Tips van de LeesTippers

Jessie tekent een beste vriendin

Jessie tekent een beste vriendin
Leestip van Livia

dinsdag 28 november 2023
"At je daarom zoveel ijs omdat je voor twee eet? Eigenlijk... eet ik voor DRIE." (p. 240)
Uit: Jessie tekent een beste vriendin / geschreven door Sara Shepard.

Leestip van Livia (groep 8), basisschool De Wegwijzer

Waarom je dit boek zeker moet lezen:

Het is een super leuk en grappig boek, er gebeurt veel maar dat is juist leuk. Lees dit boek!!! Als je nieuwsgierig bent.

Rapportcijfer:

Livia geeft dit boek een 10.

Het verhaal:

Het gaat over een meisje die een bestie had maar opeens niet meer. Toen had ze geen vriendin meer. Ze ging wel naar een vrouw op school die met haar praat. En daar kwam ze opeens iemand tegen die van achtbanen houdt. Een paar dagen later kwam ze ook andere mensen tegen en toen werd ze daar vrienden mee. Alleen haar moeder en vader deden geheimzinnig en op een gegeven moment zei de moeder dat ze zwanger was, dat ze twee baby's kreeg en dat de moeder van haar aartsvijand ook zwanger was en dat ze veel tijd zouden doorbrengen.

Livia vertlet nog meer over het boek:
  • Het is een verhaal dat vaker gebeurt met vriendinnen.
  • Het verhaal gaat over Jessie en haar ouders en haar hond Cosmo, Romy de pestkop, Vera haar oude bestie en Rocco en Maria. Ik zou zelf Jessie wel willen zijn, ze is grappig, wordt best snel nieuwsgierig en dat ben ik ook. Met Maria wil ik wel vrienden zijn, ze lijkt me best aardig en leuk. Het verhaal speelt in het heden, vooral op school, ook buiten en bij Jessie thuis.
  • Belangrijk en om te onthouden: je kunt altijd nog vrienden maken en je moet niet naar uiterlijk kijken maar naar innerlijk.
  • Ik vond het verassend dat de titel van het boek niet helemaal bij het verhaal past. De titel zegt dit: Jessie tekent een beste vriendin, maar ze tekent één keer een beste vriendin. Later in het boek is het haar beste vriendin niet meer en als je de titel voor het eerst leest dan denk je dat haar enige vriendin is, zo zag ik de titel als eerst.
  • Dit boek las ik in kleine stukjes omdat ik anders het verhaal niet onthoud en dat maakt het leuker want dan ben je benieuwd wat er de volgende dag dan gebeurt.
  • Het verhaal in drie woorden: grappig, leuk en vrienden.
  • Het boek is vertaald uit het Engels door Hanneke Majoor.
  • De illustraties laten een beetje zien wat er gebeurt. De plaatjes laten ook zien hoe iemand zich voelt en er zitten ook hele grappige plaatjes tussen. Als deze plaatjes er niet in zaten zou het boek een stuk minder leuk zijn.
  • Het is een boek voor nieuwsgierige kinderen.
Over het boek:

Jessie tekent een beste vriendin / geschreven en getekend door Sara Shepard
Uitgever: Condor.
Verschenen in: 2023
Aantal bladzijden: 265
ISBN: 9789464530568
Prijs: € 16,99
Voor iedereen vanaf 10 jaar
Ook verkrijgbaar als e-book
ISBN: 9789464530544
Prijs: € 9,99

Lees hier een fragment uit het boek