Watermeloen-kokosijsjes

Een lekker ijsje op een warme dag is natuurlijk een leuke traktatie. En wist je dat dat helemaal niet ongezond hoeft te zijn? IJsjes kun je heel eenvoudig zelf maken en je bepaalt zelf wat erin gaat.

Wat heb je nodig:

- Een halve watermeloen
- Een half blikje kokosmelk
- Een druppeltje groene kleurstof
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram suiker

Stappen

1. Verwarm een pannetje met 50 ml water en 100 gram suiker tot alle suiker is opgenomen en je een mooie suikersiroop hebt.

2. Doe het vruchtvlees van de watermeloen met het citroensap in een blender. Voeg de helft van de suikersiroop toe.

3. Doe de andere helft van de suikersiroop bij het halve blikje kokosmelk en voeg hier een klein beetje kleurstof aan toe. Dit is voor de leuke groene onderkant.

4. Giet je meloensap in de ijsvormpjes (tot ongeveer 3/4de) en plaats ze in de vriezer. Laat de groene kokosmelk nog even in de koelkast staan. Wanneer de ijsjes een beetje hard beginnen te worden (na ongeveer één uur) kun je ze aanvullen met een laagje groene kokosmelk. Zet terug in de vriezer.

5. Tadaa! Na minimaal 4 uur heb je overheerlijke watermeloenijsjes! 

Ik doe het met watermeloen, maar experimenteer ook eens * aardbeien met diksap of met munt, * citroenthee met citroen, * mango en kokosmelk, * peer met yoghurt