Leeslijst Griffels, penselen en paletten 2017

  • Plaatje Alaska
    Alaska

    Woltz, Anna
    B-boek

    Sven wil niet zielig gevonden worden en Parker heeft iets naars meegemaakt. Ze komen bij elkaar in de klas en Parker ontdekt dat de hond die eerst van haar was, nu de hulphond is van Sven. Parker wil de hond nog heel graag zien. Ze heeft een plan...

  • Plaatje Baby
    Baby'tje in mama's buik

    Westera, Bette
    AJ-boek

    De moeder van Jip vertelt dat ze een baby in haar buik heeft. Jip stelt allerlei vragen, want ze wil er alles over weten. Hoe komt die baby daar? Hoe gaat dat eigenlijk, geboren worden? Jip krijgt op al haar vragen een duidelijk antwoord. Een voorleesboek.

  • Plaatje Circusnacht
    Circusnacht

    De Leeuw, Mattias
    AK-boek

    Een klein meisje speelt met een verdwaald circushondje en beleeft de nacht van haar leven in het circus. Ze ontmoet de clowns, de acrobaten, de jongleurs, de goochelaars en de dierentemmers. Een prentenboek zonder tekst.

  • Plaatje De oma van de oma van mijn oma : hoe het leven vroeger was
    De oma van de oma van mijn oma : hoe het leven vroeger was

    Horst, Marc ter
    J-boek

    Hoe leefde de oma van je oma? En daar de oma van? Van theekransje tot Facebook, van paard tot elektrische fiets en van ganzenveer tot smartphone. Met ruim ...

  • Plaatje Een vriendje voor altijd
    Een vriendje voor altijd

    Colfer, Eoin
    AK-boek

    Mattie is een verzonnen vriendje. Hij doet altijd erg zijn best het allerleukste denkbeeldige vriendje te zijn. Maar als zijn vriendje in de echte wereld een echt vriendje vindt verdwijnt Mattie weer. Dan komt Mattie Sam tegen ...

  • Plaatje Eilanddagen
    Eilanddagen

    Samson, Gideon
    C-boek

    Jakob (12) moet tijdens de zomervakantie naar zijn vader in Griekenland. Hij verveelt zich, tot Miech hem komt halen. Ze beleven twee heerlijke weken. Dan keert Puck, de vakantieliefde van Miech terug. Wat betekent dat voor vriendschap?

  • Plaatje Ik ben bij de dinosaurussen geweest
    Ik ben bij de dinosaurussen geweest

    Goede, Floor de
    AK-boek

    Samen met zijn moeder koopt een jongetje een boek over dino's. Op zijn kamer beleeft hij met de dino's fantastische avonturen. Dan moet hij komen eten, maar zijn familie zegt dat zijn avonturen niet echt zijn omdat dinosaurussen niet meer bestaan. Niet?

  • Plaatje Kek iz tak?
    Kek iz tak?

    Ellis, Carson
    AK-boek

    Uit de grond komt een klein groen streepje omhoog. De insecten vragen zich af wat het is. Het wordt steeds maar groter. Het wordt een grote plant, een soort kasteel om in te spelen. Maar dan wordt het herfst ...

  • Plaatje Kinderen met een ster
    Kinderen met een ster

    Letterie, Martine
    AJ-boek

    Rosa, Klaartje en Leo moeten een gele ster dragen op hun kleding, mogen niet meer naar het park en kunnen niet naar school. Verhalen over het leven van kinderen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen.

  • Plaatje Lynn 3.0
    Lynn 3.0

    Kranendonk, Anke
    B-boek

    Lynn gaat niet op vakantie. Hun huis wordt verbouwd, dus blijft de familie thuis. Saai hoor. Gelukkig ontmoet Lynn Fenna. Maar met Fenna is iets vreemd aan de hand...

  • Plaatje Naar het noorden
    Naar het noorden

    Meinderts, Koos
    B-boek

    Het is oorlog. Hongerwinter ... In de grote steden is nauwelijks nog iets te eten. Jaap, Nel en Kleine Kees vertrekken naar het platteland in het noorden waar nog voldoende voedsel is. Maar waar ook alles anders en vreemd is. Zien ze elkaar en hun ouders ooit weer terug?

  • Plaatje Niets liever dan jij
    Niets liever dan jij

    Os, Erik van
    AJ-boek

    Ontroerende en grappige versjes over de liefde tussen ouders en kinderen, maar ook over veters strikken, lanterfanten, eten en op tijd naar bed gaan. Met ...

  • Plaatje Omdat ik je zo graag zie
    Omdat ik je zo graag zie

    Praagman, Milja
    AP-boek

    Ibi gaat met oma naar de stad. Ze ziet spannende dingen in het museum, een bos van mensen. En wat ziet oma?

  • Plaatje Siens hemel
    Siens hemel

    Dumon Tak, Bibi
    AK-boek

    Buiten regent het pijpenstelen, binnen blaast hond Sien haar laatste adem uit. Klein broertje stelt allerlei vragen. Vragen waar soms geen antwoorden op zijn. De hemel lijkt oneindig zwart, maar voorbij dat zwart, hoe donker ook, komt toch weer kleur.

  • Plaatje T.rex Trix in Naturalis
    T.rex Trix in Naturalis

    Remmerts de Vries, Daan
    J-boek

    Het verhaal van Trix vertelt hoe de Tyrannosaurus rex geleefd zou kunnen hebben. Met weetjes en feiten over de ontdekking, de opgraving en het prepareren en onderzoeken van de botten en de komst naar Naturalis in Nederland.

  • Plaatje Tangramkat
    Tangramkat

    Rinck, Maranke
    AJ-boek

    De Chinese puzzel tangram bestaat uit zeven stukjes waar je honderden figuren mee kan maken. Een jongen maakt een kat van tangram. Daarna besluit hij een vriendje voor de kat te maken. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Met puzzelstukken achterin het boek.

  • Plaatje Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst
    Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? & andere levensbelangrijke vragen over kunst

    Hodge, Susie
    J-boek

    Allerlei vragen en antwoorden over kunst helpen jou op weg om kunst beter te begrijpen.

  • Plaatje Yuna
    Yuna's maan

    Hagen, Hans
    B-boek

    Op het eiland luistert iedereen graag naar de verhalen van Yuna's oma. Oma wil dat Yuna haar plaats inneemt als verhalenvertelster. Maar Yuna weet niet wat ze vertellen moet en ze durft niet. Een geheimzinnige vreemdeling helpt haar.