Zoeken: piep

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 iedereen
  • Plaatje Hoe komt het dat je soms een hoge piep in je oor hebt?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe komt het dat je soms een hoge piep in je oor hebt?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Wat is piepschuim?
    schooltv.nl
    Wat is piepschuim?

    Piepschuim is superhandig: het isoleert en het weegt bijna niks. Maar hoe kan dat eigenlijk? Diederik laat zien hoe je piepschuim kunt oplossen en hoe je piepschuim maakt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe wordt piepschuim gemaakt?
    schooltv.nl
    Hoe wordt piepschuim gemaakt?

    Van piepschuim kun je van alles maken. Het is licht, stevig en isoleert. En dat terwijl het eigenlijk gewoon kleine balletjes lucht zijn! Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Grote pieper
    vogelbescherming.nl
    Grote pieper

    Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de grote pieper.

    x
  • Plaatje Hoe wordt piepschuim gemaakt?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe wordt piepschuim gemaakt?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Waarom piept een cavia?
    schooltv.nl
    Waarom piept een cavia?

    Cavia’s zijn hele sociale dieren. Ze maken allerlei soorten piepgeluidjes om met elkaar te kunnen communiceren. Welke geluiden maken ze allemaal? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • x
  • Plaatje Piepjong en stokoud
    docukit.nl
    Piepjong en stokoud

    Ieder mens begint als baby. Baby's groeien heel hard. Na ongeveer vier maanden zijn ze al twee keer zo zwaar als toen ze geboren werden. Gelukkig gaat dat niet altijd zo door. Maar mensen groeien wel lang. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie,...

    x
  • Plaatje Piepkleine diertjes in het water
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Piepkleine diertjes in het water

    In iedere sloot leven beestjes die je niet met het blote oog kunt zien. Wat zijn dit voor beestjes? Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Oeverpieper
    vogelbescherming.nl
    Oeverpieper

    Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de oeverpieper.

    x
  • Plaatje Roodkeelpieper
    vogelbescherming.nl
    Roodkeelpieper

    Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de roodkeelpieper.

    x
  • Plaatje Het beerdiertje
    schooltv.nl
    Het beerdiertje

    Het beerdiertje mag dan piepklein zijn, hij is zo sterk als een beer. Hij overleeft bijna alles. Je vindt hem overal waar het een beetje vochtig is. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Buideldieren
    docukit.nl
    Buideldieren

    Buideldieren zijn bijzondere zoogdieren, zoals kangoeroes. Jongen van buideldieren zitten heel kort in de baarmoeder. Als ze geboren worden zijn ze piepklein, blind en doof. Ze klimmen naar de buidel van hun moeder. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie,...

    x
  • Plaatje Kunnen dieren huilen?
    schooltv.nl
    Kunnen dieren huilen?

    Dieren kunnen net als wij huilen, maar dan zonder tranen. Jonkies gaan bijvoorbeeld piepen als ze hun moeder missen. Mensen kunnen stil huilen, met tranen. Dat is veiliger voor ons. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Disco-oor
    hetklokhuis.nl
    Disco-oor

    Wie regelmatig naar te harde muziek luistert kan gehoorbeschadiging oplopen. Een blijvende piep in je gehoor of doofheid kunnen de gevolgen zijn. In deze aflevering van Het Klokhuis legt Dolores uit hoe ons oor werkt, wat voor beschadigingen er kunnen ontstaan en hoe dat voorkomen kan worden.

    x
  • Plaatje Hoe kijken dolfijnen onder water?
    schooltv.nl
    Hoe kijken dolfijnen onder water?

    Een dolfijn kijkt eigenlijk met zijn gehoor. Hij zendt hele hoge pieptonen uit die terugkaatsen naar de onderkaak van de dolfijn. Zo krijgt hij een beeld van zijn omgeving. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Evenwichtsorgaan
    hetklokhuis.nl
    Evenwichtsorgaan

    Behalve de vijf zintuigen zit er in je hoofd nog een soort supersensor die bewegingen aanvoelt en daar razendsnel op reageert. Het wordt ook wel je ‘zesde zintuig’ genoemd: het evenwichtsorgaan. Goed verstopt, achter je oren. Piepklein, maar o zo belangrijk. Pascal merkt hoe moeilijk het...

    x
  • Plaatje Iedereen is anders
    schooltv.nl
    Iedereen is anders

    Rood haar, blauwe ogen of een gele huid: niemand is precies hetzelfde. Hoe je eruit ziet, staat in je DNA. Dat zijn piepkleine pakketjes vol informatie. Ze zitten in je hele lijf. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe ademen insecten?
    schooltv.nl
    Hoe ademen insecten?

    Insecten hebben geen longen. Ze ademen via piepkleine gaatjes in hun skelet, dat aan de buitenkant zit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe wordt een kangoeroe geboren?
    schooltv.nl
    Hoe wordt een kangoeroe geboren?

    Kangoeroes zijn piepklein als ze geboren worden. Ze kruipen de buidel van hun moeder in en komen er pas uit als ze vijf maanden zijn. Daarna volgen ze hun moeder overal! Tenzij een mens het eerste is wat ze zien. Dan heb je een kangoeroe als huisdier. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Minihuis
    hetklokhuis.nl
    Minihuis

    Pascal gaat op bezoek bij Martijn en Irene in hun minihuis: een piepklein huis op wielen. Ze hebben hun minihuis helemaal zelf gebouwd. Ze laten Pascal zien hoe zij wonen en leven. Het minihuis zit vol met handige snufjes! Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Nederland heeft er een nieuw stukje land bij (Jeugdjournaal)
    jeugdjournaal.nl
    Nederland heeft er een nieuw stukje land bij (Jeugdjournaal)

    Nederland heeft er een piepklein eilandje bij. Het ligt in het Markermeer. Daar komen vijf eilandjes die de Marker Wadden gaan heten. Bekijk dit onderwerp op de site van het Jeugdjournaal. (Dit is een bericht van 24 september 2016)

    x
  • Plaatje Waar komt regen vandaan?
    schooltv.nl
    Waar komt regen vandaan?

    Regen komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hoe ontstaat het eigenlijk? Een regenwolk bestaat uit piepkleine druppeltjes. Als deze tegen elkaar botsen vormen ze grotere druppels. Op een gegeven moment zijn de druppels zo zwaar dat ze vallen. En dan regent het. Kijk maar naar dit filmpje van Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Europese bossen worden kleiner door schorskever
    kidsweek.nl
    Europese bossen worden kleiner door schorskever

    Veel Europese bossen worden steeds kleiner. Dat blijkt uit nieuw, internationaal onderzoek. Dat komt niet alleen door bosbranden en stormen. Maar ook door een piepklein dier: de schorskever. Hoe zit dat? Op de website van Kidsweek wordt het uitgelegd. Dit is een bericht van 13 december 2022.

    x
  • Plaatje Uilenbal (de film)
    uilenbaldefilm.nl
    Uilenbal (de film)

    De film Uilenbal gaat over Meral. Ze is 8 jaar en net verhuisd. Ze vindt het moeilijk om vrienden te maken op haar nieuwe school. Dankzij muis Pieppiep krijgt ze nieuwe vrienden.Op deze site kom je alles te weten over deze film. Deze film is de openingsfilm van Cinekid 2016. Bekijk de trailer:

    x
  • Plaatje Onderzoek: vijg en vijgenwesp werken perfect samen
    natuurwijzer.naturalis.nl
    Onderzoek: vijg en vijgenwesp werken perfect samen

    Vijgenwespen zijn piepkleine insecten, nog kleiner dan een rijstkorrel. Vrouwtjeswespen leven maar een paar dagen. Lees er meer over op de Natuurwijzer van Naturalis.

    x
  • Plaatje Dorian Bindels leest voor
    schooltv.nl
    Dorian Bindels leest voor

    Dorian Bindels is op bezoek in de Tovertuin. Hij leest Woezel en Pip voor uit ‘Piep naar de dokter’. Bekijk het filmpje van Woezel en Pip op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Wonen met water
    hetklokhuis.nl
    Wonen met water

    Het water is de grootste vijand van ons land: de kans is groot dat er in de toekomst wel eens overstromingen zullen zijn. Bart ontdekt allerlei vormen om te wonen met water, zoals wooneilandjes van piepschuim, een drijvende stad en zelfs amfibische huizen, geschikt voor land en water. Bekijk deze aflevering...

    x