Bart gaat naar Zeeland. In de Oosterschelde gaat hij onderzoeken hoe oesters worden gekweekt. Hij volgt de weg van oesterzaad, oesterlarfje tot kleine oestertjes. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.
De oester is een lekkernij, maar wist je dat de oester ook een dier is, dat in de de Noordzee en Zeeland leeft? De oester is meer dan een drabje! Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.
Na het koffiezetten blijft er koffiedik over. Die bruine prut is een prima voedingsbodem voor oesterzwammen: paddenstoelen die heerlijk zijn om op te eten. Siemen laat zien hoe hij oesterzwammen kweekt op koffiedik. Ga jij het thuis ook proberen? Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.
Een oesterzwam is een eetbare schimmel. Deze schimmel houdt van vocht en groeit prima op koffieprut. Nienke en Yannick zien hoe de sporen van de grijze oesterzwam binnen een paar weken uitgroeien tot enorme trossen oesterzwammen. Klaar om opgegeten te worden! Bekijk het filmpje van De Buitendienst op...
Oesterzwammen en champignons kennen we allemaal, we eten ze ook, maar waar komen ze vandaan voordat ze bij de groenteboer liggen? Hoe worden ze eigenlijk gekweekt? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.