggen, smalle straatjes, torens en molens. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Paaszaterdag (Stille zaterdag)
    weetwatjeviert.nl
    Paaszaterdag (Stille zaterdag)

    Nadat Jezus aan het kruis was gestorven legde Maria, diep verdrietig, haar zoon in een graf. Daar rustte hij op de laatste dag voor Pasen. Op de avond van Paaszaterdag of 'Stille Zaterdag' komen gelovigen in de kerk samen en steken een paaskaars aan. Die staat voor Jezus, die 'Licht van de wereld' wordt...

    x
  • Plaatje Pasen
    hetklokhuis.nl
    Pasen

    De Paashaas, paaseitjes, paasvuren, kerkdiensten: wat vieren we nou precies met Pasen? Waarom is Pasen elk jaar op een andere dag en wat hebben eieren en hazen er mee te maken? Bekijk hier de Klokhuisaflevering over Pasen.

    x
  • Plaatje Kun je rijst met je stem laten dansen?
    proefjes.nl
    Kun je rijst met je stem laten dansen?

    Heb je wel eens in de bioscoop gezeten en gemerkt dat je het stampen van het monster echt kon voelen? Of heb je wel eens een kerkorgel horen spelen en voelde je toen de muziek door je heen gaan? Hele harde muziek of geluiden kunnen dingen laten bewegen. In dit proefje kun je rijstkorrels laten bewegen...

    x
  • Plaatje Soul
    hetklokhuis.nl
    Soul

    Shirma Rouse is soulzangeres. Nienke gaat bij haar op bezoek. Jou raken is mijn werk; aldus Shirma. Ze vertelt hoe de oorsprong van de soulmuziek haar geïnspireerd heeft tot haar manier van zingen. Volgens haar komt in soulmuziek de straat en de kerk bij elkaar. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Steigerbouw
    hetklokhuis.nl
    Steigerbouw

    Het bouwen van steigers is topsport en gebeurt vaak hoog in de lucht. Dolores krijgt een lesje steigerbouw op tachtig meter hoogte bij de Nieuwe Kerk in Delft, waar aan de buitenkant van de toren renovatiewerkzaamheden plaatsvinden. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Uilen
    schooltv.nl
    Uilen

    Overdag slapen uilen in hun schuilplaatsen: oude gebouwen, kerktorens, ruïnes, holle bomen. Maar 's nachts komen ze tot leven en jagen op hun voedsel. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x