Leeslijst Rijk(st)e kinderen in kinderboeken

  • Plaatje De dochters van sjeik Boul-Boul
    De dochters van sjeik Boul-Boul

    Hoffman, Marjon
    B-boek

    De schatrijke sjeik Boul-Boul wil een dierentuin, maar moet van zijn vrouw eerst honderd dagen als een gewoon mens leven. Gaat dat lukken en komt er dan een dierentuin?

  • Plaatje De geheime verdieping
    De geheime verdieping

    Lange, Ilona de
    B-boek

    De ouders van Zilver zijn erg rijk, maar dat mag niemand weten. Onder hun huis hebben ze een geheime verdieping gebouwd, met een escape room, een kartbaan en nog meer spectaculaire ruimtes. Maar ineens gebeuren daar vreemde dingen.

  • Plaatje De monstervakantie
    De monstervakantie

    Glibber, Gustaaf
    B-boek

    Vampier Victor en Frederick genieten van een vakantie op Isla Monstrosa. De armband die Benjamin Silvester aan de monsters geeft, bevat een vreselijk geheim.

  • Plaatje De superhoofdprijs
    De superhoofdprijs

    Gansewinkel, Annie van
    A-boek

    De ouders van Casper en Iris winnen een Superhoofdprijs van vijf miljoen. Ze ontdekken dat je met dat geld veel kunt kopen, maar geen vrienden.

  • Plaatje Die dag veranderde alles
    Die dag veranderde alles

    Van Ranst, Do
    B-boek

    De ouders van Leonie winnen een grote prijs in de loterij. Ze zijn ineens miljonair. Maar wat nu?

  • Plaatje Een koffer met geld
    Een koffer met geld

    Sikkel, Manon
    B-boek

    Elvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Sinds hij twee miljoen euro heeft gekregen van zijn opa, kan hij kopen wat hij wil. Zijn moeder mag er niks van weten. Wat moet Elvis nu doen?

  • Plaatje Heppie Kemper
    Heppie Kemper

    Sikkel, Manon
    B-boek

    Miljonair Elvis Watt gaat met zijn moeder, vuilniszakken vol geld en een schilderij van Rembrandt op zoek naar zijn onbekende vader. Ze reizen met hun 'Heppie Kemper' naar Frankrijk. Die brengt hen geluk, want ondanks allerlei problemen vinden ze wat ze zochten.

  • Plaatje Het geheim van het onderhuis
    Het geheim van het onderhuis

    Lange, Ilona de
    B-boek

    Het huis van Zilver en zijn familie lijkt armoedig. Onder de grond is echter een villa met dierentuin, tropisch zwemparadijs en zelfs een achtbaan. Maar niemand mag het weten. Hoe komt dan die inbreker in huis..?

  • Plaatje Het verborgen eiland
    Het verborgen eiland

    Lange, Ilona de
    B-boek

    De ouders van Zilver zijn steenrijk. Niemand mag dat weten. Daarom kochten ze een tropisch privé-eiland. Zelfs bij zo’n eiland blijkt plasticsoep een heus probleem. Tijdens een storm spoelt een andere miljonair aan. Hoe houdt de familie hun rijkdom geheim?

  • Plaatje Jackpot!
    Jackpot!

    Veerman, Arja
    B-boek

    Doenja krijgt een staatslot voor haar verjaardag. Ze verkoopt het aan haar moeder. Met dat lot wint haar moeder de jackpot en daardoor gaat ze opeens heel rare dingen doen.

  • Plaatje Joe Biljoen
    Joe Biljoen

    Walliams, David
    B-boek

    De vader van Joe is superrijk. Joe heeft alles en dan ook alles wat zijn hartje begeert. Maar er is één ding dat hij niet heeft: een vriend. Daarom besluit hij naar een gewone school te gaan, op zoek naar een echte vriend.

  • Plaatje Miljonair
    Miljonair

    Sikkel, Manon
    B-boek

    Elvis krijgt op zijn verjaardag een envelop met geld. Daarin zit niet een paar euro, maar een paar miljoen! Wat gaat hij daar mee doen?

  • Plaatje Miljonairtje
    Miljonairtje

    Os, Erik van
    AK-boek

    Miljonairtje heeft niets meer nodig. Toch koopt ze dingen van de bakker, de slager, de fietsenmaker en kiest ze en vriendin. Ze koopt zelfs een kasteel. Tot ze heimwee krijgt naar haar eigen huis...

  • Plaatje Opeens miljonair
    Opeens miljonair

    McLaughlin, Tom
    B-boek

    Jasper is uitvinder. Hij heeft zijn kat leren praten, en nu betalen mensen hem om hun kat ook te laten praten. Jasper begint een bedrijf en wordt schatrijk!

  • Plaatje Paniek in het pretpark
    Paniek in het pretpark

    Lange, Ilona de
    B-boek

    De ouders van Zilver kopen een pretpark. In Schatrijk kun je zwemmen in het geld, racen van een gouden achtbaan en heerlijk eten. Tot er allerlei dingen verkeerd gaan. Zilver en Lennon gaan op onderzoek uit.

  • Plaatje Pippi Langkous
    Pippi Langkous

    Lindgren, Astrid
    B-boek

    Pippi is een alleenwonend 9-jarig meisje dat alles kan en doet wat ze wil.

  • Plaatje Stinkend rijk
    Stinkend rijk

    Ham, Fabien van der
    B-boek

    Donovan is stinkend rijk, en woont in een grote villa. Hij wil gewoon zijn, en wil van zijn spullen af. Maar dat valt nog niet mee...

  • Plaatje Wat te doen met 8 miljoen?
    Wat te doen met 8 miljoen?

    David, Keren
    C-boek

    Lisa wint acht miljoen in de loterij. De wereld ligt aan haar voeten. Maar wie zijn je echte vrienden als je kunt strooien met geld? En wat wil de mysterieuze Raf?

  • Plaatje Zwerfkind van adel
    Zwerfkind van adel

    Schotveld, Janneke
    A-boek

    Freule Robbie ontsnapt aan de zorg van haar butler. Ze wil zo graag een weekje leven zoals een zwerfkind leeft. Maar dat levert nogal wat problemen op!