Zoek op trefwoorden egyptenaren

 • Plaatje Amon & Amara
  followamuse.nl
  Amon & Amara

  Beleef spannende avonturen met de stoere bakkerszoon Amon en de prinses Amara in het magische Egypte. Een app van het Rijksmuseum van Oudheden.

  x
 • Plaatje De bouw van een Egyptische piramide
  schooltv.nl
  De bouw van een Egyptische piramide

  Het bouwen van de piramides was ontzettend veel werk. Zelfs met duizenden mannen duurde het wel 30 jaar om een piramide te bouwen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

  x
 • Plaatje Dummie de mummie
  dummiedemummie.nl
  Dummie de mummie

  Dummie komt bij toeval door een bliksemschicht tot leven. Hij gaat langdurig logeren bij vader Klaas en zoon Goos in Polderdam. Op deze website vind je alles over Dummie de mummie. Dummie is bedacht door de schrijfster Tosca Menten en zij schrijft spannende avonturen over hem.

  x
 • Plaatje Egypte
  geschiedenisvoorkinderen.nl
  Egypte

  Algemene informatie over het oude Egypte, informatie over goden, het schrift, de maatschappij en piramiden.

  x
 • Plaatje Egypte
  docukit.nl
  Egypte

  Egypte is 24 keer zo groot en heeft vier keer zoveel inwoners als Nederland. Egypte staat bekend om zijn piramides. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie in dit boekje: Informatie, nr. 175 (De Ruiter's Documentatiecentrum). Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Hiërogliefen
  rmo.nl
  Hiërogliefen

  Hiërogliefen, tekeningetjes en tekens; de taal van de oude Egyptenaren ziet er geheimzinnig uit. Maar het hiërogliefenschrift is ontcijferd! Op deze site van het RMO, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden vind je uitgebreide informatie.

  x
 • Plaatje Hiërogliefen typen
  discoveringegypt.com
  Hiërogliefen typen

  Met behulp van dit 'hiërogliefen'-toetsenbord kun je zelf berichtjes in hiërogliefen typen. Je kunt de berichtjes uitprinten of via e-mail versturen.

  x