Zoeken: kinderboekenweek

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje Kinderboekenweekgeschenk 2017
  kinderboekenweek.nl
  Kinderboekenweekgeschenk 2017

  Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 schrijft Janneke Schotveld het Kinderboekenweekgeschenk 'Kattensoep'. De illustraties zijn van Annet Schaap. Je krijgt het boek cadeau als je in de Kinderboekenweek (4-15 oktober 2017) voor ten minste 10 euro aan kinderboeken koopt. Lees hier meer.

  x
 • Plaatje Drie vragen over de Kinderboekenweek 2016 (Jeugdjournaal)
  jeugdjournaal.nl
  Drie vragen over de Kinderboekenweek 2016 (Jeugdjournaal)

  Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over de Kinderboekenweek 2016: Wat gaat er in de Kinderboekenweek gebeuren? Welke boeken maken kans op de Gouden Griffel? Wat is het thema van de Kinderboekenweek?

  x
 • Plaatje Kinderboekenweek 2017
  kinderboekenweek.nl
  Kinderboekenweek 2017

  Het motto van de Kinderboekenweek 2017 is 'Gruwelijk eng'. Lekker griezelen in kinderboeken. Janneke Schotveld schrijft het kinderboekenweekgeschenk. Illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck maken het prentenboek. De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober...

  x
 • Plaatje Prentenboek Kinderboekenweek 2017
  kinderboekenweek.nl
  Prentenboek Kinderboekenweek 2017

  Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 maken Maranke Rinck en Martijn van der Linden een prentenboek. Dat prentenboek 'Knikkeruil' is bedoeld voor kinderen die nog te jong zijn voor het kinderboekenweekgeschenk. Tijdens de Kinderboekenweek (4 - 15 oktober 2017) verkrijgbaar in de boekhandel voor 6,95...

  x
 • Plaatje Kinderboekenweek
  docukit.nl
  Kinderboekenweek

  In oktober is het een extra lange week feest. Deze week duurt tien dagen. Op school, in de bieb en in de boekwinkel, overal wordt het feest gevierd. En alles draait om boeken. Kinderboekenweek! Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Junior Informatie, nr. 319 (De Ruiter's...

  x
 • Plaatje Kinderboekenweek 2015 (Juf Anke)
  jufanke.nl
  Kinderboekenweek 2015 (Juf Anke)

  Ideeën en lessuggesties van juf Anke bij de Kinderboekenweek 2015 'Raar maar waar'.

  x
 • Plaatje Werkboekje Kinderboekenweek 2016
  internetwijzer-bao.nl
  Werkboekje Kinderboekenweek 2016

  Een werkboekje met puzzels, kleurplaten en meer bij de Kinderboekenweek 2016, over opa's en oma's. Klik op het plaatje dan kun je met Adobe Acrobat Reader het bestand downloaden, opslaan of printen.

  x
 • Plaatje Liedjes bij de Kinderboekenweek 2013
  muziekenliedjes.yurls.net
  Liedjes bij de Kinderboekenweek 2013

  Een verzameling filmpjes met vrolijke liedjes om lekker op te bewegen en te dansen. Of om lekker hard mee te zingen. Bij het thema van de Kinderboekenweek 'Klaar voor de start'.

  x
 • Plaatje Tien snelle tips bij de Kinderboekenweek 2015
  leesplein.nl
  Tien snelle tips bij de Kinderboekenweek 2015

  Leesplein geeft tien snelle verwerkingstips om tijdens de Kinderboekenweek op school of in de bibliotheek met kinderen aan de slag te gaan.

  x
 • Plaatje Yurls Kinderboekenweek 2015
  kinderboekenweek.yurls.net
  Yurls Kinderboekenweek 2015

  Lesideeën, achtergronden, lees- en lestips en meer informatie over de Kinderboekenweek 2015: 'Raar maar waar'.

  x
 • Plaatje Kruiswoordpuzzel Kinderboekenweek
  digipuzzle.net
  Kruiswoordpuzzel Kinderboekenweek

  Wat weet jij eigenlijk van boeken? Test je kennis in deze kruiswoordpuzzel.

  x
 • Plaatje Webpad Kinderboekenweek 2016
  webpad-kbw-2016.yurls.net
  Webpad Kinderboekenweek 2016

  Dit webpad gaat over de Kinderboekenweek 2016. Het thema is: Voor altijd jong, over oma's en opa's. In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de Kinderboekenweek en opa's en oma's.

  x
 • Plaatje Kinderboek maken
  hetklokhuis.nl
  Kinderboek maken

  Schrijver Simon van der Geest en illustratrice Karst-Janneke Rogaar hebben het kinderboekenweekgeschenk 2015 gemaakt. Ze vertellen aan Nienke hoe ze het boek 'Per ongelukt' samen hebben gemaakt. Ze zijn allebei dol op toevallige ontdekkingen. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje De foto
  eduboek.nl
  De foto's van opa

  Dit online E-duboek hoort bij de Kinderboekenweek. In de Kinderboekenweek gaat het over opa’s en oma’s. Opa heeft heel veel foto's van voorwerpen en beroepen van vroeger. Neem maar eens een kijkje. Met filmpjes.

  x
 • Plaatje Webpad Griezelen
  webpad-kbw-2017.yurls.net
  Webpad Griezelen

  Dit webpad gaat over de Kinderboekenweek 2017. Het thema is: Gruwelijk eng! In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de Kinderboekenweek en andere griezelige zaken.

  x
 • Plaatje De zolder van opa
  eduboek.nl
  De zolder van opa

  Dit online E-duboek hoort bij de Kinderboekenweek. In de Kinderboekenweek gaat het over opa’s en oma’s. Op de zolder van opa en oma vind je allerlei dingen van vroeger. Neem maar eens een kijkje.

  x
 • Plaatje Feest ; Muziek en liedjes
  muziekenliedjes.yurls.net
  Feest ; Muziek en liedjes

  Een verzameling filmpjes met vrolijke feestmuziek en liedjes om lekker om lekker hard mee te zingen. Bij het thema van de Kinderboekenweek 'Feest'.

  x
 • Plaatje Griezelboek
  onedrive.live.com
  Griezelboek

  Dit online Eduboek hoort bij de Kinderboekenweek 2017. In die bijzondere week gaat het over griezelen. Dit boek staat vol met alles wat met gegriezel te maken heeft: griezelknutsels, monsterpuzzels, een spooklied en filmpjes. Durf jij snel een kijkje te nemen?

  x
 • Plaatje Doe-pad Griezelen
  doe-pad-griezelen.yurls.net
  Doe-pad Griezelen

  In dit doe-pad kun je luisteren, kijken en spelletjes doen rond het thema thema Griezelen. Dit doe-pad gaat over de Kinderboekenweek 2017. Het thema is: Gruwelijk eng!

  x
 • Plaatje Kies-pad Griezelen
  kies-pad-griezelen.yurls.net
  Kies-pad Griezelen

  In dit Kies-pad kun je luisteren, kijken en spelletjes doen rond het thema Griezelen. Dit kies-pad gaat over de Kinderboekenweek 2017. Het thema is: Gruwelijk eng!

  x
 • Plaatje Griezels in de natuur
  onedrive.live.com
  Griezels in de natuur

  Dit online Eduboek hoort bij de Kinderboekenweek 2017. Het thema van dit jaar is Griezelen. In dit boek lees je over de natuur. Je ontmoet 10 dieren die niet bepaald “moeders mooiste” zijn. Je kunt ze best griezelig noemen. Neem gerust een kijkje, het betekent niet altijd dat ze ook gevaarlijk...

  x
 • Plaatje Gruwelijk eng! (Kinderen voor Kinderen)
  kvk.bnnvara.nl
  Gruwelijk eng! (Kinderen voor Kinderen)

  Bekijk de videoclip bij het kinderboekenweeklied 2017 'Gruwelijk eng!'. Het lied wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. De tekst is bedacht door Jozua Douglas en de muziek is van Tjeerd Oosterhuis. Zing, dans en griezel maar mee!

  x
 • Plaatje Gruwelijk eng! Dansles
  kvk.bnnvara.nl
  Gruwelijk eng! Dansles

  Lekker dansen bij het kinderboekenweeklied 2017 'Gruwelijk eng!' van Kinderen voor Kinderen. Demi legt je het dansje stap voor stap uit. Zing, dans en griezel maar mee!

  x
 • Plaatje De
  escaperoom.yurls.net
  De 'gruwelijk enge' room

  Los de puzzels op en weet te ontsnappen uit deze 'gruwelijk enge' online escape room. Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017.

  x
 • Plaatje Hallo Wereld (KvK) ; Karaoke
  karaokekvk.bnnvara.nl
  Hallo Wereld (KvK) ; Karaoke

  Zing lekker mee met de karaokeversie van het Kinderen voor Kinderen-lied voor de Kinderboekenweek 2012: Hallo Wereld!.

  x
 • Plaatje Kinderboekenfeest (Liedjes)
  tijldamen.nl
  Kinderboekenfeest (Liedjes)

  Tijl Damen viert de verjaardag van de Kinderboekenweek. Zing en dans mee met de vrolijke liedjes. Hier kun je de liedjes beluisteren en de tekst downloaden.

  x
 • Plaatje Kinderboekenruil
  kinderboekenweek.nl
  Kinderboekenruil

  Boeken ruilen? Dat kan! Op de laatste zondag van de Kinderboekenweek 2017 (15 oktober) tussen 10.00 en 16.00 uur op station Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal. Ruil je uitgelezen (griezel)boek voor een ander. . Kijk op deze site als je hier meer over wilt weten.

  x
 • Plaatje Webpad Klaar voor de start
  webpad-kbw-2013.yurls.net
  Webpad Klaar voor de start

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de kinderboekenweek 2013. Met het thema 'Klaar voor de start', over kinderboeken over sport en spel. Met werk- en puzzelboekje.

  x
 • Plaatje De monstergids
  onedrive.live.com
  De monstergids

  Dit online Eduboek hoort bij de Kinderboekenweek 2017. In die bijzondere week gaat het over griezelen. Het is een boek over de vampier, de heks, de mummie, het monster van Frankenstein, het spook en de weerwolf. Met griezelige knutselopdrachten. Durf jij een kijkje te nemen?

  x
 • Plaatje Een bijzondere opa en oma, fantasieverhaal
  rianvisser.nl
  Een bijzondere opa en oma, fantasieverhaal

  Lessen voor groep 3 tot en met groep 8 bij het thema van de kinderboekenweek 'Voor altijd jong'. Over oma's en opa's. De lessen zijn gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Mijn opa en oma (Digibordles)
  rianvisser.nl
  Mijn opa en oma (Digibordles)

  Digibordles voor de onderbouw bij het thema van de kinderboekenweek 'Voor altijd jong'. Over oma's en opa's.. Lessen voor groep 1, 2 en 3 gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Opa en oma schrijfopdracht
  rianvisser.nl
  Opa en oma schrijfopdracht

  Opa en oma schrijfopdracht voor groep 4 tot en met groep 8 bij het thema van de Kinderboekenweek 'Voor altijd jong'. De opdrachten zijn gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Prentenboek Feestbeesten
  youtube.com
  Prentenboek Feestbeesten

  Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Maar wat gebeurt er als de kat plotseling vroeger terug komt dan verwacht? Dat zie je in dit filmpje. (Een verhaal bij de Kinderboekenweek 2014)

  x
 • Plaatje Raar maar waar (Kinderen voor Kinderen)
  kvk.bnnvara.nl
  Raar maar waar (Kinderen voor Kinderen)

  Bekijk de videoclip bij het kinderboekenweeklied 2015 'Raar maar waar'. Het lied wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. Je vindt op deze pagina ook de dansinstructie, de lesbrief, de songtekst, een karaokeclip en binnenkort ook de bladmuziek.

  x
 • Plaatje Raar maar waar 1 (eduboek)
  eduboek.nl
  Raar maar waar 1 (eduboek)

  Raar, maar waar! Dit eduboek hoort bij de Kinderboekenweek. Het gaat over zeven dieren en één plant. Ja, het is raar, maar waar! Er is met die dieren en die ene plant iets vreemds aan de hand. Met filmpjes en werkblad.

  x
 • Plaatje Raar maar waar 2 (eduboek)
  eduboek.nl
  Raar maar waar 2 (eduboek)

  Raar, maar waar! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2015. Dit eduboek gaat over ontdekkingen in de wetenschap en de techniek. Het is raar, maar waar, maar deze uitvindingen of ontdekkingen gebeurden allemaal door toeval, door een ongeluk of een slordigheidje. Met filmpjes en puzzels.

  x
 • Plaatje Raar maar waar 3 (eduboek)
  eduboek.nl
  Raar maar waar 3 (eduboek)

  Raar, maar waar! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2015. Dit eduboek gaat over ontdekkingen in de wetenschap en de techniek. Met filmpjes en puzzels.

  x
 • Plaatje Raar maar waar! bovenbouw (Digibordles)
  rianvisser.nl
  Raar maar waar! bovenbouw (Digibordles)

  Digibordles voor de bovenbouw bij het thema van de kinderboekenweek 'Raar maar waar'. Over natuur, techniek en wetenschap. Lessen voor groep 3, 4 en 5 gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Raar maar waar! middenbouw (Digibordles)
  rianvisser.nl
  Raar maar waar! middenbouw (Digibordles)

  Digibordles voor de middenbouw bij het thema van de kinderboekenweek 'Raar maar waar'. Over natuur, techniek en wetenschap. Lessen voor groep 3, 4 en 5 gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Raar maar waar! onderbouw (Digibordles)
  rianvisser.nl
  Raar maar waar! onderbouw (Digibordles)

  Digibordles voor de onderbouw bij het thema van de kinderboekenweek 'Raar maar waar'. Over natuur, techniek en wetenschap. Lessen voor groep 1, 2 en 3 gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Raar, maar waar! (Kleuteridee)
  kleuteridee.nl
  Raar, maar waar! (Kleuteridee)

  Hier vind je materiaal voor de Kinderboekenweek 2015 'Raar, maar waar!’. Het thema gaat over de onderwerpen wetenschap, natuur en techniek. Met een interactieve praatplaat, interactieve liedlijst, woordkaarten, spelletjes en meer.

  x
 • Plaatje Reis om de wereld in 18 vragen
  webpad-kbw-2012.yurls.net
  Reis om de wereld in 18 vragen

  Zoek de antwoorden op de 18 vragen van dit speurpad rond het thema van de Kinderboekenweek 2012 'Hallo wereld'. De antwoorden vind je door op de vlaggen te klikken en de NTR: Schooltv filmpjes te bekijken. Succes!

  x
 • Plaatje De spannende wedstrijd (Digibordles)
  dl.dropboxusercontent.com
  De spannende wedstrijd (Digibordles)

  Digibordles bij het thema van de kinderboekenweek 'Klaar voor de start'. Deze les is een oefening in creatief schrijven en tekenen. De kinderen bedenken een verhaal en oefenen hun fantasie. Lessen voor groep 3 t/m 8 gemaakt door Rian Visser.

  x
 • Plaatje Harmen van Straaten
  hetklokhuis.nl
  Harmen van Straaten

  In deze aflevering van Het Klokhuis gaat Nienke op bezoek bij Harmen van Straaten, schrijver en illustrator van het Kinderboekenweekgeschenk 2013. Harmen laat zien waar hij z'n ideeën vandaan haalt voor zijn illustraties. Soms gewoon uit de buurt. In het Rijksmuseum verklapt hij welke 'foefjes' hij...

  x
 • Plaatje Webpad Superhelden
  webpad-superhelden.yurls.net
  Webpad Superhelden

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over superhelden. Dit webpad is gemaakt bij de Kinderboekenweek 2011 met het thema: 'helden'.

  x
 • Plaatje Voor altijd jong (Kinderen voor Kinderen)
  kvk.bnnvara.nl
  Voor altijd jong (Kinderen voor Kinderen)

  Bekijk de videoclip bij het kinderboekenweeklied 2016 'Voor altijd jong'. Het lied wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. Je vindt op deze pagina ook de dansinstructie, de lesbrief, de songtekst, een karaokeclip en de bladmuziek. Zing en dans maar mee!

  x
 • Plaatje Webpad Raar maar waar
  webpad-kbw-2015.yurls.net
  Webpad Raar maar waar

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten natuur en techniek, wetenschap. Dit webpad is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2015 met als thema: Raar maar waar.

  x
 • Plaatje Anna Woltz geeft schrijftips
  schooltv.nl
  Anna Woltz geeft schrijftips

  Hoe schrijf je een goed boek? Tijdens de Kinderboekenweek in 2016 won schrijfster Anna Woltz de Gouden Griffel voor het beste kinderboek! Ze kreeg de prijs uitgereikt voor haar boek "Gips". Het Zapp Weekjournaal heeft een aantal vragen over dit boek en over het schrijfproces. Bekijk het filmpje op NTR:...

  x
 • Plaatje Feest!
  tiptileonline.com
  Feest!

  Elke foto vertelt je een interessant weetje over een feest. - Klik op een tegel. - Draai en sleep de foto. - Gebruik het hoekje om te vergroten of te verkleinen.

  x
 • Plaatje Hallo Wereld ; Bali (eduboek)
  eduboek.nl
  Hallo Wereld ; Bali (eduboek)

  Bali is een klein eiland. Het is onderdeel van het grote Indonesische eilanden-rijk. Over het eiland Bali valt veel te vertellen. In dit Eduboek lees je over de Balinezen en hun geloof, hun offers, hun hanen en honden, hun geesten en goden, hun dansen en hun kunst. Met filmpjes en puzzels.

  x
 • Plaatje Hallo Wereld ; De wereld rond (eduboek)
  eduboek.nl
  Hallo Wereld ; De wereld rond (eduboek)

  In dit Eduboek neemt Piloot Henk je mee in zijn vliegtuig. Hij vliegt je naar alle zes de werelddelen. In elk werelddeel bezoek je een bijzonder land. Je vliegt met Henk mee naar Italië, Kenia, Japan, Australië, Brazilië en Groenland. Met filmpjes, werkblad en puzzels.

  x
 • Plaatje Hallo Wereld ; Het prikbord van Wim (eduboek)
  eduboek.nl
  Hallo Wereld ; Het prikbord van Wim (eduboek)

  De vader van Wim reist over de hele wereld. Reizen is zijn werk. Hij schrijft verhalen en maakt foto’s. In dit Eduboek laat Wim zijn prikborden zien met alle reizen van zijn vader. Wim prikt er briefjes en foto’s en souvenirs op. Met filmpjes, werkblad en puzzels.

  x
 • Plaatje Een jaar vol feest
  eduboek.nl
  Een jaar vol feest

  In dit online E-duboek lees je over jarig zijn, Pasen, bruiloften, dierendag en andere feesten. Met foto's, filmpjes en opdrachten.

  x
 • Plaatje Jarig
  eduboek.nl
  Jarig

  In dit online E-duboek lees je over feesten als een geboorte en je verjaardag. Met verjaardagweetjes, foto's, filmpjes en opdrachten.

  x
 • Plaatje Lesmateriaal Feest
  feestweetwatjeviert.nl
  Lesmateriaal Feest

  Maak van de les een feestje met de Feest!-lessen van 'Feest, weet wat je viert' van het museum Catharijneconvent. Met digibordmodule.

  x
 • Plaatje Doe-pad oma
  doe-pad-opa.yurls.net
  Doe-pad oma's en opa's

  In dit doe-pad kun je luisteren, kijken en spelletjes doen rond het thema oma's en opa's.

  x
 • Plaatje Raar Maar Waar Weetjes
  kinderboekenweek.nl
  Raar Maar Waar Weetjes

  Raar maar waar weetjes zijn feitjes die je aan het lachen maken en aan het denken zetten. Hier kun je alle grappige weetjes downloaden.

  x
 • Plaatje Right To Play
  righttoplay.nl
  Right To Play

  Right To Play is een internationale organisatie die zich inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen. Op deze site vind je alle informatie.

  x
 • Plaatje Samsam ; Hallo Wereld!
  samsam.net
  Samsam ; Hallo Wereld!

  In Nederland is één plaats waar dag en nacht heel veel mensen en spullen uit alle delen van de wereld samenkomen: Schiphol. Bekijk de filmpjes en foto's over Schiphol en andere Hallo Wereld!-items op de website van Samsam. Doe ook Samsam's Hallo Wereld! quiz en lees de weetjes over Schiphol...

  x
 • Plaatje Sport (Boekenlijstje)
  leesplein.nl
  Sport (Boekenlijstje)

  Voor alle topsporters en andere kinderen die gek zijn op skaten, voetbal, tennis, vissen, zwemmen of schaken.... Op het Leesplein vind je een lijst met boeken over sport. Een lijstje voor kinderen van 6-9 jaar en één voor kinderen van 9-12 jaar.

  x
 • Plaatje Sport en spel (Liedjes)
  tijldamen.nl
  Sport en spel (Liedjes)

  Zes liedjes van Tijl Damen in het thema Sport en spel, klaar voor de start! Naast liedjes heeft Tijl een uitgebreid lespakket rond de liedjes geschreven. Met teksten, akkoorden en meezingvideo's.

  x
 • Plaatje SpringSprong
  kvk.bnnvara.nl
  SpringSprong

  SpringSprong is een app van Kinderen voor Kinderen. Het is een game waarbij je kan springen op liedjes van Kinderen voor Kinderen. De bedoeling is om zo goed mogelijk in de maat te springen zodat je zoveel mogelijk punten haalt. Deze score kun je vergelijken met die van je vrienden.

  x
 • Plaatje De wereld is een feest
  eduboek.nl
  De wereld is een feest

  In dit online E-duboek lees je over over allerlei feesten en festivals in de wereld. Met foto's, filmpjes en opdrachten.

  x
 • Plaatje Per Ongelukt!
  itunes.apple.com
  Per Ongelukt!

  Het Kinderboekenweekgeschenk 2015 'Per Ongelukt' is geschreven door Simon van der Geest. In deze app wordt het verhaal ‘Het Geheime Hoofdstuk’ verteld, het verhaal dat voorafgaat aan het Kinderboekenweekgeschenk. Swipe door het verhaal terwijl je het museum uit het boek van binnen en buiten ontdekt!

  x
 • Plaatje Bert en Bart avonturen
  bertenbartavonturen.blogspot.nl
  Bert en Bart avonturen

  Dit is de weblog van Bert en Bart, die ken je wel uit het kinderboekenweekgeschenk 2011 'Bert en Bart redden de wereld'. Lees hier nog meer avonturen. Oh ja..., waarschuwing: dit blog is niet lief!

  x
 • Plaatje Tosca Menten
  hetklokhuis.nl
  Tosca Menten

  Tosca Menten is kinderboekenschrijfster en heeft het kinderboekenweekgeschenk 2012 geschreven. Bart gaat bij haar op bezoek om te kijken waar ze bekende series als Kereltje Kareltje en Dummie de Mummie heeft geschreven. Hij krijgt ondertussen een cursus kinderboekenschrijven. Bekijk deze aflevering van...

  x
 • Plaatje Bibi Dumon Tak
  hetklokhuis.nl
  Bibi Dumon Tak

  Bibi Dumon Tak schreef in 2006 het Kinderboekenweekgeschenk. Bibi schrijft het liefst waargebeurde verhalen over dieren. Voor ze een boek schrijft doet ze uitgebreid onderzoek. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis waar Ernst met haar meegaat naar het circus en het dolfinarium.

  x
 • Plaatje Eetweetjes
  hetklokhuis.nl
  Eetweetjes

  Dolores gaat samen met Jan Paul Schutten, de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2009 'De wraak van het spruitje', onderzoeken waarom iets nou vies of lekker smaakt. Samen gaan ze op pad op zoek naar allerlei eetweetjes. Bekijk de Klokhuisaflevering.

  x
 • Plaatje Griffel der griffels
  leesplein.nl
  Griffel der griffels

  Vanwege het 50-jarig jubileum van de Kinderboekenweek is in 2004 een éénmalige prijs toegekend: de Griffel der Griffels. Het boek 'De brief voor de koning' geschreven door Tonke Dragt kreeg deze eervolle prijs. Lees hier meer.

  x
 • Plaatje Elly Hees
  beeldvanhees.nl
  Elly Hees

  Elly Hees illustreert veel kinderboeken. Zij maakt ook tekeningen voor de boeken van Tosca Menten. Samen maken zij het Kinderboekenweekgeschenk 2012. Op de site vind je veel tekeningen en informatie voor je boekbespreking.

  x
 • Plaatje Philip Hopman
  philiphopman.nl
  Philip Hopman

  Op deze site vind je informatie over de illustrator (tekenaar) Philip Hopman en zijn boeken. Samen met Daan Remmerts de Vries maakte hij het prentenboek van de kinderboekenweek 2010 'Stimmy of het oerwoud van de stad'.

  x
 • Plaatje De Lachende Zaag
  toscamenten.nl
  De Lachende Zaag

  De Lachende Zaag is een schrijversgenootschap dat bestaat uit de schrijvers: Jozua Douglas, Tosca Menten en Manon Sikkel. Samen verspreiden zij nieuwe en oude ijzersterke verhalen. Het allereerste boek van dit genootschap is Gruwelijk Grappige Griezelverhalen. Een boek dat aansluit bij het thema van...

  x
 • Plaatje Maak je eigen superheld
  dl.dropbox.com
  Maak je eigen superheld

  Wat is jouw favoriete kinderboekenheld? Hoe ziet jouw held eruit als je hem zelf mag bedenken? Deze (digibord)les sluit aan bij het kinderboekenweekthema 2011: Superhelden, over dapper durven zijn. Leuk om in de klas te doen, vraag het je juf of meester.

  x
 • Plaatje Monsterkids
  viewpure.com
  Monsterkids

  Zing, dans en griezel mee met het 123ZING Kinderboekenweeklied 'Monsterkids'. Let op: gruwelijk eng!

  x
 • Plaatje Webpad poëzie
  webpad-poezie.yurls.net
  Webpad poëzie

  Dit webpad is gemaakt rond de Kinderboekenweek 2008, met als thema: poëzie. In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten poëzie.

  x
 • Plaatje Daan Remmerts de Vries
  leesplein.nl
  Daan Remmerts de Vries

  Op de site van het Leesplein lees je informatie over de schrijver Daan Remmerts de Vries en zijn boeken. Hij maakte samen met Philip Hopman het prentenboek van de kinderboekenweek 2010 'Stimmy of het oerwoud in de stad'.

  x
 • Plaatje Floor Rieder
  floorrieder.nl
  Floor Rieder

  Op deze site vind je informatie over Floor Rieder en de boeken die zij heeft geïllustreerd. In 2016 heeft zij het prentenboek voor de Kinderboekenweek gemaakt: Waar is Ludwig?

  x
 • Plaatje Floor Rieder
  hetklokhuis.nl
  Floor Rieder

  Floor maakt het prentenboek voor de Kinderboekenweek van 2016. Nienke kijkt mee hoe Floor haar tekeningen met veel versieringen en patronen maakt. Floor doet ook aan andersom tekenen: wat is dat? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Janneke Schotveld
  hetklokhuis.nl
  Janneke Schotveld

  Janneke Schotveld is kinderboekenschrijfster. Ze is bekend van Villa Fien, Botje, Superjuffie en het Kinderboekenweekgeschenk van 2017. Waar komen al haar ideeën vandaan? En hoe weet je als schrijver nou wat kinderen leuk vinden? Sosha vraagt haar om tips hoe je van een idee een goed verhaal kunt...

  x
 • Plaatje Jan Paul Schutten
  janpaulschutten.nl
  Jan Paul Schutten

  Informatie over de schrijver Jan Paul Schutten, winnaar van de gouden griffel 2008 en schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2009: "De wraak van het spruitje".

  x
 • Plaatje Webpad snoep
  webpad-snoep.yurls.net
  Webpad snoep

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over snoep. Dit webpad is speciaal gemaakt voor de Kinderboekenweek 2009 met als thema: Eten en snoepen in kinderboeken.

  x
 • Plaatje Superhelden Memory
  memoryspelen.nl
  Superhelden Memory

  Veel superhelden zijn herkenbaar aan een speciaal logo, teken of plaatje. Weet jij welke bij elkaar horen? Speel dit spel dat speciaal gemaakt is voor de Kinderboekenweek 2011.

  x
 • Plaatje Marit Törnqvist
  hetklokhuis.nl
  Marit Törnqvist

  Marit Tornqvist heeft het prentenboek voor de Kinderboekenweek 2014 gemaakt: 'Fabians feest'. Dolores gaat naar haar werkplek in Amsterdam. Marit vertelt over hoe haar jeugd in Zweden nog steeds grote invloed heeft op haar werk. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Dolf Verroen
  dolfverroen.nl
  Dolf Verroen

  Hier vind je informatie over de schrijver Dolf Verroen en al zijn boeken. In 2016 schreef hij het kinderboekenweekgeschenk: Oorlog en Vriendschap.

  x
 • Plaatje Waar is Ludwig?
  schooltv.nl
  Waar is Ludwig?

  Floor Rieder vertelt hoe ze te werk is gegaan bij het tekenen van het prentenboek van de Kinderboekenweek 2016 'Waar is Ludwig'. Floor werkt met een glas. Hierop maakt ze met een kraspen tekeningen. De glasplaten scant ze in en worden ingekleurd op de computer. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Webpad feest
  webpad-kbw-2014.yurls.net
  Webpad feest

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over de Kinderboekenweek 2014 met het thema 'feest'.

  x
 • Plaatje Zzz
  itunes.apple.com
  Zzz

  Een grappig zoekspel gebaseerd op het Zzz, het prentenboek van de Kinderboekenweek 2013. Het meneertje valt na een pechdag met een rotgevoel in slaap. Gelukkig wordt hij na een heleboel mooie dromen weer opgewekt wakker. Kun jij alle kabouters vinden die zich verstopt hebben in zijn slaapkamer?

  x