• Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO
  • Pokémon GO

Pokémon GO

Beweeg je tussen de echte wereld en de virtuele wereld van de Pokémon met Pokémon GO voor iPhone en Android-apparaten. Met Pokémon GO ontdek je Pokémon in een compleet nieuwe wereld: je eigen wereld. Pokémon GO is gebaseerd op Niantics platform voor levensecht gamen en maakt gebruik van echte locaties om spelers te stimuleren in alle hoeken en gaten van de wereld op zoek te gaan naar Pokémon.

In Pokémon-videogames komen levensechte locaties voor, zoals de Japanse regio’s Hokkaido en Kanto, New York en Parijs, die als inspiratie dienen voor de fantasyomgeving waarin de games zich afspelen. Nu wordt de echte wereld het decor.

Sta op en ga eropuit op jacht naar wilde Pokémon. Verken steden en plaatsen bij jou in de buurt of waar ook ter wereld en vang zoveel mogelijk Pokémon. Tijdens je speurtocht gaat je smartphone trillen als er een Pokémon in de buurt is. Als je een Pokémon ontmoet, gebruik je het touchscreen van je smartphone om een Poké Ball te gooien en hem te vangen. Ga behoedzaam te werk, want anders gaat hij ervandoor. Ga ook op zoek naar PokéStops. Deze bevinden zich bij bezienswaardigheden, zoals kunstobjecten in de openbare ruimte, gedenkplaten en monumenten. Hier kun je nog meer Poké Balls en andere voorwerpen bemachtigen.

Je Trainer personaliseren

Als je Pokémon GO voor het eerst speelt, geef je je Trainer door middel van kleding en accessoires je persoonlijke coole look. Je gepersonaliseerde personage verschijnt tijdens je tochten op de kaart en wordt weergegeven op je profielpagina. Daarnaast zien andere spelers je personage wanneer ze een Gym bezoeken waar jij zeggenschap over hebt.

Je Pokédex uitbreiden

In Pokémon GO verdien je Trainer-levels. Op de hogere levels kun je sterkere Pokémon vangen voor je Pokédex. Daarnaast heb je toegang tot krachtigere voorwerpen zoals Great Balls. Hiermee kun je gemakkelijker Pokémon vangen. Blijf Pokémon opsporen en ontmoeten om je level te verhogen.

Er zijn ook nog andere manieren om Pokémon aan je verzameling toe te voegen. En tijdens je zoektocht kun je bij PokéStops Pokémon-eieren vinden. Deze komen uit nadat je een bepaalde afstand hebt gelopen. Als ze uitkomen, kun je Pokémon tegenkomen die je nog nooit eerder hebt gezien.

Sommige wilde Pokémon verschijnen vaker op bepaalde plaatsen bij jou in de buurt of ergens anders ter wereld. Zo hebben bepaalde Pokémon van het type Water een grotere kans om in de buurt van meren en oceanen te verschijnen. Als je niet in je eigen omgeving bent, moet je bedacht zijn op Pokémon die je normaal gesproken niet tegenkomt.

Als je genoeg Pokémon van dezelfde soort vangt, kun je een van hen evolueren. Dit is handig voor het vangen van Pokémon die je moeilijk in het wild kunt vinden. Als er bijvoorbeeld veel Poliwag bij jou in de buurt zitten, terwijl Poliwhirl juist moeilijk te vinden zijn, is het verstandig om grote aantallen Poliwag te vangen tot je uiteindelijk in staat bent een van hen tot een Poliwhirl te laten evolueren.

Je bij een team aansluiten en vechten

Op een bepaald moment in de game krijg je de vraag om je bij een van drie teams aan te sluiten. Zodra je lid bent van een team, kun je gevangen Pokémon toewijzen aan een lege Gym of aan een Gym waar een teamlid een Pokémon heeft geplaatst. Net als PokéStops zijn Gyms te vinden op locaties in de echte wereld. Omdat elke speler slechts één Pokémon in een bepaalde Gym kan plaatsen, word je aangemoedigd om samen met andere teamleden een sterke verdediging op te bouwen.

Als een Gym al door een ander team opgeëist is, kun je die Gym uitdagen met je eigen Pokémon. Laat je gevangen Pokémon vechten tegen de Pokémon die de Gym verdedigen. Gevechten vormen een prachtige uitdaging. Gebruik tijdens een gevecht tegen de verdedigende Pokémon de twee aanvallen van je Pokémon. Ook kun je de aanvallen van de verdedigende Pokémon ontwijken door naar links en naar rechts te vegen. Als jouw Pokémon het gevecht wint, daalt het prestige van de Gym. Als het prestige van de Gym tot nul is gereduceerd, verliest het verdedigende team de zeggenschap over de Gym. Jij of een andere speler kan dan de zeggenschap overnemen door er een Pokémon in te plaatsen. Zodra je team de zeggenschap over de Gym heeft, kun je zijn prestige (en level) verhogen door je Pokémon te laten trainen met de verdedigende Pokémon. Als de Gym een hoger level krijgt, kan je team meer Pokémon aan de verdediging ervan toewijzen. Daarnaast kun je de handen ineenslaan met je vrienden en samen tegen een rivaliserende Gym vechten om zo sterkere Gyms sneller te verslaan.

Er zijn vele uiteenlopende uitdagingen in vele verschillende categorieën, zoals verkenningstochten en het vangen van Pokémon. Door deze uitdagingen te volbrengen kun je prestatiemedailles vrijgeven. Deze verschijnen in je profiel. Probeer zoveel mogelijk medailles vrij te geven.

Pokémon GO Plus

 

Met de Pokémon GO Plus, een draagbaar apparaat, kunnen spelers van Pokémon GO de game zelfs spelen als ze niet naar hun smartphone kijken. Het apparaat maakt via Bluetooth verbinding met een smartphone en informeert de speler via een led en trillingen over gebeurtenissen in de game, zoals de verschijning van een Pokémon bij je in de buurt. Bovendien kunnen spelers Pokémon vangen of andere eenvoudige handelingen uitvoeren door de knop op het apparaat in te drukken. Kijk uit naar de introductie van het Pokémon GO Plus-accessoire in eind juli 2016.

Gratis te spelen

Pokémon GO kan straks gratis gedownload worden in de App Store en Google Play. Pokémon GO is een gratis game waarin je elke keer weer vele geweldige dingen kunt doen en vele Pokémon kunt ontdekken. Spelers die hun beleving in Pokémon GO nog verder willen vergroten, kunnen in de app voorwerpen en features kopen. Spelers kunnen echt geld uitgeven aan PokéCoins, de gamevaluta in Pokémon GO. PokéCoins kunnen vervolgens ingewisseld worden voor meer mogelijkheden, extra voorwerpen en andere uitbreidingen.

Hoewel Pokémon GO nog actief ontwikkeld wordt, staat er een vroege gebruikstest gepland. Deze is beperkt tot de Verenigde Staten, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Features, beschikbare talen, ontwerp en uiterlijk van de game zijn nog niet afgerond. Controleer regelmatig of de gebruikerstest ook op andere markten gehouden gaat worden.

Fotopret

Als je een Pokémon in het wild tegenkomt, dan kun je de camerafunctie aanzetten en de wilde Pokémon in de live scène zetten waarop je camera is gericht. Leg dan het moment vast met de in het spel ingebouwde camera die je in je tas kunt vinden. Richt je schot en druk op de ontspanknop om de foto te maken. De foto wordt dan opgeslagen bij de foto's van je telefoon en kun je delen met wie je maar wilt.

Muziek van Junichi Masuda

De muziek in Pokémon GO is helemaal nieuw en gecomponeerd door Junichi Masuda van GAME FREAK. Meneer Masuda werkt al vanaf het allereerste begin aan Pokémon-games en heeft veel van de klassieke en gedenkwaardige muziek gecomponeerd die fans al decennialang heeft geïnspireerd.

Kijk regelmatig op Pokemon.com voor meer informatie over Pokémon GO!

Pokémon GO
Pokémon GO
Terug naar boven