Leeslijst Nieuwsbegrip: Kerstbomen

  • Plaatje Aaf gaat ondergronds
    Aaf gaat ondergronds

    Berends, Nienke
    B-boek

    Straks is het kerstavond. Aaf zit naast de kerstboom en voelt de plankenvloer onder haar billen opeens wiebelen. Nieuwsgierig maakt ze de vloerbedekking los. Aaf vindt een luik in de vloer. Dat wordt spannend!

  • Plaatje Alles wat je wilt weten over Kerst (en nog veel meer)
    Alles wat je wilt weten over Kerst (en nog veel meer)

    Horst, Natalie van der
    AJ-boek

    Kerstmis, samen gezellig eten, kerstbomen, kerstlichtjes en natuurlijk de geboorte van het kindje Jezus. Maar hoe zit dat eigenlijk? Lees alle leuke en interessante kerstweetjes.

  • Plaatje Beste broers
    Beste broers

    Schmitz, Jowi
    B-boek

    Raf en Robbie hebben het thuis niet makkelijk. Ze zijn verhuisd naar de boerderij van opa en oma. Hun ouders hebben het druk, oma is heel moe en wat doet opa in het bos? Zien ze daar lichtjes?

  • Plaatje Boven op Stanktop
    Boven op Stanktop

    Stilton, Geronimo
    B-boek

    Geronimo gaat samen met zijn vrienden en familie naar het kerstfestival in het wintersportdorpje Walmalm. Maar de kerstversiering wordt gestolen en de verlichting gaat stuk. Wat is hier aan de hand?

  • Plaatje De drommelse drone
    De drommelse drone

    Vandekerckhove, Ingrid
    A-boek

    Bij Felix thuis staat de kerstboom al, er liggen zelfs al cadeautjes onder. Felix kan niet wachten tot het kerstfeest en pakt stiekem alvast zijn cadeautje uit. Een drone! Samen met zijn buurmeisje Lotte gaat hij de drone uitproberen. Ze ontdekken vreemde dingen in de buurt.

  • Plaatje De kleine spar
    De kleine spar

    Corr, Christopher
    AJ-boek

    Een kleine spar kan niet wachten tot hij groot is. Hij wil ook de wereld zien. Op een dag wordt de spar omgezaagd, en meegenomen naar een huis. Daar wordt hij versierd met linten en ballen.

  • Plaatje De Vanderbeekers
    De Vanderbeekers

    Glaser, Karina Yan
    B-boek

    Op 20 december hoort de familie Vanderbeek dat ze uit hun huis in Harlem, New York, zullen worden gezet. Ze bedenken een plan om meneer Beiderman op andere gedachten te brengen. Tijd voor het Project Aardige Dingen Doen, een kerstboom , een ontbijt, een jazzplaat, zelfgebakken koekjes... Maar of dat...

  • Plaatje De Zoete Zusjes vieren kerst
    De Zoete Zusjes vieren kerst

    Zoete, Hanneke de
    A-boek

    Saar (9) en Janna (6) helpen mee met de voorbereidingen op het kerstfeest. Ze zoeken een kerstboom uit, maken een sneeuwpop, en lopen de lichtjestocht mee.

  • Plaatje Een jongen met de naam Kerstmis
    Een jongen met de naam Kerstmis

    Haig, Matt
    B-boek

    Christmas woont met zijn vader eind 18e eeuw in Finland. Ze zijn heel arm. Als de vader van Christmas van de koning naar een elfendorp moet zoeken in het noorden, loopt Christmas weg van zijn tante. Hij zoekt zijn vader, maar komt uit op Elfheim: waar een elfenkind ontvoerd is door een mens...

  • Plaatje Een magisch kerstfeest
    Een magisch kerstfeest

    Knister
    A-boek

    Nog een paar weken en dan is het Kerstmis! Heksje Lilly heeft er zin in. Maar helaas is er nog geen spoor te bekennen van de kerstsfeer. Geen kerstboom, helemaal niets. Misschien kan Lilly een handje helpen...

  • Plaatje Een voetbal voor de vrede : een waargebeurd verhaal
    Een voetbal voor de vrede : een waargebeurd verhaal

    Doulut, Fabien
    J-boek

    Met Kerstmis gaat Leo met zijn vader naar de plek waar zijn grootvader in de Eerste Wereldoorlog heeft gevochten. Kerstavond 1914 was het even vrede, en speelden Britse, Duitse en Franse soldaten samen een voetbalwedstrijd.

  • Plaatje Ergens in de sneeuw
    Ergens in de sneeuw

    Faas, Linde
    AK-boek

    Een meisje dat thuis geen kerstboom heeft, wordt door een eland meegenomen naar het winterbos. Samen met de dieren versiert ze een kleine dennenboom met de mooiste schatten uit het bos.

  • Plaatje Feest!
    Feest!

    Hardyman, Robyn
    J-boek

    Vouw met papier versieringen voor feesten als Divali, Kerstmis en Thanksgiving Day.

  • Plaatje Hamley in de sneeuw
    Hamley in de sneeuw

    Paul, Sandra J.
    A-boek

    Het jonge katje Hamley verwondert zich over sneeuw, de kerstboom en alle andere gebeurtenissen in december. Zou de kerstman haar wens vervullen?

  • Plaatje Het boompje in het bos
    Het boompje in het bos

    Zommer, Yuval
    AK-boek

    In het bos staat een klein, krom dennenboompje. Vlak voor Kerstmis worden alle grote, rechte bomen meegenomen naar warme huizen. Het kleine boompje is verdrietig. Zijn vriendjes in het bos besluiten hem ook te versieren.

  • Plaatje Het is Kerstmis, Geronimo!
    Het is Kerstmis, Geronimo!

    Stilton, Geronimo
    B-boek

    Geronimo Stilton verheugt zich op het kerstdiner dat hij voor vrienden en familie heeft georganiseerd. Maar dan slaat het noodlot toe...

  • Plaatje Het kerstboomplunderfeest van Pippi
    Het kerstboomplunderfeest van Pippi

    Lindgren, Astrid
    A-boek

    Pippi heeft een enorme kerstboom vol met pakjes, en met Driekoningen zorgt ze voor een bijzonder feest om de boom af te tuigen. Alle kinderen uit het stadje ...

  • Plaatje Het kerstlampje dat niet brandde
    Het kerstlampje dat niet brandde

    Wallenburg, Susan
    AK-boek

    Het is kerst en de kerstlampjes mogen eindelijk uit de doos! Ze branden allemaal vrolijk en dansen in de kerstboom. Behalve één lampje, dat niet brandt...

  • Plaatje Het meisje dat Kerstmis redde
    Het meisje dat Kerstmis redde

    Haig, Matt
    B-boek

    De trollen vallen Elfheim binnen. Er is te weinig magie en hoop voor kerstavond. Of kan Amelia, de schoorsteenveger, alles nog redden?

  • Plaatje Het meisje met de zwavelstokjes
    Het meisje met de zwavelstokjes

    Yoon, Hee
    AJ-boek

    Een arm meisje probeert op oudejaarsavond zwavelstokjes te verkopen, maar niemand ziet haar. Ze gebruikt dan enkele van haar zwavelstokjes en ziet in haar verbeelding een warm haardvuur, een grote tafel vol verrukkelijk eten en een versierde kerstboom...

  • Plaatje Hoe de Gniep de kerst stal
    Hoe de Gniep de kerst stal

    Seuss, ... (Dr.)
    A-boek

    De Hunnen is een piepklein volkje dat woont in een sneeuwvlok. In deze magische woonplaats bereiden zij zich voor op Kerstmis. Maar de oude knorrepot Gniep heeft een gemeen plan, hij wil hun kerstfeest stelen. Gaat hem dat lukken?

  • Plaatje Ik wil een wiegje worden zei de wilg
    Ik wil een wiegje worden zei de wilg

    Westera, Bette
    AJ-boek

    In dit boek vertellen bomen wat ze later willen worden. De wilg wil later een wiegje worden en de populier een paar klompen. En hetkleine sparretje droomt ervan een grote kerstboom te zijn.

  • Plaatje Kan Dr. Proktor Kerstmis redden?
    Kan Dr. Proktor Kerstmis redden?

    Nesbø, Jo
    B-boek

    De gemene warenhuiseigenaar Thrane heeft het kerstfeest gekocht. Wie kerst wil vieren, moet voor minstens tienduizend kronen aan cadeaus kopen in één van zijn winkels. Dat klinkt als een uitdaging voor doktor Proktor. Samen met Bulle en Lise gaat hij het kerstfeest redden.

  • Plaatje Kerstmis
    Kerstmis

    Dickmann, Nancy
    AJ-boek

    Lees over de geboorte van Jezus en ontdek op welke manieren Kerstmis wordt gevierd.

  • Plaatje Kerstmis
    Kerstmis

    Meulepas, Marianne
    AJ-boek / AVI: E5

    Kerstmis is een christelijk feest. Mensen vieren de geboorte van Jezus. Het wordt in bijna alle landen van de wereld gevierd. Mensen versieren een kerstboom, eten extra lekker en sturen vaak kaarten. Lees er meer over in dit boekje.

  • Plaatje Kerstmis
    Kerstmis

    Tyler, Madeline
    AJ-boek

    Over de hele wereld vieren mensen het Kerstfeest. Vier weken tevoren begint de Advent. Vaak geven mensen met Kerstmis elkaar cadeautjes. Het Kerstfeest gedenkt de geboorte van Jezus.

  • Plaatje Kerstmis toen ik klein was
    Kerstmis toen ik klein was

    Lindgren, Astrid
    AK-boek

    Astrid vertelt over haar Kerstmis in 1913. Samen met haar vader en broer halen ze en spar uit het bos. Ze krijgt cadeautjes en gaat op familiebezoek.

  • Plaatje Kerstverhalen
    Kerstverhalen

    A-boek
    Een bundel vol (voorlees)verhalen voor rond de kersttijd.

  • Plaatje Laat die beer los!
    Laat die beer los!

    Oranje, Corien
    E-boek / AVI: E3

    De hele klas gaat met juf Fien een kerstboom halen. Onderweg redden ze een ijsbeertje en raken verdwaald.

  • Plaatje Liefde is niet voor lafaards
    Liefde is niet voor lafaards

    Stark, Ulf
    A-boek

    Het is oorlog. Fred mist zijn papa die aan de grens Zweden bewaakt tegen de Duitsers.Hij hoopt dat zijn papa Kerstmis thuis kan vieren. Na school helpt Fred de kerstboomverkoper. Zo verdient hij een beetje bij om zijn mama te helpen. Komt papa thuis met Kerstmis?

  • Plaatje Loep en de Pyroman
    Loep en de Pyroman

    Hakvoort, Allart
    B-boek

    Pim is een meester in het opsporen van winkeldieven, zakkenrollers en vermiste huisdieren.Vlak voor kerst worden in de binnenstad van Groningen meerdere kerstbomen in brand gestoken. Samen met zijn vriend Elmas gaat Loep op onderzoek uit. Met weetjes over de stad Groningen.

  • Plaatje Maantje en het kerstfeest van de dieren
    Maantje en het kerstfeest van de dieren

    Kuyper, Sjoerd
    A-boek

    Maantje gaat met haar ouders en oma naar Suriname. Ze vieren kerst met hun familie daar. Met een kerstboom, lichtjes en een kerstdiner. Poes Ninnoc blijft thuis, en geeft een feest voor alle dieren uit de straat en uit het bos.

  • Plaatje Milan ziet meer
    Milan ziet meer

    Idema, Erik
    A-boek

    Milans vader heeft alle kerstversieringen aan het asielzoekerscentrum gegeven. In de kringloopwinkel halen ze 'nieuwe' kerstspullen en een telescoop. Daarmee ziet Milan een herberg, herders en zelfs een engel.

  • Plaatje Pippi en de dansende kerstboom
    Pippi en de dansende kerstboom

    Lindgren, Astrid
    AK-boek

    Pippi Langkous vindt dat de kerstboom niet altijd maar saai stil moet blijven staan.

  • Plaatje Rondjewereld kerstverhalen
    Rondjewereld kerstverhalen

    Hartman, Bob
    J-boek

    In dit boek lees je Bijbelse kerstverhalen en verhalen over kersttradities uit andere landen.

  • Plaatje Scrooge : een kerstverhaal
    Scrooge : een kerstverhaal

    Stilton, Geronimo
    B-boek

    De gierige zakenknager Ebenezer Scrooge krijgt op kerstavond bezoek van drie geesten. Ze laten hem zijn verleden, heden en waarschijnlijke toekomst zien.

  • Plaatje Stinkhond : vrolijk kerstfeest!
    Stinkhond : vrolijk kerstfeest!

    Gutman, Colas
    A-boek

    Stinkhond en Plattekat gaan op zoek naar een warm huis met een kerstboom en lieve baasjes om samen Kerstmis mee te vieren. Maar hun plan pakt anders uit.

  • Plaatje Teckel Tokkel viert kerst
    Teckel Tokkel viert kerst

    De Keyzer, Ilse
    A-boek

    Voorleesverhalen over de gekke, lieve, ondeugende teckel Tokkel. Zelfs de kerstboom, de kerstversiering en de neus van de sneeuwman zijn niet veilig voor het hondje vol streken.

  • Plaatje Vader Kerstmis en ik
    Vader Kerstmis en ik

    Haig, Matt
    B-boek

    Amelia gaat samen met Vader en Mary Christmas de strijd aan met de Paashaas. Als de jaloerse Paashaas aanvalt, moeten ze het dorp verdedigen om Kerstmis te redden.