Zoeken: wolken

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
 • Plaatje Wolken boven Waterdorp
  Wolken boven Waterdorp

  Tip van Emmeke
  "Hij heeft een bootje gevouwen. Hij staat op, loopt naar de oever en zet het bootje in het kanaal. Het drijft met de stroming mee. Ik weet waar het naar toe vaart. Ik sluit mijn ogen en laat me langzaam meedrijven naar ons verdronken dorp." (p. 101/102) Uit: Wolken boven Waterdorp / geschreven door Hilde...

  x
 • Plaatje Wolken
  docukit.nl
  Wolken

  Wolken. Ze zijn er bijna altijd. Ze hangen in de lucht. Soms gaan ze hard, soms lijkt het of ze stilstaan. Maar wolken komen ook uit je mond, als het buiten koud is. Ze komen uit schoorstenen en uit de uitlaat van een auto. Wolken lijken op dikke watten. Pluizig en zacht. Lees er over op de website van...

  x
 • Plaatje Hoe hoog zweven de wolken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe hoog zweven de wolken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat je vaak afbeeldingen ziet in wolken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat je vaak afbeeldingen ziet in wolken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom zijn wolken wit?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn wolken wit?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wolkenkrabbers
  docukit.nl
  Wolkenkrabbers

  De Amerikaanse stad New York is echt beroemd om zijn wolkenkrabbers. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Junior Informatie, nr. 301 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een wolkenkrabber gebouwd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een wolkenkrabber gebouwd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wolkenkrabbers
  6-9.jeugdbibliotheek.nl
  Wolkenkrabbers

  Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

  x
 • Plaatje Geluk - in de wolken
  juniorkennisbank.nl
  Geluk - in de wolken

  Wat is geluk? Lees er over in de Juniorkennisbank.

  x
 • Plaatje Hoe zwaar is een wolk?
  schooltv.nl
  Hoe zwaar is een wolk?

  Wolken heb je in alle vormen en maten. Als je er een ziet hangen, lijkt die heel licht. Maar een wolk is zwaarder dan een olifant. Kletspraat of niet? Bekijk het clipje van Studio Snugger op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Wolk in de fles
  nemosciencemuseum.nl
  Wolk in de fles

  Soms zie je een heleboel wolken en soms geen één. Ze zien er ook telkens anders uit. Een wolk is een verzameling van hele kleine waterdruppeltjes, ijskristallen of een mengsel van beide. Probeer er eens zelf eentje te maken! Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Het Klokhuis afleveringen
  hetklokhuis.nl
  Het Klokhuis afleveringen

  Heb je een aflevering van het Klokhuis gemist? Geen probleem. Via de website kun je oude afleveringen van het Klokhuis (vanaf oktober 2003) bekijken.

  x
 • Plaatje Waarom is de lucht blauw?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is de lucht blauw?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt regen vandaan?
  schooltv.nl
  Waar komt regen vandaan?

  Regen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hoe ontstaat het eigenlijk? Een regenwolk bestaat uit piepkleine druppeltjes. Als deze tegen elkaar botsen vormen ze grotere druppels. Op een gegeven moment zijn de druppels zo zwaar dat ze vallen. En dan regent het. Kijk maar naar dit filmpje van NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Waarom zijn regenwolken grijs?
  zozitdat.nl
  Waarom zijn regenwolken grijs?

  Op de website van Zo Zit Dat vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Sciencespace
  sciencespace.nl
  Sciencespace

  Op de website ScienceSpace vind je allerlei onderwerpen die te maken hebben met natuurkunde, scheikunde, biologie en techniek, weer en klimaat.

  x
 • Plaatje Maak zelf een wolk
  nemosciencemuseum.nl
  Maak zelf een wolk

  Als je een wolk heel precies en van dichtbij zou kunnen bekijken, zou je allemaal hele kleine waterdruppeltjes zien. In deze proef maak je die kleine waterdruppels zelf, namelijk in een glazen pot! Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Hoe voelt een wolk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe voelt een wolk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het hoogste gebouw ter wereld?
  schooltv.nl
  Wat is het hoogste gebouw ter wereld?

  In Dubai, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten, staat het hoogste gebouw ter wereld. Hoe ziet het gebouw eruit en hoe hoog is hoog? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Wat is het hoogste gebouw van de wereld?
  nemosciencemuseum.nl
  Wat is het hoogste gebouw van de wereld?

  Het antwoord op deze vraag vind je op de site van NEMO sciencemuseum.

  x
 • Plaatje Aan de bal (boek)
  schooltv.nl
  Aan de bal (boek)

  Een boek van Lieneke Dijkzeul. Rahmane kan heel goed voetballen. Er is alleen 1 probleem: hij woont in en arm dorpje in Afrika. Hij is dan ook in de wolken als hij wordt ontdekt. Hij gaat zelfs op trainingskamp naar Nederland. Wat heeft Rahmane ervoor over om de held van zijn Afrikaanse dorp te worden...

  x
 • Plaatje Miljoenensteden China
  samsam.net
  Miljoenensteden China

  In China hebben mega-steden wel miljoenen inwoners. Mensen trekken van het platteland naar wolkenkrabbers en smog, op zoek naar werk. Lees erover in het tijdschrift Samsam en op de website van Samsam.

  x
 • Plaatje Lenzen
  hetklokhuis.nl
  Lenzen

  Jefferson woont in de Atacamawoestijn in Chili. Astronomen vanuit de hele wereld bezoeken zijn dorp. Het is een goede plek om naar sterren te kijken, omdat er bijna geen wolken zijn en ook bijna geen lichtvervuiling. Jefferson wil een eigen telescoop bouwen en moet daarom meer weten over lenzen. Hij...

  x
 • Plaatje De maan
  docukit.nl
  De maan

  Als het buiten donker is en er zijn geen wolken, dan kun je meestal de maan zien. Het lijkt of de maan schijnt, maar dat is niet zo. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 409 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje De maan
  docukit.nl
  De maan

  Als het buiten donker is en er zijn geen wolken, dan kun je meestal de maan zien. Het lijkt of de maan schijnt, maar dat is niet zo. Het is namelijk een enorm groot grijsbruin rotsblok. Het zonlicht dat er op schijnt, kaatst de maan terug. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit...

  x
 • Plaatje Nieuws uit de Natuur ; Onweer
  schooltv.nl
  Nieuws uit de Natuur ; Onweer

  Heb je wel eens onweer meegemaakt? Vond je dat eng? Het is niet vreemd dat mensen bang zijn voor onweer, want bliksem kan levensgevaarlijk zijn. Hoe ontstaat bliksem? En wat voor soort wolken voorspellen onweer? Bekijk het filmpje van de Buitendienst op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Welke kleur heeft rodekool?
  proefjes.nl
  Welke kleur heeft rodekool?

  Gras kan groen of geel zijn. Als het gras droogt dan verdwijnt de groene kleur. De lucht kan blauw of grijs zijn. Als er wolken komen dan wordt de kleur grauwer. Welke kleur heeft rodekool eigenlijk? Ontdek het met dit proefje!

  x
 • Plaatje Het sneeuwt!
  schooltv.nl
  Het sneeuwt!

  Soms komt er geen regen uit de wolken, maar sneeuw. Als het gaat vriezen in de wolk, veranderen de waterdruppeltje in heel fijne ijskristallen. Die plakken aan elkaar en worden sneeuwvlokken. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Staal
  schooltv.nl
  Staal

  Staal staat bekend om zijn grote kracht. Daarom wordt staal vaak als bouwmateriaal gebruikt. Bijvoorbeeld bij bruggen en wolkenkrabbers. Alleen Superman kon staal met zijn blote handen ombuigen. Wil je weten hoe staal wordt gemaakt? Kijk dan naar deze clip van NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Wat is OERRR?
  natuurmonumenten.nl
  Wat is OERRR?

  Stap de deur uit, welkom in OERRR! Lekker voorover hangen in de wind, op je rug in het gras liggen en turen naar de wolken... De organisatie Natuurmonumenten roept jou op om lekker naar buiten te gaan. Daar is van alles te beleven. Natuurmonumenten geeft je tips wat je buiten kunt doen. Kijk snel voor...

  x
 • Plaatje De waterkringloop
  schooltv.nl
  De waterkringloop

  Water is één van de belangrijkste elementen op aarde. Als oppervlaktewater, zoals zeewater, verdampt en er wolken worden gevormd, kunnen winden het opgeslagen water meevoeren. Als water weer condenseert en in neerslag weer in zee terechtkomt spreken we van een korte waterkringloop. Als...

  x
 • Plaatje Wolk in de fles
  proefjes.nl
  Wolk in de fles

  Buiten kun je vaak wolken zien. Als een wolk hoog in de lucht hangt, dan kun je hem niet zo makkelijk van dichtbij bekijken. Kun je daarom ook een wolk in een fles maken? Ontdek het met dit proefje!

  x