Leeslijst Heel Nederland Leest Junior : Het Pungelhuis

  • Plaatje Achter de draad
    Achter de draad

    Kuyper, Hans
    C-boek

    Mars woont met Geert, de leider van een groep smokkelaars, in één huis. Soms gaat Mars mee als Geert mensen of goederen de grens overbrengt. Op een dag keert Geert niet terug. Juist als de moeder van baby Reentje overlijdt. Mars neemt een dapper besluit, hij zal Reentje naar haar familie over de grens...

  • Plaatje Beste broers
    Beste broers

    Schmitz, Jowi
    B-boek

    Raf en Robbie hebben het thuis niet makkelijk. Ze zijn verhuisd naar de boerderij van opa en oma. Hun ouders hebben het druk, oma is heel moe en wat doet opa in het bos? Zien ze daar lichtjes?

  • Plaatje De maffia
    De maffia

    Bruins, Alieke
    J-boek

    De maffia is ontstaan in Italië maar heeft ook in andere landen organisaties. Het zijn criminele organisaties die misdaden plegen, mensen bedreigen, handelen in drugs, wapens en mensen.

  • Plaatje De zoon van de berentemmer
    De zoon van de berentemmer

    Petit, Xavier-Laurent
    C-boek

    Ciprian en zijn Roma-familie trekken rond, en treden op met hun beer. Als de auto kapot gaat, laten ze de beer vrij. Zelf vertrekken ze met een mensensmokkelaar naar Parijs. Daar moeten ze vanuit een sloppenwijk hun reis terug betalen...

  • Plaatje Familiegeheim
    Familiegeheim

    Cazemier, Caja
    B-boek

    Eva's opa wordt begraven. Maar waarom mag er niemand bij de begrafenis zijn? En wie is die geheimzinnige vrouw bij het graf?

  • Plaatje Het jaar dat de bijen kwamen
    Het jaar dat de bijen kwamen

    Postert, Petra
    B-boek

    Josy (12) erft van haar grootvader Otti iets heel bijzonders: een bijenvolk. Haar moeder wil ze weg doen. Josy is het daar niet mee eens. Ze begrijpt steeds beter waarom ze de bijen gekregen heeft.

  • Plaatje Het kostbare leven van Lonny Quicke
    Het kostbare leven van Lonny Quicke

    Applebaum, Kirsty
    B-boek

    Lony Quicke kan levende wezens redden van de dood. Daar offert hij wel een stukje van zijn eigen leven voor op. Met zijn familie woont hij in het bos, ver van de bewoonde wereld.

  • Plaatje Het Pungelhuis
    Het Pungelhuis

    Huizing, Annet
    B-boek

    Pas na het overlijden van opa hoort Ole (13) over zijn bestaan. Volgens zijn vader was het een vreselijke man. Waarom?

  • Plaatje Ik zal je bewaren
    Ik zal je bewaren

    Verstegen, Jeska
    B-boek

    De oma van Jeska noemt haar per ongeluk Hesje? Wie is die Hesje? Waarom wil haar moeder er niets over zeggen en zwijgt ze over bijna alles van vroeger? Houdt ze dingen geheim? Heeft het met de Tweede Wereldoorlog te maken?

  • Plaatje Jakob en de zeven gevaren
    Jakob en de zeven gevaren

    Vriens, Jacques
    B-boek

    Jakob (11) moet elke dag zeven gevaren verzinnen voor de saaie weg naar school. Op een dag is zijn leven niet saai meer: zijn vader verlaat het gezin, en Jakob en zijn moeder raken door een brand hun huis kwijt. Gelukkig heeft hij zijn vrienden nog.

  • Plaatje Obi en Tito Tapir
    Obi en Tito Tapir

    Masters, Mathilda
    B-boek

    Obi krijgt nieuwe buren. Een familie tapirs. Niet iedereen is blij met de nieuwe bewoners van Villa Pavlova...

  • Plaatje Patroon
    Patroon

    Kunst, Marco
    C-boek

    Mylo (16) en Mees experimenteren in een melige bui met een oude kogel en een hamer. Mees sterft. Als Mylo met zijn opa naar Amerika gaat, blijkt het een reis met geheimen.

  • Plaatje Smokkelkinderen
    Smokkelkinderen

    Vriens, Jacques
    B-boek

    1934. Arie(12) woont aan de grens met België. Zijn vader heeft geen werk. Hij smokkelt boter over de grens, om zo wat te verdienen. Ook Arie wil helpen, maar dat loopt anders af dan gedacht...

  • Plaatje Spijkerzwijgen
    Spijkerzwijgen

    Geest, Simon van der
    B-boek

    Vonkie logeert bij haar opa op de boerderij. Hij vertelt over zijn broers en wat ze vroeger allemaal uithaalden. Maar waarom vertelt hij niet alles? En waarom mag ze niet bij de oude molen in de buurt komen?

  • Plaatje Waya en de wolf
    Waya en de wolf

    Kramer, Jonne
    B-boek

    Waya ontdekt dat hij een opa en oma heeft die hij nog nooit heeft ontmoet. Waarom wil zijn vader niet over hen praten? Samen met zijn wolf Tikaani gaat Waya op zoek. Een gevaarlijke tocht door een ijskoude winterwereld

  • Plaatje We moeten je iets vertellen
    We moeten je iets vertellen

    Slegers, Marlies
    B-boek

    Een jeugdboek over loslaten, acceptatie en liefde. De 13-jarige Hazel, wiens ouders gaan scheiden, wordt in de zomer naar haar dementerende oma gestuurd. Oma ...