Leeslijst Culturele diversiteit in kinder- en jeugdboeken

  • Plaatje 67 seconden
    67 seconden

    Reynolds, Jason
    D-boek

    Will(15) wil wraak nemen op de (vermoedelijke) moordenaar van zijn broer Shawn (19). Hij stapt in de lift, gewapend met diens pistool, maar onderweg stappen alle (vermoorde) bekenden en familieleden ook in. Dit zet Will aan het denken...

  • Plaatje Ada Dapper, wetenschapper
    Ada Dapper, wetenschapper

    Beaty, Andrea
    AK-boek

    Ada Marie wil alles en alles weten. Haar hoofd zit vol vragen. En die vragen wil ze graag onderzoeken en oplossen.

  • Plaatje Ademloos
    Ademloos

    Gemert, Gerard van
    B-boek

    Joey vraag Adil, een jongen uit het asielzoekerscentrum, of hij mee wil voetballen. Adil is supergoed. Als de voetbalclub geen vluchtelingenkinderen wil toelaten, besluiten de jongens daar actie tegen te ondernemen.

  • Plaatje Ali
    Ali's oorlog

    Rood, Lydia
    B-boek

    Yessin zit klem tussen twee werelden. Thuis willen ze dat hij een goede Cito-toets maakt. Maar als hij op school niet meedoet, krijgt hij Ali en zijn vriendengroep tegen zich. Is Yessin een slappeling of een macho, is hij een dader of een slachtoffer?

  • Plaatje Als ik een dinosaurus had
    Als ik een dinosaurus had

    Dawnay, Gabby
    AK-boek

    Een meisje wil graag een huisdier. Een hond? Nee! Een kat? Nee! Vissen dan? Nee! Ineens weet ze wat voor een dier zij wil: een dinosaurus. Is dat een goed plan?

  • Plaatje Anansi de spin en de gulzige tijger
    Anansi de spin en de gulzige tijger

    Cudogham, Iven
    AJ-boek

    Bij alle dieren is de voorraadkast leeg; Tijger heeft alles opgegeten. Alle dieren zijn bang voor Tijger maar Anansi heeft een plan.

  • Plaatje Arabische sprookjes
    Arabische sprookjes

    Al Galidi, ...
    AJ-boek

    Verhalenbundel met twintig sprookjes uit het Midden-Oosten.

  • Plaatje Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
    Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

    Cavallo, Francesca
    J-boek

    Honderd verhalen over bijzondere vrouwen. Koninginnen, ballerina's, advocaten... Vrouwen die alle kansen hebben gegrepen om de wereld te veranderen.

  • Plaatje Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes : 100 verhalen over bijzondere vrouwen
    Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes : 100 verhalen over bijzondere vrouwen

    Favilli, Elena
    J-boek

    Zestig kunstenaressen tekenden portretten bij honderd verhalen over beroemde rebelse bijzondere vrouwen. Zoals Michelle Obama, Astrid Lindgren, Alicia Alonso en Koningin Elizabeth I.

  • Plaatje Brown girl magic
    Brown girl magic

    Hermans, Dalilla
    A-boek

    Noen wordt gepest omdat ze een donkere huid heeft. Haar zus Maan vertelt dat ze juist goed en bijzonder is. Tekst in het Nederlands en Engels.

  • Plaatje De club van lelijke kinderen
    De club van lelijke kinderen

    Meinderts, Koos
    B-boek

    Dictator generaal Isimo wil van zijn land een mooi, schoon land maken. Daarom worden alle lelijke kinderen opgepakt en in een kamp gestopt. Twee lelijke kinderen weten te ontsnappen en willen de anderen bevrijden.

  • Plaatje De duik
    De duik

    Kuyper, Sjoerd
    B-boek

    In Willemstad in Curaçao is een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden. Roly weet het geheim van zijn vader, maar mag er niemand iets over vertellen. Als zijn vader na een duik niet meer terugkomt besluit Roly zijn geheim te delen met zijn vriendinnetje...

  • Plaatje De jongen achter in de klas
    De jongen achter in de klas

    Raúf, Onjali Q.
    B-boek

    De 9-jarige Ahmet komt als oorlogsvluchteling uit Syrië in een Londense schoolklas terecht. Alexa (9, ik-persoon) en een paar klasgenoten willen hem helpen. ...

  • Plaatje De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes
    De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

    Schotveld, Janneke
    A-boek

    Bundel met vijftien moderne sprookjes met een verrassende draai. Zo is er een dappere 'ridster' die een knappe prins redt en verandert een koning in een ...

  • Plaatje De man met de zeegroene ogen
    De man met de zeegroene ogen

    Meinderts, Koos
    AK-boek

    Aan zee woont een man met zeegroene ogen. Hij leeft van de wind en wat de zee hem schenkt. Op een dag spoelt er een fles aan met de boodschap: zoek de schat. Hij besluit aan de oproep gehoor te geven.

  • Plaatje De mooiste wiegeliedjes van hier en elders
    De mooiste wiegeliedjes van hier en elders

    Voet, Bart
    J-boek

    Kennismaking met slaapliedjes uit Afghanistan, Turkije, Marokko, Italië en nog meer landen. Met teksten van dertien wiegeliedjes in de betreffende talen. De ...

  • Plaatje De reis van Syntax Bosselman : verhalen over de slavernij
    De reis van Syntax Bosselman : verhalen over de slavernij

    Dam, Arend van
    J-boek

    Nederland gebruikte slavernij om rijk te worden. Michiel de Ruyter, Jan Pieterszoon Coen en Johan Maurits van Nassau vertellen hun verhaal, maar ook Syntax Bosselman verhaalt over zijn leven als slaaf op een plantage in Suriname. In 1883 kwam hij naar de Wereldtentoonstelling in Amsterdam, maar niet...

  • Plaatje De zon is ook een ster
    De zon is ook een ster

    Yoon, Nicola
    D-boek

    New York. Het is waarschijnlijk de laatste dag dat Natasha in Amerika is. Ze zal worden uitgezet met haar vader naar Jamaica. Als Daniel, van Koreaanse afkomst, haar ontmoet, wordt hij verliefd. Hij doet er alles aan om haar te overtuigen dat ze een toekomst hebben...

  • Plaatje De zweetvoetenman : over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)
    De zweetvoetenman : over rechtszaken & regels (en een hoop gedoe)

    Huizing, Annet
    J-boek

    Dit boek informeert je over de gang van zaken in het recht. Aan de hand van bekende en onbekende zaken ontdek je wat je rechten zijn, hoe het recht werkt en hoe een rechter tot zijn oordeel komt. Wat er mag er wel en wat mag er niet?

  • Plaatje Donna Deletia : wegtoverheks
    Donna Deletia : wegtoverheks

    Brosens, John
    B-boek

    Donna wordt vanwege haar donkere huidskleur door haar klasgenoot uitgemaakt voor 'zwarte trut'. Als ze hem zegt op te hoepelen naar zijn tante in Amsterdam, verdwijnt hij inderdaad in in het niets.

  • Plaatje Echte Amerikaanse jongens : roman
    Echte Amerikaanse jongens : roman

    Reynolds, Jason
    D-boek

    Rashad wordt ten onrechte aangezien als winkeldief. Hij wordt door een blanke politieagent mishandeld en belandt in het ziekenhuis. Quinn ziet alles gebeuren. Moet hij reageren en het melden?

  • Plaatje Een bijna eindeloze afstand : roman
    Een bijna eindeloze afstand : roman

    Mafi, Tahereh
    D-boek

    Shirin heeft er genoeg van. Niemand ziet haar om wie ze werkelijk is. Alleen haar hijab en religie bepalen dat. Tot ze Ocean James ontmoet bij breakdance...maar kan ze de muren om zich heen nog neer halen?

  • Plaatje Een indiaan als jij en ik
    Een indiaan als jij en ik

    Sassen, Erna
    B-boek

    Boaz vind het niet leuk op school. Totdat Aïsha bij hem in de klas komt. Hij verstaat haar niet, maar haar tekeningen begrijpt hij wel. Vanaf nu is het leuk op school. Maar dan komt papa met een naar voorstel...

  • Plaatje Een leeuw als Leonard
    Een leeuw als Leonard

    Vere, Ed
    AK-boek

    De leeuw Leonard is dikke vrienden met de eend Marianne. Dat vinden de andere leeuwen heel raar. Want een eend... die slok je op. Maar Leonard vindt dat er meer manieren zijn om een leeuw te zijn. Een prentenboek over jezelf zijn.

  • Plaatje Hallo Teckel Tom!
    Hallo Teckel Tom!

    Westera, Bette
    AK-boek

    Teckel Tom vindt het prima zo met al zijn broertjes en zusjes en mama Moeps in een grote doos. Maar op een dag wordt hij in een andere doos gezte. Waar gaat hij naartoe?

  • Plaatje Heb jij misschien Olifant gezien?
    Heb jij misschien Olifant gezien?

    Barrow, David
    AK-boek

    Een jongetje speelt verstoppertje met zijn Olifant. Olifant is heel goed in verstoppen. Het jongetje kan hem nergens vinden...

  • Plaatje Het kattenmannetje en andere sprookjes
    Het kattenmannetje en andere sprookjes

    Schotveld, Janneke
    A-boek

    Een verhaal over een oud kattenmannetje dat kan praten met katten, als hij ziek wordt zorgen ze voor hem. En nog meer andere bijzondere sprookjes.

  • Plaatje Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn
    Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

    Morosinotto, Davide
    C-boek

    1904, Louisiana. Vier vrienden bestellen een revolver uit een catalogus. Ze krijgen echter een oud horloge. Het blijkt heel veel geld waard. Ze besluiten in Chicago de prijs op te halen. Het verhaal speelt in een omgeving met grote armoede, ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en racisme,

  • Plaatje Het verlangen van de prins
    Het verlangen van de prins

    Kunst, Marco
    B-boek

    Lode is als peuter gevonden in een bootje en woont in een weeshuis. De enige die aardig is, is oma Walyu die prachtige verhalen vertelt. Op een dag ontsnapt Lode naar een schip. Maar wie op dat schip komt, kan er niet meer af, door de vloek van een prins...

  • Plaatje Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle
    Het werkstuk of hoe ik verdween in de jungle

    Geest, Simon van der
    B-boek

    Eva heeft een andere huidskleur dan haar moeder. Ze kent haar vader niet en haar moeder wil niets over hem vertellen. Als Eva een werkstuk moet maken kiest ze 'biologische vaders' als onderwerp. Door het werkstuk gaat ze op zoek naar haar vader in Suriname. Zal ze hem vinden?

  • Plaatje Het wonder van jou en je biljoenen bewoners
    Het wonder van jou en je biljoenen bewoners

    Schutten, Jan Paul
    J-boek

    Dit boek gaat over jou! Over je lichaam. Hoe het in elkaar zit en waarom je lichaam de dingen doet die het doet. Over de werking van organen als hart, longen, maag en darmen. En over zo'n 206 botten, 86 miljard hersencellen, zo'n 20 biljoen andere cellen en biljoenen bacteriën.

  • Plaatje Hoe mooi wit ik ben
    Hoe mooi wit ik ben

    Verroen, Dolf
    B-boek

    Als je jarig bent, krijg je cadeautjes. Maria krijgt voor haar twaalfde verjaardag een wel heel speciaal cadeau. Wat ze dan wel krijgt? Een eigen slaaf. Dit boek is eerder verschenen met de titel: Slaaf kindje slaaf.

  • Plaatje Idje wil niet naar de kapper
    Idje wil niet naar de kapper

    Middelkoop, Michael
    AK-boek

    Idje heeft een enorme bos met krullen. Hij is er blij mee want hij vindt het superhandig. Maar zijn keurige moeder heeft andere plannen: Idje moet naar de kapper.

  • Plaatje Iedereen telt
    Iedereen telt

    Roskifte, Kristin
    A-boek

    Een kijk- en zoekboek boordevol allerlei verschillende mensen. Tel de mensen en voel met ze mee. Als je hard genoeg zoekt ontdek je hun verhalen.

  • Plaatje Ik ben ik en jij bent jij
    Ik ben ik en jij bent jij

    Newson, Karl
    AP-boek

    Een jongetje is te kort voor het boek in de kast. De lange giraf helpt hem. Een kind is dik ingepakt en heeft het warm, de ijsbeer heeft het koud.

  • Plaatje Izzy + Tristan
    Izzy + Tristan

    Dunlap, Shannon
    D-boek

    Als Izzy met haar ouders en tweelingbroer Hull van Manhattan naar Brooklyn verhuist, komt ze als blank meisje in een totaal andere wereld terecht dan die ze gewend is. Maar alles staat pas echt op zijn kop als ze smoorverliefd wordt op Tristan.

  • Plaatje Janne & Jamila samen op de fiets
    Janne & Jamila samen op de fiets

    Hemmerechts, Kristien
    B-boek

    Vijf verhalen over Janne en Jamilla. Ze zijn heel verschillend, en toch beste vriendinnen.

  • Plaatje Jij tussen vele anderen
    Jij tussen vele anderen

    Goeminne, Siska
    AK-boek

    Er zijn lieve, norse, grappige en enge mensen. Maar er is er geen één zoals jij! Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en poëtische tekst over ...

  • Plaatje Johannes de parkiet
    Johannes de parkiet

    Haayema, Mark
    AK-boek

    Johannes de parkiet verhuist van een kleine kooi naar een grote volière. Daar blijft hij niet lang alleen. En dat is heel erg wennen, zoveel vreemde vogels om hem heen...

  • Plaatje Julian is een zeemeermin
    Julian is een zeemeermin

    Love, Jessica
    AK-boek

    Julian is dol op zeemeerminnen. Hij verkleedt zich zelfs als zeemeermin. Wat vindt zijn oma daar van?

  • Plaatje Junglekoorts : hoe overleef je in de stad als je alleen het oerwoud kent?
    Junglekoorts : hoe overleef je in de stad als je alleen het oerwoud kent?

    Rempt, Fiona
    B-boek

    Arani woont al lange tijd met zijn vader en moeder bij een stam in jungle van Nieuw-Guinea. Als zijn vader overlijdt besluit zijn moeder terug te gaan naar Nederland. Een land waar alles nieuw is voor hem.

  • Plaatje Justins rivaal
    Justins rivaal

    Rood, Lydia
    B-boek

    Justin woont regelmatig bij een pleegopa en -oma als zijn Rwandese moeder het moeilijk heeft. Zelf is hij te dik. Dan komt de grootste pestkop van de klas ook bij zijn pleeggezin wonen...

  • Plaatje Kalle en Saar in de jungle
    Kalle en Saar in de jungle

    Westin Verona, Jenny
    AK-boek

    Kalle en Saar vervelen zich. Ze besluiten stiekem naar de jungle in de achtertuin te gaan. Daar begint een spannend avontuur.

  • Plaatje Kersenhemel
    Kersenhemel

    Aerts, Jef
    AK-boek

    Dina en Adin zijn beste vrienden, meer dan beste vrienden. Ze zijn net tweelingkersen aan hetzelfde steeltje. Als Adin naar de stad verhuist mist Dina hem vreselijk. Ze verzinnen een manier om toch weer bij elkaar te zijn.

  • Plaatje Kikker en de vreemdeling
    Kikker en de vreemdeling

    Velthuijs, Max
    AK-boek

    De nieuwkomer Rat is maar een vreemde gast, vinden de andere dieren in het bos. Of heeft hij toch ook wel goede kanten?

  • Plaatje Koken met Shane : 40 recepten stap-voor-stap, voor kinderen en ouders
    Koken met Shane : 40 recepten stap-voor-stap, voor kinderen en ouders

    Kluivert, Shane
    J-boek

    Shane is de zoon van Patrick Kluivert. Hij houdt van voetbal maar ook van koken. In dit boek deelt hij zijn recepten van veertig gerechten. Zoals hij ook op Instagram en YouTube zijn kookfilmpjes deelt.

  • Plaatje Kraai
    Kraai

    Timmers, Leo
    AK-boek

    Kraai voelt zich ellendig. Mees, Parkiet en Vink sluiten hem buiten vanwege zijn zwarte kleur. Kraai meent de oplossing te vinden in potten verf. Prentenboek met grote, vrijstaande illustraties in kleur.

  • Plaatje Kwakoe
    Kwakoe

    Römer, Bart
    D-boek

    De zwarte slaaf Thomas was in zijn kinderjaren bevriend met de zoon van de plantage-eigenaar. Maar daar komt verandering in als Jacob en Thomas verliefd worden op hetzelfde meisje. Dat heeft heel grote gevolgen.

  • Plaatje Liedjes zonder grenzen : 24 liedjes van heinde en verre
    Liedjes zonder grenzen : 24 liedjes van heinde en verre

    Meinderts, Koos
    AJ-boek

    Vertaalde volksliedjes uit 24 landen die een band hebben met Nederland, met luistercd.

  • Plaatje Maantje
    Maantje

    Kuyper, Sjoerd
    A-boek

    Maantje vindt een gevallen baby-eekhoorn in de tuin. Ze kan het niet verzorgen, daarom wordt Dori naar de eekhoornopvang gebracht. Maantje schrijft brieven met sprookjes naar haar.

  • Plaatje Mama
    Mama

    Delforge, Hélène
    AJ-boek

    Groot prentenboek over het moederschap, met poëtische maar ook grappige teksten. Ze gaan over moeders van vroeger en van nu en van allerlei culturen. Met ...

  • Plaatje Marijn bij de Lorredraaiers : een gevaarlijke liefde in de slavernij
    Marijn bij de Lorredraaiers : een gevaarlijke liefde in de slavernij

    Diekmann, Miep
    C-boek / AVI: E6

    1e dr.: 's-Gravenhage : Leopold, 1965. - Met lit. opg.

  • Plaatje Martin Luther King
    Martin Luther King

    Coronado, Ángel
    J-boek

    Martin Luther King vond het vreemd dat sommige blanke kinderen niet met hem wilden spelen omdat hij een donkere huid had. Later streed hij voor gelijke rechten voor iedereen, maar zonder geweld.

  • Plaatje Miss Eenhoorn
    Miss Eenhoorn

    Vendel, Edward van de
    A-boek

    Ayla wil heel graag meedoen met de verkiezing tot Miss Eenhoorn. Maar ze is een zebra, en de jury wil haar niet kiezen. Ayla bedenkt een plan en zorgt er voor dat iedereen die anders is ook mag meedoen.

  • Plaatje Mootje
    Mootje

    Elouarti, Hakima
    AK-boek

    Mootje heeft twaalf zussen. Soms wil ze alleen zijn, maar nergens vindt ze een rustig plekje. Dan bedenkt ze een oplossing...

  • Plaatje Naar de overkant
    Naar de overkant

    Klootwijk, Wouter
    A-boek

    Als Steef in de mast is geklommen ziet hij aan de overkant een meisje. Hij maakt een vlot en vaart naar haar toe. Ze beleven samen leuke avonturen.

  • Plaatje Niemandsjongen
    Niemandsjongen

    Marsh, Katherine
    B-boek

    Ahmed (14) is gevlucht uit Syrië. Hij bleef alleen over na de tocht, en verstopt zich in de kelder van een huis in Brussel. Daar ontdekt de Amerikaanse Max (13) hem...

  • Plaatje Niet te stoppen
    Niet te stoppen

    Thomas, Angie
    D-boek

    Bri (16) breekt door als rapper. Net als haar carrière in de lift zit, verliest haar moeder haar baan. De rekeningen stapelen zich op. Misschien moeten ze zelfs hun huis uit...\n

  • Plaatje Pirouette in Paramaribo
    Pirouette in Paramaribo

    Tan, Humberto
    B-boek

    Gerda (11) wordt muziek als ze danst. Ze woont in Paramaribo, en moet naar Nederland verhuizen als ze begint aan de dansopleiding in Den Haag. Ze moet heel hard trainen, en mist haar famile verschrikkelijk, maar ze zet door.

  • Plaatje Planeet Omar : problemenmagneet
    Planeet Omar : problemenmagneet

    Mian, Zanib
    B-boek

    Omar wordt op school gepest omdat hij moslim is. Maar gelukkig weet hij zich wel te redden,

  • Plaatje Potje!
    Potje!

    Freeman, Mylo
    AP-boek

    Midden in het oerwoud staat een potje, wie zou daar toch op passen...? Alle dieren doen een poging. Grappig prentenboek met vrolijke illustraties voor peutertjes die zindelijk proberen te worden.

  • Plaatje Prinses Arabella en de oppas
    Prinses Arabella en de oppas

    Freeman, Mylo
    AK-boek

    De ouders van prinsesje Arabella gaan uit. Arabella wil niet mee dus komt er een oppas. Volgens Arabella zijn oppassen saai en vervelend. Maar dan komt oppas Ushi. Of loopt het weer dan niet zoals de prinses het wil.

  • Plaatje Prinses Arabella en prins Mimoen
    Prinses Arabella en prins Mimoen

    Freeman, Mylo
    AK-boek

    Het donkergekleurde prinsesje Arabella krijgt een nieuwe buurjongen: prins Mimoen. Arabella en haar vriendinnen moeten eerst niets weten van jongens met hun wilde spelletjes. Prentenboek met illustraties in kleur.

  • Plaatje Prinses Arabella is jarig
    Prinses Arabella is jarig

    Freeman, Mylo
    AK-boek

    Voor haar verjaardag vraagt de zwarte prinses Arabella een heuse olifant, maar de vraag is of die wel in het paleis kan wonen. Prentenboek met vrolijk ...

  • Plaatje Prinses Arabella vindt een ei
    Prinses Arabella vindt een ei

    Freeman, Mylo
    AK-boek

    Prinses Arabella vindt een ei. Van wie is het ei? Tekstloos hardkartonnnen prentenboek.

  • Plaatje Race
    Race

    Stoffels, Maren
    B-boek

    River en Ties wonen op een eiland en zijn elkaars beste vrienden. Maar deze zomer is alles anders. De terugkeer van Sina, de dood van Ties' moeder, de komst van de snelle renner Ravi op blote voeten... Wat betekent dat voor hun vriendschap?

  • Plaatje Rosie en Moussa
    Rosie en Moussa

    De Cock, Michael
    A-boek

    Rosie verhuist met haar moeder naar een groot flatgebouw. Daar leert ze de jongen Moussa kennen. Samen raken ze opgesloten op het dak van de flat

  • Plaatje Samen hier : wijs worden uit de wereld
    Samen hier : wijs worden uit de wereld

    Jeffers, Oliver
    AK-boek

    "Welkom op aarde". Er is veel te zien en te doen. Ga maar mee op reis om het allemaal te ontdekken. Over mensen en dieren, woorden en tijd. Over delen en vriendelijk zijn.

  • Plaatje Sara Snufje
    Sara Snufje

    Jones, Pip
    AK-boek

    Sara is dol op uitvinden, alleen mislukken haar uitvindingen altijd. Ze moet doorzetten totdat het wel lukt. Kan Sara iets maken zodat de kraai met zijn kapotte vleugel weer door de lucht kan vliegen ...?

  • Plaatje Sara Snufje en de uitvindwedstrijd
    Sara Snufje en de uitvindwedstrijd

    Jones, Pip
    AK-boek

    Sara doet mee aan een uitvindwedstrijd. Abby pikt alle spullen in, maar Sara en Superkraai recyclen kapotte dingen met het gebruik van duurzame energie.

  • Plaatje Spelen tot het donker wordt
    Spelen tot het donker wordt

    Törnqvist, Marit
    AJ-boek

    Een meisje en haar vriendje spelen overal samen: buiten, binnen, in bad, op het strand, in de sneeuw of met het poppenrestaurant. Na een fantasievolle dag gaan ze slapen. Tot morgen!

  • Plaatje Spoken
    Spoken

    Telgemeier, Raina
    B-boek

    De familie van Kate verhuist naar Noord-Californië. Haar zusje Maya heeft taaislijmziekte. Carlos, haar nieuwe buurjongen vertelt over de Dag van de Doden, waarop gevierd wordt dat de geesten van dierbaren terugkomen.

  • Plaatje Spreek je chocola?
    Spreek je chocola?

    Lester, Cas
    B-boek

    Jaz komt in de brugklas naast Nadima terecht. Nadima komt uit Syrië en spreekt de taal nog niet goed. Jaz is dyslectisch, maar dankzij een reepje chocola ontdekken ze de universele taal van vriendschap.

  • Plaatje Stukjes van mezelf
    Stukjes van mezelf

    Watson, Renée
    D-boek

    De Afro-Amerikaanse Jade woont in een arme zwarte buurt, maar gaat dankzij een studiebeurs naar een dure witte prive?school. Daar loopt ze steeds meer tegen racistische vooroordelen aan, die haar steeds meer gaan tegenstaan.

  • Plaatje The hate u give
    The hate u give

    Thomas, Angie
    D-boek

    Starr Carter (16, ik-figuur) gaat naar een dure particuliere school, maar woont in een arme wijk vol drugs en straatbendes. De spanning tussen die twee ...

  • Plaatje Tori
    Tori

    Elstak, Brian
    B-boek

    De reuzenschildpad Jean-Michel is een echte verhalenverteller. Als uit de eieren die hij op het strand vindt drie mensenkinderen kruipen, voedt hij hen op ...

  • Plaatje Trash : je weet nooit wat je tussen het afval vindt...
    Trash : je weet nooit wat je tussen het afval vindt...

    Mulligan, Andy
    C-boek

    Rafael (14) woont op een vuilstortplaats. Als hij en zijn vrienden een tas met een sleutel vinden, houden ze hun vondst geheim. Toch worden ze al snel op de hielen gezeten door corrupte politieagenten.

  • Plaatje Trobi
    Trobi

    Elstak, Brian
    B-boek

    Een grote sterke schildpad genaamd Jean-Michel Tortoise zorgt voor de kinderen Cel, Bones en Zi. Ze zitten lelijk in de problemen: de tijgerklauw met de kracht van honderd tijgers is gestolen. En dan blijken ook nog eens alle boeven van het eiland op hen te zijn afgestuurd...

  • Plaatje Waar is mijn noedelsoep?!?
    Waar is mijn noedelsoep?!?

    Kartosen-Wong, Reza
    AK-boek

    Sam-Ming kijkt uit naar de middagpauze op school. Dan kan hij smullen van zijn superverrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Maar als hij wil gaan eten, is zijn noedelsoep verdwenen...

  • Plaatje Wat ik mooi vind
    Wat ik mooi vind

    Praagman, Milja
    AK-boek

    De meester vraagt aan Max wat hij mooi vindt. Daar moet Max over nadenken. In de loop van de dag, avond en nacht ontdekt Max allerlei dingen die hij mooi vindt. Hij kan haast niet ophouden er over te vertellen.

  • Plaatje Wat niemand had verwacht
    Wat niemand had verwacht

    Törnqvist, Marit
    A-boek

    Een meisje valt in een diepe kuil waar ze niet uit kan. Eerst wil iedereen haar helpen, maar dat verandert. Alle mensen hebben haast en niemand heeft tijd. Gelukkig is er een man en een jongetje die wèl blijven langskomen.

  • Plaatje Wat zou Martin doen?
    Wat zou Martin doen?

    Stone, Nic
    D-boek

    Justyce, een zwarte student op een overwegend witte school, wordt door de politie opgepakt als hij een medestudente helpt. Zijn wereld verandert, en hij schrijft brieven aan Martin Luther KIng om helder te krijgen hoe hij moet reageren op deze maatschappij.

  • Plaatje Xinia
    Xinia's wraak

    Rood, Lydia
    B-boek

    Xinia wordt op school gepest. Op schoolreis naar een pretpark wordt Xinia genegeerd, zelfs door haar vriendin Britt. Als tijdens een storm het pretpark leegloopt, besluit Xinia achter te blijven...