Bekende advocaat Inez Weski nu zelf verdachte

Normaal gesproken werkt advocaat Inez Weski (68) voor grote criminelen, waar veel over wordt gesproken in het nieuws. Maar nu wordt zij zelf verdacht. Vorige week werd ze opgepakt, omdat ze topcrimineel Ridouan Taghi zou helpen. Hoe zit dat?

Bekende advocaat Inez Weski nu zelf verdachte

Wie is Inez Weski?

Weski werkt al meer dan veertig jaar als advocaat voor grote criminelen. Daardoor werd zij één van de bekendste advocaten van Nederland. Sinds vier jaar werkt ze voor de gevaarlijke crimineel Ridouan Taghi. Ze verdedigt hem tijdens de rechtszaak tegen hem en zijn bende.

Wat is er nu aan de hand?

De bende van Taghi wordt verdacht van drugshandel en een flink aantal moorden. Hij zit daarom vast in een strenge gevangenis in Vught. Contact met de buitenwereld is daar niet mogelijk. Toch lukte het hem om berichten uit te wisselen met zijn familie. En via zijn familie met criminele vrienden. De politie denkt dat Weski hem geholpen heeft door stiekem berichten door te sturen. 

Wat gaat er nu gebeuren?

Weski blijft in elk geval nog een dikke week vastzitten. Veel mensen denken dat zij niet vrijwillig geholpen heeft, maar dat ze onder druk is gezet door familie van Taghi. Weski kan zelf haar verhaal niet vertellen omdat ze met niemand mag praten. Omdat ze nu zelf verdachte is, kan Weski haar werk als advocaat voor Taghi niet meer doen. Het gigantische proces tegen hem en zijn bende zal daarom nóg langer gaan duren.