|
bord met zout
|
Keukenzout bestaat uit kleine korreltjes. Je kunt zout door het eten doen, zodat het niet meer flauw smaakt. Hoe kun je zelf zoutkristallen maken?
nodig
zout
donker plat bord
warme kraan
glas
theelepel
15 minuten op de eerste dag 5 minuten op de derde dag
|
|
stappen
op de eerste dag |
1. |
vul het glas tot de helft met heet water uit de kraan |
2. |
doe drie theelepels zout in het glas erbij |
3. |
roer in het glas totdat de zoutkorrels zijn verdwenen |
4. |
zet het bord neer op een plek waar het een dag kan blijven staan |
5. |
schep met de theelepel water op het bord, zodat het bord bedekt wordt met een dun laagje water |
|
vraag 1: Wat denk je dat er gebeurt als je twee dagen wacht? |
6. |
wacht twee dagen |
op de derde dag
|
7. |
kijk naar het bord |
|
vraag 2: Wat is er gebeurd? |
|
vraag 3: Hoe denk je dat dit komt? |
ga naar:
uitleg
digiblad
print:
werkblad
werkblad met grote letters
antwoordblad
doe meer proefjes over:
scheikunde, natuurkunde
water, faseovergang, verdamping, oplossing, kristallisatie, kristal
|
|
© 2004–2024 proefjes.nl / auteurs
|
|