Leeslijst Kom erbij! Lezen over vriendschap

 • Plaatje 100% Mila & 100% love
  100% Mila & 100% love

  Smit, Niki
  B-boek

  Tara woont in Parijs en Lot woont in Nederland. Ze sturen elkaar veel mailtjes over hun favoriete onderwerp: jongens. In het tweede verhaal wil Mila mode-ontwerper worden en gaat in Parijsbij haar vader wonen.

 • Plaatje Amigos!
  Amigos!

  Brink, Annemarie van den
  A-boek

  De nieuwe buurjongen van Tijn, Manoe, komt uit Spanje. Ze worden dikke vrienden. Manoe krijgt heimwee en hierdoor ontstaan allerlei problemen. Tijd voor Tijn om in actie te komen, maar hij moet dan wel de strijd aangaan met Top Drie van Erg!

 • Plaatje BFF
  BFF's voor even : avonturen van een niet-zo-vriendelijke vriendin

  Russell, Rachel Renée
  B-boek

  Nikki Maxwell doet mee aan een uitwisselingsprogramma. Maar ze komt uitgerekend op de nieuwe school van aartsrivaal MacKenzie terecht. Kan het echt zo zijn dat er een meisje bestaat dat nog erger is dan MacKenzie?

 • Plaatje Blitz!
  Blitz!

  Visser, Rian
  E-boek / AVI: E3 - M4

  Blitz woont op planeet Nul. Op een dag krijgt hij bezoek van het vogeltje Tjilp. Hij besluit met Tjilp mee te gaan naar de aarde. Woont daar iemand die op Blitz lijkt?

 • Plaatje Botje
  Botje

  Schotveld, Janneke
  A-boek

  Bibi’s vader heeft een wolwinkeltje: Trollenwol. Bibi vindt het maar suf. Maar op een dag wordt er een vreemd pakketje bezorgd. Er blijkt een meisjesrobot in te zitten. Ze heet Botje. Er breekt een spannende tijd aan voor Bibi, want... Botje wordt gezocht.

 • Plaatje Cyberboy
  Cyberboy

  Jonge, Tanja de
  B-boek

  Kevin heeft twee jaar geleden afscheid genomen van zijn beste vriend Bjorn, die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. De schok is groot als hij ineens oog in oog staat met zijn beste vriend...

 • Plaatje Dansen is stoer, man!
  Dansen is stoer, man!

  Bakker, Sanne de
  J-boek

  Wist je dat dansen goed is voor je hersens? Je gaat er beter van leren en je onthoudt meer. Lees van alles over o.a. zwaarddans, ballet, dansen als beroep en ...

 • Plaatje De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre
  De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

  Jongbloed, Marte
  B-boek

  De moeder van Herre is overbezorgd. Herre mag helemaal niets. Toch beleeft hij allerlei spannende avonturen, maar daar mag zijn moeder niets van weten.

 • Plaatje De duik
  De duik

  Kuyper, Sjoerd
  B-boek

  In Willemstad in Curaçao is een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden. Roly weet het geheim van zijn vader, maar mag er niemand iets over vertellen. Als zijn vader na een duik niet meer terugkomt besluit Roly zijn geheim te delen met zijn vriendinnetje...

 • Plaatje De geheime kookclub
  De geheime kookclub

  Remington, Laurel
  C-boek

  Scarletts oudere buurvrouw moet naar het ziekenhuis. Scarlett(13) geeft haar kat eten, en ontdekt een prachtige keuken. Ze leert zichzelf koken, en vormt een geheime kookclub...

 • Plaatje De grondel & de garnaal
  De grondel & de garnaal

  Roebers, Geert-Jan
  J-boek

  Vriendschappen komen ook voor bij dieren, zelfs tussen verschillende soorten zoals een vogel en een das. Lees o.a. over speelmaatjes, huisgenoten en vrienden ...

 • Plaatje De kleine waaromwolf
  De kleine waaromwolf

  Englert, Sylvia
  A-boek

  Finn vindt naar school lopen saai. Helemaal alleen, twintig minuten heen, twintig minuten terug. Op een dag ontmoet hij een kleine wolf die hem bestookt met de gekste vragen.

 • Plaatje De outsiders
  De outsiders

  Flanagan, John
  B-boek

  Wil je krijger worden in Skandia, dan kan dat maar op één manier. Je wordt uitgekozen voor een team, 'broederband' genoemd. Twee teams strijden tegen elkaar... Maar er is nog een derde team, de groep van Hal Mikkelson.

 • Plaatje De piraten van hiernaast
  De piraten van hiernaast

  Naus, Reggie
  A-boek

  De nieuwe buren van Michiel zijn echte piraten. Al gauw sluit hij vriendschap met de piratenjongen Billy. Maar niet iedereen in de buurt is blij met de piraten.

 • Plaatje De spinsels
  De spinsels

  Harrold, A.F.
  B-boek

  Op een dag zit er een jongen in de kleerkast van Amanda. Rudger wordt haar beste vriend, ook al kan niemand anders hem zien. Samen verzinnen ze allerlei avonturen.

 • Plaatje De strijd om de gouden kers
  De strijd om de gouden kers

  Pantermüller, Alice
  B-boek

  Tina Talent wil eindelijk beroemd worden. Dat gaat vast lukken. Met haar gedichten gaat zij de wereld veroveren...

 • Plaatje De verjaardag van de eekhoorn
  De verjaardag van de eekhoorn

  Tellegen, Toon
  A-boek

  Wanneer alle dieren op de verjaardag van de eekhoorn komen, bakt hij heel veel taarten; het wordt een daverend feest. Prentvertelling met vrolijk gekleurde tekeningen.

 • Plaatje De verschrikkelijke badmeester
  De verschrikkelijke badmeester

  Douglas, Jozua
  B-boek

  Volgens zijn vader heeft Lev een goddelijk zwemtalent. En dus moet hij hard trainen bij de verschrikkelijke badmeester Boris Brulboei. Dan ontdekt Lev een vreselijk geheim. Brulboei heeft een kind ontvoerd...

 • Plaatje De vreselijke twee
  De vreselijke twee

  Barnett, Mac
  B-boek

  Mick houdt niet van koeien. En dat is nou net het enige dat je heel veel vindt in Dutjebroek: koeien! Zijn verhuizing is niet goed, zijn kamer en school zijn niet goed... En het ergste: er is al een hele goede grappenmaker op school!

 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

  Griffiths, Andy
  B-boek

  Andy en Terry wonen in een enorme boomhut. Er is een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een limonadefontein... Andy en Terry beleven de gekste avonturen. Voor werken hebben ze geen tijd, maar meneer Grootneus verwacht een nieuw boek, en snel. Met stripachtige tekeningen.

 • Plaatje De witte stip
  De witte stip

  Gemert, Gerard van
  B-boek

  De Keniaanse jongen Onesmus droomt ervan om voetballer in de Premier League te worden. Daarvoor moet hij eerst toegelaten worden op de voetbalschool in zijn ...

 • Plaatje Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden
  Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden

  Borghuis, Sunna
  A-boek

  Dikke Vik is niet echt een type om vrienden mee te worden. Lies kan wel een beste vriend gebruiken, maar niet deze... Of toch wel?

 • Plaatje Dummie de mummie en de gouden scarabee
  Dummie de mummie en de gouden scarabee

  Menten, Tosca
  B-boek

  Als Goos uit school komt, vindt hij een levende mummie in zijn bed. Goos en zijn vader besluiten dat niemand mag weten dat 'Dummie' er is. Maar dan wil Dummie mee naar school!

 • Plaatje Een hondenleven
  Een hondenleven

  Cirici, David
  B-boek

  Mos was een huisdier. Tijdens een bombardement raakt hij zijn baasjes kwijt. Hij gaat overal op zoek, maar de trouwe hond leeft een hele tijd op straat voor dat lukt.

 • Plaatje Een indiaan als jij en ik
  Een indiaan als jij en ik

  Sassen, Erna
  B-boek

  Boaz vind het niet leuk op school. Totdat Aïsha bij hem in de klas komt. Hij verstaat haar niet, maar haar tekeningen begrijpt hij wel. Vanaf nu is het leuk op school. Maar dan komt papa met een naar voorstel...

 • Plaatje Een stelletje mooie vrienden
  Een stelletje mooie vrienden

  Vriens, Jacques
  B-boek

  Als twee jongens en twee meisjes de dader van een inbraak proberen op te sporen, ontdekken zij dat een goede bekende daar iets mee te maken heeft.

 • Plaatje Een vriend voor heks Metsa
  Een vriend voor heks Metsa

  Gruwel, Josée
  A-boek / AVI: E4

  De kater van heks Metsa is dood. Wie beschermt haar nu tegen de plagerijen van Titus Tovervos?

 • Plaatje Een vriend voor het leven
  Een vriend voor het leven

  Jetten, Gertrud
  B-boek

  Emma (10) kan via paardenbeeldjes reizen naar een wereld waar het beeldje levend is. Op haar verjaardag krijgt ze zo'n beeldje van een dikke, slome IJslander. Stom! Of is de pony dapperder dan ze denkt?

 • Plaatje Een vriendin om in te bijten
  Een vriendin om in te bijten

  Gehm, Franziska
  B-boek

  De zusjes Daka en Silvania zijn half vampier en half mens. Hun eerste schooldag op een gewone school is een ramp. Gelukkig is Helene er. Krijgen de vampierzusjes er een mensenvriendin bij?

 • Plaatje Een vriendje voor altijd
  Een vriendje voor altijd

  Colfer, Eoin
  AK-boek

  Mattie is een verzonnen vriendje. Hij doet altijd erg zijn best het allerleukste denkbeeldige vriendje te zijn. Maar als zijn vriendje in de echte wereld een echt vriendje vindt verdwijnt Mattie weer. Dan komt Mattie Sam tegen ...

 • Plaatje Eilanddagen
  Eilanddagen

  Samson, Gideon
  C-boek

  Jakob (12) moet tijdens de zomervakantie naar zijn vader in Griekenland. Hij verveelt zich, tot Miech hem komt halen. Ze beleven twee heerlijke weken. Dan keert Puck, de vakantieliefde van Miech terug. Wat betekent dat voor vriendschap?

 • Plaatje Evi, Nick en ik
  Evi, Nick en ik

  Woltz, Anna
  B-boek

  Flora beleeft een rare zomervakantie. Maar kan die raarste vakantie van haar leven ook de allerbeste zijn?

 • Plaatje Expeditie vriendschap
  Expeditie vriendschap

  Sikkel, Manon
  B-boek

  Cato en Isa zijn al vriendinnen vanaf de eerste schooldag. Als Cato naar Amsterdam moet verhuizen, omdat ze intrekken bij de enge vriend van haar moeder, bedenken ze samen een plan..

 • Plaatje Familie, vrienden en harige wezens
  Familie, vrienden en harige wezens

  Pichon, Liz
  B-boek

  Tom en zijn klasgenoten moeten een schoolproject maken. Het onderwerp: familie, vrienden en hobby's. Tom raakt door zijn fantasie al snel in de problemen...

 • Plaatje Geest
  Geest

  Remmerts de Vries, Daan
  C-boek

  Het leven van Jochem staat in het teken van sociale media en internet. Dan besluiten zijn ouders te emigreren naar een afgelegen kustgebied in Schotland en wordt hij gedwongen een leven te leiden zonder wifi. Kun je dan nog wel overleven?

 • Plaatje Geheime kracht [lettertype dyslexie]
  Geheime kracht [lettertype dyslexie]

  Visser, Rian
  B-boek

  Na de dood van hun ouders wonen Denny en Flint in een weeshuis. Dat wordt bedreigd door robots. Op een dag ziet Denny een oude man robots verslaan. Denny, Flint en Arion krijgen van hem vechttraining en worden zo onderdeel van de Geheime Kracht. Gedrukt in dyslexieletter.

 • Plaatje George
  George

  Gino, Alex
  B-boek

  George is een jongen, tenminste aan de buitenkant. Van binnen voelt George zich een meisje. Dat durft zij niemand te vertellen. Ze wil graag de hoofdrol in het toneelstuk, maar die is voor meisjes...

 • Plaatje Het dappere duo en de heldhaftige hamster
  Het dappere duo en de heldhaftige hamster

  Hart, Caryl
  A-boek

  Nel en Freddie zijn beste vrienden. Tot Nel Freddies verjaardag vergeet. Komt het nog wel goed? Gelukkig heeft Hammes de Hamster een oplossing voor alle problemen..

 • Plaatje Het geweldige grote vriendjesboek
  Het geweldige grote vriendjesboek

  Hoffman, Mary
  AJ-boek

  Wat zijn vrienden? Hoe maak je vrienden? Er zijn vrienden in alle soorten en maten. Soms maken vrienden ruzie. Is dat erg?

 • Plaatje Het grote boek van Madelief
  Het grote boek van Madelief

  Kuijer, Guus
  A-boek

  Dikke bundel van de vijf boeken over Madelief, een meisje dat op straat, thuis en op school allerlei avonturen beleeft. Bevat o.a.Krassen in het tafelblad, waarin Madelief al pratend met opa en andere grote mensen, te weten probeert te komen hoe haar oma heeft geleefd.

 • Plaatje Het meisje en de soldaat
  Het meisje en de soldaat

  Sax, Aline
  C-boek

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontmoeten een blind meisje en een Afrikaanse soldaat elkaar. Hij vertelt haar verhalen over zijn land en zijn gezin. Als hij op een dag niet komt, besluit het meisje hem te gaan zoeken.

 • Plaatje Het Ministerie van Oplossingen
  Het Ministerie van Oplossingen

  Rooseboom, Sanne
  B-boek

  Nina krijgt een mysterieuze brief, geschreven aan het Ministerie van Oplossingen, in handen. De brief is van Ruben die op school gepest wordt. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen. Nina komt meteen in actie.

 • Plaatje Het woeste boek van Wolf en Hond
  Het woeste boek van Wolf en Hond

  Vanden Heede, Sylvia
  E-boek / AVI: S - M3

  Drie verhalen over Wolf en Hond. Wolf is wild en woont in het bos op de berg. Hond is tam, heeft een baas en een mand. Wolf is iets van plan. Hond weet van niets. Als dat maar goed gaat!

 • Plaatje Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg
  Hoe het kwam dat ik Emma een blauw oog sloeg

  Gladdines, Tim
  B-boek

  Jasper heeft een klas overgeslagen en zit nu in groep 7, hij is dol op doolhoven en wil graag vrienden worden met brugklasser Emma. Maar uiteindelijk is dat toch geen goed idee.

 • Plaatje Hoe maak ik een vriend?
  Hoe maak ik een vriend?

  De Vlieger, Evelien
  B-boek

  Felix gaat voor het eerst op kamp. Maar hij kent er helemaal niemand. Zijn moeder zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat, een vriend ...

 • Plaatje Hugo : een vreselijk eng beest?
  Hugo : een vreselijk eng beest?

  Nilsson, Mia
  E-boek / AVI: M4

  Krokodil Hugo komt terecht in een bos. De dieren schrikken, ze hebben nog nooit een krokodil gezien. Hugo voelt zich erg alleen. Hoe kan hij nou vrienden maken? Hij bedenkt een plan.

 • Plaatje Hugo chillt
  Hugo chillt

  Zett, Sabine
  B-boek

  Hugo verwacht op schoolkamp te worden ingedeeld op dezelfde slaapzaal als zijn beste vriend Nick. Dat gaat niet door! En wat bedoelde zijn moeder net voor vertrek? Wat gaat ze hem na kamp vertellen?

 • Plaatje Ik ben Vincent en ik ben niet bang
  Ik ben Vincent en ik ben niet bang

  Koens, Enne
  B-boek

  Vincent wordt op school gepest. Volgende week begint het schoolkamp. In zijn eigen hoofd is Vincent een held, en een kenner van survival. Dan komt Jasmijn op school, eigenzinnig en wars van regels. Alles verandert...

 • Plaatje Jij bent mijn vriend
  Jij bent mijn vriend

  Kromhout, Rindert
  A-boek

  Bundel met verhalen over de onafscheidelijke vrienden Bil en Wil. Verhalen over vriendschap.

 • Plaatje Jij en ik : verhalen over vriendschap en vluchtelingen
  Jij en ik : verhalen over vriendschap en vluchtelingen

  B-boek
  Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter eten hebben gegeven? Wat doe je als een kind uit een ver land in je klas komt? En hoe zou je op een andere planeet ...

 • Plaatje Jorrik de Ork
  Jorrik de Ork

  Goverde, Thijs
  A-boek

  Jorrik (8) is half ork, half mens. Hij wordt gepest, en verjaagd uit het dorp. Zijn moeder brengt hem naar Wisseling, een magisch dorp. Daar is Jorrik veilig, tot de Orken aanvallen...

 • Plaatje Juul on stage
  Juul on stage

  Huisman, Yvonne
  C-boek

  Juul (14) heeft een supersaaie vakantie voor de boeg. Haar vriend Pim is naar Oostenrijk. Maar dan ontmoet ze Keet. Samen liften ze naar Parijs. Mack Miller, een beroemde zanger, heeft haar liedje geliket...

 • Plaatje Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen
  Kapitein Onderbroek en de ongelooflijke kantinejuffrouwen

  Pilkey, Dav
  A-boek

  Sjors en Harold nemen iedereen op school in de maling. Ook de kantinejuffrouwen worden weggepest. Schoolhoofd Krupps vervangt de dames door wel heel vreemde wezens. Hoogste tijd om samen met kapitein Onderbroek in actie te komen.

 • Plaatje Kat met een geheime missie
  Kat met een geheime missie

  Scheunemann, Frauke
  B-boek

  Winston Churchill, huiskat van professor Hagedoorn, verandert tijdens een blikseminslag in het meisje Kira. Dat betekent dat hij naar school moet, maar ook de kans heeft te ontdekken wat er aan de hand is met Kira's moeder...

 • Plaatje Keverjongen
  Keverjongen

  Leonard, M.G.
  B-boek

  De vader van Darkus is spoorloos verdwenen. Darkus gaat op onderzoek uit en ontdekt dat zijn vader een gevaarlijke tegenstander had. Onverwacht krijgt Darkus hulp van een grote zwarte neushoornkever en zijn vrienden.

 • Plaatje Kik is eenzaam [lettertype dyslexie]
  Kik is eenzaam [lettertype dyslexie]

  Scholtens, Anneke
  A-boek / AVI: E3

  Kik de kikker heeft geen vriend. Of denkt hij dat maar?

 • Plaatje Kleine zeehond zoekt een vriend
  Kleine zeehond zoekt een vriend

  Herzhoff, Sarah
  E-boek / AVI: E3

  Spetter de zeehond is heel slim. Hij ziet dat het hek open is. Hij glipt snel weg. Samen met hond Bink gaat hij op avontuur.

 • Plaatje Koekjes voor de koningin
  Koekjes voor de koningin

  Masters, Mathilda
  B-boek

  In de kolossale gevangeniskeuken waar Max woont valt altijd wel iets te beleven. Maar nu staat er wel iets heel bijzonders te gebeuren. De koningin komt op bezoek! Als dat maar goed gaat...

 • Plaatje Koken voor de keizer
  Koken voor de keizer

  Morshuis, Marloes
  B-boek

  Een week lang moet Mick koken voor keizer Linus om zijn leven veilig te stellen. De keizer lust niets. Kan Mick ervoor zorgen dat hij zichzelf en anderen redt, zodat ze niet worden verbannen naar een klein eiland waar haaien in de zee zwemmen?

 • Plaatje Konijnentango
  Konijnentango

  Remmerts de Vries, Daan
  AK-boek

  Een meisjeskonijn en een jongenskonijn ontmoeten elkaar bij het water. Ze dansen, spelen, zweven en springen het zonlicht tegemoet. Een prentenboek zonder tekst.

 • Plaatje Koning Roe
  Koning Roe

  Stower, Adam
  B-boek

  Ben Staaks is op de vlucht voor pestkop Dennis Grijpstra. Hij komt terecht in een geheim bos waar hij koning Roe ontmoet. Dennis heeft een gemeen plan. Zullen Ben en koning Roe hem te slim af zijn?

 • Plaatje Lam en Loebas : kleine koks
  Lam en Loebas : kleine koks

  De Pelseneer, Reine
  A-boek / AVI: E4

  Lam heeft zin om te koken. Loebas helpt haar. Maar Loebas is niet handig en veel te wild. Gelukkig kan Loebas wel heel goed proeven. Met recepten om zelf te maken.

 • Plaatje Max en de ontplofte vriendschap
  Max en de ontplofte vriendschap

  Vriens, Jacques
  B-boek

  Max en Sjoerd zijn al vrienden vanaf de zandbak, maar ze krijgen voor het eerst van hun leven slaande ruzie. Dat komt door de stomme plannen die de gemeente heeft om het Kattenpleintje te 'verbouwen'. Steffie en de andere kinderen van het pleintje komen in actie. Komt het tussen Max en Sjoerd ook weer...

 • Plaatje Mijn vriend Crenshaw
  Mijn vriend Crenshaw

  Applegate, Katharine
  B-boek

  Crenshaw de kat komt weer terug in het leven van Jackson. In de tijd dat Jackson heel klein was, woonde het gezin vanwege armoe in een camper. Crenshaw was zijn beste denkbeeldige vriend. Nu hij in groep 7 zit is Jackson daar toch veel te oud voor?

 • Plaatje Minoes
  Minoes

  Schmidt, Annie M.G.
  B-boek

  Juffrouw Minoes is vroeger poes geweest en heeft nog veel 'katse' eigenschappen. Dat komt haar baas Tibbe, die in een krant schrijft, goed van pas. Via de katten-persdienst komt hij heel wat verborgen en geheime zaken te weten.

 • Plaatje Mo en Tijger lossen het op
  Mo en Tijger lossen het op

  Mollema, Elisabeth
  E-boek / AVI: E3 - E5

  Vijf speurdersverhalen over Mo en zijn teckel Tijger. Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger vormen ze een supergoed team.

 • Plaatje Neem mijn hand
  Neem mijn hand

  DiCamillo, Kate
  B-boek

  Drie meisjes willen meedoen met de 'Mini Miss Midden-Florida Autobanden'-verkiezing. Raymie, omdat ze hoopt dat haar vader weer thuis komt als ze wint, Louise die haar kat terug wil en Billie, die de boel wil saboteren. Het leidt tot een bijzondere vriendschap...

 • Plaatje Nerd alert!
  Nerd alert!

  Jongh, Aimée de
  B-boek

  Deel uit de stripserie over uitvinder Pim, het slimste jongetje van de klas, zijn vriend Max en Mara waar hij verliefd op is.

 • Plaatje Niek de Groot en zijn vrienden
  Niek de Groot en zijn vrienden

  Peirce, Lincoln
  B-boek

  Niek de Groot, achtste-groeper, beleeft met Frank en Teddy, zijn vrienden, avonturen.

 • Plaatje Niet te doen!
  Niet te doen!

  Kinney, Jeff
  B-boek

  Bram Botermans wil graag stoer en volwassen overkomen. Maar ouder worden geeft ook een hoop gedoe, vindt Bram. Het is minder cool dan hij dacht. Egenlijk is het gewoon niet te doen ... Bram beschrijft zijn belevenissen in zijn logboek.

 • Plaatje Niet thuis
  Niet thuis

  Vriens, Jacques
  B-boek

  Hannah woont met nog zes kinderen in leefgroep De Haven. De oudste is vijftien jaar, de jongste is vijf. Dan hoort Hannah dat er bezuinigd gaat worden, en dat heeft grote gevolgen. Samen verzinnen de kinderen een plan...

 • Plaatje Nieuwe vrienden
  Nieuwe vrienden

  Buis, Suzanne
  B-boek

  Lizzy mag bij Rebecca op de boerderij logeren. Het wordt een spannende logeerpartij.

 • Plaatje Oorlog en vriendschap
  Oorlog en vriendschap

  Verroen, Dolf
  B-boek

  Joop weet het zeker, maar als Kees hem voor het eerst aankijkt, weet hij dat ze vrienden zullen worden. Maar het is oorlog en Joop ontdekt al snel dat de dingen vaak anders zijn dan hij denkt. Kinderboekenweekgeschenk 2016, gedrukt in extra grote letters.

 • Plaatje Op kamp
  Op kamp

  Oldenhave, Mirjam
  A-boek / AVI: E5

  De groep van mees Kees gaat op werkweek. Meester Hank gaat door zijn rug en kan niets meer. Mees Kees blijft alleen achter met de kinderen. Dat vinden ze helemaal niet erg! Ze houden een bonte morgen in plaats van een bonte avond en eten tompouces als ontbijt.

 • Plaatje Paul van Loon
  Paul van Loon's Foeksia's allergrootste vriend

  Loon, Paul van
  A-boek

  Miniheks Foeksia is met vriendin Grobje op weg naar haar allergrootste vriend. Ze komen heel veel vrienden van Foeksia tegen. De kleinste, de groenste en de ...

 • Plaatje Pinocula : het schepsel uit mijn kast
  Pinocula : het schepsel uit mijn kast

  Skye, Obert
  B-boek

  Het nieuwe schepsel uit Robs kast heet Pinocula. Hij maakt grapjes, liegt en is vastbesloten om Rob helemaal gek te maken. Gaat hem dat ook lukken?

 • Plaatje Pippi Langkous
  Pippi Langkous

  Lindgren, Astrid
  B-boek

  Pippi ziet er wat raar uit met haar stijve vlechten, vreemde jurken en veel te grote schoenen. Maar voor haar buurkinderen is zij de sterkste, de stoutste en ...

 • Plaatje Plan C
  Plan C

  Arts, Simone
  B-boek

  De ouders van Diede besluiten een pleegzoon in huis te nemen. Diede kan niet wachten tot Cees komt! Maar als hij er is, zegt hij haast niks en is het ...

 • Plaatje Rollebollen met de Romeinen
  Rollebollen met de Romeinen

  Northfield, Gary
  B-boek

  Julius Zebra loopt weg van zijn familie. Hij wordt gevangen door Romeinse soldaten die hem meenemen naar Rome, samen Cornelius het wrattenzwijn en Milus de leeuw. Hij moet vechten tegen gladiatoren. Is hij wel slim en sterk genoeg?

 • Plaatje Sammie en de echte beste vriendin
  Sammie en de echte beste vriendin

  Hanlon, Abby
  A-boek

  Sammie is zes jaar. Ze zit in de klas bij Rosabelle. Rosabelle woont in een kasteel. En heeft een draak als huisdier. De broer en zus van Sammie geloven haar niet.

 • Plaatje Schuilplaats
  Schuilplaats

  Goslinga, Marike
  B-boek

  Levi gaat voor het eerst naar Vlieland op vakantie met zijn vader, broer en zus na het overlijden van hun moeder. Hij wil proberen het beste van de vakantie te maken, maar dat valt niet mee. Ieder verwerkt het verdriet op zijn eigen manier...

 • Plaatje Serafina en de zwarte mantel
  Serafina en de zwarte mantel

  Beatty, Robert
  B-boek

  1889. Serafina(12) woont met haar vader in het geheim in de kelders van landgoed Biltmore. Niemand mag van haar bestaan weten. Ze leeft 's nachts. Dan ontdekt ze een man in een zwarte mantel, die kinderen laat verdwijnen...

 • Plaatje Slimpie Dimpie wonderkind
  Slimpie Dimpie wonderkind

  Sikkel, Manon
  A-boek

  Darsie kan bijna alles...alleen geen vrienden maken. Daarom sturen zijn ouders hem naar Gouden Bergen, een kinderasiel in Zwitserland. Daar ontmoet hij Bibi die altijd boos kijkt en Kees die maar een ding heel goed kan. Gedrukt in dyslexieletter.

 • Plaatje So boho
  So boho

  Schirnhofer, Jill
  B-boek

  Vakantie! Elvy tekent liefst de hele dag. Maar haar ouders vinden dat ze meer mensen moet ontmoeten en sturen haar naar Ibiza. Daar leert ze Kate kennen en samen beginnen ze een kledinglabel.\n

 • Plaatje Spekkie en Sproet : wachtwoord Amigo
  Spekkie en Sproet : wachtwoord Amigo

  Hollander, Vivian den
  A-boek

  De speurders Spekkie en Sproet komen iets verdachts op het spoor in een tapasrestaurant. Tijd voor actie!

 • Plaatje Toffie maakt nieuwe vrienden
  Toffie maakt nieuwe vrienden

  Boehme, Julia
  A-boek / AVI: E4

  De opa van Toffie vertelt heel veel oude verhalen. Toffie wil ook op reis, maar iedereen zegt dat het te gevaarlijk is. Toffie gaat toch op reis, en maakt nieuwe vrienden.

 • Plaatje Verhalen van de tweelingbroers : vrij naar Babinase balladen
  Verhalen van de tweelingbroers : vrij naar Babinase balladen

  Dragt, Tonke
  B-boek

  Laurenzo en Jiacomo zijn een tweeling. Van buiten lijken ze precies op elkaar, maar van binnen zijn ze heel verschillend. Laurenzo wordt edelsmid, maar Jiacomo wordt een meesterdief. Samen beleven ze spannende en sprookjesachtige avonturen.

 • Plaatje Verschrikkelijke vrienden
  Verschrikkelijke vrienden

  Sikkel, Manon
  A-boek

  Dikke vrienden maken je aan het lachen. Verschrikkelijke vrienden aan het schrikken. Negen gevaarlijke, grappige, leuke, en enge verhalen over vriendschap.

 • Plaatje Vier vriendinnen in volle vaart
  Vier vriendinnen in volle vaart

  Alves, Katja
  B-boek

  Een avontuur van de Muffin-club, de zoetste club ter wereld. De club heeft voor Miranda het coolste balletpakje ter wereld gevonden. Maar denkt iedereen daar zo over?

 • Plaatje Vlo en Stiekel
  Vlo en Stiekel

  Koolwijk, Pieter
  A-boek

  Floris wordt gepest omdat hij zo klein is. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas, dat nog kleiner is dan Floris. Samen belanden ze in een spannend avontuur.

 • Plaatje Vloggers in danger!
  Vloggers in danger!

  Hofmans, Jørgen
  B-boek

  Tess en Tom maken een vlog over frisse lucht. Daarvoor filmen ze in het bos. Maar ze ontdekken iets vreemds, waardoor hun vlog ineens heel anders wordt dan ...

 • Plaatje Vos en Haas : het maatje van Haas
  Vos en Haas : het maatje van Haas

  Vanden Heede, Sylvia
  E-boek / AVI: M3

  Pluim heeft twee koffers vol kleren voor Haas. Haas moet alles passen. Vos mag er niet bij zijn. Want jurken passen is iets voor vriendinnen. En Vos is geen vriendin! Maar wat is hij dan wel?

 • Plaatje Vriendinnen voor altijd
  Vriendinnen voor altijd

  Aar, Hetty van
  B-boek

  Emma is verhuisd en mist haar oude vriendinnen. Op haar nieuwe school ontmoet ze Katja. Is Katja wel een echte vriendin voor haar?

 • Plaatje Vriendinnen voor altijd!
  Vriendinnen voor altijd!

  Matsuura, Anne-Margreet
  A-boek

  Maartje heeft een vriendin met Japanse ouders. Als ze samen willen gaan spelen, zegt Mayuko dat ze Japans moet leren. Zou ze naar Japan gaan verhuizen? ...

 • Plaatje Vriendschap en vloggers
  Vriendschap en vloggers

  Scholten, Barbara
  B-boek

  De vriendschap tussen Jip, Falderie, Bo en Lola staat onder druk: ze gaan allemaal naar een andere middelbare school en worden verdeeld over de hockeyteams ...

 • Plaatje Vriendschap is alles
  Vriendschap is alles

  Jensen, Stine
  J-boek

  Er zijn veel verschillende soorten vriendschappen. Je hebt sportvrienden, dierenvrienden, virtuele vrienden en schoolvrienden. Maar wanneer is iemand een échte vriend?

 • Plaatje Wat een verhalen! : Bil en Wil
  Wat een verhalen! : Bil en Wil

  Kromhout, Rindert
  E-boek / AVI: S - M4

  Verhalen over de vrienden Bil en Wil. Leesboek waarin het AVI-niveau oploopt.

 • Plaatje Wonder
  Wonder

  Palacio, R.J.
  B-boek

  August (10) heeft een ernstige gezichtsafwijking. Hij heeft altijd thuis onderwijs gehad, omdat hij al 27 keer geopereerd is. Nu gaat hij voor het eerst naar ...

 • Plaatje Zar en het vriendenfeest
  Zar en het vriendenfeest

  Visser, Rian
  A-boek / AVI: E4

  Zar en Lina zitten in een spel en beleven allerlei spannende avonturen.Het is feest in het spel. Er is ook een nieuwe speler. Hij krijgt een gevaarlijk opdracht. Gaat dat wel goed?