Leeslijst Nieuwsbegrip: Dafne Schippers

  • Plaatje Asterix en de Olympische Spelen
    Asterix en de Olympische Spelen

    Uderzo, A.
    B-boek

    Asterix wil dolgraag winnen op de Olympische Spelen. Hij is immers de beste hardloper van de Galliërs. Zonder toverdrank kan hij echter niet op tegen de andere atleten, al verslaat hij in het eerste loopnummer nog wel de Romeinse deelnemers

  • Plaatje Atletiek
    Atletiek

    Aarnoutse, Leuntje
    J-boek

    Atletiek is de oudste sport ter wereld. Alle sporten die te maken hebben met lopen, springen of werpen horen erbij.

  • Plaatje Atletiek
    Atletiek

    Gifford, Clive
    J-boek

    Stap voor stap leer je alles over atletiek. Zoals sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten en discuswerpen. Met kleurenfoto's.

  • Plaatje Atletiek
    Atletiek

    Gifford, Clive
    J-boek

    Lees over grote atletiekwedstrijden. Deze sport staat vanaf het begin (1896) op het programma van de Olympische Zomerspelen.Over de bekendste en grootste atleten en historische gebeurtenissen. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

  • Plaatje Atletiek
    Atletiek

    Janssen, Karin
    J-boek

    Atletiek is een combinatie van een aantal sporten. Speerwerpen, hardlopen, kogelstoten en hoogspringen horen er bijvoorbeeld bij. Lees er over in dit boekje.

  • Plaatje Atletiek : de loopnummers
    Atletiek : de loopnummers

    Gifford, Clive
    J-boek

    Allerlei onderdelen van het hardlopen worden uitgelegd. De geschiedenis, training, technieken voor de verschillende afstanden en internationale wedstrijden. Met technische tips, wereldrecords en actiefoto's in kleur.

  • Plaatje Control & copy
    Control & copy

    Oldenhave, Mirjam
    B-boek / AVI: M6

    Hardloopkampioen Rogier wordt een gouden toekomst beloofd. Hij is geselecteerd om met drie andere kinderen een weekend medische testjes te ondergaan in een speciaal oord. Maar waarom worden ze bespied door camera's en werken hun mobieltjes niet?

  • Plaatje De snelste zebra van de wereld
    De snelste zebra van de wereld

    Hek, Youp van 't
    A-boek

    De zebra wil de snelste van de wereld worden. Maar niemand wil tegen hem rennen, Dat laat zebra niet op zich zitten. Als Niemand tegen hem wil rennen, dan rent hij toch tegen Niemand. Wie zal de wedstrijd winnen?

  • Plaatje Dóórlopen, Jodi!
    Dóórlopen, Jodi!

    Noort, Selma
    A-boek / AVI: M5

    Jodi (9) wil later kampioen langeafstandlopen worden. Ze gaat meedoen aan de vijf kilometer polderloop. Maar pestkop Bonno stuurt tijdens het trainen steeds ...

  • Plaatje Een overdosis Xtreem
    Een overdosis Xtreem

    Hazelaar, Loes
    C-boek

    Isabel en Aura, met wie ze een kamer deelt op het meisjesinternaat, trainen keihard om mee te kunnen doen aan een internationaal atletiektoernooi. Ze gaan allebei op hun eigen manier tot het uiterste.

  • Plaatje Het geheime dagboek van Colette
    Het geheime dagboek van Colette

    Stilton, Thea
    B-boek

    Vanilla gaat op zoek naar roddels voor de krant en steelt het dagboek van Colette. De Thea Sisters gaan natuurlijk op zoek naar de dader, maar doen intussen ook verslag van een hardloopwedstrijd.

  • Plaatje Het Klokhuisboek over sport en wetenschap
    Het Klokhuisboek over sport en wetenschap

    Rempt, Fiona
    J-boek

    Goed zijn in sport is niet alleen een kwestie van talent. Ook andere factoren zijn van invloed. Lees interessante weetjes over conditie, lenigheid, gooien, weerstand, evenwicht en andere zaken. Met veel doe-het-zelftestjes.

  • Plaatje Het Sprintkanon
    Het Sprintkanon

    Duijn, Frans van
    C-boek

    Esther kan heel goed hardlopen, maar is er de laatste tijd niet helemaal met haar hoofd bij. Ze is verliefd op Gabriël. Ze komt door haar leugentjes steeds meer in de problemen.

  • Plaatje Ik juich voor jou
    Ik juich voor jou

    Erlbruch, Wolf
    J-boek

    Voor sporters en supporters. Gedichten over atleten en stuntelaars, kampioenen en verliezers.

  • Plaatje Kims
    Kims's choice

    Viney, Brigit
    C-boek

    Een sportief 12-jarig meisje is erg goed in hardlopen; ze traint zo hard dat ze geen tijd meer voor haar vrienden heeft. Eenvoudige uitgave.

  • Plaatje Lange benen maken
    Lange benen maken

    Molemaker, Rom
    C-boek

    Bonne uit groep acht mist zijn buurmeisje en vriendin Marij nog steeds. Zij is een jaar geleden verongelukt. Bonne denkt opeens weer veel aan haar en kan zijn verdriet niet goed de baas. Hij leeft zijn gevoelens uit in hardlopen.

  • Plaatje Meer dan negen meter
    Meer dan negen meter

    Molenaar, Hennie
    E-boek / AVI: E4

    Mette computert graag. Ze moet van haar ouders op een sport. Ze gaat op atletiek. Ze blijkt talent te hebben voor kogelstoten. AVI-E4.

  • Plaatje Paul van Loon
    Paul van Loon's Foeksia klaar voor de start!

    Loon, Paul van
    A-boek / AVI: E5

    Foeksia doet op school mee aan de Heksen-spelen. Maar een van de heksjes speelt vals. AVI-E5. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

  • Plaatje Rennen
    Rennen

    Peeters, Elvis
    A-boek

    Een paard galoppeert over de heide, steeds meer dieren gaan met het paard mee. De wind waait door hun haren. Maar waar rennen de dieren eigenlijk naar toe? Er is niemand die dat weet..

  • Plaatje Sport
    Sport

    Richards, Jon
    J-boek

    Een infographic is een weergave van informatie in de vorm van grafieken, diagrammen of stripachtige tekeningen. In deze infographic ontdek je allerlei weetjes en feiten over atletiek, watersporten en meer.

  • Plaatje Uithoudingsvermogen : hoe houd ik iets langer vol?
    Uithoudingsvermogen : hoe houd ik iets langer vol?

    Labrecque, Ellen
    J-boek

    In dit boek lees je over uithoudingsvermogen. Waarom het zo belangrijk is. En wat je kunt doen om je eigen uithoudingsvermogen te verbeteren. Met eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen.

  • Plaatje Winnaars
    Winnaars

    Reen, Ton van
    B-boek

    Aisha wint de schoolwedstrijd hardlopen; daarom mag ze meedoen aan de grote wedstrijd tussen verschillende scholen. Maar dan gebeurt er een ongeluk.