Zoek op trefwoorden energiebronnen

  • Plaatje Aardgaswinning in Nederland
    schooltv.nl
    Aardgaswinning in Nederland

    Waar komt het gas in ons fornuis vandaan? In Nederland is veel aardgas te vinden; op land en in de zee. We hebben boorplatforms en boortorens nodig om het kostbare gas uit de bodem te halen. Geen gemakkelijke klus, maar goed voor de economie van Nederland. Wil je meer weten? Bekijk het filmpje op NTR:...

    x
  • Plaatje Elektriciteitscentrale
    9-12.jeugdbibliotheek.nl
    Elektriciteitscentrale

    Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan een interessante animatie over elektriciteitscentrales. Handig voor je spreekbeurt of gewoon leuk om te bekijken.

    x
  • Plaatje Energiebronnen
    6-9.jeugdbibliotheek.nl
    Energiebronnen

    Jeugdbibliotheek.nl helpt jou aan handige informatie voor je werkstuk of spreekbeurt. Met verwijzingen naar boeken, filmpjes en websites. Let op, zit je in groep 7 of 8, kies dan Basisschool groep 7-8.

    x
  • Plaatje EnergieGenie
    energiegenie.nl
    EnergieGenie

    Informatie voor je spreekbeurt of werkstuk over energie. Antwoorden op allerlei vragen: hoe bespaar je energie, wat is er is mis met CO2? Je vindt het allemaal op EnergieGenie.

    x
  • Plaatje Groene energie
    schooltv.nl
    Groene energie

    Om energie op te wekken hebben we een energiebron nodig, zoals brandstof. Maar wat als alle brandstof in de toekomst op raakt? Gelukkig hebben we veel nieuwe manieren gevonden om energie op te wekken. Varkensmest bijvoorbeeld! Welke manieren nog meer? Bekijk dit filmpje uit Het Klokhuis op NTR: Schooltv.

    x
  • Plaatje Energiebronnen ; zon
    juniorkennisbank.nl
    Energiebronnen ; zon

    De zon zou je de “moeder” van de energiebronnen kunnen noemen. Verschillende energiebronnen zijn er omdat de zon er is, zoals de wind, planten en dieren en daarmee ook de fossiele brandstoffen. Lees er over in de Juniorkennisbank.

    x
  • Plaatje Zonne-energie
    docukit.nl
    Zonne-energie

    De zon geeft warmte en licht. In dat zonlicht zit veel energie. Je kunt er apparaten mee laten werken, zoals een rekenmachine, een radio, of een telefoon. Er wordt steeds vaker zonne-energie gebruikt voor warmte en elektriciteit. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje:...

    x