Koraalvlinders
Duikkids

 

 

Duiken met kinderen

 

 

Duiken met dolfijnen

 

Anemonen

 

Onderwaterlandschap

Hoi!

WELKOM bij DUIKKIDS !

SnorkelspullenDeze site is speciaal voor kinderen die alles willen weten over snorkelen, persluchtduiken (dus met duikflessen), de duikspullen die je hiervoor nodig hebt en hoe je daarmee om moet gaan.
Maar vooral kun je ook lezen over de dieren, koralen, planten en andere dingen die je kunt zien onder water en nog veel meer.

Op de pagina's kun je zien hoe snorkelen en duiken gaat en hoe je dingen kunt doen. Natuurlijk met veel foto's en filmpjes, want kijken is vaak leuker dan lezen. Ook zie je hoe duikspullen eruit zien en hoe je ermee moet omgaan.

De wereld onder water is anders als boven water. Hoe anders zie je bij 'water - raar spul'. En wat duiken doet met je lichaam kun je bekijken bij 'duiken en je lijf'.

Duikles okéOm je een indruk te geven van de meest mooie duikgebieden kun je kijken bij 'duikstekken'.

Jammer genoeg wordt ook het zeeleven, net als het milieu op het land, door de mens bedreigd. Hierover is er een minder leuke pagina, 'bedreigingen' bij het hoofdstuk over duikstekken.

Deze site kun je lezen als een boek: onderaan elke pagina staat een link naar het volgende stukje. Maar je kunt natuurlijk ook via het menu direct naar de onderwerpen gaan waar je meer van wilt weten.

Bij sommige pagina's staat dit plaatje:
De diepte in
Als je hierop klikt kom je op een pagina die niet in het menu staat, maar die je nog meer vertelt over sommige onderwerpen. Leuk, maar soms ook wat moeilijker, dus is het ook niet erg als je het (nog) niet helemaal snapt.

 

Als je begint bij het begin, start je met de uitleg over snorkelen. Altijd leuk om te doen!
Of wil toch je gelijk meer weten over duiken met duikapparatuur ? Wil je weten welke duikspecialisaties er zijn?
Ook kun je zien wat de eigenschappen van water zijn en wat het doet met lijf, bijvoorbeeld hoe hard water drukt en bij 'duiken en je lijf - druk op je lijf'.
Een idee opdoen voor de volgende vakantie? Kijk maar eens bij bijvoorbeeld de Cariben! Of wil je toch weten hoe menselijke activiteiten alles wat leeft in zee bedreigt?
Ben je al zo enthousiast dat je duiken echt wil gaan leren? Kijk dan bij duiken leren!

Het menu onderdeel 'voor ouders' is natuurlijk niet speciaal voor de kinderen, maar je mag het natuurlijk gewoon lezen. Op dit deel van de site staat informatie voor de ouders van (toekomstige) duikkids.

Koraalwand

Duikkids, heel veel duikpret en snorkelplezier!

Top