Tips van de LeesTippers

De magie van de verboden toren

De magie van de verboden toren
Leestip van Sophie

woensdag 28 juni 2023
"'Waar denk je aan?' vroeg Ann. 'Een = Negen' zei Zack. 'De negende = één.' 'Zack!' klonk een schreeuw van ver. 'Wie is dat?' vroeg Ann met grote ogen. Zack luisterde toen de kreet opnieuw klonk." (p. 128)
Uit: De magie van de verboden toren / geschreven door Ben Guterson.

Leestip van Sophie (groep 7), basisschool De Wegwijzer

Waarom je dit boek zeker moet lezen:

Het is een erg leuk boek met een beetje magie en spanning, maar het is ook mysterieus met geheimen. Het was een erg leuk boek om te lezen en spannend.

Rapportcijfer:

Sophie geeft dit boek een 9.2.

Het verhaal:

Zack is met met zijn familie naar Vista Point verhuisd. Dicht bij zijn nieuwe huis ligt een oude uitkijktoren. Hij mag van zijn ouders er niet naar binnen, maar hij gaat er toch heen als hij een meisje naar binnen ziet glippen. Hij komt er achter dat het meisje Ann heet. Binnen in de toren waait er een geheimzinnig briesje alsof er iemand is die Zack niet kan zien. Samen met Ann ziet hij in de toren ook een vreemd medaillon met vreemde letters die erin zijn gekerfd. En waar komen die mysterieuze lichtflitsen in de nacht vandaan? En wat verbergt Ann voor Zack?

Sophie vertelt nog meer over het boek:
  • Het is wel een origineel verhaal want er zijn meerdere boeken met magie maar niet over een medaillon en een geheimzinnige toren.
  • Het verhaal gaat over Zack en zijn familie en Ann, speelt in het heden, In Vista Point, in het bos ernaast en in de omgeving ervan. Ik vind Ann aardig en grappig, maar ze heeft ook een geheim.  Ze houdt van avonturen en dingen verkennen. Ze weet de weg en ook veel leuke plekjes. Ik zou wel vrienden met haar willen zijn. Zack is net verhuisd en houdt van avonturen, hij verkent Vista Point en is aardig en hij kan grappig zijn.
  • Belangrijk: de geheimzinnige toren
  • Opvallend: dat op het medaillon aparte letters stonden.
  • Om te onthouden: dat verhuizen naar een ander dorp soms spannend is maar ook leuk kan zijn.
  • Het verhaal in drie woorden: Mysterieus, Spannend en Geheimen.
  • Het boek is vertaald uit het Engels door Imme Dros.
  • De illustratie staan boven ieder hoofdstuk en staan soms ook nog in het verhaal zodat het nog duidelijker wordt. De illustraties zijn zwart-wit en erg gedetailleerd. Ze zijn getekend door Lobke van Aar.
  • Het boek is voor kinderen die houden van een boek met spannende stukjes en mysteries.
Over het boek:

De magie van de verboden toren / geschreven door Ben Guterson
met illustraties van Lobke van Aar
Uitgever: Leopold
Verschenen in: 2022
Aantal bladzijden: 220
ISBN: 9789025883584
Prijs: € 18,99
Voor iedereen vanaf 10 jaar


Lees hier een fragment uit het boek