Zoek op trefwoorden percussie

 • Plaatje Bongo
  schooltv.nl
  Bongo's en conga's

  Bongo's en conga's worden bespeeld door met de handen op het strak gespannen vel te slaan. Bij deze percussieinstrumenten wordt het geluid dus voortgebracht door de trilling van een gespannen vel boven een klankkast (trom). Oorspronkelijk komen ze uit Afrika, maar je hoort ze vaak in Latijns-Amerikaanse...

  x
 • Plaatje Ik componeer
  ikcomponeer.nl
  Ik componeer

  Maak jouw eigen muziekstuk door 'samples' (fragmentjes) van instrumenten te slepen op een tijdlijn. Bekijk ook de video's over de verschillende instrumenten in een orkest.

  x
 • Plaatje Mini-pad muziekinstrumenten
  mini-pad-muziekinstrumenten.yurls.net
  Mini-pad muziekinstrumenten

  In dit mini-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren.Zo kom je veel te weten over muziekinstrumenten.

  x
 • Plaatje Percussie
  schooltv.nl
  Percussie

  Percussie is de verzamelnaam van alle slagwerkinstrumenten in een band, of orkest. In de clip van Schooltv beeldbank zie en hoor je enkele voorbeelden van kleine percussie-instrumenten zónder vel: claves, cowbell, snaartrom, basedrum, toms, chimes en de beatring. Met werkblad.

  x
 • Plaatje Percussie
  schooltv.nl
  Percussie

  Een trommel is een slaginstrument. Maar je kunt eigenlijk van alles gebruiken om op te trommelen of te slaan. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Percussionist
  hetklokhuis.nl
  Percussionist

  Percussionist Sjahin During is één van de beste percussionisten van ons land. In deze aflevering van Het Klokhuis legt hij uit wat hij zo mooi vindt aan ritme. Verder laat hij horen welke percussiestijlen er zoal zijn én hij toont zijn indrukwekkende verzameling instrumenten.

  x
 • Plaatje Kruiswoord-clip Slaginstrumenten
  kruiswoordclip-slaginstrumenten.yurls.net
  Kruiswoord-clip Slaginstrumenten

  Een kruiswoordclip boordevol weetjes over slaginstrumenten. Eerst even printen en dan de vragen beantwoorden en invullen. Succes!

  x
 • Plaatje Steeldrums
  schooltv.nl
  Steeldrums

  De steeldrum was oorspronkelijk een leeg olievat en werd gebruikt als goedkoop percussie-instrument. Later ontwikkelden deze 'steelpans' zich tot speciaal bewerkte vaten. Door een systeem van uitgeklopte holtes kan er een hele reeks verschillende tonen en klanken uit gehaald worden. Meer uitleg zie je...

  x
 • Plaatje De steeldrum
  schooltv.nl
  De steeldrum

  Zodra je de steeldrum hoort, ben je op een tropisch eiland. Je kan er ook zelf eentje maken van koekenpannen of koekblikken! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x