Leeslijst Tiplijst Kinderjury 2021, 10-12 jaar

  • Plaatje 100% Coco Tokyo
    100% Coco Tokyo

    Smit, Niki
    B-boek

    Modevlogger Coco gaat naar Tokio om mee te doen met een populaire tv-show. Het is een wedstrijd, wie ontwerpt de schattigste outfit?

  • Plaatje Bethany en het beest
    Bethany en het beest

    Meggitt-Phillips, Jack
    B-boek

    Het monster dat op zolder woont bij Peregrinus Pincet (511 jaar) wil alleen maar bijzondere dingen eten. Peregrinus krijgt dan het drankje waardoor hij jong blijft. Nu wil het monster een mollig mensenkind, maar Bethany wil geen monstervoer worden!

  • Plaatje De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld
    De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

    Deary, Terry
    J-boek

    Een gruwelijk én grappig overzicht van de wereldgeschiedenis. Van Neanderthalers tot de oorlogen in de twintigste eeuw, over struikrovers en ontdekkingsreizigers...

  • Plaatje De laatste helden op aarde
    De laatste helden op aarde

    Brallier, Max
    B-boek

    Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een totale monster-zombie-chaos. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame.

  • Plaatje De lijst van dingen die niet zullen veranderen
    De lijst van dingen die niet zullen veranderen

    Stead, Rebecca
    C-boek

    Kan je tegelijk dolgelukkig zijn en verdriet hebben? Er is veel hetzelfde gebleven voor Bea (10) nadat haar ouders zijn gescheiden. Nu haar vader gaat trouwen met zijn beste vriend Jesse zal er wel veel veranderen.

  • Plaatje Dop
    Dop

    Kramer, Jonne
    B-boek

    Dop is aangenomen als molenaarsknecht. Dolblij is ze. Dan worden de dorpsbewoners een voor een ziek. En Dop krijgt de schuld. Waarom? Is er iets mis met het brood? Dop gaat op onderzoek uit.

  • Plaatje Een jonge prins in het oude Egypte
    Een jonge prins in het oude Egypte

    Menten, Tosca
    B-boek

    Darwishi (ofwel Dummie de mummie), de jonge prins in het oude Egypte verzint met zijn beste vriend Noezi de wildste avonturen. Tot hij moet leren hoe hij een prins moet zijn. Daar heeft Darwishi geen zin in!

  • Plaatje Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn of niet?
    Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn of niet?

    De Bruyne, Kamiel
    J-boek

    Heeft een ridder de friet uitgevonden? En was er een poes die postbode werd? Bedenk of dit echtgebeurd is of niet! Daarna vind je het antwoord, met feiten en ...

  • Plaatje Gozert
    Gozert

    Koolwijk, Pieter
    B-boek

    Ties is vaak op stap met Gozert, zijn beste (fantasie)vriend. Gozert heeft de meest coole plannen. Vaak komt Ties dan in de problemen. De ouders van Ties willen dat hij Gozert laat verdwijnen.

  • Plaatje Hartjes & bommen
    Hartjes & bommen

    Slegers, Marlies
    B-boek / AVI: E5

    Stijn en Meral doen beiden mee aan een wedstrijd op Instagram. Ze moeten zoveel mogelijk likes verzamelen voor hun foto met hun grootouders. De prijs is een meet en greet met vlogger Nicky Perez in Disneyland.

  • Plaatje Het jungleboek
    Het jungleboek

    Remmerts de Vries, Daan
    B-boek

    Als peuter moet Mowgli vluchten voor de valse, mensenhatende tijger. Op het nippertje wordt hij gered door twee wolven, die hem beschermen en opvoeden in de jungle.

  • Plaatje Het lied van de vreemdeling
    Het lied van de vreemdeling

    Dielemans, L.
    B-boek

    Une is een neanderthalermeisje. Nano komt uit een stam van moderne mensen, op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Ze zien er anders uit, spreken een andere taal, hebben andere gewoonten en gebruiken. Door een vulkaanuitbarsting worden de stammen gedwongen om samen te werken.

  • Plaatje Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen
    Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

    Rooseboom, Sanne
    B-boek

    Nina probeert samen met de andere leden van het Ministerie van Oplossingen het probleem van Ralf op te lossen. Dat vindt ze best lastig, want Ralf is helemaal niet aardig en pest andere kinderen. Zij, Ralf, Alfa, Kai en de bejaarde dames Vis en Tirza werken gelijktijdig aan een schaduwzaak om Jack de...

  • Plaatje Het mysterie van Winterhuis Hotel
    Het mysterie van Winterhuis Hotel

    Guterson, Ben
    B-boek

    Wie wil Gracella Winters tot leven wekken? Kunnen Elizabeth en Freddy de raadsels oplossen voordat het te laat is?

  • Plaatje Het verdwenen eiland Kivamba
    Het verdwenen eiland Kivamba

    Reefs, Michael
    B-boek

    Noah en Finn, tweelingbroers, en hun vriendin Tess gaan met tante Lara op avontuur. Op het eiland Kivamba wordt hun tante ontvoerd. Alleen als het drietal een magisch voorwerp uit een tempel haalt, komt ze terug.

  • Plaatje Het verlangen van de prins
    Het verlangen van de prins

    Kunst, Marco
    B-boek

    Lode is als peuter gevonden in een bootje en woont in een weeshuis. De enige die aardig is, is oma Walyu die prachtige verhalen vertelt. Op een dag ontsnapt Lode naar een schip. Maar wie op dat schip komt, kan er niet meer af, door de vloek van een prins...

  • Plaatje Mijn dagen met Niets
    Mijn dagen met Niets

    Geus, Mireille
    B-boek

    Elshontely verveelt zich verschrikkelijk. Ze zit thuis met haar moeder. Achthoog. Ze mag niet naar buiten en niemand zien omdat er een epidemie rondwaart. Supersaai! Maar dan heeft haar moeder een verrassing. Een stok met een touw eraan. En daarmee vangt Elshontely Niets!

  • Plaatje Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen
    Mus & kapitein Kwaadbaard en De 5 slangen

    Hassing, Kevin
    B-boek

    Mus is de enige die kan ontsnappen aan de overval van piratenbende de 5 slangen. Ze vraagt hulp aan Kapitein Kwaadbaard, en samen met Buffel, Kromme Kareltje en Bertrand gaat Mus de strijd met de piratenbende aan. \n

  • Plaatje Ons kasteel aan zee
    Ons kasteel aan zee

    Strange, Lucy
    B-boek

    Petra woont met haar zus en ouders in een oude vuurtoren. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt raken ze hun ouders kwijt. Maar de vuurtoren willen ze niet verlaten.

  • Plaatje Sluipend kwaad
    Sluipend kwaad

    Visser, Rian
    B-boek

    Denny kan als 'jonge Dolfijn' Labdal overwinnen en de natuur weer in ere herstellen. Eerst moet hij het tegen de cyborgs en robots opnemen, want er is giftig eten en drinken opgedoken.

  • Plaatje Sophie op de daken
    Sophie op de daken

    Rundell, Katherine
    C-boek

    Sophie (14) woont bij Charles, sinds hij haar redde tijdens een schipbreuk. Ze vlucht naar Parijs om haar moeder te zoeken, ondanks dat Charles daar niet in gelooft. Ze krijgt hulp van de 'luchtdansers', kinderen die op geheime plekken in de stad wonen.

  • Plaatje Timur
    Timur

    Rasters, Gaby
    B-boek

    Timur (12) heeft het Down-syndroom. Hij gaat naar groep acht, wat hij heel spannend vindt. Als Jonas is zijn klas komt is die niet zo aardig. Toch wil Timur hem ook blij maken, want dat kan hij heel goed.

  • Plaatje Totaal gesloopt
    Totaal gesloopt

    Kinney, Jeff
    B-boek

    Het huis van de familie Botermans wordt gerenoveerd. Ze willen tijdelijk verhuizen, maar er gaat van alles mis.

  • Plaatje Villa Valentijn
    Villa Valentijn

    Sikkel, Manon
    B-boek

    Isa (12) logeert bij haar twee ooms aan zee. Net als ze denkt dat dit de saaiste vakantie ooit wordt, ontmoet ze Zachar. Hij loopt altijd op blote voeten en ...

  • Plaatje Wat niet in de safarigids van je ouders staat
    Wat niet in de safarigids van je ouders staat

    Akveld, Joukje
    J-boek

    Ken jij de 'ugly five'? Of de 'shy five'? In dit boek ontdek je allerlei weetjes over Afrikaanse dieren. Met tips om heel veel te ontdekken als je op safari gaat met je ouders.