Leeslijst Nieuwsbegrip: Unieke 3D-beelden van de Titanic

 • Plaatje Atlantische Oceaan
  Atlantische Oceaan

  Spilsbury, Louise
  J-boek

  Hoe ziet de zeebodem eruit, welke dieren leven in de Atlantische Oceaan? Lees er over in dit boek.

 • Plaatje Bijzonder beroerde bouwers
  Bijzonder beroerde bouwers

  Connolly, Sean
  J-boek

  Overzicht van 33 blunders van bouwwerken in de geschiedenis. Waarom stortte de Hindenburg neer? Waarom barstte een tank met 9 miljoen liter stroop open in Boston? Waarom zonk de Titanic?

 • Plaatje De boot is lek
  De boot is lek

  Hooft, Mieke van
  E-boek / AVI: S

  De boot is lek. De boot is weg. Het gaat mis voor Kor, Kee en Nik. Kor maakt een boot van net en noot.

 • Plaatje De geest in het bad
  De geest in het bad

  Strong, Jeremy
  A-boek / AVI: E4

  Loek moet een opstel schrijven. Hij heeft geen idee waarover. Als hij in bad gaat, ontmoet hij geest Ella. Zij is verdronken tijdens haar reis op de Titanic. Is dat een idee voor zijn opstel. Gedrukt in dyslexieletter.

 • Plaatje De jongen en de papegaaiduiker
  De jongen en de papegaaiduiker

  Morpurgo, Michael
  A-boek

  Tijdens een storm komt een schip in de problemen. Vuurtorenwachter Benjamin weet alle mensen te redden, ook de kleine Allen. Dat verandert zijn leven...

 • Plaatje De kleine kapitein
  De kleine kapitein

  Biegel, Paul
  B-boek

  De kleine kapitein gaat met zijn vrienden Marinka, dikke Druif en bange Toontje in een wonderlijk schip "Nooitlek" op reis. Ze trotseren vele gevaren en beleven allerlei avonturen op de zee.

 • Plaatje De rampzalige reis van Ellie en Nellie
  De rampzalige reis van Ellie en Nellie

  Kromhout, Rindert
  A-boek

  Een dik boek met drie verhalen over de verschrikkelijke tweeling Ellie en Nellie. Ze zijn met hun ouders op weg naar Spanje. Beide keren vergaat de boot. Ze komen op een onbewoond eiland en de tweede keer in Italië.

 • Plaatje De reis van Sofie Grossman
  De reis van Sofie Grossman

  Mollema, Elisabeth
  B-boek

  Sofie en Beile reizen rond 1900 vanuit Rusland, via Rotterdam, naar Amerika waar hun vader woont. Hun neef Joshua moet hen beschermen. Midden op de oceaan breekt er brand uit op hun stoomboot...

 • Plaatje De Smoezels en de reuzeninktvis
  De Smoezels en de reuzeninktvis

  Dietl, Erhard
  A-boek

  De Smoezelkinderen reizen met Ton Handig naar het jaar 1604. Ze gaan met een duikboot in de Duivelszee op zoek naar een gezonken schip met duur porselein. Maar daar zijn ook piraten en een reuzeninktvis!

 • Plaatje De Titanic
  De Titanic

  Adams, Simon
  J-boek

  Jij bent ooggetuige van de noodlottige reis van de Titanic, een luxe 'onzinkbaar' passagiersschip dat in 1912 verging. Vanaf de bouw, reis, de aanvaring tot het onderzoek.

 • Plaatje De Titanic
  De Titanic

  Bigley, Al
  J-boek

  Dr. Isabel Soto heeft een nieuwe opdracht: waarom is de Titanic gezonken? Ze ontdekt hoe de Titanic gebouwd werd, de botsing met de ijsberg en waarom het schip zonk.

 • Plaatje De Titanic : het verhaal van een ramp
  De Titanic : het verhaal van een ramp

  Phillips, Dee
  C-boek

  Het dienstmeisje Anna is zwanger. Ze reist met de rijke familie waar ze werkt, mee op de Titanic. Haar broer Edward is stoker op het schip. Als de Titanic zinkt, vertellen Edward en Anna hun verhaal.

 • Plaatje De Titanic en andere gezonken schepen
  De Titanic en andere gezonken schepen

  Malam, John
  J-boek

  Lees over beroemde gezonken en teruggevonden schepen. Met veel interessante afbeeldingen.

 • Plaatje Geen weg terug
  Geen weg terug

  Mollema, Elisabeth
  B-boek

  Rotterdam, 1913. Bram Dobbelaar, zit vaak aan de Maas zit en droomt ervan om met een van de schepen mee te varen. Op een dag ontmoet hij Willem, die binnenkort met zijn tante naar Amerika vertrekt. Bram en Willem bedenken een plan, zodat Bram als verstekeling mee kan. Zal hij Amerika echt bereiken?..

 • Plaatje Het wrak van de Titanic
  Het wrak van de Titanic

  Oachs, Emily Rose
  J-boek

  De bekendste scheepsramp ooit gebeurde met de Titanic, op 10 april 1912 zonk het schip na een botsing met een ijsberg naar de zeebodem. Wat voor schip het was, hoe de ramp zich voltrok en hoe het nu met het wrak van de Titanic gaat lees je in dit boek.

 • Plaatje In de zee : alles wat je wilt weten over het leven onder water
  In de zee : alles wat je wilt weten over het leven onder water

  Rahwan, Dunia
  J-boek

  Ontdek het onderwaterleven van de Atlantische, Stille en Indische Oceaan en de ijzige poolzeeën. Met verhalen, weetjes en feiten over piraten, scheepswrakken, stijging van de zeespiegel en overstromingen.

 • Plaatje Op een onbewoond eiland
  Op een onbewoond eiland

  Mous, Mirjam
  A-boek / AVI: M5

  Kasper maakt met zijn ouders en zus een wereldreis met een zeilboot. Maar tijdens een storm gaat het vreselijk mis. De boot zinkt en spoelt aan op een eiland. Wat nu?

 • Plaatje Schattenjagers
  Schattenjagers

  Patterson, James
  B-boek

  Tommy, Storm, de tweeling Bick en Beck zijn de kinderen van twee schattenjagers, die op de bodem van de oceaan de scheepswrakken leegvissen. Als hun ouders opeens spoorloos verdwijnen, beginnen de kinderen een gevaarlijke zoektocht.

 • Plaatje Scheepswrakken
  Scheepswrakken

  Vigliano, Adrian
  J-boek

  Lees alles over geheimzinnige scheepsrampen, scheepswrakken, boze walvissen en enorme ijsbergen. Ook voor kinderen die moeite hebben met lezen.

 • Plaatje Slimpie Dimpie wonderkind
  Slimpie Dimpie wonderkind

  Sikkel, Manon
  A-boek

  Darsie kan bijna alles...alleen geen vrienden maken. Daarom sturen zijn ouders hem naar Gouden Bergen, een kinderasiel in Zwitserland. Daar ontmoet hij Bibi die altijd boos kijkt en Kees die maar een ding heel goed kan. Dit boek staat ook nog eens vol 'weetjes', bijvoorbeeld weetjes over de Titanic. Gedrukt...

 • Plaatje Spookschepen
  Spookschepen

  Montgomerie, Adrienne
  J-boek

  Regelmatig verdwijnen grote schepen en wordt er nooit meer iets over vernomen. Behalve allerlei sterke verhalen over spookschepen die af en toe zomaar opduiken.

 • Plaatje Titanic
  Titanic

  Doyle, Billy
  B-boek

  Je hebt drie kansen om de noodlottige reis van de Titanic te overleven, als reiziger, bemanningslid of als verstekeling. Welk pad kies jij? In dit boek mag je tekenen, scheuren en vouwen. Je vindt het misschien niet in de bieb, maar het is wel te koop in de boekhandel.

 • Plaatje Wilde Wilma en het eiland vol gaten
  Wilde Wilma en het eiland vol gaten

  Till, Jochen
  A-boek

  Wilma heeft nachtdienst op haar schip. Ze is zo moe dat ze even in slaap valt. Ze schrikt wakker van een klap. Haar schip zit vast op een heel vreemd eiland.

 • Plaatje Zeemysteries
  Zeemysteries

  Smith, Siân
  J-boek

  Welke vreemde dingen gebeuren op zee? Lees alles over spookschepen, zeemeerminnen en gezonken steden. Met veel kleurenillustraties. Voor moeizame lezers ...