Leeslijst Reis mee! In verhalen over voertuigen

  • Plaatje Adres onbekend
    Adres onbekend

    Nielsen, Susin
    C-boek

    Felix wil niet dat zijn vrienden en schoolgenoten weten dat hij met zijn moeder in een kampeerbusje woont. Gelukkig krijgt hij een geniaal idee...

  • Plaatje Alle hens aan dek
    Alle hens aan dek

    Westera, Bette
    A-boek

    Peter-Paul wordt leerling-piraat op de Draculus Drie. De matrozen Hens 1, Hens 2 en Hens 4 leren hem alles over het piratenleven. Maar waar is Hens 3? Vanaf ...

  • Plaatje Auto
    Auto's, treinen & vliegtuigen : de encyclopedie van alle vaar- en voertuigen

    Gifford, Clive
    J-boek

    Een overzicht van voertuigen op het land, op het water en in de lucht. Met korte weetjes en veel foto's.

  • Plaatje Bestemming onbekend
    Bestemming onbekend

    Mosier, Paul
    C-boek

    Rider reist met de trein naar het enigste familielid bij wie ze nog terechtkan: een oudoom in Chicago. Het is een lange reis vol ontmoetingen en bijzondere ervaringen. En wat zit er toch in die doos die Rider bij zich heeft?

  • Plaatje Blubber! Bliep, bliep!
    Blubber! Bliep, bliep!

    Stilton, Geronimo
    B-boek

    De familie Stiltonox heeft dringend brandstof nodig voor hun ruimteschip de Zwarte Gaten Kaas. Maar de brandstof is kostbaar en schaars. Wie kan er helpen?

  • Plaatje Bonje met de Britten
    Bonje met de Britten

    Northfield, Gary
    B-boek

    Julius Zebra heeft weer een nieuwe opdracht van de Romeinse keizer. Hij moet naar Engeland, om daar in een arena te vechten. Krijgt hij daarna eindelijk de beloofde vrijheid?

  • Plaatje Boreas en de duizend eilanden
    Boreas en de duizend eilanden

    Witteman, Mina
    B-boek

    Boreas(12) is met zijn ouders aangekomen op de Canarische Eilanden. Ze willen de oversteek wagen met hun zeilboot Argo over de Atlantische Oceaan. Hoe loopt dit avontuur af?

  • Plaatje Boten : snel en langzaam
    Boten : snel en langzaam

    Volant, Iris
    J-boek

    Boten zijn een belangrijke uitvinding in de geschiedenis van de mens. Ingezet om vis te vangen, land te ontdekken, handel te drijven en oorlog te voeren . Lees in dit boek over de geschiedenis en over bijzondere vaartuigen.

  • Plaatje Bram en het zoldermysterie
    Bram en het zoldermysterie

    Reefs, Michael
    B-boek

    Bram en zijn familie wonen tijdelijk in het grote landhuis van opa en oma. Daar is het stil en eng. Bram hoort vreemde geluiden... Als hij gaat kijken, wordt zijn zusje door de angstaanjagende Zolderschimmen meegenomen .

  • Plaatje Charlie en ik
    Charlie en ik

    Lowery, Mark
    C-boek

    Charlie is er eentje uit een "Charliejoen". Samen met Martin gaat hij op reis naar St. Bernards in Cornwall op zoek naar de dolfijnen. Ze reizen stiekem met de trein, en ontmoeten daar het Kwade Meisje. Een bijzondere reis met een onverwachte afloop...

  • Plaatje De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre
    De (zeer) bloedstollende expeditie van Herre

    Jongbloed, Marte
    B-boek

    Herre moet achterblijven bij zijn overbezorgde moeder als zijn vader in de Amazone op zoek gaat naar buurman Teunissen. Stiekem reist hij hem met zijn vriendin Mim achterna. Zullen ze buurman Teunissen vinden?

  • Plaatje De beer naar Wammerswald
    De beer naar Wammerswald

    Boonen, Stefan
    B-boek

    Jakob (10) heeft moeite met school. Dan ontmoet hij directeur Salto die voor dieren met problemen zorgt. Jakob komt in dienst van de firma Tweeboom.\n

  • Plaatje De Beestenbus : Operatie red een goudvis
    De Beestenbus : Operatie red een goudvis

    Farkas, Victoria
    B-boek

    Raaf en zijn ouders reizen in een gifgroene bus door heel Nederland. Raafs moeder is dierenarts en helpt dieren in nood. Goudvissen in champagneglazen, Boerderijdieren in dierenflats... Genoeg te doen. Tijd voor actie!

  • Plaatje De blauwe vleugels
    De blauwe vleugels

    Aerts, Jef
    B-boek

    Josh en zijn verstandelijk beperkte broer Jadran vinden een gewonde kraanvogel. Ze willen hem weer leren vliegen. Bij het oefenen valt Josh van de ladder. Dan verandert alles...

  • Plaatje De grond onder je voeten
    De grond onder je voeten

    Guillain, Charlotte
    J-boek

    In deze leporello daal je af naar de kern van de aarde. Onderweg is er van alles te zien en te leren. Je vindt er weetjes over geheimzinnige ondergrondse rivieren, metrotunnels, dieren, stalactieten,steenkool, edelstenen en goud en bijzondere archeologische vondsten.

  • Plaatje De grote kleine kapitein
    De grote kleine kapitein

    Biegel, Paul
    B-boek / AVI: M6

    De kleine kapitein gaat met zijn vrienden op een wonderlijk schip (gebouwd van een potkachel, een badkuip en nog veel meer) op reis en beleeft bijzondere avonturen. Woeste zeeën worden bevaren, eilanden ontdekt en vermiste zeelieden en schatten gezocht.

  • Plaatje De kinderkaravaan
    De kinderkaravaan

    Rutgers van der Loeff, An
    B-boek / AVI: E7

    Zeven kinderen trekken onder aanvoering van hun dappere 13-jarige broer door het onherbergzame Amerika van 1844. Ze doorstaan grote gevaren bij hun poging om, evenals andere pioniers, het veelbelovende onontgonnen Westen te bereiken.

  • Plaatje De legende van Sally Jones
    De legende van Sally Jones

    Wegelius, Jakob
    B-boek

    Tijdens een stormachtige nacht wordt een gorillababy geboren. Ze wordt meegenomen door stropers en verkocht aan een Turkse handelaar. Hij smokkelt haar mee in een kinderwagen. Voortaan heet ze Sally Jones. Maar Sally mag niet in Turkije blijven. Ze begint aan een lange reis...

  • Plaatje De liedjesatlas : 24 wereldliedjes
    De liedjesatlas : 24 wereldliedjes

    AJ-boek
    Overal in de wereld wordt gezongen. Per werelddeel vier traditionele, vertaalde, liedjes. Een afscheidsliedje uit Nieuw-Caledonië, een regenliedje uit Marokko, eeen wiegeliedje uit Argentinië.Met bijgevoegde cd.

  • Plaatje De melkwegschool
    De melkwegschool

    Martin, John
    B-boek

    Kelvin gaat naar de Melkwegschool, een drijvend ruimtestation en zit bij buitenaardse wezens in de klas. Ze krijgen les van robots. Er wordt van Kelvin verwacht dat hij geniaal is omdat zijn ouders professoren zijn.

  • Plaatje De metro van Magnus
    De metro van Magnus

    Leeuwen, Joke van
    B-boek

    Magnus tekent een plattegrond van een metro. Plotseling rijdt hij ineens langs de door hemzelf bedachte ondergrondse stations waar hij allerlei wonderlijke dingen beleeft.

  • Plaatje De ontdekkingsreiziger
    De ontdekkingsreiziger

    Rundell, Katherine
    B-boek

    Vier kinderen overleven een zware vliegtuigcrash. Als ze in het Amazonegebied een 'ontdekkingsreiziger' ontmoeten, hopen ze dat hij hen kan helpen weer thuis te komen.

  • Plaatje De pizza-spion
    De pizza-spion

    Woltz, Anna
    B-boek

    Een vliegtuigmaatschappij zoekt pizzatesters. Finn geeft zich op. Maar iemand probeert de test te saboteren!

  • Plaatje De reis
    De reis

    Parvela, Timo
    B-boek

    Arie en zijn broertje Joni vertrekken samen met een aantal andere kinderen naar de planeet Kepler62. Het wordt een levensgevaarlijke reis.

  • Plaatje De reis van raaf en papegaai
    De reis van raaf en papegaai

    Lefebure, Li
    A-boek

    Raaf en Papegaai horen over het Paradijs. Het is mooi en groen, en er zijn heel veel dieren. Ze weten niet precies waar het ligt, maar steken de oceaan over. Ze komen in veel streken, ontmoeten veel dieren, maar pas als ze op een bekend plekje komen, ontdekken ze het paradijs. (Lees ook de andere avonturen...

  • Plaatje De snelste trein van het Wilde Westen
    De snelste trein van het Wilde Westen

    Bufi, Ennio
    B-boek

    Geronimo Stilton gaat op reis naar Utah in 1869. Kattenklauw en de piratenkatten proberen de nieuwe transcontinentale spoorweg dwars door Amerika te saboteren.

  • Plaatje De vlucht van Omid
    De vlucht van Omid

    Geel, Lysette van
    B-boek

    Het waargebeurde verhaal van Omid. Omid heeft een leverziekte, waarvoor hij in Iran niet goed behandeld kan worden. Met zijn zussen en moeder gaat hij op reis naar Nederland. Zijn vader blijft achter.

  • Plaatje De wagen van Spijker
    De wagen van Spijker

    Dam, Arend van
    A-boek / AVI: E4

    Jacob en Hendrik Spijker maken karren en wagens net als hun vader. Ze maken zelfs een Gouden Koets. Maar ze willen meer. Hendrik en Jacob maken ook auto's. Ze doen zelfs mee aan een race.

  • Plaatje De woonbootbende
    De woonbootbende

    Scholten, Barbara
    A-boek

    Roef (ik-figuur)en zijn zus Wies wonen op een woonboot. Samen met Roefs vriendin Arie vormen ze de woonbootbende. Op en rond de boot beleven ze allerlei ...

  • Plaatje Dissus
    Dissus

    Geest, Simon van der
    J-boek

    Na een gevecht in het zwembad verdwalen Dissus en zijn vrienden hopeloos. Ze beleven vreselijke avonturen, maar het ergste moet nog komen. Eigentijdse bewerking van het klassieke Odysseusverhaal in 'rapstijl'.

  • Plaatje Donderkat en de Engel des Doods
    Donderkat en de Engel des Doods

    Goverde, Thijs
    B-boek

    Vissen verdwijnen, koraalriffen worden beschadigd, het water wordt vervuild en tot overmaat van ramp verdwijnt de Tsaar Peter, de gele onderzeeboot waarin Donderkat en haar gezin zat ondergedoken. Alle sporen leiden naar de gevreesde Engel des Doods – een schip groot als een stad.

  • Plaatje Dr. Proktors teletijdtobbe
    Dr. Proktors teletijdtobbe

    Nesbø, Jo
    B-boek

    Doktor Proktor zit in Parijs en is in gevaar. In een badkuip vliegen Lise en Bulle door de tijd om Doktor Proktor en zijn vriendin te redden.

  • Plaatje Dummie de mummie en de ster Thoeban
    Dummie de mummie en de ster Thoeban

    Menten, Tosca
    B-boek

    Dummie, Goos en Klaas gaan naar een sterrenwacht in Oostenrijk. Dummie hoopt daar contact met zijn vader koning Achnetoet te krijgen. Maar al gauw gaat het mis. Dummie en Goos komen in een sneeuwstorm terecht. Kunnen de sterren hen redden? Gedrukt in dyslexieletter.

  • Plaatje Eddie, Belle en Flo
    Eddie, Belle en Flo

    Mol, Inga M.
    B-boek

    Eddie's oom wint een prijs van tien miljoen! Hij haalt Eddie van school, en neemt hem mee op reis. Er komen vreemde figuren achter hen aan. Maar Flo en Belle zijn er ook nog...

  • Plaatje Eddie, Belle en Flo naar Londen
    Eddie, Belle en Flo naar Londen

    Mol, Inga M.
    B-boek

    De school van Eddie en Flo moet sluiten want er zijn te weinig kinderen. Daarom moet het allerlaatste uitje heel bijzonder worden. Ze gaan met de klas naar Londen. Onderweg gaat er van alles mis.

  • Plaatje Gevaar op grote hoogte
    Gevaar op grote hoogte

    Heath, Jack
    B-boek

    Dertig verhalen waar je zelf kunt kiezen hoe het verhaal verder gaat. Superspannende situaties waarin je al dan niet kunt overleven.

  • Plaatje Griezelwielen
    Griezelwielen

    Loon, Paul van
    A-boek / AVI: E4

    Wie is Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en zijn knallende zweep? Hij jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven! Loopt Dolfje gevaar?

  • Plaatje Haaieneiland
    Haaieneiland

    Ruggenberg, Rob
    C-boek

    Eén van de schepen op ontdekkingsreis in de Stille Zuidzee, loopt op een klif en vergaat. Matroos Roemer grijpt zijn kans en blijft met vier anderen achter op een klein prachtig koraaleiland. Hij raakt bevriend met een meisje en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is.

  • Plaatje Heppie Kemper
    Heppie Kemper

    Sikkel, Manon
    B-boek

    Miljonair Elvis Watt gaat met zijn moeder, vuilniszakken vol geld en een schilderij van Rembrandt op zoek naar zijn onbekende vader. Ze reizen met hun 'Heppie Kemper' naar Frankrijk. Die brengt hen geluk, want ondanks allerlei problemen vinden ze wat ze zochten.

  • Plaatje Het geheim van de spooktram
    Het geheim van de spooktram

    Boets, Jonas
    A-boek

    Kaat en Lucas zien een brandende tram, bestuurd door een spookachtige jongen. Ze vertrouwen de jongen niet en gaan op onderzoek uit.

  • Plaatje Het kompas
    Het kompas

    Pool, Joyce
    J-boek

    1950. Davey is ziek en kan niet mee met een walvisvaarderssloep naar Calais. Hij baalt stevig. Tien Engelse seascouts keerden echter nooit terug. Zes van hen liggen begraven op Texel.

  • Plaatje Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn
    Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

    Morosinotto, Davide
    C-boek

    1904, Louisiana. Vier vrienden bestellen een revolver uit een catalogus. Ze krijgen echter een oud horloge. Het blijkt heel veel geld waard. Ze besluiten in Chicago de prijs op te halen. Het verhaal speelt in een omgeving met grote armoede, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en racisme,

  • Plaatje Hoe werkt een vliegveld? : van binnen, buiten en onder de grond. met flapjes om alle details te ontdekken!
    Hoe werkt een vliegveld? : van binnen, buiten en onder de grond. met flapjes om alle details te ontdekken!

    Gifford, Clive
    J-boek

    Ontdek in dit boek wat er allemaal te doen is op en rondom het vliegveld.

  • Plaatje Hotel Bonbien
    Hotel Bonbien

    Koens, Enne
    B-boek

    Siri woont met haar ouders en puberbroer Gilles in hotel Bonbien. De mooiste plek op aarde. Maar haar ouders hebben steeds vaker ruzie. Gaan ze scheiden? En moeten ze dan het hotel verkopen?

  • Plaatje IJsbarbaar
    IJsbarbaar

    Ruggenberg, Rob
    C-boek

    Nunôk wordt in 1624 op Groenland ontvoerd. Hij komt in Holland terecht. Hij wil dolgraag terug naar huis, maar dat zal niet eenvoudig zijn.

  • Plaatje James Hond en de elfenbank
    James Hond en de elfenbank

    Elpers, Noëlla
    A-boek / AVI: E4

    James Hond woont bij de baas van restaurant 't Zeetje. André kookt heerlijke zeetong. Maar ze krijgen alleen nog maar hele kleine zeetongen. James gaat visser Martinus en zijn vrouw helpen.

  • Plaatje Kalle & de killercactus
    Kalle & de killercactus

    Landvreugd, Hermine
    B-boek

    Kalle is met zijn moeder en zus op reis in Texas. Daar ontmoet Kalle Big Bob, een ontsnapte gevangene, die hem redt van de killercactus. Kalle besluit Bob te helpen vluchten naar Mexico.

  • Plaatje Kapitein Kees
    Kapitein Kees

    Kranendonk, Anke
    A-boek

    Op een mooie dag stapt Kees met Bas - de hond van de buurvrouw - en zijn cavia Hector in zijn bootje om een tochtje te maken. Hij besluit om de grote rivier over te steken en een kijkje te nemen aan de andere kant.

  • Plaatje Kapitein Klungel
    Kapitein Klungel

    Oranje, Corien
    B-boek / AVI: M6

    Cruiseschip de Cliffhanger doet mee aan de spannende wedstrijd: Welke Boot Moet Naar de Schroot? Het schip dat verliest belandt op de schroothoop. Het lijkt of iemand De Cliffhanger saboteert...

  • Plaatje Katvis
    Katvis

    Veldkamp, Tjibbe
    C-boek

    Ate in Groningen en Baptiste in Brussel chatten elke dag over hun favoriete YouTubers. Als Baptiste Ate appt dat hij geen geld meer heeft, brengt Ate hem zijn oude telefoon. Dan blijkt dat Baptiste niet helemaal eerlijk is geweest...

  • Plaatje Kiki
    Kiki's wonderbaarlijke wereldreis

    Koene, Ton
    A-boek

    Het vlot van Kiki (10) raakt los van haar vaders boot. Samen met een meeuw reist ze de hele wereld rond.

  • Plaatje Lindbergh : het grote avontuur van een vliegende muis
    Lindbergh : het grote avontuur van een vliegende muis

    Kuhlmann, Torben
    AJ-boek

    Lindbergh de muis ontdekt dat al zijn vriendjes verdwenen zijn als de muizenval is uitgevonden. Omdat er katten rondlopen in de haven kan hij niet ontsnappen met een boot. Daarom knutselt hij een vliegmachine in elkaar, en vliegt de oceaan over. Charles Lindbergh leest in de krant over deze vliegende...

  • Plaatje Luchtpiraten
    Luchtpiraten

    Walker, Dan
    B-boek

    Zoya DeLarose wordt midden in de nacht wakker op het dek van een krakend luchtschip. Ze heeft altijd geleerd dat ze moet oppassen voor luchtpiraten. Lukt het haar te ontsnappen?

  • Plaatje Maximum speed : de snelste, stoerste en mooiste auto
    Maximum speed : de snelste, stoerste en mooiste auto's!

    Winkelman, Rick
    J-boek

    Lees alles over karten, racen, supersnelle auto's en over Max Verstappen. Met lekker veel foto's.

  • Plaatje Met opa door Europa
    Met opa door Europa

    Bos, Tamara
    A-boek / AVI: E5

    Opa, Bien en Wout en hun moeder Els gaan in een oude kampeerbus op reis door Europa. Welke landen zullen ze allemaal gaan bezoeken?

  • Plaatje Met Roos op reis
    Met Roos op reis

    Marcero, Deborah
    AK-boek

    Roos wil onderzoeker worden en ontdekkingsreiziger en avonturier. Ze wil iets ontdekken wat nog nooit gevonden was ... en daar maandg op school in de kring over vertellen. Maar waar vindt ze zoiets?

  • Plaatje Mila en Zilver : de vloek van de smaragd
    Mila en Zilver : de vloek van de smaragd

    Berg, Jette Carolijn van den
    B-boek

    Mila en Zilver komen met een luchtballon terecht bij de dochter van de sultan. Ze is wanhopig, want haar familie is onder invloed geraakt van een vloek die haar vader ziek maakt. Mila en Zilver besluiten haar te helpen.

  • Plaatje Mo en Tijger gaan op reis
    Mo en Tijger gaan op reis

    Mollema, Elisabeth
    E-boek / AVI: E3

    Mo logeert met zijn familie en hond Tijger bij opa. Daar is het niet saai. Onderweg beleven ze al avonturen.

  • Plaatje Morrigan Crow en het Wondergenootschap
    Morrigan Crow en het Wondergenootschap

    Townsend, Jessica
    B-boek

    Morrigan (bijna 11) is vervloekt. Alles wat misgaat, is haar schuld en ze zal op haar elfde verjaardag sterven. Gelukkig wordt ze op tijd meegenomen naar de ...

  • Plaatje Naar de maan : Piet en Riet
    Naar de maan : Piet en Riet

    Letterie, Martine
    E-boek / AVI: S - M4

    Piet en Riet zijn kok. Ze gaan naar zee. Ze gaan ook in een raket. De raket stijgt op! Wat nu?

  • Plaatje Naar de rand van de wereld
    Naar de rand van de wereld

    Weber, Dirk
    B-boek

    Na de Crisis leeft iedereen in kleine boerendorpen. Techniek en kennis zijn ten strengste verboden. Twee dorpelingen werden daarvoor gruwelijk gestraft. Abe en vier andere kinderen slaan op de vlucht. Ze willen naar Vrijburg.

  • Plaatje Niemand houdt Don Carlo tegen
    Niemand houdt Don Carlo tegen

    Scherz, Oliver
    B-boek

    De vader van Carlo woont sinds een tijdje in Italië. Carlo mist zijn vader enorm en besluit hem te gaan zoeken.

  • Plaatje Olifanten op reis : zoek de olifanten & ontdek de wereld
    Olifanten op reis : zoek de olifanten & ontdek de wereld

    Cornet, Guillaume
    J-boek

    Vijf olifanten zijn op reis. Ze bezoeken Londen en Amsterdam, het Amazonegebied, en Australië. Kun jij ze overal vinden?

  • Plaatje Onweer ; Tien dagen in een gestolen auto
    Onweer ; Tien dagen in een gestolen auto

    Woltz, Anna
    B-boek

    Bundel met twee zomerse verhalen. Camila (11) gaat logeren in Zweden en belandt meteen in een spannend avontuur. Flo (13) is betrapt op diefstal en moet gaan helpen in een Italiaans hotel bij haar oom en tante.

  • Plaatje Onzichtbaar gevaar [lettertype dyslexie]
    Onzichtbaar gevaar [lettertype dyslexie]

    Visser, Rian
    B-boek

    Een groep kinderen wordt door robots gevangen gehouden op een eiland. Denny wil met de leden van Geheime kracht de kinderen bevrijden. Maar willen zij dat wel?

  • Plaatje Op een onbewoond eiland
    Op een onbewoond eiland

    Mous, Mirjam
    A-boek / AVI: M5

    Kasper maakt met zijn ouders en zus een wereldreis met een zeilboot. Maar tijdens een storm gaat het vreselijk mis. De boot zinkt en spoelt aan op een eiland. Wat nu?

  • Plaatje Op zoek naar Stella
    Op zoek naar Stella

    Dendooven, Gerda
    A-boek

    Een visser en zijn vrouw gaan met hun bootje Groot Geluk op zoek naar hun dochter Stella. De reis is vol gevaren en de nachten zijn donker en koud. Zullen ze Stella vinden? En wil zij terug naar huis?

  • Plaatje Opa vlucht
    Opa vlucht

    Walliams, David
    B-boek

    De opa van Jack is erg in de war. Hij denkt dat hij nog steeds als piloot in de Tweede Wereldoorlog vecht. Daarom moet hij naar een bejaardenhuis. Daar gebeuren vreemde dingen. Jack en opa plannen een ontsnapping...

  • Plaatje Pech onderweg
    Pech onderweg

    Douglas, Jozua
    B-boek

    Verhalen over barre tochten en rampzalige reisjes waarbij pech altijd op de loer ligt. De verhalen worden afgewisseld met moderne spreuken en wijsheden, limericks en handige reistips.

  • Plaatje Professor S. en de verslaafde koning
    Professor S. en de verslaafde koning

    Scherder, Erik
    B-boek

    Zhé en haar vriend Brian gaan met hondje Pavlov op zoek naar professor S. Ze komen terecht in Breinstein en hun hersens goed gebruiken om hem te redden.

  • Plaatje Race op wielen!
    Race op wielen!

    Royston, Angela
    J-boek

    Waarom zijn racefietsen extra snel? Hoe komt het dat een boot blijft drijven? Waardoor kan een vliegtuig opstijgen? Leer hoe de krachten van voertuigen werken. Met uitleg, quiz en proefjes.

  • Plaatje Reis naar het høge nøørden
    Reis naar het høge nøørden

    Masters, Mathilda
    B-boek

    Kokkie krijgt een kaart met de tekst 'vader is verløren'. Samen met Max en Trixie gaat ze naar het høge Nøørden om haar vader te zoeken. Ze ontmoeten verschrikkelijke Vikingen, ijdele elanden en brullende beren...

  • Plaatje Reisdagboek van Travis Montgomery
    Reisdagboek van Travis Montgomery

    Farkas, Victoria
    B-boek

    Travis Montgomery gaat met zijn familie op een drieweekse familiegroepsreis naar Mars. Maar de reis verloopt niet zonder problemen.

  • Plaatje Schattenjagers
    Schattenjagers

    Patterson, James
    B-boek

    Tommy, Storm, de tweeling Bick en Beck zijn de kinderen van twee schattenjagers, die op de bodem van de oceaan de scheepswrakken leegvissen. Als hun ouders opeens spoorloos verdwijnen, beginnen de kinderen een gevaarlijke zoektocht.

  • Plaatje Shen en de 66 sledehondjes en de race naar het einde van de wereld
    Shen en de 66 sledehondjes en de race naar het einde van de wereld

    Reeve, Philip
    A-boek

    Shen wil met zijn 66 mopshondjes meedoen aan de Grote Race van het Noorden. Sika is nog op zoek naar hondjes, maar heeft wel een slee. Ze wil winnen omdat de sneeuwkoning de winnaar een wens vervult. Ze wil haar opa beterschap wensen.

  • Plaatje Sjakie en de grote glazen lift
    Sjakie en de grote glazen lift

    Dahl, Roald
    B-boek

    Sjakie beleeft met zijn familie en de wonderlijke meneer Wonka spannende momenten, wanneer hij in de ruimte monsterlijke Drochten ontmoet en als zijn oma te ...

  • Plaatje Slavenhaler
    Slavenhaler

    Ruggenberg, Rob
    C-boek

    Tyn gaat op zoek naar het enige familielid dat hij nog heeft, zijn halfzusje Obaa. Na zijn aankomst in Afrika ontdekt Tyn dat Obaa niet langer aan de Afrikaanse Slavenkust woont, maar verjaagd is naar het binnenland.

  • Plaatje Speed
    Speed

    Orme, David
    J-boek

    Leer van alles over snelheid: hoe hard gingen voertuigen vroeger en nu? En wat is het langzaamste ding? Met een verhaal over Simon die een cursus rallyrijden gaat doen. Met cd.

  • Plaatje Spekkie en Sproet : complot in de trein
    Spekkie en Sproet : complot in de trein

    Hollander, Vivian den
    A-boek / AVI: E5 - M6

    Spekkie en Sproet gaan met politieneef Nelson op reis naar Duitsland. Als snel ontdekken ze dat Nelson op een politiemissie is om een gestolen engelenbeeld terug te vinden. Spannend speurwerk dus!

  • Plaatje Spekkie en Sproet : raadsels op het cruise-schip
    Spekkie en Sproet : raadsels op het cruise-schip

    Hollander, Vivian den
    A-boek / AVI: E5 - M6

    Gwen, het oudste nichtje van Spekkie, trouwt vandaag met Bob. Het feest wordt gevierd op een groot schip. Gwen draagt een kostbare tiara. Maar ineens is de tiara verdwenen. Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit.

  • Plaatje Troep
    Troep

    Bos, Ilse
    B-boek

    Pola woont met haar twaalf broertjes en zusjes op een woonboot. Ze hebben het goed voor elkaar. Maar dan komt mevrouw Wijfjes van het Zorgbureau zich ermee bemoeien. En hun moeder? Die reist de wereld over, op zoek naar haar Grote Liefde.

  • Plaatje Van rad tot ruimteschip : waanzinnige uitvindingen op weg naar de toekomst!
    Van rad tot ruimteschip : waanzinnige uitvindingen op weg naar de toekomst!

    Turner, Matt
    J-boek

    Door de eeuwen heen hebben mensen allerlei voertuigen uitgevonden. Het wiel, fietsen, boten, treinen, vliegtuigen en ruimteschepen. Weet je ook wie die uitvindingen hebben gedaan?

  • Plaatje Violet en de smokkelaars
    Violet en de smokkelaars

    Whitehorn, Harriet
    B-boek

    Samen met Art en Rose is Violet (10) in Italië. Ze proberen een bende smokkelaars te ontmaskeren.

  • Plaatje Voettocht over het ijs : Shackletons expeditie naar de Zuidpool
    Voettocht over het ijs : Shackletons expeditie naar de Zuidpool

    Grill, William
    J-boek

    Ernest Shackleton (1874-1922) reist naar de Zuidpool. Dat vergt heel veel voorbereiding. Dit boek vertelt het verhaal van de barre expeditie, die bijna iedereen overleeft.

  • Plaatje Vogels op reis
    Vogels op reis

    Daugey, Fleur
    J-boek

    Ga mee op reis en lees in dit boek van alles over trekvogels.

  • Plaatje Vos Haas : het land van de Nijl
    Vos Haas : het land van de Nijl

    Vanden Heede, Sylvia
    A-boek

    Rob neemt Vos en Haas mee op reis naar Egypte. Rob is de reisgids. Hij vertelt allerlei weetjes over het oude Egypte en die worden door Haas aangevuld met feiten uit zijn boek. Vos en Haas komen zo van alles te weten over farao's, tempels, piramides en mummies.

  • Plaatje Willy Boem
    Willy Boem

    Vlietstra, David
    B-boek

    Cowboy Willy krijgt een belangrijke opdracht. Daarvoor moet hij een trip maken door het Wilde Westen. Maar niets verloopt volgens plan. Met moed en vindingrijkheid weet hij zicch te redden.

  • Plaatje Yaru Makki
    Yaru Makki's reis

    Pous, Irene de
    B-boek

    Konijn Yaru Makki woont op Schiermonnikoog. Samen met rat Bakkes gaat hij de trekvogels achterna. Onderweg ontmoeten ze andere dieren en leren ze veel over het Waddengebied.

  • Plaatje Zippy en de zeppelin
    Zippy en de zeppelin

    Vernelen, Aag
    A-boek / AVI: M6

    Paul krijgt bezoek uit Dromenland. Zippy komt met haar zeppelin op bezoek. Maar in Dromenland is alles anders. Dan wordt Zippy ontvoerd...

  • Plaatje Zo werkt het! : machines & voertuigen
    Zo werkt het! : machines & voertuigen

    Farndon, John
    J-boek

    Beschrijving van machines en voertuigen en hoe ze werken. Van drones tot onderzeeboten, raceauto's, zweeftreinen en deeltjesversneller.