Zoek op trefwoorden productieproces

 • Plaatje Hoe worden augurken gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe worden augurken gemaakt?

  Augurken zijn een soort zure komkommers. Maar voordat ze in het potje zitten, smaken ze nog helemaal niet zuur. Augurken worden zuur door het brouwsel waarmee ze in het potje zitten. En dat zorgt er ook nog eens voor dat de augurken lang houdbaar zijn. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een fiets gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een fiets gemaakt?

  In de fietsfabriek worden fietsen in elkaar gezet. Het frame wordt geverfd en alle onderdelen worden aan elkaar gemonteerd. Hoe gaat dat precies? Bekijk het fragment uit Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe worden bonbons gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe worden bonbons gemaakt?

  Een bonbon wordt gemaakt van chocolade, met een zachte vulling aan de binnen kant. Bijvoorbeeld een vulling met aardbeiensmaak, pistachesmaak of van crème freche. Maar hoe krijg je die vulling er eigenlijk in? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Productie
  docukit.nl
  Productie

  Een jamfabrikant produceert jam. Dat doet hij commercieel, met het doel om zoveel mogelijk te verkopen. Om producten te maken heb je productiefactoren nodig. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 4. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een rolstoel gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een rolstoel gemaakt?

  Een rolstoel is gemaakt van licht materiaal, zoals aluminumbuizen. De wieltjes zijn gemaakt van rubber. In dit filmpje van Schooltv.nl zie je hoe dat gebeurt.

  x