Leeslijst Nieuwsbegrip: Alles wordt steeds duurder

 • Plaatje 101 tips om de wereld iets mooier te maken
  101 tips om de wereld iets mooier te maken

  Andrus, Aubre
  J-boek

  Met kleine dingen kun je de wereld mooier maken. Geef een compliment, help je buren, ben zuinig met water en energie of help met een goed doel.

 • Plaatje Armoede
  Armoede

  Spilsbury, Louise
  J-boek

  In het nieuws gaat het vaak over armoede en honger. Maar hoe is het om arm te zijn? Hoe is het om honger te hebben? En is er in ons land ook armoede? Je leest er over in dit boek.

 • Plaatje Blij zijn kost geen geld
  Blij zijn kost geen geld

  Lammertink, Ilona
  AJ-boek

  Brechtje gaat met haar ouders naar het strand. Daar speelt ze met zand, niet met een dure vlieger. Ze huurt geen bedje, maar ligt op een handdoek. Maakt dat iets uit?

 • Plaatje De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd
  De wereld van het geld eenvoudig uitgelegd

  Reynolds, Eddie
  J-boek

  Wat is geld? Hoe werkt een bank? Maakt geld gelukkig? Lees van alles over de wereld van het geld.

 • Plaatje Geld
  Geld

  Nauta, Margreet
  J-boek

  Geld heb je nodig. Om eten en drinken te kopen of de kapper mee te betalen... In dit boekje lees je allerlei weetjes over geld, geld verdienen, handelen en banken.

 • Plaatje Geld
  Geld

  Ridder, Isabelle de
  AJ-boek

  Als je speelgoed wilt kopen, heb je geld nodig. Hoe kom je daaraan, hoe wordt geld gemaakt en waarom moet je sparen? Je leest er over in dit boekje.

 • Plaatje Geld is gek!
  Geld is gek!

  Rompa, Bas
  J-boek

  Sofie, Wafaa en Teun zoeken uit wat "rijk zijn" is. Hun groepswerkstuk voor school levert veel weetjes op over zakgeld, sparen, geld en waar uitdrukkingen over geld vandaan komen.

 • Plaatje Geld sparen
  Geld sparen

  Hubbard, Ben
  AJ-boek

  Milan krijgt zakgeld, maar waarom eigenlijk? Hij wil graag een stuntstep kopen, maar daarvoor moet hij nog even sparen. Zal dat lukken? Een boek met weetjes over geld en sparen.

 • Plaatje Geld uitgeven
  Geld uitgeven

  Hubbard, Ben
  AJ-boek

  Ava mag geld uitgeven, maar waaraan? Mooie sportschoenen, maar heeft ze die wel echt nodig? Ava ontdekt dat ze keuzes moet maken. Een boek met weetjes over geld.

 • Plaatje Geld verdienen
  Geld verdienen

  Hubbard, Ben
  AJ-boek

  Yara krijgt zakgeld, maar ze wil graag nog meer hebben. Hoe komt ze daaraan? Verhaal met weetjes over geld en geld verdienen.

 • Plaatje G€ld
  G€ld

  Sirdeshpande, Rashmi
  J-boek

  Geld ontwikkelde zich via ruilhandel tot bitcoin. Je kunt het voor je laten werken: je kunt ermee sparen, het uitgeven, lenen, ermee investeren of zelfs weggeven. Die keus is aan jou.

 • Plaatje Het te gekke geldboek
  Het te gekke geldboek

  Kleyngeld, Arwen
  J-boek

  Geld is er altijd, wordt over de hele wereld gebruikt en iedereen kent het. Geld kan te gek zijn, maar ook gekmakend of waardeloos. Geld is beslist niet saai. Lees er over in dit boek boordevol weetjes.

 • Plaatje Mijn schuld
  Mijn schuld

  Jongbloed, Marte
  C-boek

  Eindelijk krijgt Ivo kleedgeld. Hij koopt meteen dure kleren, trakteert Mara regelmatig en hij koopt een iPhone. Maar zo gaat het geld wel erg snel op. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden

 • Plaatje Niels & het geldmysterie
  Niels & het geldmysterie

  Merkus, Karin
  J-boek

  Niels krijgt 50 eurocent. Wat kan hij daar eigenlijk mee? In dit verhaal lees je allerlei weetjes over geldzaken.

 • Plaatje Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
  Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

  Feller, Pieter
  B-boek

  Lynn heeft een probleem. Haar voetbalschoenen zijn te klein, en haar moeder heeft geen geld voor nieuwe. Ook is er geen geld voor de contributie van de voetbalclub. Hoe moet dat nu?

 • Plaatje Rijk zijn is fijn
  Rijk zijn is fijn

  Hurk, Nicolle van den
  E-boek

  Tom de schildpad vindt een ster in zee. Nu is hij rijk. Tom wil veel kopen. Hij vraagt de dieren waar. Niemand weet het. Is rijk zijn wel fijn?

 • Plaatje Wat is geld?
  Wat is geld?

  Hubbard, Ben
  AJ-boek

  Luuk (7) is jarig. Hij krijgt een briefje van tien euro. Thuis ziet hij nooit contant geld. Wat zal hij doen: sparen of iets kopen, aan een goed doel geven? Luuk ontdekt wat je allemaal met geld kunt doen.

 • Plaatje Wat is geluk?
  Wat is geluk?

  Brenifier, Oscar
  J-boek

  Hoe weet je dat je gelukkig bent? Is het gemakkelijk om gelukkig te zijn en heb je hiervoor anderen nodig? Is geld daarvoor belangrijk? Vragen en antwoorden over geluk.

 • Plaatje Wat kost dat ?! : wat je wilt weten over geld & economie
  Wat kost dat ?! : wat je wilt weten over geld & economie

  Zundert, Marga van
  J-boek

  Dit boek geeft antwoorden op vragen over geld. Een profvoetballer verdient meer dan een meester of een juf, maar waarom eigenlijk? De professoren geven uitleg en tips over hoe jij rijk kan worden. Maar ze leren ook dat meer geld niet altijd gelukkiger maakt en wat eerlijk verdienen betekent.

 • Plaatje Wees blij dat er geld is!
  Wees blij dat er geld is!

  Woolf, Alex
  J-boek

  Dankzij geld kun je dingen en diensten kopen en verkopen. In dit boek lees je over de geschiedenis van geld. Van ruilhandel, via munten en biljetten naar elektronisch geld. Met handige tips en... waarschuwingen.