Leeslijst Griffels, penselen en paletten 2015

  • Plaatje Bruno wordt een superheld
    Bruno wordt een superheld

    Øvreås, Håkon
    A-boek

    Overdag is Bruno gewoon Bruno. Maar als de zon ondergaat verandert hij in Bruino, een superheld die nergens bang voor is. Met zijn kwast en bruine verf gaat hij er 's avonds op uit. Bekroond met een Zilveren Griffel.

  • Plaatje De goochelaar, de geit en ik
    De goochelaar, de geit en ik

    Weber, Dirk
    B-boek

    Camiel hoort van zijn opa dat zijn vader wegens verduistering in het Huis van Bewaring zit. Camiel doet er alles aan om hem vrij te krijgen. Bekroond met een Zilveren Griffel.

  • Plaatje De krijtjes staken
    De krijtjes staken

    Daywalt, Drew
    AK-boek

    Teun wil een tekening maken, maar zijn kleurkrijtjes zijn in staking. Hij vindt in zijn kleurdoos een stapel brieven waarin alle kleuren klagen en Teun vertellen waarom ze niet meer mee willen doen. Kan Teun een oplossing bedenken? Bekroond met een Zilveren Griffel.

  • Plaatje Doodgewoon
    Doodgewoon

    Westera, Bette
    J-boek

    Doodgaan hoort bij het leven en is daarom eigenlijk doodgewoon. Gedichten over dingen die bij de dood horen. Hoe erg je iemand kunt missen die er niet meer is, waarom ook jonge mensen sterven, en waar iemand naartoe gaat als hij dood is. Bekroond met een Zilveren Griffel en een Vlag en Wimpel.

  • Plaatje Een afspraakje in het bos
    Een afspraakje in het bos

    Vanden Heede, Sylvia
    AK-boek

    De vleermuis heeft een afspraakje met een vliegend hert. Ze stelt zich een groot dier voor met een prachtig gewei. Dan gaat de bel. Voor de deur staat een gast die de vleermuis niet had verwacht….

  • Plaatje Het donker
    Het donker

    Snicket, Lemony
    AK-boek

    Laszlo is bang voor het donker dat bij hem in huis woont. Op een dag laat het donker Laszlo in de kelder iets bijzonders zien: een nachtlampje! Nu hoeft Laszlo nooit meer bang te zijn.

  • Plaatje Hoe ik per ongeluk een boek schreef
    Hoe ik per ongeluk een boek schreef

    Huizing, Annet
    B-boek

    Katinka wil schrijfster worden. .Ze schrijft haar levensverhaal op: haar overleden moeder, de nieuwe vriendin van haar vader... Haar overbuurvrouw Lidwien is schrijfster en helpt Katinka met tips en commentaar. Ze worden al gauw goede vrienden. Bekroond met een Zilveren Griffel.

  • Plaatje Hotel De Grote L
    Hotel De Grote L

    Kuyper, Sjoerd
    C-boek

    Als je vader een hartaanval krijgt en je moeder is al dood en je moet dan het hotel van je vader runnen samen met je drie zussen en je vader blijkt ook nog schulden te hebben. En je wordt ondertussen ook ontdekt tijdens het voetballen. Wat doe je dan? Bekroond met een Zilveren Griffel.

  • Plaatje Is er dan niemand boos?
    Is er dan niemand boos?

    Tellegen, Toon
    B-boek

    Bijna alle dieren zijn wel eens boos. Behalve de egel... Twaalf dierenverhalen over wel of niet boos worden. Kun je boosheid eigenlijk ook weggeven, opeten of vergeven?

  • Plaatje Lieve Stine, weet jij het ? : 20 vragen over het leven
    Lieve Stine, weet jij het ? : 20 vragen over het leven

    Jensen, Stine
    J-boek

    Veel dingen uit het dagelijks leven zijn best ingewikkeld als je erover nadenkt. In dit boek vind je antwoord op vragen van kinderen. Vragen over het leven. Met opdrachtjes, feitjes, weetjes en uitspraken van filosofen.

  • Plaatje Monsterboek
    Monsterboek

    Hoogstad, Alice
    AK-boek

    In het zwart-witte stadje duiken ineens overal monsters op in de prachtigste kleuren. Wat is hier aan de hand? Een prentenboek zonder tekst.

  • Plaatje Sneeuwwitje breit een monster
    Sneeuwwitje breit een monster

    Haeringen, Annemarie van
    AK-boek

    Geitje Sneeuwwitje breit geitenwollen sokken voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. Ze breit een geitje, en nog één en nog één.. en een wolf en een tijger en ... Wat een avontuur!

  • Plaatje Soms laat ik je even achter
    Soms laat ik je even achter

    Remmerts de Vries, Daan
    AK-boek

    Een meisje laat haar beer achter in het bos. Ze vindt het fijn om even alleen te zijn. De beer beleeft een spannend avontuur, maar mist het meisje vreselijk. Gelukkig vinden ze elkaar aan het eind van de dag weer terug. Prentenboek met tekeningen in collagetechniek.