Popmuziek

Ik zoek informatie voor groep:
3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje DJ Erik Arbores
  hetklokhuis.nl
  DJ Erik Arbores

  DJ Erik Arbores deed al op z'n dertiende eindexamen. Vandaar dat hij nu al zijn tijd kan besteden aan zijn grote passie; muziek. Maurice gaat op bezoek op de zolderkamer van de zestienjarige dj. Daar bereidt hij zich voor op een groot concert in Ahoy. Hoe maak je een housetrack? Bekijk deze aflevering...

  x
 • Plaatje Dj
  hetklokhuis.nl
  Dj

  In deze aflevering van Het Klokhuis volgt Margreet DJ Miss Monica op het bekende festival Dance Valley. In haar studio legt Miss Monica uit hoe ze alle muziek aan elkaar mixt en ze maakt een speciale dance-versie van de Klokhuis-tune.

  x
 • Plaatje Wat betekent Gangnam Style?
  willemwever.nl
  Wat betekent Gangnam Style?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Heavy metal school
  hetklokhuis.nl
  Heavy metal school

  Metalfactory is een beroepsopleiding in Eindhoven voor Heavy Metal muzikanten. De leerlingen krijgen alle karakteristieken van deze muziek letterlijk en figuurlijk ingehamerd door hun docenten. Wanneer kun je goed grunten? En hoe kun je een gitaar laten klinken als een kettingzaag? Bekijk deze aflevering...

  x
 • Plaatje Hitkrant
  hitkrant.nl
  Hitkrant

  Op deze siet vind je lekker veel weetjes en nieuwtjes over muziek, popsterren en jouw idolen, Let op! Deze site bevat reclame.

  x
 • Plaatje Lang leve typisch hollands
  schooltv.nl
  Lang leve typisch hollands

  Nederlandse muziek is heel populair. Denk maar aan Nick & Simon, André Hazes of onze succesvolle dj’s. Dat was vroeger wel anders! Meester Willem duikt samen met de klas de muzikale geschiedenis van Nederland in. Bekijk het filmpje van Meer Muziek in de Klas op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Metal
  hetklokhuis.nl
  Metal

  Klaas pakt z'n oordopjes en waagt zich in de oefenruimte van de Groningse metalband Instil. Ze leggen uit wat metal is en Klaas doet een poging om mee te zingen. Zal de stem van Klaas het redden, tussen al het metalgeweld? Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Nederpoparchief
  nederpoparchief.nl
  Nederpoparchief

  Hier vind je links naar sites over Nederlandstalige popmuziek en artiesten. Kies een artiest via het alfabet op de website.

  x
 • Plaatje One Direction
  onedirectionmusic.com
  One Direction

  Wil jij alles weten over de boyband One Direction, neem dan een kijkje op de Engelstalige website.

  x
 • Plaatje One Direction: This is us (de film)
  1dthisisus-movie.com
  One Direction: This is us (de film)

  Film voor alle fans van de boyband One Direction. Met back-stage beelden en opnames van hun concerten. De 3D-documentaire gaat dinsdag 20 augustus in première in Londen. Kijk voor meer informatie over de film op de Engelstalige website. Vanaf 29 augustus te zien in de Nederlandse bioscopen. (Kijkwijzer:...

  x
 • Plaatje O’G3NE
  og3ne.com
  O’G3NE

  Alles weten over de meidengroep O’G3NE? Winnaar van The Voice of Holland 2014 en de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2017. Neem een kijkje op deze site.

  x
 • Plaatje Pinkpop
  hetklokhuis.nl
  Pinkpop

  Pinkpop is één van de grootste popfestivals van ons land en vindt (meestal) plaats tijdens de pinksterdagen. Wat gebeurt er allemaal op, voor, onder en achter het podium? Dolores kijkt achter de schermen. Kijk met haar mee in deze aflevering van het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Méér Muziek in de Klas ; Popband
  schooltv.nl
  Méér Muziek in de Klas ; Popband

  Popmuziek betekent "populaire muziek". Deze muziek is vooral populair onder jongeren. Wist je dat er vroeger eigenlijk geen popmuziek bestond? Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Popmuziek
  bibliotheek.nl
  Popmuziek

  De Bibliotheek helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Kies zelf op welk niveau je meer informatie wilt hebben.

  x
 • Plaatje Zo word je popzanger
  docukit.nl
  Zo word je popzanger

  Droom je ervan om popzanger te worden? Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 214 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Rap
  hetklokhuis.nl
  Rap

  Rapper Typhoon is ooit begonnen met rappen om van het stotteren af te komen. Inmiddels wint hij de ene prijs na de andere. Hij laat aan Maurice zien hoe je een tekst kan laten 'flowen' en hoe je de perfecte beat maakt. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje Rappen
  docukit.nl
  Rappen

  Iets vertellen op de maat van de muziek. Dat is rappen! Verhalen op muziek doorgeven, is al een eeuwenoude traditie. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 270 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje The sixties
  youtube.com
  The sixties

  Kijk naar de webcast van een concert in de serie de magische Muziekfabriek. Karin Bloemen en het Metropole Orkest zingen en spelen muziek uit 'The Sixties".

  x
 • Plaatje Lang leve urban
  schooltv.nl
  Lang leve urban

  Urban is een mix van R&B, hiphop, rap en popmuziek. Urban artiesten zoals Ariana Grande laten graag horen hoe mooi ze een melodie kunnen versieren. Willem en zijn klas gaan kijken of zij dat ook kunnen! Bekijk het filmpje van Meer Muziek in de Klas op NTR: Schooltv.

  x