Zoek op trefwoorden auschwitz

 • Plaatje Kamp Auschwitz
  schooltv.nl
  Kamp Auschwitz

  Een vernietigingskamp voor 1,5 miljoen joden. De Duitsers willen van de joden af. Daarom brengen ze hen naar zogenaamde concentratiekampen zoals Auschwitz. Daar worden ze ondergebracht in kale barakken en uiteindelijk vermoord. Bekijk het filmpje van Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Concentratiekamp Auschwitz (WikiKids)
  wikikids.nl
  Concentratiekamp Auschwitz (WikiKids)

  Informatie over het concentratiekamp Auschwitz uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

  x
 • Plaatje Nederlands Auschwitz Comité
  auschwitz.nl
  Nederlands Auschwitz Comité

  Het Nederlands Auschwitz Comité organiseert jaarlijks op de laatste zondag van januari de herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz. Hier vind je informatie over de herdenking, over het Spiegelmonument in Amsterdam en de expositie in Auschwitz.

  x
 • Plaatje Het leven in oorlogstijd
  schooltv.nl
  Het leven in oorlogstijd

  Ger de Wind komt uit een Joods-Katholiek gezin. Hij was 8 jaar toen de Tweede Wereldoorlog begon en herinnert zich nog goed wat er voor dingen gebeurden tijdens zijn lagere-schoolperiode. Hij verliest een groot deel van zijn familie in Auschwitz. Bekijk het filmpje van Nationale kinderherdenking, 4 mei...

  x
 • Plaatje 13 in de oorlog ; Vernietiging
  hetklokhuis.nl
  13 in de oorlog ; Vernietiging

  Roos (13 jaar, Amsterdam) is met haar ouders opgepakt en weggevoerd naar doorgangskamp Westerbork. Hier wachten ze op transport naar de vernietigingskampen in Polen. Niemand wil naar het onbekende oosten, waar nog nooit iemand is teruggekeerd. Bekijk deze aflevering uit de serie '13 in de oorlog'.

  x
 • Plaatje Wat is Auschwitz?
  nujunior.nl
  Wat is Auschwitz?

  In concentratiekamp Auschwitz overleden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 1 miljoen mensen. Nujunior geeft hier antwoord op vijf vragen over de Tweede Wereldoorlog.

  x