ADVERTENTIE
ADV.
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Je zit lekker in de tuin met een beker limonade als je ineens gezoem op je  af hoort komen. Je raadt het al: een wesp! Wild om je heen slaan heeft geen zin. Maar wat dan wel? Hoe hou je die vervelende wespen het beste op afstand? Zo dus!

Het wilde wespen

Wild om je heen slaan om een wesp te verdrijven is absoluut geen goed idee! Je maakt de wesp er namelijk alleen maar kwader mee. Je maakt de kans niet alleen groter dat hij je prikt, maar je zorgt er op deze manier ook voor dat er alleen maar meer wespen op je af komen. Dat wil je natuurlijk niet! Wespen laten namelijk een stofje vrij als zij zich aangevallen voelen. Dit stofje is een soort noodoproep aan alle andere wespen. Deze snellen zich naar de wesp in nood toe om hem te helpen. Nog meer zoemende beestjes rond je oren dus!

Hetzelfde geldt als je de wesp doodmept. Ook dan komt bij de wesp het stofje vrij. Hoe graag je het misschien zou willen: niet doen dus!

Wat je wél moet doen

Wespen hebben een hekel aan bepaalde geurtjes. Wat wespen echt ronduit smerig vinden? Kruidnagel, azijn, sinaasappel, citroen, uien, koffie en wierook. Dus zit je lekker in de tuin te chillen, zet dan een schoteltje neer met deze dingen. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke cocktail maken voor de wespen. Wat dacht je van kruidnagelkoffie met een gesnipperd uitje, azijn en een beetje citroen? Klinkt heerlijk!

Wil je jezelf liever bewapenen tegen de wespen? Houd dan een plantenspuit gereed! Vul de plantenspuit met water en iedere keer als een wesp dichterbij dreigt te komen, spuit je hem een beetje nat met de plantenspuit. Wespen krijgen hierdoor het idee dat het regent. En als ze ergens een hekel aan hebben, dan is het wel aan regen. De wesp zal vliegensvlug terug naar zijn nest vliegen!

Hopelijk ben je nu klaar om de wespen te lijf te gaan! Alleen niet letterlijk natuurlijk…