Zoeken: toren pisa

Ik zoek informatie voor groep:
1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
  • Plaatje Waarom is de toren van Pisa scheef?
    schooltv.nl
    Waarom is de toren van Pisa scheef?

    Als je in Pisa bent, moet je natuurlijk een foto maken waarop je tegen de toren van Pisa leunt. Die toren is zo scheef, doordat de grond van Pisa te zacht is. Bart legt uit hoe het komt dat de toren van Pisa nooit is omgevallen, en waarom ze hem nooit rechtop hebben gezet. Bekijk het filmpje van Het...

    x
  • Plaatje Waarom staat de toren van Pisa zo scheef?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Waarom staat de toren van Pisa zo scheef?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Molletje op zoek naar torens
    schooltv.nl
    Molletje op zoek naar torens

    Woezel en Pip hebben een toren gebouwd van blokken. Wat voor torens zijn er eigenlijk nog meer? Molletje gaat op zoek! Bekijk het filmpje van Woezel en Pip op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hoe leeft de torenvalk?
    schooltv.nl
    Hoe leeft de torenvalk?

    De torenvalk is een echte roofvogel. Hij jaagt op muizen en andere kleine dieren. En als de torenvlak jonkies krijgt, blijft moeder op het nest terwijl vader op jacht gaat naar eten. Bekijk het filmpje op schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Torenvalk vangt muis
    schooltv.nl
    Torenvalk vangt muis

    Een torenvalk ziet een muis. In een snelle glijvlucht gaat hij erop af en pakt de muis met zijn sterke klauwen. Hij knijpt de muis dood. De snavel is scherp en komt goed van pas bij het verscheuren van de prooi. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Torenvalk
    vogelbescherming.nl
    Torenvalk

    Kijk in de vogelgids van de Vogelbescherming voor allerlei weetjes over de torenvalk.

    x
  • Plaatje Maak een toren van kaarten
    nemosciencemuseum.nl
    Maak een toren van kaarten

    Je hebt vast weleens gehoord van een kaartenhuis. Het kan nog best lastig zijn om van losse, gladde kaarten een stevig bouwwerk te maken. Wat is de beste strategie om van kaarten een stevige constructie te maken? Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Hoe leer je van de hoge toren af te duiken?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe leer je van de hoge toren af te duiken?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Tien torens diep
    zapp.nl
    Tien torens diep

    Tien torens diep is een televisieserie over de mijnen in Zuid-Limburg. De serie is gebaseerd op het boek van Jacques Vriens. Hier kun je de afleveringen nog eens bekijken.

    x
  • Plaatje Waarom sprong Jan van Schaffelaar van de toren?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Waarom sprong Jan van Schaffelaar van de toren?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Een toren tot je oren
    schooltv.nl
    Een toren tot je oren

    Pino speelt alleen met zijn blokken. Meneer Aart wil een wedstrijdje doen. Bekijk het filmpje van Sesamstraat op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Bouw met je eten
    nemosciencemuseum.nl
    Bouw met je eten

    Normaal gesproken mag je niet spelen met je eten. In het kader van de wetenschap mag het wel. Ontdek hoe je een zo hoog mogelijke toren bouwt, met zo min mogelijk spekjes en spaghetti. Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Wereldwonderen
    wereldwonderen.com
    Wereldwonderen

    Op deze website vind je informatie, foto`s en video`s over de 7 nieuwe wereldwonderen en de 7 oude wereldwonderen.

    x
  • Plaatje Hoe wordt een bouwkraan opgebouwd?
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe wordt een bouwkraan opgebouwd?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Hoe bouwen mensen zo
    willemwever.kro-ncrv.nl
    Hoe bouwen mensen zo'n hele hoge hijskraan op?

    Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

    x
  • Plaatje Hoe bouw je het sterkst?
    nemosciencemuseum.nl
    Hoe bouw je het sterkst?

    Als je een stevige bekertjestoren wil maken, moeten alle krachten onder controle zijn. Hoe je dat doet lees je hier. Ontdek de leukste weetjes op de site van NEMO sciencemuseum.

    x
  • Plaatje Binnenhof online
    binnenhofonline.nl
    Binnenhof online

    Op deze interactieve website kun je online door het Binnenhof lopen. Op de website zijn foto’s, video’s en teksten te vinden die meer laten zien over de achtergrond van het Binnenhof. Ook is het mogelijk om binnen te kijken in onder meer het Torentje, de Ridderzaal en de Trêveszaal.

    x
  • Plaatje De Dom van Utrecht
    hetklokhuis.nl
    De Dom van Utrecht

    De Dom van Utrecht is de hoogste kerktoren van Nederland. Het kostte ruim 250 jaar om de kerk te bouwen! Er was heel veel geld en mankracht voor nodig. Maar tijdens een zware storm in 1674 is de kerk helemaal verwoest, alleen de Domtoren bleef overeind staan. Sosha zoekt uit hoe dat kan én hoe...

    x
  • Plaatje Beleef de Lente
    vogelbescherming.nl
    Beleef de Lente

    Bij Beleef de Lente kijk je live mee in de vogelnesten van de bosuil, de kerkuil en de steenuil, de ooievaar, de koolmees, de zeearend en andere vogels. Je kunt de vogels volgen terwijl ze nestelen, broeden en hun jongen voeden.

    x
  • Plaatje Beleef de lente - In de klas
    vogelbescherming.nl
    Beleef de lente - In de klas

    Speciaal voor leerkrachten. Op deze 'In de klas pagina' staan leerzame filmpjes, leuke weetjes, een quiz en gratis lesmateriaal

    x
  • Plaatje Drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland
    jeugdjournaal.nl
    Drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland

    De Domtoren in Utrecht wordt de komende 5 jaar opgeknapt. Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over de hoogste kerktoren van Nederland: Waarom moet de toren opgeknapt worden? Wat is er bijzonder aan De Dom? Waar staat deze toren nog meer om bekend?

    x
  • Plaatje Kun je hoogte meten met behulp van de kromming van de aarde?
    schooltv.nl
    Kun je hoogte meten met behulp van de kromming van de aarde?

    Omdat de aarde rond is, kunnen voorwerpen achter de horizon verdwijnen. Je kunt de hoogte van een toren berekenen, door eerst de afstand te meten waarna je de toren niet meer kunt zien. Hoe werkt dat? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Hijskraan
    hetklokhuis.nl
    Hijskraan

    Heb je je wel eens afgevraagd hoe gigantische torens worden gebouwd? Hoe mensen stalen balken, betonplaten en ander materiaal naar boven krijgen? Met de hijskraan. Tirsa klimt erin en leert hoe een hijskraan werkt. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Kasteel de Haar
    schooltv.nl
    Kasteel de Haar

    Kasteel de Haar zoals we dat nu kennen is in de 19e eeuw gerestaureerd tot het prachtige kasteel zoals we dat nu kennen. Compleet met ophaalbruggen, torentjes en een ouderwetse plonsplee. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Kun je hoogte meten met luchtdruk?
    schooltv.nl
    Kun je hoogte meten met luchtdruk?

    Lucht is niet gewichtloos, één liter lucht weegt namelijk 1,29 gram. De lucht boven ons – een laag van wel 50 kilometer – drukt dan ook op ons. Die druk vermindert naarmate je hoger in de lucht komt. Kun je op deze manier de hoogte van een toren opmeten? Bekijk het filmpje van...

    x
  • Plaatje Kun je hoogte meten met waterdruk?
    schooltv.nl
    Kun je hoogte meten met waterdruk?

    Eén liter water weegt één kilo. Als je dieper onder water gaat, heb je meer water boven je en drukt er dus een zwaarder gewicht op je. Dit noem je waterdruk. Maar kun je waterdruk ook gebruiken om de hoogte van een toren te meten? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Kun je hoogte meten met wind?
    schooltv.nl
    Kun je hoogte meten met wind?

    Hoe hoger je komt, hoe harder de wind waait. Laag op de grond wordt de wind namelijk tegengehouden door allerlei obstakels, zoals bijvoorbeeld bomen, huizen en zelfs het gras. Maar kun je met die windsnelheid ook meten hoe hoog een toren is? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Kun je meten met een helikopter?
    schooltv.nl
    Kun je meten met een helikopter?

    In een helikopter zit een hoogtemeter. Daarmee kan de piloot zien op welke hoogte er gevlogen wordt. Maar kun je met de helikopter ook meten wat de hoogte van een toren is? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

    x
  • Plaatje Oude steden
    docukit.nl
    Oude steden

    De meeste steden in Nederland zijn tussen het jaar 1200 en 1400 ontstaan. Ze werden allemaal op ongeveer dezelfde manier gevormd. In het midden is het centrum. Daar omheen ligt een gracht. Er zijn kerken, bruggen, smalle straatjes, torens en molens. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie...

    x
  • Plaatje Steigerbouw
    hetklokhuis.nl
    Steigerbouw

    Het bouwen van steigers is topsport en gebeurt vaak hoog in de lucht. Dolores krijgt een lesje steigerbouw op tachtig meter hoogte bij de Nieuwe Kerk in Delft, waar aan de buitenkant van de toren renovatiewerkzaamheden plaatsvinden. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x
  • Plaatje Het verhaal van Tona van der Heide
    schooltv.nl
    Het verhaal van Tona van der Heide

    Tona van der Heide woont aan de Torendijk in Kortgene in Zeeland. Ze vertelt hoe deze dijk tijdens de Watersnoodramp bijna volledig is weggespoeld. Door samen met haar moeder in een langsdrijvende kledingkist te klimmen weten ze veilig de dijk te bereiken en de watersnoodramp te overleven. Bekijk het...

    x
  • Plaatje De vuurtoren (Mini Informatiereeks)
    docukit.nl
    De vuurtoren (Mini Informatiereeks)

    Een vuurtoren staat dicht bij de zee of bij een haven. Meestal is een vuurtoren hoog en heeft hij felle kleuren. Overdag zie je hem al van ver. Maar in het donker zie je de toren nog beter, want helemaal bovenin brandt een heel fel licht. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je...

    x
  • Plaatje Zwaartekrachtsgolven
    hetklokhuis.nl
    Zwaartekrachtsgolven

    Al in 1915 voorspelde Albert Einstein dat zwaartekrachtsgolven bestaan. In 2015 werden ze ontdekt. Nienke rent langs de drie km lange tunnels van het zwaartekrachtsgolven lab in de buurt van Pisa. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

    x