Leeslijst Nieuwsbegrip: Gameverslaving

  • Plaatje 100% game
    100% game

    Dröge, Lisette
    C-boek

    De beste vriend van Menno heeft verkering. Hij heeft daarom minder tijd voor Menno. Menno gaat steeds meer gamen, vaak samen met Bor. Bor daagt Menno uit. Steeds vaker spijbelt Menno, en... hij gebruikt stiekem de creditcard van zijn moeder.

  • Plaatje CoolMickey
    CoolMickey

    Jong, Roel de
    B-boek

    Thomas is een fan van de online game PlanetLords. Om verder te komen, geeft hij zijn wachtwoord af. Dat had hij beter niet kunnen doen.

  • Plaatje De helm van Kantor
    De helm van Kantor

    Jong, Roel de
    B-boek

    Een groep jongens speelt samen PlanetLords, een internetgame. Luuk wordt lid maar verliest al na een paar dagen het wapen dat alle clanleden sterker maakt: de Helm van Kantor. Dat kan hij maar op één manier goedmaken...

  • Plaatje De mysterieuze controller : wat als gamen opeens levensecht wordt?
    De mysterieuze controller : wat als gamen opeens levensecht wordt?

    Baddiel, David
    B-boek

    De tweeling Finn en Ella zijn allebei nerds. Ella is supergoed in videogames, Finn is fantastisch in… nou ja, niets eigenlijk. Dan ontdekken ze op een dag een wel heel bijzondere controller, waarmee ze niet het spel besturen maar… elkaar!

  • Plaatje De zeven levels
    De zeven levels

    Theunissen, Marina
    B-boek

    Thomas wil graag het computerspel Yuca hebben. Maar als hij het eenmaal heeft, belandt hij er middenin. Het gekke, kleine computermannetje Yuca voert Thomas mee door de zeven opdrachten van het spel.

  • Plaatje Donderkat : game over!
    Donderkat : game over!

    Goverde, Thijs
    B-boek

    De achterbuurman van Gaby en Michael blijkt een schurk te zijn die niet terugdeinst voor ontvoering en moord. Maar de politie wil het niet geloven. Gaby en Michael gaan op onderzoek uit en ontdekken hoe alles in elkaar zit. Een levensgevaarlijke zoektocht!

  • Plaatje Een duivels spel
    Een duivels spel

    A-boek
    Tom is verslaafd aan computerspelletjes. Hij vraagt of Jerry de computer wil verstoppen. Maar dan krijgt Tom spijt. Een stripverhaal uit de serie: Tom en Jerry.

  • Plaatje Een hondenleven
    Een hondenleven

    Kinney, Jeff
    B-boek

    Het is zomervakantie. Bram wil graag binnenblijven, het liefst gordijnen dicht en lekker gamen. Maar zijn ouders hebben heel andere plannen. Bram bedenkt een list om onder die plannen uit te komen. Bram beschrijft zijn belevenissen in zijn logboek.

  • Plaatje Erebos
    Erebos

    Poznanski, Ursula
    C-boek

    Erebos is een computerspel dat nergens te koop is, maar waar je voor gevraagd moet worden. Nick is blij als hij eindelijk ook een kopie krijgt. Maar het heeft wel allerlei gevolgen ook in de werkelijke wereld. Nick besluit uit te zoeken wie er achter Erebos zit.

  • Plaatje Game boy
    Game boy

    Durant, Alan
    B-boek

    JP is een fanatiek gamer. Hij koopt een onbekend spel in een onbekende winkel. Hij gaat het meteen spelen, maar dan blijkt dat het zijn eigen leven is, waar hij om speelt...

  • Plaatje Games
    Games

    Peters, Suzanne
    J-boek

    Hoe is het gamen ontstaan, hoe worden games gemaakt en kun je eraan verslaafd raken? Beknopte informatie voor spreekbeurten of werkstukken.

  • Plaatje Games
    Games

    Schoonderwoerd, Tias
    J-boek

    Van games kun je veel leren! Informatie voor game-liefhebbers, over de soorten games, over de geschiedenis, en welke apparaten erbij horen.

  • Plaatje Heftige hersens!
    Heftige hersens!

    Dieperink, Jan Bart
    J-boek

    Waarom ben je als puber soms depri, verliefd, verslaafd aan gamen of jaloers? Oorzaak: je heftige hersens. Lees in dit boek over je brein.

  • Plaatje Het geheim van de magische muis
    Het geheim van de magische muis

    Bos, Chris
    A-boek

    Max krijgt een magische muis cadeau waarmee gamen heel bijzonder wordt. Hij belandt in een bizarre wereld waar hij urenlang vecht met wrede monsters.

  • Plaatje Het geheim van de voetbalgame
    Het geheim van de voetbalgame

    Gemert, Gerard van
    A-boek

    Dolf weet het zeker, zijn voetbalgame kan de voetbalwedstrijden op televisie goed voorspellen. Hij deelt zijn geheim met Lana, het leukste meisje uit de klas. Maar dan komen de grotere jongens achter hem aan. Heeft Lana hem soms verraden?

  • Plaatje Max is verslaafd aan computerspelletjes
    Max is verslaafd aan computerspelletjes

    Bloch, Serge
    J-boek

    Max is zo vaak aan het gamen, dat zijn zus denkt dat hij verslaafd is. Wat nu?

  • Plaatje Meesterdief
    Meesterdief

    Mastenbroek, Bianca
    B-boek / AVI: M6

    Daan en Fleur zijn geheel in de ban van het geheimzinnige computerspel Meesterdief. Maar dat is meer dan zomaar een spelletje. Het wordt zelfs gevaarlijk...

  • Plaatje Per ongelukt!
    Per ongelukt!

    Geest, Simon van der
    B-boek

    Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan?

  • Plaatje Sofa boy : de jonge gamer die door de bank werd overvallen
    Sofa boy : de jonge gamer die door de bank werd overvallen

    Langteau, Scott J.
    AK-boek

    Sofa Boy zit net zo lang te gamen op de bank, dat hij met het meubelstuk vergroeid raakt. Prentenboek met game-achtige illustraties.

  • Plaatje Superhelden.nl
    Superhelden.nl

    Driel, Marcel van
    C-boek

    Iris is heel goed in de game superhelden.nl. Op een dag wordt ze ontvoerd naar het eiland Pala, uit die game. Hier wordt Iris opgeleid tot superspion en doet ze een bijzondere ontdekking. Dit boek is ook verkrijgbaar in lettertype Dyslexie.)

  • Plaatje Survivalgids voor jongens
    Survivalgids voor jongens

    Cazemier, Caja
    J-boek

    Een handige gids voor jongens met informatie, raad en tips over de puberteit en alles daaromheen. Over 'wie ben je', je lichaam, gevoelens, zakgeld, verleidingen zoals gamen en nog veel meer.

  • Plaatje Try again
    Try again

    Rustenburg, Alie
    B-boek / AVI: E5

    Simon raakt steeds meer in de ban van computergames. Hij heeft niet in de gaten dat zijn gedrag verandert; zijn lontje wordt wel erg kort.

  • Plaatje Waarom achtbanen te gek zijn! : en andere weetjes over hersenen en gedrag
    Waarom achtbanen te gek zijn! : en andere weetjes over hersenen en gedrag

    Walraven, Esther
    J-boek

    Waarom is gamen verslavend? Waarom ben je wat je eet? Allerlei interessante weetjes over je hersenen en het gedrag van mensen.