Selecteer een pagina

zondag 26 mei 2024

Programma

Het Mooie Kinderboekenfestival

Het Mooie Kinderboekenfestival is een vrolijk en verrassend familiefestival, waar opvoeders met hun kinderen op ontdekkingsreis kunnen gaan naar de werelden van kinderboeken. Een gezellig dagje uit met het gezin, waar volop leuke dingen kunnen worden beleefd. Op het festival komen kinderen in aanraking met allerlei vormen van kunst en cultuur. Ieder jaar selecteren wij tien mooie kinderboeken die wij tot leven brengen met behulp van toneel, muziek, dans, vertelkunst en beeldende kunst.

Op het festival kun je luisteren naar de mooiste verhalen en liedjes, creatief aan de slag gaan met grote en kleine knutselprojecten, mimespelen, dansen of achterover leunen bij een bijzondere voorstelling. Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes. We streven naar een divers en inclusief programma waarin alle kinderen zich kunnen herkennen!

Vanaf medio april vind je hier het volledige festivalprogramma.
Op Instagram lichten we zo nu en dan alvast een tipje van de sluier.

het festival waar kinderboeken tot leven komen

tickets

Kaartjes voor het festival kosten €10,- (excl. servicekosten). De kaartverkoop gaat op 13 maart om 12 uur van start, via de website van Paradiso. Voor Stadspashouders is er een speciaal tarief van €2,50. Ook zijn er vrijkaarten beschikbaar voor o.a. gezinnen van de Voorleesexpress. Neem voor meer informatie contact op via info@kleinelettertjes.com.

Praktische info

Het Mooie Kinderboekenfestival vindt plaats op zondag 26 mei 2024 tussen 11:00-17:00 in de zalen en tuin van de Tolhuistuin, IJpromenade 2 | 1031KT in Amsterdam.

Het hoofdgebouw van de Tolhuistuin zie je direct na het aanmeren van de pont aan je linkerhand liggen. Vanaf de pont zie je links van de grote trap de entree van het festival.

Eten en drinken

In de tuin, het gezellige festivalhart, vind je volop lekkers te eten en te drinken. Ook binnen is er een bar aanwezig. Wanneer je uitgebreid wilt lunchen, kun je terecht in het restaurant van de Tolhuistuin.

Toegankelijkheid

De tuin bevindt zich op de begane grond. De zalen bevinden zich op verschillende verdiepingen in het gebouw en zijn toegankelijk met de lift.

Met het OV

De Tolhuistuin ligt recht tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Bij de uitgang aan de Noordzijde neem je de gratis pont ‘Buiksloterwegveer’ om het IJ over te steken.

Pont
Vanaf Amsterdam CS gaat iedere 5 minuten een gratis pont naar de overkant van het IJ (Buiksloterweg, reisduur 3 minuten). De pont vaart dag en nacht, 24 uur per dag.

Bus
Vanuit Amsterdam-Noord is de Tolhuistuin te bereiken met bus 38. De bus stopt direct naast de Tolhuistuin. Op zondag rijdt bus 38 om het half uur.

Met de auto

Parkeren kan in de parkeergarage van de A’DAM Toren (Overhoeksplein 3 | 1031KS Amsterdam). Vanaf hier is het ongeveer 150m lopen naar de hoofdingang van de Tolhuistuin.

Neem op de rijksweg A10 stadsroute S118 gevolgd door de Klaprozenweg, Ridderspoorweg en Asterweg richting de A’DAM Toren (zie Google Maps).

Volg de borden richting de A’DAM Toren. Hierna kom je uit bij de Noordkant van de A’DAM Toren en kun je in de ondergrondse parkeerplaats parkeren.

Met dank aan:

Het Mooie Kinderboekenfestival is een productie van Kleine Lettertjes. Benieuwd wat we nog meer doen? Kijk dan hier.