Zoeken: willem wever

Ik zoek informatie voor groep:
peuters 1 2 3 4 5 6 7 8 leerkrachten iedereen
 • Plaatje Willem Wever
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Willem Wever

  Alles over het televisieprogramma Willem Wever, ook oude afleveringen. Speel de geweldige spellen of stel je vragen aan Willem Wever.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  schooltv.nl
  Willem van Oranje

  Vader des Vaderlands wordt Willem van Oranje ook wel genoemd. In de Gouden Eeuw was hij dé man die in opstand kwam tijdens de Spaanse overheersing en ten strijde trok tegen koning Filips van Spanje. Filips was woedend en loofde een beloning uit voor diegene die Willem van Oranje wist te vermoorden....

  x
 • Plaatje Wie is Willem van Oranje?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie is Willem van Oranje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  geschiedenisinminifiguren.nl
  Willem van Oranje

  Willem van Oranje wordt in Nederland vaak de "Vader des Vaderlands" genoemd omdat hij de eerste stappen heeft gezet naar een onafhankelijk Nederland zoals we dat nu kennen. Op de website Geschiedenis in minifiguren kom je met dit LEGO® minifiguur meer over hem te weten.

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  canonvannederland.nl
  Koning Willem I

  Toen de Fransen niet langer meer de baas waren in Nederland kwam de zoon van stadhouder Willem V terug naar Nederland. Deze zoon was Willem I (Willem de eerste). Hij werd koning van heel Nederland. Lees hier meer. Let op: kies de informatie die geschikt is voor je eigen groep of klas

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  schooltv.nl
  Koning Willem I

  Willem VI wordt eerste koning van Verenigd Koninkrijk der Nederlanden In 1813 verandert Nederland van republiek in een koninkrijk. Na de bezetting door de Fransen wordt Willem VI tot koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden gekroond. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  docukit.nl
  Koning Willem I

  De over-over-over-overgrootvader van koning Willem-Alexander was Willem I. Hij werd in 1814 de eerste koning van Nederland. Nederland werd toen een koninkrijk. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 26. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Koning Willem I verliest België
  schooltv.nl
  Koning Willem I verliest België

  In 1813 is Willem I koning geworden van Nederland. België hoort in die tijd ook bij ons land. En Brussel is de hoofdstad. Maar Koning Willem I verliest een deel van zijn koninkrijk. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  schooltv.nl
  Koning Willem I

  Onze eerste koning was koning Willem I, hij regeerde van 1813 tot 1840 over het grote koninkrijk Nederland. Wil je meer weten over deze Koning? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  koninklijkhuis.nl
  Koning Willem I

  Op 2 december 1813 wordt Willem I uitgeroepen tot Soeverein Vorst der Verenigde Nederlanden. Lees op de site van het Koninklijk Huis meer over deze koning.

  x
 • Plaatje Vensterplaat koning Willem I
  canonvannederland.nl
  Vensterplaat koning Willem I

  Op deze plaat over koning Willem I is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

  x
 • Plaatje Koning Willem II
  koninklijkhuis.nl
  Koning Willem II

  Willem II, Prins van Oranje-Nassau, is van 1840 tot 1849 Koning der Nederlanden. Lees op de site van het Koninklijk Huis meer over deze koning.

  x
 • Plaatje Koning Willem III
  koninklijkhuis.nl
  Koning Willem III

  Willem III, Prins van Oranje-Nassau, is van 1849 tot zijn dood in 1890, Koning der Nederlanden Lees op de site van het Koninklijk Huis meer over deze koning.

  x
 • Plaatje De moord op Willem van Oranje
  schooltv.nl
  De moord op Willem van Oranje

  Willem van Oranje leidde de opstand tegen de Spaanse koning Filips II. Daarom loofde hij een grote beloning uit aan degene die Willem zou vermoorden. Balthasar Gerards schoot Willem van Oranje neer in Delft, in 1557. Bekijk het filmpje van Welkom in de 80-jarige Oorlog op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  hetklokhuis.nl
  Willem van Oranje

  In de Prinsenhof in Delft is een moord gepleegd. Willem van Oranje werd in koelen bloede neergeschoten. Wie was die Willem van Oranje? Waarom moest hij dood? Bart probeert het leven van Willem aan de hand van ons volkslied te reconstrueren. Een aflevering uit Het Klokhuis maakt geschiedenis.

  x
 • Plaatje Willem Drees
  canonvannederland.nl
  Willem Drees

  Willem Drees was minister-president. Hij was voor het hele Nederlandse volk een vader-figuur. Daarom noemden ze hem: Vadertje Drees. Drees maakte in 1947 een heel belangrijke wet: de Noodvoorziening voor ouden van dagen. Dat is nu de AOW. Door deze wet kregen oudere mensen geld, als ze niet meer konden...

  x
 • Plaatje Waarom is oranje de kleur van Nederland?
  schooltv.nl
  Waarom is oranje de kleur van Nederland?

  In 1533 werd Willem van Nassau geboren. Willem had een neef die de baas was van het Franse prinsdom Orange. Toen die neef stierf gaf hij het prinsdom aan Willem van Nassau. Willem mocht toen de naam van het prinsdom aan zijn eigen naam toevoegen. Toen heette hij Willem van Oranje-Nassau. Bekijk het filmpje...

  x
 • x
 • Plaatje Willem van Oranje
  schooltv.nl
  Willem van Oranje

  De koning van Spanje vond Willem van Oranje maar een lastpak. Hij loofde een hoge beloning uit voor degene die hem zou vermoorden. Het huis waar Willem van Oranje werd doodgeschoten is nu een museum. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe werd Willem van Oranje vermoord?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werd Willem van Oranje vermoord?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Canon-pad Willem Drees
  canon-pad-willemdrees.yurls.net
  Canon-pad Willem Drees

  In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Willem Drees en de verzorgingsstaat.

  x
 • Plaatje Vensterplaat Willem Drees
  canonvannederland.nl
  Vensterplaat Willem Drees

  Op deze plaat over de Willem Drees is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

  x
 • Plaatje Willem Drees
  schooltv.nl
  Willem Drees

  Willem Drees is een heel belangrijke minister-president geweest in Nederland. Veel Nederlanders vinden hem zelfs de beste minister-president van de afgelopen 100 jaar. Als je meer over hem wilt weten bekijk je de clip van Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Willem Drees
  hetklokhuis.nl
  Willem Drees

  Willem Drees is de grondlegger van de verzorgingsstaat. Vlak na de Tweede Wereldoorlog moest iedereen voor zichzelf zorgen. Ook de mensen die dat eigenlijk niet konden. Ouderen, zieken, werklozen. Door een reeks van wetten die hij als minister president maakte kwam er voor deze mensen hulp. Een aflevering...

  x
 • Plaatje Canon Talks: Willem van Oranje
  schooltv.nl
  Canon Talks: Willem van Oranje

  Stap in de tijdmachine van Canon Talks op Schooltv.nl en ga in gesprek met Willem van Oranje. Hij vertelt je over zijn leven, zijn ruzie met Filips II van Spanje, hoe hij in opstand kwam en wie hem uiteindelijk doodgeschoten heeft.

  x
 • Plaatje Spreekbeurt over Willem van Oranje
  museumprinsenhofdelft.nl
  Spreekbeurt over Willem van Oranje

  Wil jij een spreekbeurt houden over Willem van Oranje? Het Museum Prinsenhof Delft helpt jou op weg. Op de website vind je een spreekbeurtpakket met lekker veel informatie. Je kunt deze informatie zelf downloaden. Dat wordt het een super spreekbeurt!

  x
 • Plaatje Wie heeft Willem van Oranje vermoord?
  schooltv.nl
  Wie heeft Willem van Oranje vermoord?

  Pang! Pang! Pang! Met drie pistoolschoten wordt Willem van Oranje in 1584 vermoord. Maar wie heeft het gedaan? De schout en z’n rakkers zijn op zoek naar de dader, Balthasar Gerards. . Bekijk het filmpje van Welkom in de Gouden Eeuw op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Willem II
  willem-ii.nl
  Willem II

  Alle informatie over voetbalclub Willem II uit Tilburg.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  canonvannederland.nl
  Willem van Oranje

  Willem van Oranje was heel belangrijk voor Nederland. We noemen hem de vader des vaderlands: de vader van het vaderland. Lees hier meer informatie. Let op: kies de informatie die geschikt is voor je eigen groep of klas

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  jeugdbieb.nl
  Willem van Oranje

  Willem van Oranje was heel belangrijk voor Nederland. We noemen hem de vader des vaderlands: de vader van het vaderland. Hij legde de basis voor een nieuwe Nederlandse staat. Wil je meer weten, bekijk deze websites.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje
  docukit.nl
  Willem van Oranje

  Het 'Wilhelmus' is het Nederlandse volkslied. Het is al een paar honderd jaar oud. Het lied gaat over Willem van Oranje. Hij leefde meer dan vierhonderd jaar geleden. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Junior Informatie, nr. 266. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Canon-pad Willem van Oranje
  canon-pad-willemvanoranje.yurls.net
  Canon-pad Willem van Oranje

  In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Willem van Oranje.

  x
 • Plaatje Vensterplaat Willem van Oranje
  canonvannederland.nl
  Vensterplaat Willem van Oranje

  Op deze plaat over Willem van Oranje is van alles te ontdekken. Klik op de i-tjes op de vensterplaat en lees de informatie en bekijk de filmpjes.

  x
 • Plaatje Willem van Oranje vermoord
  schooltv.nl
  Willem van Oranje vermoord

  Nederland viel in de zestiende eeuw in handen van Spanje. Veel mensen waren daar niet blij mee. Willem van Oranje leidde het verzet tegen de Spaanse koning Filips II. Maar dat moet hij uiteindelijk met de dood bekopen.

  x
 • Plaatje Webpad Koning Willem-Alexander
  webpad-koning-willem-alexander.yurls.net
  Webpad Koning Willem-Alexander

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Koning Willem-Alexander.

  x
 • Plaatje Drie vragen over de Willems-Orde
  jeugdjournaal.nl
  Drie vragen over de Willems-Orde

  Het Jeugdjournaal geeft antwoord op drie vragen over de Willems-Orde, de allerhoogste onderscheiding voor militairen. Koning Willem-Alexander reikte deze medaille uit (op 15 maart 2026) aan de Korps Commandotroepen die in Afghanistan hebben gevochten.

  x
 • Plaatje Wie was Koning Willem I?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie was Koning Willem I?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Koning Willem-Alexander
  docukit.nl
  Koning Willem-Alexander

  Op 30 april 2013 zette Willem-Alexander zijn handtekening onder een belangrijk papier. Nu was hij écht de nieuwe koning. Daarna was er een plechtig moment in de Amsterdamse Nieuwe Kerk: de inhuldiging. Lees over koning Willem-Alexander op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit...

  x
 • Plaatje De militaire Willems-orde
  lintjes.nl
  De militaire Willems-orde

  Een koninklijke onderscheiding is eigenlijk een koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de Nederlandse samenleving. Voor dapperheid kunnen militairen en burgers de Militaire Willems-Orde krijgen. Lees hier meer over deze onderscheiding

  x
 • Plaatje Werelderfgoed: Willemstad op Curaçao
  hetklokhuis.nl
  Werelderfgoed: Willemstad op Curaçao

  Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis Werelderfgoed over de historische haven en binnenstad van Willemstad op Curaçao.

  x
 • Plaatje Waarom is Willemstad op Curaçao werelderfgoed?
  schooltv.nl
  Waarom is Willemstad op Curaçao werelderfgoed?

  In Willemstad op Curaçao kom je een diverse mix aan architectuurstijlen en culturen tegen. Hierin zie je het koloniale verleden terug. Bijzonder is dat er mensen wonen in de huizen die onderdeel zijn van werelderfgoed. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje De film van ome Willem
  kindertvgeheugen.nl
  De film van ome Willem

  De film van ome Willem was een televisieprogramma voor kinderen dat werd uitgezonden van 1974-1989. Aart Staartjes is de bedenker van deze serie voor kleuters. Iedere uitzending werd afgesloten met het lied 'Deze vuist op deze vuist'. Lees hier meer over dit programma.

  x
 • Plaatje Koning Willem I
  hetklokhuis.nl
  Koning Willem I

  Ooit zijn Nederland en België onderdeel geweest van hetzelfde koninkrijk. Toen de Fransen in 1813 uit de Nederlanden vertrokken, werd Koning Willem I vorst van Nederland, België en Luxemburg. België had in die tijd veel industrie en Nederland was goed in de handel. Best een goeie combinatie dus. Bekijk...

  x
 • Plaatje Canon-pad Koning Willem I
  canon-pad-willem1.yurls.net
  Canon-pad Koning Willem I

  In dit canon-pad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over Koning Willem I.

  x
 • Plaatje Koning Willem-Alexander
  koninklijkhuis.nl
  Koning Willem-Alexander

  Op de site 'Het Koninklijk Huis' vind je informatie over koning Willem-Alexander.

  x
 • Plaatje Koning Willem-Alexander
  schooltv.nl
  Koning Willem-Alexander

  Nederland heeft een koning: Willem-Alexander. Zijn vrouw Máxima is koningin. Hoe is het om op te groeien als kroonprins? Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Spreekbeurt Koning Willem-Alexander
  spreekbeurt-willem-alexander.yurls.net
  Spreekbeurt Koning Willem-Alexander

  Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over Willem-Alexander.

  x
 • Plaatje Turnster Sanne Wevers over bloopers, ijs eten en de balk
  jeugdjournaal.nl
  Turnster Sanne Wevers over bloopers, ijs eten en de balk

  Verslaggever Milou van het Jeugdjournaal ging bij turnster Sanne Wevers langs met jullie vragen! Bekijk het filmpje met het interview op de site van het Jeugdjournaal. Dit is een filmpje van 16 september 2018.

  x
 • Plaatje Rappen voor gelijkheid met Buddy en meester Willem
  schooltv.nl
  Rappen voor gelijkheid met Buddy en meester Willem

  In Nederland is iedereen voor de wet gelijk. Dat staat in onze grondwet. Iemand die er anders uitziet of iets anders gelooft, mag niet gediscrimineerd worden. Heel belangrijk dus! In deze energizer met Buddy en meester Willem leer je een rap over de grondwet. Bekijk het filmpje van Méér...

  x
 • Plaatje Willem-Jan speelt klarinet
  schooltv.nl
  Willem-Jan speelt klarinet

  Willem-Jan is gek op het geluid van de klarinet. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Liedjes van ome Willem (tekst)
  dbnl.org
  Liedjes van ome Willem (tekst)

  In de digitale bibliotheek van de Nederlandse letteren lees je alle versjes uit de bundel "Liedjes van ome Willem" geschreven door Karel Eykman.

  x
 • Plaatje Ziek zijn met Buddy Vedder en meester Willem (Liedje)
  schooltv.nl
  Ziek zijn met Buddy Vedder en meester Willem (Liedje)

  Ziek zijn is helemaal niet leuk! Waar kan je allemaal pijn hebben? Daar gaan we in deze energizer over zingen met Buddy en meester Willem. Bekijk het filmpje van Méér Muziek in de Klas op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje 5 weetjes over koningsdag
  willemwever.kro-ncrv.nl
  5 weetjes over koningsdag

  27 april is de verjaardag van onze huidige koning Willem Alexander, deze dag staat ook wel bekend als Koninsdag. Op de website van Willem Wever vind je 5 weetjes over deze dag.

  x
 • Plaatje Portugese fado zingen met Edsilia Rombley, Buddy Vedder en meester Willem
  schooltv.nl
  Portugese fado zingen met Edsilia Rombley, Buddy Vedder en meester Willem

  Portugal is niet alleen een mooi vakantieland, maar ook echt een Songfestivalland! In deze energizer maak je kennis met het Portugese levenslied: de fado. Edsilia Rombley laat je horen hoe dat klinkt. Zing je mee? Bekijk het filmpje van Meer Muziek in de Klas op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Liefde met Buddy Vedder en meester Willem
  schooltv.nl
  Liefde met Buddy Vedder en meester Willem

  Als je iemand leuk vindt, geeft dat een heel speciaal gevoel. Dit liedje gaat over liefde en vriendschap. Voor deze romantische energizer heb je alleen je stem nodig! Bekijk het filmpje van Méér Muziek in de Klas op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wie is Kees in
  schooltv.nl
  Wie is Kees in 'klaar is Kees'?

  Als je huiswerk af is, kun je zeggen: klaar is Kees! Maar waarschijnlijk heet jij geen Kees. Wie is die Kees dan wel? Willem Wever geeft antwoord. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er nadat je 112 hebt gebeld?
  schooltv.nl
  Wat gebeurt er nadat je 112 hebt gebeld?

  Naomi wil weten wat er gebeurt nadat je 112 hebt gebeld. Samen met Tess neemt ze een kijkje bij de meldkamer waar alle telefoontjes naar 112 binnenkomen. Ook gaan ze mee met een ambulance. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe lang weten we al dat de aarde bol is en niet plat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe lang weten we al dat de aarde bol is en niet plat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom spelen Aboriginals op de didgeridoo?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom spelen Aboriginals op de didgeridoo?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom krijg je in de achtbaan kriebels in je buik?
  schooltv.nl
  Waarom krijg je in de achtbaan kriebels in je buik?

  Als je in een snelle achtbaan zit, kan dat een gek gevoel geven in je buik. In je buik zitten een heleboel organen die door de snelheid van het karretje tegen elkaar en je buikwand worden gedrukt. Ook het stofje adrenaline kan zorgen voor kriebels in je buik. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is alles zo groot in Amerika?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is alles zo groot in Amerika?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een animatiefilm ingesproken?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een animatiefilm ingesproken?

  Veel animatiefilms worden vertaald uit het Engels. En dus moeten ze door Nederlandse stemmen worden ingesproken. Maurits en Jesse kijken mee met de opnames van Early Man met stemacteur Arjen Lubach. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Is er nog steeds apartheid is Zuid-Afrika?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Is er nog steeds apartheid is Zuid-Afrika?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een asfaltweg gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een asfaltweg gemaakt?

  Tess en Matthew gaan naar een fabriek waar asfalt gemaakt wordt. Als ze hebben gezien hoe het gemaakt wordt, gaan ze naar een weg waar de asfalt gelegd wordt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een autojournalist?
  schooltv.nl
  Wat doet een autojournalist?

  Thijs is helemaal gek op auto's en wil later autojournalist worden. Samen met Edson gaat hij langs bij een automagazine om te zien wat autojournalisten doen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een official bij het autoracen?
  schooltv.nl
  Wat doet een official bij het autoracen?

  Bram en Jesse zijn op het circuit van Zandvoort. Hier worden verschillende races gereden. Bij deze races houden de officials in de gaten of alle auto's zich wel aan de regels houden en ze zijn verantwoordelijk voor de veiligheid. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom knalt een ballon als je hem kapot prikt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom knalt een ballon als je hem kapot prikt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een barcode?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een barcode?

  Dankzij de streepjescode hoeft de caissière de prijzen van de producten in de supermarkt niet uit haar hoofd te kennen. Ze doet gewoon: bliep! Maar hoe weet die scanner nou welk product hij scant? Diederik legt het uit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe bereid je je voor op een bergbeklimming?
  schooltv.nl
  Hoe bereid je je voor op een bergbeklimming?

  Kasper en Edson gaan op bezoek bij bergbeklimmer Wilco. Hij heeft als enige Nederlander op elk continent de hoogste top beklommen. Wilco laat Kasper en Edson zien hoe je je voorbereidt op een bergbeklimming. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom eten we beschuit met muisjes als er een baby is geboren?
  schooltv.nl
  Waarom eten we beschuit met muisjes als er een baby is geboren?

  Toen prinses Beatrix werd geboren, werden er voor het eerst oranje muisjes gemaakt. Sindsdien is het een traditie om oranje muisjes te eten bij de geboorte van een prins of prinses. Ook werd er gedacht dat de anijszaadjes goed zou zijn voor moedermelk. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom schreeuwen ze zo op de beurs?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom schreeuwen ze zo op de beurs?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is het om beveiligd te worden?
  schooltv.nl
  Hoe is het om beveiligd te worden?

  Belangrijke mensen zoals politici of diplomaten hebben vaak beveiligers. Ze zijn de hele tijd in de buurt en zorgen dat hen niks overkomt. Hoe is het om de hele dag beveiliging om je heen te hebben? Froukje en Jesse maken het mee. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom zijn bioscoopstoelen vaak rood?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn bioscoopstoelen vaak rood?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat zijn bitcoins?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn bitcoins?

  Op de website van Willem Wever legt wetenschapper Diederik uit wat bitcoins zijn.

  x
 • Plaatje Waarom is blauw voor jongens en roze voor meisjes?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is blauw voor jongens en roze voor meisjes?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is er gevaarlijk aan blauwalg?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is er gevaarlijk aan blauwalg?

  Op de website van Willem Wever vind je wat er gevaarlijk is aan blauwalg.

  x
 • Plaatje Ravish vertelt over zijn ervaring met blikseminslag in een vliegtuig
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Ravish vertelt over zijn ervaring met blikseminslag in een vliegtuig

  Hoe werkt zwaartekracht op Mars? Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een boswachter?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een boswachter?

  Op de website van Willem Wever lees je wat een boswachter doet.

  x
 • Plaatje Hoe genezen je botten als ze gebroken zijn?
  schooltv.nl
  Hoe genezen je botten als ze gebroken zijn?

  ess en Naomi kijken mee bij een man die zijn pols heeft gebroken. Er wordt een röntgenfoto gemaakt en hij krijgt gips. Naomi krijgt ook gips om te voelen hoe dat is. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe oefent de brandweer met blussen?
  schooltv.nl
  Hoe oefent de brandweer met blussen?

  De brandweer rukt gemiddeld 350 keer per dag uit. Als brandweerman of -vrouw moet je dus altijd klaarstaan. Carolien en Tess mogen mee op een brandoefening. Lukt het ze om een autobrand te blussen? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat zijn broeikasgassen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn broeikasgassen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op de vraag wat broeikasgassen zijn.

  x
 • x
 • Plaatje Top 5 weetjes over carnaval
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Top 5 weetjes over carnaval

  Op de website van Willem Wever vind je 5 weetjes over carnaval.

  x
 • Plaatje Wat is Chanoeka?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is Chanoeka?

  Op de website van Willem Wever wordt uitgelegd wat Chanoeka is.

  x
 • Plaatje Wat is CO2?
  schooltv.nl
  Wat is CO2?

  Elke keer als je fossiele brandstoffen, zoals steenkool, maar ook benzine, verbrandt, breek je het eigenlijk in kleine stukjes op. Daar komt CO2 bij vrij. CO2 houdt warmte vast en daardoor warmt de aarde op. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat zijn cookies?
  schooltv.nl
  Wat zijn cookies?

  Cookies zijn handig, want ze onthouden wie je bent en wat je leuk vindt. Maar dat is ook gelijk het nadeel: bedrijven weten steeds meer over je en proberen je te beïnvloeden met advertenties. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt de cover van een boek ontworpen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt de cover van een boek ontworpen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe bedenk je een dans?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe bedenk je een dans?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat er soms dauw op het gras ligt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat er soms dauw op het gras ligt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waar blijven dieren tijdens een overstap op een vliegveld?
  schooltv.nl
  Waar blijven dieren tijdens een overstap op een vliegveld?

  Dieren reizen ook wel eens met het vliegtuig! En soms moeten ze van het ene vliegtuig overstappen op het andere. Kunnen ze dan even de benen strekken of moeten ze in hun kooi blijven? Tess en Marlijn zoeken uit of dieren ook businessclass vliegen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een dierenarts in een dierentuin?
  schooltv.nl
  Wat doet een dierenarts in een dierentuin?

  Féline en Edson lopen mee met een dierenarts in een dierentuin. Ze gaan een kameel helpen die last heeft van jeuk en zijn bij de operatie van een korenwolf. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt DNA verzameld?
  schooltv.nl
  Hoe wordt DNA verzameld?

  Diederik is bij het Nederlands Forensisch Instituut. Daar onderzoeken ze DNA om misdrijven op te lossen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is de Dode Zee zo zout?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is de Dode Zee zo zout?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom spelen Schotse mannen op een doedelzak?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom spelen Schotse mannen op een doedelzak?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Word je doof van harde muziek luisteren via je oortjes?
  schooltv.nl
  Word je doof van harde muziek luisteren via je oortjes?

  Victoria gaat factchecken of je van harde muziek luisteren op je oortjes doof wordt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe gaat een dopingcontrole?
  schooltv.nl
  Hoe gaat een dopingcontrole?

  Tess en Silke gaan mee met een dopingcontroleur om erachter te komen hoe een dopingcontrole in zijn werk gaat. Ze gaan langs bij topvolleybalster Madeleine. Zij moet haar plas laten onderzoeken op doping. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe verzorg je een dressuurpaard?
  schooltv.nl
  Hoe verzorg je een dressuurpaard?

  In de dressuursport moeten paarden er altijd op en top uitzien. Voordat ze meedoen aan een wedstrijd krijgen ze dus eerst een uitgebreide verzorgingsbeurt. Marle kijkt mee bij een dressuurwedstrijd van Madeleine Witte-Vrees en haar paard Cennin. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaan eb en vloed?
  schooltv.nl
  Hoe ontstaan eb en vloed?

  De maan trekt met haar zwaartekracht het water naar zich toe. Als de Noordzee aan de kant van de maan staat, dan is het daar vloed. Ook aan precies de andere kant van de wereld is het dan vloed, door draaien van de aarde. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waar komt de naam "Emmy" vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt de naam "Emmy" vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Hoe hielden mensen vroeger eten goed zonder koelkast?
  schooltv.nl
  Hoe hielden mensen vroeger eten goed zonder koelkast?

  Marthe wil weten hoe mensen vroeger hun eten bewaarden, voordat er koelkasten bestonden. Samen met Tess bekijkt ze een ijskast, hoe eten gerookt wordt en fermenteert ze kool. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waar in mijn eten vind ik energie?
  schooltv.nl
  Waar in mijn eten vind ik energie?

  In je eten zitten calorieën. Een calorie is een hoeveelheid energie. Op een verpakking staat hoeveel calorieën ergens in zitten. Ook staan er voedingsstoffen als vetten, koolhydraten en eiwitten op. Daar krijg je ook energie van. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat aten Nederlanders vroeger?
  schooltv.nl
  Wat aten Nederlanders vroeger?

  Ashani wil weten wat de mensen in Nederland vroeger aten. Om daar achter te komen gaat ze met Tess naar het Rijksmuseum waar ze samen met topkok Joris een ouderwets gerecht maken. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat moet je doen als je een explosief vindt?
  schooltv.nl
  Wat moet je doen als je een explosief vindt?

  Elk jaar worden er in Nederland zo’n 1700 explosieven gevonden. Vliegtuigbommen en granaten uit de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk. De Explosieven Opruimingsdienst zorgt dat zulke explosieven veilig tot ontploffing worden gebracht. Bekijk het filmpje van...

  x
 • Plaatje Hoe zet een föhn elektriciteit om in warmte?
  schooltv.nl
  Hoe zet een föhn elektriciteit om in warmte?

  Uit een föhn komt warme lucht. Dat klinkt logisch, maar hoe wordt die lucht eigenlijk warm? Diederik legt uit dat dit komt door botsende elektronen. En hij laat zien wat er gebeurt als er te veel elektronen door een draad heen gaan. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe bewerk je foto
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe bewerk je foto's als een échte professional?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom hebben ze in Frankrijk een hurktoilet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben ze in Frankrijk een hurktoilet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komen er gaatjes in een schelp?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komen er gaatjes in een schelp?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Is gebarentaal een echte taal?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Is gebarentaal een echte taal?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is geld ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is geld ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je hoe geld is ontstaan.

  x
 • Plaatje Hoe werkt geluid?
  schooltv.nl
  Hoe werkt geluid?

  Hoe harder je de muziek op je radio of stereo zet, hoe meer het vel op je speaker gaat trillen. Luister je te lang naar te harde muziek, dan kan je gehoor beschadigd raken. Dus als je geen gehoorapparaatje wil, kun je je muziek maar beter niet te hard zetten! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt glas gerecycled?
  schooltv.nl
  Hoe wordt glas gerecycled?

  Flessen die je in de glasbak gooit, worden recycled tot nieuwe flessen. Eerst wordt het glas gebroken en gewassen. Daarna kan het worden omgesmolten tot nieuw glas. Heel duurzaam dus! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe kan je zien of een schilderij van Van Gogh is?
  schooltv.nl
  Hoe kan je zien of een schilderij van Van Gogh is?

  Nathan heeft een schilderij op de zolder van zijn oma gevonden en wil weten of het een echte Van Gogh is. Daarvoor gaat hij samen met Tess naar het Van Gogh museum. Daar laten experts zien hoe je het werk van Van Gogh kan herkennen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat golven altijd naar je toe komen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat golven altijd naar je toe komen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaan golven in zee?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaan golven in zee?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie was graaf Dracula?
  schooltv.nl
  Wie was graaf Dracula?

  Dracula heeft een cape, twee scherpe hoektanden en is op jacht naar bloed! Lekker eng dus. Maar hoe komen we eigenlijk aan dat beeld van graaf Dracula? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is griezelen zo leuk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is griezelen zo leuk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je heilig?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je heilig?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe bestuur je een helikopter?
  schooltv.nl
  Hoe bestuur je een helikopter?

  Bram wil graag helikopterpiloot worden. Maar hoe ingewikkeld is het om een helikopter te besturen? Samen met Tess maakt hij een vlucht in een simulator. Daarna gaan ze met helikopterpiloot Elma de lucht in. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe helpen ze mensen als er een ramp is gebeurd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe helpen ze mensen als er een ramp is gebeurd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Krijg je een hoge stem van helium?
  schooltv.nl
  Krijg je een hoge stem van helium?

  Als je helium inademt, klinkt je stem anders. Je stem wordt niet hoger, maar door de helium verandert je klankkast. Net zoals bij muziekinstrumenten, als zij dezelfde toon aanslaan, klinken die ook anders. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom dragen sommige meisjes een hoofddoek?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom dragen sommige meisjes een hoofddoek?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kom je van hoogtevrees af?
  schooltv.nl
  Hoe kom je van hoogtevrees af?

  Jesse en Sofia leren wat angst is en hoe je van je angsten afkomt. Sofia heeft last van hoogtevrees. Met hulp van een VR bril probeert ze er van af te komen. Om het te testen gaan ze klimmen en tokkelen in het bos. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat is de horizon precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de horizon precies?

  Op de website van Willem Wever vind je het antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je hotelmanager?
  schooltv.nl
  Hoe word je hotelmanager?

  In een hotel komen gasten om te slapen, te dineren en lekker in de watten gelegd te worden. Sarah wil later graag hotelmanager worden. Maar wat moet je daar allemaal voor kunnen? Ze mag een dagje meelopen in het Kurhaus in Scheveningen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe worden huisdieren begraven?
  schooltv.nl
  Hoe worden huisdieren begraven?

  Als je huisdier doodgaat, is dat natuurlijk heel verdrietig. Er zijn speciale dierenbegraafplaatsen waar je jouw huisdier zijn laatste rustplaats kunt geven. Je kiest een kistje en een mooi plekje op de begraafplaats. Hoe gaat zo'n dierengrafenis in zijn werk? En is er ook cake na afloop? Bekijk het...

  x
 • Plaatje Top 5 duurste en mooiste huizen ter wereld!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Top 5 duurste en mooiste huizen ter wereld!

  Op de website van Willem Wever vind je de 5 duurste en mooiste huizen ter wereld.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een hulphond opgeleid?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een hulphond opgeleid?

  Kris en Jesse kijken bij Stichting Hulphond hoe labrador Belle wordt opgeleid tot hulphond. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe geef je een goede bodycheck bij ijshockey?
  schooltv.nl
  Hoe geef je een goede bodycheck bij ijshockey?

  Lucas wil graag weten hoe je een goede bodycheck kan geven. Dit leert hij van de aanvoerder van het Nederlandse ijshockeyteam. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ademen insecten?
  schooltv.nl
  Hoe ademen insecten?

  Insecten hebben geen longen. Ze ademen via piepkleine gaatjes in hun skelet, dat aan de buitenkant zit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe is Instagram ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is Instagram ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe kunnen Javaanse dansers hun handen zo ver buigen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen Javaanse dansers hun handen zo ver buigen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie is Joost in
  schooltv.nl
  Wie is Joost in 'Joost mag het weten'?

  Wanneer je iets niet weet, kun je zeggen: ‘Joost mag het weten’. Maar wie is die Joost eigenlijk? Daarover zijn allerlei theorieën. Misschien is het een verbastering van Joos, de Chinese god van de hel. Gezellig. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom staan er kaarsjes op een verjaardagstaart?
  schooltv.nl
  Waarom staan er kaarsjes op een verjaardagstaart?

  De oude Grieken bakten kleine, ronde taartjes met een brandend kaarsje erop om godin Artemis te eren. Vanaf de 17e eeuw vierden rijke Duitsers de Kinderfesten. Met een vrolijke taart met daarop net zo veel kaarsjes als de leeftijd van de jarige. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt kaas gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt kaas gemaakt?

  Eerst worden de slechte bacteriën uit de melk gehaald door te pasteuriseren. Doordat er zuursel en stremsel bij wordt gedaan gaat het klonteren. Wrongel, dat wat overblijft, wordt in een zout pekelbad gelegd. Na het pekelen moet de kaas alleen nog rijpen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Blijft kauwgum in je maag zitten als je het doorslikt?
  schooltv.nl
  Blijft kauwgum in je maag zitten als je het doorslikt?

  Victoria zoekt uit of kauwgum in je maag blijft zitten als je het doorslikt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe is het leven achter de schermen op de kermis?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is het leven achter de schermen op de kermis?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is Keti Koti?
  schooltv.nl
  Wat is Keti Koti?

  Op 1 juli gaan veel Surinaamse Nederlanders in kleurrijke kleding de straat op. Ze vieren dan dat de slavernij voorbij is. Er is een herdenking, er zijn optredens en er is natuurlijk veel Surinaams eten. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ziet de dag van een kippenboer eruit?
  schooltv.nl
  Hoe ziet de dag van een kippenboer eruit?

  Anna houdt heel erg van kippen, ze wil zelfs kippenboer worden. Daarom gaat ze samen met Jesse kijken hoe de dag van een kippenboer eruit ziet. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt kleding ontworpen en gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt kleding ontworpen en gemaakt?

  Teun en Tim gaan langs bij modeontwerper Janice. Hij laat zien wat er allemaal vooraf gaat aan het maken van een kledingstuk. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Top 10 duurste kledingmerken
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Top 10 duurste kledingmerken

  Op de website van Willem Wever vind je een lijstje met de 10 duurste kledingmerken.

  x
 • Plaatje Alles wat je moet weten over het klimaat!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Alles wat je moet weten over het klimaat!

  Op de website van Willem Wever vind je alles wat je moet weten over het klimaat.

  x
 • Plaatje Waarom lopen we in Nederland op klompen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom lopen we in Nederland op klompen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe leven ze in het klooster?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe leven ze in het klooster?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Is vingers knakken slecht voor je botten?
  schooltv.nl
  Is vingers knakken slecht voor je botten?

  Tussen je botten zit kraakbeen en een vloeistof waar onoplosbaar gas inzit. Als je je vingers knakt, poppen die eruit. Het gas moet namelijk een kant op. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wie heeft koffie ontdekt?
  schooltv.nl
  Wie heeft koffie ontdekt?

  Een jonge geitenhoeder zag zijn geiten dansen en springen na het eten van een bepaalde bes. Monniken uit een naburig klooster proefden de bessen. Maar vonden ze zo vies smaken dat ze ze in het vuur gooiden. Er kwam meteen een heerlijke geur uit de vlammen omhoog. De monniken deden de geroosterde bessen...

  x
 • Plaatje Hoe kook je voor veel mensen?
  schooltv.nl
  Hoe kook je voor veel mensen?

  David en Florian willen later samen een restaurant beginnen. Om erachter te komen hoe dat is, gaan ze koks helpen die voor duizend mensen moeten koken. Dat zijn een heleboel broodjes hamburger die gemaakt moeten worden. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een kompas?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een kompas?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden de Korps Mariniers getraind? (Deel 1)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden de Korps Mariniers getraind? (Deel 1)

  Op de website van Willem Wever vind je hoe de Korps Mariniers worden getraind.

  x
 • Plaatje Hoe worden de Korps Mariniers getraind? (Deel 2)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden de Korps Mariniers getraind? (Deel 2)

  Op de website van Willem Wever vind je hoe de Korps Mariniers worden getraind.

  x
 • Plaatje Krijg je kramp als je na het eten gaat zwemmen?
  schooltv.nl
  Krijg je kramp als je na het eten gaat zwemmen?

  Ze zeggen wel eens dat je beter niet kan zwemmen vlak na het eten, omdat je dan kramp in je maag krijgt. Maar is dat echt zo? Volgens Peter Beterweter valt dat wel mee! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Lente! Waarom wordt het voorjaar ook wel lente genoemd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Lente! Waarom wordt het voorjaar ook wel lente genoemd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op de vraag waarom het voorjaar ook wel de lente wordt genoemd.

  x
 • Plaatje Waarom zijn sommige mensen links- en anderen rechtshandig?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn sommige mensen links- en anderen rechtshandig?

  Op de website van Willem Wever vind je waarom sommige mensen links- en anderen rechtshandig zijn.

  x
 • Plaatje Hoe bestuur je een luchtballon?
  schooltv.nl
  Hoe bestuur je een luchtballon?

  Als je een luchtballon bestuurt moet je rekening houden met de windrichting en het weer. In de lucht heb je allemaal snelwegen van stromen lucht. Die gaan allemaal een bepaalde kant op. Je volgt de luchtstroom met de richting waar je heen wil. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet de luchtverkeersleiding?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet de luchtverkeersleiding?

  Lees de informatie en bekijk het filmpje op de site van Willem Wever en ontdek wat de verkeersleiding precies doet.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een magneet?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een magneet?

  Ongelijke polen trekken elkaar aan. In een niet magnetische spijker zitten al die atoompjes met die noord- en die zuidpooltjes allemaal door elkaar. Als de noordjes allemaal één kant en de zuidjes allemaal een andere kant op liggen dan heb je een magneet. Bekijk het filmpje van Willem Wever...

  x
 • x
 • Plaatje Hoe herken je een mammoetbot?
  schooltv.nl
  Hoe herken je een mammoetbot?

  Heel lang geleden liepen er mammoeten rond op aarde. Dat weten we omdat we hun botten hebben gevonden. Victoria heeft ook een bot gevonden en vraagt zich af of het misschien van een mammoet is. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is Manneke Pis zo beroemd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is Manneke Pis zo beroemd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je matroos op een onderzeeër?
  schooltv.nl
  Hoe word je matroos op een onderzeeër?

  Roan wil later marinier worden op een onderzeeër. Daarom gaat hij kijken in een onderzeeër en doet hij de flippertest. Deze moet je halen voordat je matroos wordt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom mochten meisjes vroeger niet studeren?
  schooltv.nl
  Waarom mochten meisjes vroeger niet studeren?

  In de negentiende eeuw is het gewoon dat meisjes niet gaan studeren maar moeder worden en voor het huishouden zorgen. Aletta Jacobs vindt dat onzin. Ze wordt de eerste vrouwelijke arts van Nederland en zorgt ervoor dat vrouwen net als mannen kiesrecht krijgen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe weten we hoe mensen er vroeger uitzagen?
  schooltv.nl
  Hoe weten we hoe mensen er vroeger uitzagen?

  Mensen stammen af van apen. Vroeger leken we dus ook veel meer op apen. Maar door de eeuwen heen zijn we geëvolueerd. We zijn niet meer zo behaard en we hebben grotere hersenen en schedels gekregen. Uiteindelijk bleef er een mensensoort over: de homo sapiens. Bekijk het filmpje van Willem Wever...

  x
 • Plaatje Wat is een meteoriet?
  schooltv.nl
  Wat is een meteoriet?

  Een steen die door de ruimte heen zweeft, dat noemen we een meteoroïde. En als-ie naar de aarde toe gaat en in de dampkring terechtkomt, dan wordt-ie steeds warmer omdat-ie de lucht in elkaar duwt. En dan wordt het een vallende ster of een meteoor. Als-ie dan tijdens het vliegen door de dampkring...

  x
 • Plaatje Wat zijn meteorieten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn meteorieten?

  Op de website van Willem Wever vind je wat meteorieten zijn.

  x
 • Plaatje 8 dingen die je kunt doen om het milieu te redden!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  8 dingen die je kunt doen om het milieu te redden!

  Op de website van Willem Wever vind je 8 dingen die je kunt doen om het milieu te redden.

  x
 • Plaatje Hoe blijven militairen verborgen voor de vijand?
  schooltv.nl
  Hoe blijven militairen verborgen voor de vijand?

  De Landmacht gaat regelmatig op oefening. Finn en Jesse mogen mee tijdens een nachtoefening. Ze moeten informatie over de vijand inwinnen, zonder gezien of gehoord te worden. Hoe doe je dat? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ziet het leven van een model eruit?
  schooltv.nl
  Hoe ziet het leven van een model eruit?

  Yanaika is beginnend model en wil graag weten hoe het leven van een model eruitziet. Samen met Jesse loopt ze een dagje mee met model Akke Marije. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe los je een moordzaak op?
  schooltv.nl
  Hoe los je een moordzaak op?

  Tess en Nikkie zijn op een plaatsdelict waar ze op zoek gaan naar sporen. Ook onderzoeken ze een schedel om te kijken of ze erachter kunnen komen wie het is. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje 8 bijzondere natuurverschijnselen die je moet zien!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  8 bijzondere natuurverschijnselen die je moet zien!

  Op de website van Willem Wever vind je een lijstje met acht bijzondere natuurverschijnselen.

  x
 • Plaatje Waarom zeg je hatsjoe als je niest?
  schooltv.nl
  Waarom zeg je hatsjoe als je niest?

  Als je niest, roep je waarschijnlijk hatsjoe! Maar in Japan zeggen ze hakashun en in Fankrijk achoum. Hatsjoe is een klankwoord, en hoe je dat uitspreekt, verschilt per taal. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom niezen we?
  schooltv.nl
  Waarom niezen we?

  Als je niest, vliegen de bacteriën met 165 kilometer per uur je neus uit. Niet zo fris, wel gezond! Zo raakt je lichaam vervelende bacteriën kwijt. En wist je dat het eigenlijk slecht is om je neus dicht te knijpen als je moet niezen? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe kan het ijs op de Noordpool smelten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het ijs op de Noordpool smelten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe zijn de Olympische Spelen ontstaan?
  schooltv.nl
  Hoe zijn de Olympische Spelen ontstaan?

  De Olympische Spelen zijn bedacht door de Grieken. In de stad Olympia werden in 776 voor Christus de eerste Spelen gehouden. Toen was het enige onderdeel nog een hardloopwedstrijd. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom onweert het na een warme dag?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom onweert het na een warme dag?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op de vraag waarom het onweert na een warme dag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe bereid je je voor op 10 kilometer openwaterzwemmen?
  schooltv.nl
  Hoe bereid je je voor op 10 kilometer openwaterzwemmen?

  Maarten van der Weijden is kampioen openwaterzwemmen. Hij zwom zelfs de Elfstedentocht, meer dan 200 kilometer! De dertienjarige Danielle wil weten hoe je zo goed wordt in openwaterzwemmen. Heeft Maarten tips voor haar? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom is er in het oog van een orkaan geen wind?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is er in het oog van een orkaan geen wind?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom lopen ze zo snel in oude films?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom lopen ze zo snel in oude films?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er als je een pakketje bestelt?
  schooltv.nl
  Wat gebeurt er als je een pakketje bestelt?

  Tijn en Tess volgen een pakketje van de webwinkel naar de klant. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat is piepschuim?
  schooltv.nl
  Wat is piepschuim?

  Piepschuim is superhandig: het isoleert en het weegt bijna niks. Maar hoe kan dat eigenlijk? Diederik laat zien hoe je piepschuim kunt oplossen en hoe je piepschuim maakt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe blijft een piloot rustig in een noodsituatie?
  schooltv.nl
  Hoe blijft een piloot rustig in een noodsituatie?

  Soms moet een vliegtuig een noodlanding maken omdat de benzine op is of omdat er een motor uitvalt. Een spannende situatie, waarin het extra belangrijk is dat de piloot zijn hoofd koel houdt. Maar hoe doe je dat? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe wordt pindakaas gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt pindakaas gemaakt?

  In één pot pindakaas zitten maar liefst 585 pinda’s. De pinda’s worden gebrand, vermalen en in potjes gedaan. Zo krijg je dus pindakaas die jij elke ochtend op je brood kan smeren! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom zijn er pissebedden?
  schooltv.nl
  Waarom zijn er pissebedden?

  Pissebedden eten het liefst rottend hout, oude bladeren en soms ook dode dieren. Ze zijn daarmee belangrijke schoonmakers van de natuur. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe is de pizza ontstaan?
  schooltv.nl
  Hoe is de pizza ontstaan?

  Pizza wordt over de hele wereld gegeten. Het gerecht wordt in de zeventiende eeuw bedacht door een pizzabakker in Napels, Italië. Eerst is de pizza alleen voor arme gezinnen, maar al snel wordt de pizza bij iedereen razend populair. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom is plas geel?
  schooltv.nl
  Waarom is plas geel?

  Als je plast, plas je een heleboel vocht en afvalstoffen uit. Een van die afvalstoffen zorgt voor de gele kleur van je plas. Is je plas donkergeel? Dan heb je misschien te weinig gedronken! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje 10 tips om minder plastic te gebruiken
  willemwever.kro-ncrv.nl
  10 tips om minder plastic te gebruiken

  Hoe kun je minder plastic gebruiken? Willem Wever geeft je 10 tips.

  x
 • Plaatje Hebben we ook plastic soep in Nederland?
  schooltv.nl
  Hebben we ook plastic soep in Nederland?

  Ricky en Tess gaan het water op om te kijken hoeveel plastic er in de Nederlandse wateren zit. Ook gaan ze samen met een wetenschapper bioplastic maken. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hebben we ook plastic soup in Nederland?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hebben we ook plastic soup in Nederland?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaan Pokémon echt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaan Pokémon echt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je politie te paard?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je politie te paard?

  Op de website van Willem Wever vind je het antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet de politie ter fiets?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet de politie ter fiets?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden politieauto
  schooltv.nl
  Hoe worden politieauto's gemaakt?

  Om van een normale auto een politieauto moet er een hoop gebeuren. Allard en Jesse helpen mee met de ombouw en het testen van een politieauto. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een politiekverslaggever?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een politiekverslaggever?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een popgroep?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een popgroep?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een presentator?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een presentator?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom proosten we?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom proosten we?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom droegen mensen vroeger een pruik?
  schooltv.nl
  Waarom droegen mensen vroeger een pruik?

  De Franse Koning Lodewijk XIV had lang, krullend haar. Als onderdaan hoorde je er pas bij als je ook zulk haar had. Toen hij kaal werd, ging hij een pruik dragen om zijn imago te behouden. Toen wilden zijn onderdanen natuurlijk ook allemaal een pruik. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom droegen mensen vroeger pruiken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom droegen mensen vroeger pruiken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt radar?
  schooltv.nl
  Hoe werkt radar?

  Op zee heb je niet altijd goed zicht. Daarom zijn grote schepen uitgerust met radar. Radiosignalen kaatsen tegen andere schepen en worden op een scherm weergegeven als gele blokjes. Diederik laat op een marineschip zien hoe dit werkt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe kan een radio-dj zo goed improviseren?
  schooltv.nl
  Hoe kan een radio-dj zo goed improviseren?

  Thom wil later graag radio-dj worden. Hij maakt nu ook al radioshows maar heeft moeite met niet door de zang heen praten. Samen met Edson neemt hij een kijkje bij 3FM waar hij de kunst mag afkijken bij Eva Koreman. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe word je een goede rapper?
  schooltv.nl
  Hoe word je een goede rapper?

  Cristoffe wil rapper worden. Hij heeft een tekst geschreven en samen met rapper Josylvio maakt hij er een echte track van. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe verkoop je iets met reclame?
  schooltv.nl
  Hoe verkoop je iets met reclame?

  Als je iets wil verkopen, heb je een marketingstrategie nodig. Reclamemaker Jordi van de Bovenkamp laat zien hoe je met de juiste aanpak zelfs gebakjes die eruitzien als een drol kunt verkopen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe doe je vette trucs op de rekstok?
  schooltv.nl
  Hoe doe je vette trucs op de rekstok?

  Flor vindt turnen een hele coole sport. Hij wil graag leren hoe je vette trucs op de rekstok doet. Hij wordt geholpen door Bart Deurloo, hij won een bronzen medaille tijdens het WK in 2017. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er met restafval?
  schooltv.nl
  Wat gebeurt er met restafval?

  In Nederland produceren we maar liefst 6,5 miljard kilo restafval per jaar. Al die vuilniszakken gaan de verbrandingsoven in. Wat er overblijft wordt hergebruikt. En van de warmte die vrijkomt bij het verbranden wordt elektriciteit gemaakt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom staan rijstvelden altijd onder water?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom staan rijstvelden altijd onder water?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Gaan robots het werk van chirurgen overnemen?
  schooltv.nl
  Gaan robots het werk van chirurgen overnemen?

  Frederique wil later chirurg worden. Maar ze vraagt zich af of robots niet al het werk overnemen. Samen met Edson gaat ze naar het ziekenhuis om erachter te komen wat robots kunnen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaat roest?
  schooltv.nl
  Hoe ontstaat roest?

  Metaal wordt na verloop van tijd bruin en vlokkerig. Dat noem je roest. Dat komt doordat ijzer wordt aangetast door zuurstof. En dat is nou eenmaal overal om ons heen. Diederik laat in het laboratorium zien hoe metaal roest. Maar probeer dat vooral niet thuis! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Leiden alle wegen naar Rome?
  schooltv.nl
  Leiden alle wegen naar Rome?

  Experts hebben ontdekt dat er in Europa 486.713 wegen naar Rome leiden. Dat zijn ze bijna allemaal. Ze berekenden ook of alle wegen over de hele wereld leiden naar Rome. Dat lijkt onmogelijk, omdat er knoeperds van oceanen en zeeën tussen de werelddelen zitten. Maar wat blijkt? Op elk werelddeel...

  x
 • Plaatje Hoe ontstaat rook?
  schooltv.nl
  Hoe ontstaat rook?

  Diederik laat zien hoe rook ontstaat. Door de warmte van vuur wordt hout kapotgemaakt. Maar als dat niet helemaal goed gaat, krijg je rook. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een rookmelder?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een rookmelder?

  In een rookmelder zit een sensor en een lampje. Daartussen zit een schot, dus het lampje kan niet direct op de sensor schijnen. Als er rookdeeltjes bijkomen, reflecteren zij het licht op de sensor. Hierdoor gaat de rookmelder af. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat zijn de regels van rugby?
  schooltv.nl
  Wat zijn de regels van rugby?

  Jonas en Jesse leren de kneepjes van rugby van de aanvoerder van het Nederlandse rugbyteam. De belangrijkste regels zijn dat je de bal altijd naar achteren moet passen en dat tackelen mag, maar wel onder de schouders. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Dag van de scheiding
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Dag van de scheiding

  Op de website van Willem Wever vind je meer informatie over de dag van de scheiding.

  x
 • Plaatje Hoe krijg je kleuren op je scherm?
  schooltv.nl
  Hoe krijg je kleuren op je scherm?

  In een scherm zitten allemaal kleine lampjes. Ieder lampje laat een kleur door. Alle lampjes bij elkaar laten dan een plaatje zien. De lampjes wisselen heel snel van kleur, waardoor je allemaal plaatjes achter elkaar krijgt. Dan krijg je uiteindelijk een filmpje. Bekijk het filmpje van Willem Wever op...

  x
 • Plaatje Alles over schimmels & bacteriën
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Alles over schimmels & bacteriën

  Op de website van Willem Wever vind je allerlei weetjes over schimmels en bacteriën.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een schoen gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een schoen gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden schoenen gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe worden schoenen gemaakt?

  Gympen, laarzen, nette schoenen, iedereen heeft wel een aantal paren in de kast staan. Maar hoe worden ze gemaakt? Het begint met een patroon, het idee op papier. Dan wordt de vorm in leer uitgesneden. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wie heeft schoenen bedacht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft schoenen bedacht?

  Op de website van Willem Wever vind je het antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje 5 tips om thuis je schoolwerk te maken
  willemwever.kro-ncrv.nl
  5 tips om thuis je schoolwerk te maken

  Door het coronavirus kunnen kinderen in Nederland even niet naar school. Maar hoe kun je thuis het beste al je schoolwerk maken? Willem Wever vraagt een meester om een paar goede tips. Met deze tips zijn jouw schoolopdrachten zo gemaakt!

  x
 • Plaatje Wie maakte de eerste selfie?
  schooltv.nl
  Wie maakte de eerste selfie?

  Het woord selfie bestaat pas sinds 2012, maar we maken al veel langer foto’s van onszelf. De eerste selfie werd gemaakt in 1839! En nee, daar kwam geen smartphone aan te pas. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wie was Sint Maarten?
  schooltv.nl
  Wie was Sint Maarten?

  Op 11 november is het Sint Maarten. Dan gaan veel kinderen zingend met lampionnen langs de deuren. Sint Maarten heette eigenlijk Martinus en was een monnik die na zijn dood heilig werd verklaard. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat is smaak?
  schooltv.nl
  Wat is smaak?

  Smaak is voor iedereen anders. Het is niet één ding. Smaak bestaat uit allemaal verschillende soorten smaken. Hoe we proeven, is met je tong. Maar ook met je ogen en met je neus. Dat maakt de hele smaak compleet. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Top 10 duurste sneakers aller tijden
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Top 10 duurste sneakers aller tijden

  Op de website van Willem Wever vind je een lijstje met de 10 duurste sneakers aller tijden.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaat sneeuw?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaat sneeuw?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe werkt een spiegel?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een spiegel?

  In een spiegel zie je alles in spiegelbeeld. Dat is logisch. Maar waarom is dat eigenlijk zo? En waarom draait een spiegel alleen links en rechts om en niet onder en boven? Diederik legt uit hoe het echt zit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Word je sterk van spinazie?
  schooltv.nl
  Word je sterk van spinazie?

  Vaak wordt er gezegd dat je sterk wordt van spinazie. Victoria zoekt uit of dat echt waar is. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een sportcommentator?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een sportcommentator?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een sportpresentator?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een sportpresentator?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt het spreekwoord
  schooltv.nl
  Waar komt het spreekwoord 'boontje komt om zijn loontje' vandaan?

  'Boontje om zijn loontje' betekent dat iemand zijn verdiende straf krijgt. Het gaat waarschijnlijk over een sprookje waarbij een boontje een kooltje uitlacht waardoor zijn buik scheurt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een stagemanager?
  schooltv.nl
  Wat doet een stagemanager?

  Jesse wil later popster worden, daarom wil hij weten hoe het er achter de schermen aan toegaat. Samen met Tess helpt hij stagemanager Jules op Pinkpop. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Kunnen stenen groeien?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen stenen groeien?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden dieren verzorgd bij stichting AAP?
  schooltv.nl
  Hoe worden dieren verzorgd bij stichting AAP?

  Mila en Saskia nemen een kijkje bij Stichting AAP. Daar worden dieren zoals apen, leeuwen en wasberen opgevangen die thuis of in een circus zijn verwaarloosd. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een stop-motion filmpje?
  schooltv.nl
  Hoe maak je een stop-motion filmpje?

  Damien maakt graag stop-motion filmpjes. Om er beter in te worden heeft hij een afspraak met Jorn. Hij leert Damien hoe hij goede stop-motion filmpjes kan maken. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat doet een strontvlieg op een hoop stront?
  schooltv.nl
  Wat doet een strontvlieg op een hoop stront?

  Nog voordat een drol de grond geraakt heeft, worden strontvliegen al door de geur aangetrokken. Niet omdat ze poep zo lekker vinden, maar omdat ze er hun eitjes in leggen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat is tijd?
  schooltv.nl
  Wat is tijd?

  De oude Egyptenaren lazen de tijd middels zonnewijzers. Die zijn alleen niet heel handig als het bewolkt is. Daarom bedachten ze zandlopers. Maar die moet je heel vaak omdraaien, ook niet handig. Toen is de slingerklok uitgevonden door de Nederlander Christiaan Huygens. Bekijk het filmpje van Willem...

  x
 • Plaatje Hoe wordt een tijdschrift gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een tijdschrift gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je hoe een tijdschrift wordt gemaakt.

  x
 • Plaatje Hoe gaat TikTok om met mijn persoonlijke gegevens?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe gaat TikTok om met mijn persoonlijke gegevens?

  Op de website van Willem Wever lees je hoe TikTok omgaat met jouw persoonlijke gegevens.

  x
 • Plaatje Top 4 lekkerste ramadan/Suikerfeest recepten
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Top 4 lekkerste ramadan/Suikerfeest recepten

  Willem Wever zocht de lekkerste typische Suikerfeest recepten bij elkaar zodat jij ze thuis, met of zonder Suikerfeest ook kunt proberen!

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er als een trein stuk is?
  schooltv.nl
  Wat gebeurt er als een trein stuk is?

  Treinen kunnen net als auto’s ook wel eens pech hebben. Ravi wil graag weten wat er dan met een trein gebeurt. Samen met Tess gaat hij kijken bij een kapot treinstel. Op naar de werkplaats! Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe weten trekvogels dat ze moeten vertrekken?
  schooltv.nl
  Hoe weten trekvogels dat ze moeten vertrekken?

  Laura en Tim gaan mee met ecoloog Chiel om vogels te spotten. Hij legt uit hoe hij trekvogels in de gaten houdt en wanneer trekvogels weer vertrekken. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waar blijft een vallende ster?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar blijft een vallende ster?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een veearts?
  schooltv.nl
  Wat doet een veearts?

  Evelien wil later veearts worden. Daarom loopt ze met Jesse een dagje mee met een veearts om te kijken wat het allemaal inhoudt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom word je rood als je verbrandt?
  schooltv.nl
  Waarom word je rood als je verbrandt?

  Je wordt rood door verbranden doordat de UV-straling uit het zonlicht de cellen in de huid beschadigen. De bloedvaatjes in de huid, gaan uit elkaar staan. Zo kunnen ze de ruimte van de zon beter kwijt. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom staan er kaarsjes op een verjaardagstaart?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom staan er kaarsjes op een verjaardagstaart?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een verkeerslicht?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een verkeerslicht?

  In Nederland heb je heel veel verkeerslichten. Één voor één gaan ze op groen. Maar hoe weet een verkeerslicht dat er voetgangers, fietsers of auto's staan te wachten? Door knopjes en draden in de weg krijgt een verkeerslicht door dat er mensen of voertuigen zijn en hoe lang...

  x
 • Plaatje Word je verkouden van zonder jas naar buiten gaan?
  schooltv.nl
  Word je verkouden van zonder jas naar buiten gaan?

  Victoria gaat de straat op om te vragen of je verkouden kan worden als je zonder jas naar buiten gaat. Ook vraagt ze het aan een expert. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een verrekijker?
  schooltv.nl
  Hoe werkt een verrekijker?

  Met een verrekijker kun je veel verder kijken dan met het blote oog. Je zoomt als het ware in op je omgeving. Diederik laat zien hoe zo’n verrekijker dat doet. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje De leukste dingen tegen verveling thuis
  willemwever.kro-ncrv.nl
  De leukste dingen tegen verveling thuis

  Op de website van Willem Wever vind je dingen om thuis te doen tegen verveling.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een videoclip gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een videoclip gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je hoe een videoclip wordt gemaakt.

  x
 • Plaatje Wie waren de Vikingen?
  schooltv.nl
  Wie waren de Vikingen?

  Vikingen waren goede ontdekkingsreizigers. Ze hadden de beste schepen van Europa. Ze bouwden hun boten met een speciale techniek. En als versiering hadden ze een drakenkop, waardoor anderen dachten dat de schepen zeemonsters waren. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe weten we welke vissen er in de Waddenzee leven?
  schooltv.nl
  Hoe weten we welke vissen er in de Waddenzee leven?

  Saskia en Justin gaan samen met onderzoeker Suzanne de Waddenzee op. Daar vangen ze vissen. Terug in het onderzoeksinstituut tellen en meten ze de vissen. Ook kijken ze wat er in de maag van de vissen zit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaat de kleur van een vlam?
  schooltv.nl
  Hoe ontstaat de kleur van een vlam?

  Om een vlammetje te krijgen, heb je warmte en een brandstof nodig. De temperatuur en het soort brandstof bepalen welke kleur of kleuren een vlam heeft. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe blus je een vliegtuig?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe blus je een vliegtuig?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe vouw ik een Bullet vliegtuig van papier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe vouw ik een Bullet vliegtuig van papier?

  Op de website van Willem Wever vind je de vouwinstructies voor het vouwen van een Bullet vliegtuig.

  x
 • Plaatje Hoe vouw ik een Condor vliegtuig van papier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe vouw ik een Condor vliegtuig van papier?

  Op de website van Willem Wever vind je de vouwinstructies voor het vouwen van een Condor vliegtuig.

  x
 • Plaatje Hoe vouw ik een Stealth Wing vliegtuig van papier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe vouw ik een Stealth Wing vliegtuig van papier?

  Op de website van Willem Wever vind je de vouwinstructies voor het vouwen van een Stealth Wing vliegtuig.

  x
 • Plaatje Waar komt vloeken vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt vloeken vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet de voedselbank?
  schooltv.nl
  Wat doet de voedselbank?

  Mensen die weinig geld hebben, kunnen voor hun boodschappen naar de voedselbank. Hier zorgen vrijwilligers voor voedselpakketten met producten die in de supermarkt niet meer verkocht kunnen worden, maar nog hartstikke goed zijn. Dani en Tess gaan kijken of ze bij de voedselbank ook pannenkoeken hebben....

  x
 • Plaatje Kunnen vogels verkouden worden?
  schooltv.nl
  Kunnen vogels verkouden worden?

  Als vogels in een sterke temperatuurverandering komen, kunnen ze een verkoudheid oplopen. Net als bij mensen kennen zij ook een loopneus. Dan komt er snot uit de neusgaten in hun snavel, beginnen hun ogen te tranen en kunnen ze gaan niezen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe vouw je een goed papieren vliegtuigje?
  schooltv.nl
  Hoe vouw je een goed papieren vliegtuigje?

  Diederik legt uit hoe door middel van goed vouwen en gooien, je papieren vliegtuigje zo ver mogelijk kan komen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er ná een vulkaanuitbarsting?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er ná een vulkaanuitbarsting?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er tijdens een vulkaanuitbarsting?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er tijdens een vulkaanuitbarsting?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een vuurwerkshow?
  schooltv.nl
  Hoe maak je een vuurwerkshow?

  Edson en Wietse gaan naar een bunker waar allemaal professioneel vuurwerk ligt. Met een vuurwerkexpert steken ze vuurwerk af. Ook laat hij zien hoe gevaarlijk illegaal vuurwerk kan zijn. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje 6 tips om water te besparen
  willemwever.kro-ncrv.nl
  6 tips om water te besparen

  Op de website van Willem Wever vind je tips om water te besparen.

  x
 • Plaatje Wanneer is de wc ontstaan?
  schooltv.nl
  Wanneer is de wc ontstaan?

  De oudste toiletten en rioleringen waar we vanaf weten zijn van 2500 jaar voor Christus. Archeologen hebben huizen gevonden waar speciaal hokje gebouwd was met een opening boven het water. 2000 jaar later bouwden de Romeinen openbare toiletten. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Veegt iedereen zijn billen af met wc-papier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Veegt iedereen zijn billen af met wc-papier?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waardoor komt een website snel op je scherm?
  schooltv.nl
  Waardoor komt een website snel op je scherm?

  Websites bestaan uit allemaal kleine informatiepakketjes. Die informatiepakketjes zijn allemaal enen en nullen. De pakketjes worden van computer naar computer gestuurd door kabels waar glas in zit. De enen en nullen knipperen door het glas, zo snel als licht. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe weten meteorologen wat voor weer het wordt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weten meteorologen wat voor weer het wordt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is de wet van Bernoulli?
  schooltv.nl
  Wat is de wet van Bernoulli?

  Overal om ons heen vliegen moleculen en die botsen tegen van alles aan. Als er aan één kant van een voorwerp minder moleculen tegenaan botsen, dan verplaatst het voorwerp die kant op. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe werkt wifi?
  schooltv.nl
  Hoe werkt wifi?

  Dankzij wifi kun je op je telefoon en tablet non-stop kattenfilmpjes kijken. Superhandig, zo’n draadloze internetverbinding. Maar hoe werkt dat eigenlijk? En waarom hapert de wifi soms? Diederik ligt het uit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom hebben sommige windmolens 2, 3 en soms 4 wieken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben sommige windmolens 2, 3 en soms 4 wieken?

  Op de website van Willem Wever vind je waarom windmolens 2, 3 of 4 wieken hebben.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een bol wol gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een bol wol gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden de ramen van een wolkenkrabber gewassen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden de ramen van een wolkenkrabber gewassen?

  Op de website van Willem Wever vind je hoe de ramen van wolkenkrabbers worden gewassen.

  x
 • Plaatje Zijn wortels goed voor je ogen?
  schooltv.nl
  Zijn wortels goed voor je ogen?

  Worteltjes zijn natuurlijk heel gezond. Ze zeggen wel eens dat je er zelfs betere ogen van krijgt. Is dat ook echt zo? Victoria zoekt het uit. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje De top 3 rijkste YouTubers van Nederland
  willemwever.kro-ncrv.nl
  De top 3 rijkste YouTubers van Nederland

  Op de website van Willem Wever vind je de 3 rijkste YouTubers van Nederland.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er met een zeehond in nood?
  schooltv.nl
  Wat gebeurt er met een zeehond in nood?

  Quint en Jesse nemen een kijkje in een zeehondenopvang. Daar worden zieke zeehonden verzorgd. Als ze weer beter zijn, worden ze vrijgelaten. Jesse mag daarbij helpen. Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waar komt de mythe van de zeemeermin vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt de mythe van de zeemeermin vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat de zon gevaarlijk is?
  schooltv.nl
  Hoe komt het dat de zon gevaarlijk is?

  Doordat er zoveel waterstof op de zon is, smelt het samen. Dit is kernfusie en daarbij ontstaat een enorme hoeveelheid warmte. De zon is van binnen wel 15 miljoen graden. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Waarom kleurt de zon rood bij zonsondergang?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom kleurt de zon rood bij zonsondergang?

  Op de website van Willem Wever vind je andwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een zwembad schoongemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe wordt een zwembad schoongemaakt?

  In een zwembad zit een pomp met haarvanger dat al het vuil zoals haren opvangt. Maar die maakt niet het water schoon waar plas in zit. Dat doet chloor, dat eet de bacteriën op. Er is ook een milieuvriendelijke manier met planten die de bacteriën opnemen. Bekijk het filmpje van Willem Wever...

  x
 • Plaatje Waarom zweten we?
  schooltv.nl
  Waarom zweten we?

  We zweten de hele dag door. Door te zweten raakt je lichaam lichaamswarmte kwijt. De druppeltjes zweet op je huid verdampen en daardoor koelt je lichaam af. Bekijk het filmpje van Willem Wever op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Webpad 200 jaar Koninkrijk
  webpad-200-jaar-koninkrijk.yurls.net
  Webpad 200 jaar Koninkrijk

  In dit webpad ga je vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Zo kom je veel te weten over gebeurtenissen in 200 jaar Koninkrijk.

  x
 • Plaatje Ik maak voor jou een andere kroon (Lied)
  youtube.com
  Ik maak voor jou een andere kroon (Lied)

  Willem Wilmink schreef in 1992 voor het programma Het Klokhuis een 'kroningslied". Harry Bannink zette het lied op muziek en het werd gezongen door Frank Groothof. Klokhuissamensteller Jan Kok heeft het lied op YouTube gezet samen met een nieuw filmpje van Hakim Traïda. Kijk en luister maar.

  x
 • Plaatje Origami voor kinderen
  origamivoorkinderen.nl
  Origami voor kinderen

  Bloemen, vogels, vliegtuigen... Op deze wbesite vind je allerlei voorbeelden van figuren om te vouwen. (Let op: deze site bevat reclame)

  x
 • Plaatje Overwintering op Nova Zembla
  schooltv.nl
  Overwintering op Nova Zembla

  Een koude winter voor Willem Barentsz en zijn mannen. Op zijn ontdekkingsreis naar een nieuwe zeeweg richting het Verre Oosten, raakte Willem Barentsz met zijn schip vast in het ijs... Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Papieren vliegtuigjes vouwen
  foldnfly.com
  Papieren vliegtuigjes vouwen

  Wist je dat er heel veel manieren zijn om een papieren vliegtuigje te vouwen. Neem maar eens een kijkje op deze site. Met makkelijk te volgen uitleg en voorbeeldfimpjes. Deze site is Engelstalig, maar door de plaatjes zijn de aanwijzingen goed te volgen. (Let op: deze site bevat reclame)

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat er altijd water uit de kraan komt?
  schooltv.nl
  Hoe komt het dat er altijd water uit de kraan komt?

  Door de druk die uit een watertoren komt, stroomt er evenveel water via waterleidingen naar alle huizen toe. Bekijk het filmpje op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Hoe werd Balthasar Gerards gestraft?
  schooltv.nl
  Hoe werd Balthasar Gerards gestraft?

  Balthasar Gerards heeft Willem van Oranje vermoord. De schepenen gaan in overleg hoe hij verhoord en gestraft moet worden. Gerards laat weinig los, dus bedenken ze verschrikkelijke martelmethodes. Bekijk het filmpje van Welkom in de 80-jarige Oorlog op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Museum Prinsenhof Delft
  museumprinsenhofdelft.nl
  Museum Prinsenhof Delft

  In dit museum ontdek je alles over Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw.. Wat is er te zien en te beleven in dit museum? Op de website vind je alle informatie..

  x
 • Plaatje Overwinteren op Nova Zembla
  schooltv.nl
  Overwinteren op Nova Zembla

  In 1596 vertrekken Willem Barentsz en Jacob van Heemskerck naar Indië. Althans, dat is de bedoeling. Maar het schip komt vast te zitten in het ijs bij Nova Zembla in het noordpoolgebied. Hoe gaat de bemanning dit overleven? Bekijk het filmpje van Welkom in de Gouden Eeuw op schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Johan van Oldenbarnevelt
  hetklokhuis.nl
  Johan van Oldenbarnevelt

  Nederland is een koninkrijk, maar vanaf 1588 was Nederland ruim twee eeuwen lang een republiek, dus zonder koning. Nizar volgt het leven van een van de belangrijkste personen uit die tijd én uit onze geschiedenis: de grote staatsman Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619). Johan was zelfs betrokken...

  x
 • Plaatje Waarom is oranje de kleur van Nederland?
  schooltv.nl
  Waarom is oranje de kleur van Nederland?

  Als Nederland moet voetballen kleurt het hele land oranje. Maar oranje zit helemaal niet in onze vlag. Dat oranje toch onze nationale kleur is geworden, hebben we te danken aan Willem van Oranje. In de Gouden Eeuw leidt hij de opstand tegen het Spaanse Rijk. Bekijk het filmpje van Het Klokhuis op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Paleis Noordeinde
  hetklokhuis.nl
  Paleis Noordeinde

  Manon neemt een kijkje achter de schermen van Paleis Noordeinde, het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Er werken ongeveer tweehonderd mensen in het paleis en er gebeurt een hoop. Bekijk deze aflevering van Het Klokhuis.

  x
 • Plaatje De Tachtigjarige Oorlog Quiz
  schooltv.nl
  De Tachtigjarige Oorlog Quiz

  De Tachtigjarige Oorlog is een lange en bloederige oorlog waarin De Nederlanden zich losmaken van het Spaanse Rijk. Wat weet jij van de Beeldenstorm, Willem van Oranje en de Slag bij Nieuwpoort? Start de quiz, bekijk de video en beantwoord de vragen! Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje De Tachtigjarige Oorlog – Opstand in de Nederlanden
  historiek.net
  De Tachtigjarige Oorlog – Opstand in de Nederlanden

  Op deze pagina vind je een beknopt overzicht van de Tachtigjarige Oorlog. Van de Beeldenstorm tot de moord op Willem van Oranje en meer…

  x
 • Plaatje Het Wilhelmus
  schooltv.nl
  Het Wilhelmus

  Het Wilhelmus kent iedereen. Het is het Nederlandse volkslied dat iedereen meezingt bij sportwedstrijden. Nou, de eerste twee regels dan. Het gaat over Willem van Oranje en hij was van Duitse bloed. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje De Atlas Maior
  canonvannederland.nl
  De Atlas Maior

  De atlassen en kaarten van de familie Blaeu uit Amsterdam zijn wereldberoemd. de beroemdste daarvan is de Atlas Maior uit 1662. In bijna 600 kaarten en duizenden pagina's beschrijvingen bracht deze meerdelige atlas de wereld van toen in kaart. Lees hier meer. Let op: kies de informatie die geschikt is...

  x
 • Plaatje De Atlas Maior van Blaeu
  schooltv.nl
  De Atlas Maior van Blaeu

  Zo’n 400 jaar geleden werd de Atlas Maior gemaakt. Dit is de mooiste, dikste en duurste atlas ter wereld! Hij is gemaakt door de familie Blaeu. De informatie uit de atlas is over de hele wereld verzameld door bekende ontdekkingsreizigers en zit vol met prachtige kaarten en tekeningen. Bekijk het...

  x
 • Plaatje Atlas Major
  hetklokhuis.nl
  Atlas Major

  Nergens worden zoveel kaarten verkocht als in Nederland. En die gekte bestaat al sinds de Gouden Eeuw. De Atlas Major van de familie Blaauw, gemaakt in 1662, was in heel Europa een topper. Bart bekijkt de elfdelige atlas en smult van de mooie plaatjes en de interessante informatie. Een aflevering uit...

  x
 • Plaatje Atlas van Blaeu online
  erfgoedleiden.nl
  Atlas van Blaeu online

  Hier kun je zien hoe een atlas, gemaakt door de familie Blaeu, er uit ziet.

  x
 • Plaatje Beëdiging en inhuldiging op 30 april 2013
  youtube.com
  Beëdiging en inhuldiging op 30 april 2013

  Bekijk hier een filmpje over de voorbereidingen van de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013. Over de Nieuwe Kerk en de Verenigde Vergadering.

  x
 • Plaatje Het beleg van Leiden
  schooltv.nl
  Het beleg van Leiden

  In 1573 komt Nederland in opstand tegen de Spaanse overheersers in ons land. De Spaanse koning Filips II treedt hard op: hij bezet de stad Leiden. Mensen verhongeren of gaan dood aan de pest. Bekijk het filmpje op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Leidens ontzet
  beleven.org
  Leidens ontzet

  Overal in Nederland is 3 oktober een gewone schooldag. Maar niet als je in Leiden woont. Leiden viert dan namelijk Leidens Ontzet. Men herdenkt elk jaar dat op 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de stad. Lees er meer over in de Wereld Feesten Almanak. Let op! Deze...

  x
 • Plaatje Kruiswoord-clip Nova Zembla
  kruiswoord-clip-novazembla.yurls.net
  Kruiswoord-clip Nova Zembla

  Een kruiswoordclip boordevol weetjes over Nova Zembla. Eerst even printen en dan de vragen beantwoorden en invullen. Succes!

  x
 • Plaatje Spreekbeurt Nova Zembla
  spreekbeurt-novazembla.yurls.net
  Spreekbeurt Nova Zembla

  Op deze pagina vind je handige websites, filmpjes, plaatjes en nuttige tips voor een spreekbeurt over Nova Zembla.

  x
 • Plaatje Plus+pad Oranje-Nassau
  plus-pad-oranje.yurls.net
  Plus+pad Oranje-Nassau

  In dit pluspad (voor kinderen die iets meer aankunnen) bekijk je een filmpje of website en beantwoord je de vragen in het 'raadselstraatje'. Zo kom je veel te weten over het Huis Oranje-Nassau.

  x
 • Plaatje Wilhelmus (WikiKids)
  wikikids.nl
  Wilhelmus (WikiKids)

  Informatie over het Nederlandse volkslied het Wilhelmus, uit Wikikids, de online encyclopedie voor en door kinderen.

  x
 • Plaatje Hoe zou het Wilhelmus geschreven zijn?
  schooltv.nl
  Hoe zou het Wilhelmus geschreven zijn?

  Het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus, heeft wel 16 coupletten. Maar wie heeft ze ooit bedacht? Bekijk het filmpje van Welkom in de 80-jarige Oorlog op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje How to Wilhelmus
  howtowilhelmus.nl
  How to Wilhelmus

  Nederland heeft misschien wel het oudste volkslied ter wereld: het Wilhelmus. Sinds ongeveer 1570 wordt het gezongen, tegenwoordig vooral bij sportwedstrijden en op Koningsdag. Maar hoe klonk dit lied 450 jaar geleden? En zingen we nog wel hetzelfde?Bekijk de documentaire en lees de weetjes over het...

  x
 • Plaatje Waar woont de koning?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar woont de koning?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet de koning?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet de koning?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Curaçao
  landenweb.nl
  Curaçao

  Curaçao ligt in Midden-Amerika. Lees de uitgebreide informatie over dit land op Landenweb. (Deze site bevat reclame)

  x
 • Plaatje Keti Koti: Excuses koning, herdenken én feestvieren
  jeugdjournaal.nl
  Keti Koti: Excuses koning, herdenken én feestvieren

  Op Keti Koti, 1 juli 2023, heeft koning Willem-Alexander sorry gezegd voor het Nederlandse slavernijverleden. Na zijn excuses was er luid gejuich en applaus te horen. Lees hier het artikel en bekijk de filmpjes op de site van het Jeugdjournaal. Dit is een bericht van 1 juli 2023.

  x
 • Plaatje Koloniën van weldadigheid
  kolonienvanweldadigheid.eu
  Koloniën van weldadigheid

  De Maatschappij van Weldadigheid richtte Koloniën van Weldadigheid op om paupers in Nederland perspectief op een beter bestaan te bieden. Lees hier de geschiedenis en informatie over de verschillende koloniën.

  x
 • Plaatje Een echte koning draagt een kroon - Is het snugger of kletspraat?
  schooltv.nl
  Een echte koning draagt een kroon - Is het snugger of kletspraat?

  Willem-Alexander is de koning van Nederland. Maar een koning hoort toch een kroon te dragen? Dat doet onze koning niet. Is hij dan wel een echte koning? Bekijk het clipje van Studio Snugger op Schooltv.nl.

  x
 • Plaatje Koningsdag
  docukit.nl
  Koningsdag

  Elk jaar op 27 april is het Koningsdag in Nederland. Op die dag is koning Willem-Alexander jarig. Iedereen viert dan feest. Overal hangen vlaggen met een oranje wimpel. Veel mensen dragen oranje kleding. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Mini Informatie, nr....

  x
 • Plaatje Koninklijke Klokhuis Quiz
  hetklokhuis.nl
  Koninklijke Klokhuis Quiz

  Deze spectaculaire Koninklijke Klokhuis Quiz werd gemaakt in het kader van de troonopvolging van prins Willem Alexander, op 30 april 2013. Hoeveel weet jij van het koningshuis? Een vraag- en antwoordspel met boeiende fragmenten!

  x
 • Plaatje Nest bouwen is een kunst
  natuurwijzer.naturalis.nl
  Nest bouwen is een kunst

  Vogels zijn niet de enigen die nestjes maken. Andere dieren zoals termieten bouwen ook nesten. Waarom en hoe doen ze dat? Ontdek het op de Natuurwijzer van Naturalis.

  x
 • Plaatje Een nieuwe koning
  docukit.nl
  Een nieuwe koning

  Op 30 april 2013 is in de Nieuwe Kerk in Amsterdam Willem-Alexander ingehuldigd als nieuwe koning van Nederland. Lees er over op de website van Docukit. Meer informatie vind je in dit boekje: Informatie, nr. 364. Kijk in de (school)bieb.

  x
 • Plaatje Podcast: Kan het koningshuis verdwijnen?
  jeugdjournaal.nl
  Podcast: Kan het koningshuis verdwijnen?

  In de podcast van het NOS Jeugdjournaal worden elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp beantwoord. In deze aflevering worden vragen beantwoord over het koningshuis. Kan het eigenlijk, dat Willem-Alexander ineens geen koning meer is, en het hele koningshuis stopt? Je kunt hier naar de podcast...

  x
 • Plaatje Spreekbeurt werelderfgoed in Nederland
  werelderfgoed.nl
  Spreekbeurt werelderfgoed in Nederland

  Ga je een spreekbeurt houden over het werelderfgoed in Nederland? Op deze site staat een PowerPoint-sjabloon voor je klaar. Hierin kun je jouw spreekbeurt voorbereiden. In het document ‘Stappenplan voor een slimme spreekbeurt’ vind je tips.

  x
 • Plaatje Waarom vieren we de verjaardag van de koning?
  schooltv.nl
  Waarom vieren we de verjaardag van de koning?

  IDe regering komt in 1885 met een nieuwe nationale feestdag: prinssesedag. De verjaardag van prinses Wilhelmina wordt gevierd. Later, wanneer zij koningin wordt, verandert de naam in Koninginnedag. In 2013 werd Willem-Alexander koning en veranderde de naam in Koningsdag. Bekijk het filmpje vann het Jeugdjournaal...

  x
 • Plaatje Werelderfgoed in Nederland
  werelderfgoed.nl
  Werelderfgoed in Nederland

  De bouwwerken die tot het werelderfgoed van ons land behoren vertellen het bijzondere verhaal van Nederland en de Nederlanders. Ontdek hier allerlei interessante weetjes.

  x
 • Plaatje De leukste 1 april pranks!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  De leukste 1 april pranks!

  Weet je nog geen goede grap voor 1 april? Geen paniek! Willem Wever heeft de leukste grappen voor je op een rijtje gezet..

  x
 • Plaatje 1 april: draagbare colafontein
  willemwever.kro-ncrv.nl
  1 april: draagbare colafontein

  Wat gebeurt er als je een mentos in een flesje cola laat vallen. Je krijgt een enorme fontein! Wil je dit nu gebruiken als 1 aprilgrap? Kijk op de website van Willem Wever voor aanwijzingen

  x
 • Plaatje 1 april: Gelatine sleutels
  willemwever.kro-ncrv.nl
  1 april: Gelatine sleutels

  En grap uithalen op 1 april? Kijk op de site van Willem Wever hoe je gelatine slutels maakt.

  x
 • Plaatje 1 april: Kauwgomschuifspeldje
  willemwever.kro-ncrv.nl
  1 april: Kauwgomschuifspeldje

  Een leuke grap uithalen op 1 april? Willem Wever helpt je een handje. Kijk op de website.

  x
 • Plaatje 1 april: Maak je eigen koffievlek!
  willemwever.kro-ncrv.nl
  1 april: Maak je eigen koffievlek!

  Wil je op 1 april een leuke grap uithalen? Kijk op de op de website van Willem Wever voor aanwijzingen.

  x
 • Plaatje Hoe is de 1-aprilgrap ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is de 1-aprilgrap ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt de 1e wet van Newton?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt de 1e wet van Newton?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een 3D figuur gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een 3D figuur gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maken ze 3d films?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maken ze 3d films?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe print je een echte 3D-auto?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe print je een echte 3D-auto?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Werkt een 3D-bril bij mensen die kleurenblind zijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Werkt een 3D-bril bij mensen die kleurenblind zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat zijn de 7 schoonheden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn de 7 schoonheden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie heeft de 7 schoonheden bedacht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft de 7 schoonheden bedacht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt het @-symbool vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt het @-symbool vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat betekent de A in A4-papier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekent de A in A4-papier?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zijn wij Nederlanders zo dol op aardappelen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn wij Nederlanders zo dol op aardappelen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe ontstaat een aardbeving?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaat een aardbeving?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt de kracht van een aardbeving gemeten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt de kracht van een aardbeving gemeten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wetenschap: Hoe kunnen we onze huizen verstevigen tegen aardbevingen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wetenschap: Hoe kunnen we onze huizen verstevigen tegen aardbevingen?

  In Nederland maken we gelukkig geen heftige aardbevingen mee, maar de laatste jaren komen ze toch steeds meer voor. Dit komt door aardgas dat uit de grond wordt gehaald in Groningen. Diederik gaat naar de TU Delft en kijkt hoe we onze huizen beter kunnen beschermen tegen aardbevingen! Bekijk het filmpje...

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat de aarde niet naar beneden valt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat de aarde niet naar beneden valt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Waarom is het binnenste van de aarde zo heet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is het binnenste van de aarde zo heet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het gewicht van de aarde?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het gewicht van de aarde?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom beschilderen Aboriginals hun lichaam?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom beschilderen Aboriginals hun lichaam?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom heet je Abraham of Sara als je 50 wordt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet je Abraham of Sara als je 50 wordt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een achtbaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een achtbaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een achtbaan getest?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een achtbaan getest?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is de maximale snelheid van een achtbaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de maximale snelheid van een achtbaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een leuke en spannende achtbaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een leuke en spannende achtbaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe zijn de achtbanen in de Efteling ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe zijn de achtbanen in de Efteling ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is de meest voorkomende achternaam van Nederland?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de meest voorkomende achternaam van Nederland?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komen achternamen vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komen achternamen vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een acteur/actrice?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een acteur/actrice?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie zijn Adam en Eva?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie zijn Adam en Eva?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het nut van een adamsappel?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het nut van een adamsappel?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar en hoe leeft een addertandvis?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar en hoe leeft een addertandvis?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan je adem stinken? En hoe los je dat op?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan je adem stinken? En hoe los je dat op?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom zijn je aders blauw en je bloed rood?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn je aders blauw en je bloed rood?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan je adhd krijgen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan je adhd krijgen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is ADHD precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is ADHD precies?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is adrenaline?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is adrenaline?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat betekent advent?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekent advent?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom dragen advocaten een toga?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom dragen advocaten een toga?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is Afrika zo arm?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is Afrika zo arm?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een afstandsbediening?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een afstandsbediening?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom moet je afval scheiden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom moet je afval scheiden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is afval in de zee zo slecht voor vogels?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is afval in de zee zo slecht voor vogels?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe kun je aids krijgen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kun je aids krijgen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een airbag?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een airbag?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heet de voetbalclub Ajax Ajax?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet de voetbalclub Ajax Ajax?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wanneer ben je een persoon met albinisme?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wanneer ben je een persoon met albinisme?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom staat de letter A als eerste in ons alfabet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom staat de letter A als eerste in ons alfabet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaan er aliens/ruimtewezens?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaan er aliens/ruimtewezens?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is allergisch zijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is allergisch zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is Alpe d’Huzes zo belangrijk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is Alpe d’Huzes zo belangrijk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waar wordt aluminium van gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar wordt aluminium van gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is Alzheimer?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is Alzheimer?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje 3 vragen over een AMBER Alert
  willemwever.kro-ncrv.nl
  3 vragen over een AMBER Alert

  Een AMBER alert is een kort bericht waarin de politie vraagt om hulp. Het doel van het bericht is om een vermist of ontvoerd kind zo snel mogelijk weer te vinden. Op de website van Willem Wever vind je antwoord op 3 vragen over dit onderwerp.

  x
 • Plaatje Wat betekent amen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekent amen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe maak je een animatiefilm?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een animatiefilm?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een animatiefilm gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een animatiefilm gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is anorexia?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is anorexia?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom kun je geen aap als huisdier houden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom kun je geen aap als huisdier houden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom lijken wij op de aap?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom lijken wij op de aap?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Zijn apen ook
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Zijn apen ook 'links' of 'rechts'?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een appel beurs?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een appel beurs?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heet de binnenkant van een appel een klokhuis ?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet de binnenkant van een appel een klokhuis ?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom plakt appelstroop zo erg?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom plakt appelstroop zo erg?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is applaudisseren ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is applaudisseren ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt Aquanura?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt Aquanura?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weten archeologen waar ze moeten graven?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weten archeologen waar ze moeten graven?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is archeologie?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is archeologie?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een architect precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een architect precies?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Staat de vlag van Neil Armstrong nog op de maan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Staat de vlag van Neil Armstrong nog op de maan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je lid van arrestatieteam?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je lid van arrestatieteam?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is asbest gevaarlijk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is asbest gevaarlijk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is het om asielzoeker te zijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is het om asielzoeker te zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een aspirientje?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een aspirientje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe lang kan een astronaut in de ruimte blijven?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe lang kan een astronaut in de ruimte blijven?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe plast een astronaut in de ruimte?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe plast een astronaut in de ruimte?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe slaapt een astronaut in een raket?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe slaapt een astronaut in een raket?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een astronaut opgeleid?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een astronaut opgeleid?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Moet een astronaut weer wennen aan de zwaartekracht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Moet een astronaut weer wennen aan de zwaartekracht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er als een astronaut echt ziek wordt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er als een astronaut echt ziek wordt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe leven astronauten in de ruimte?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe leven astronauten in de ruimte?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe vinden astronauten de weg in de ruimte?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe vinden astronauten de weg in de ruimte?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaat atlantis werkelijk of is het een mythe?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaat atlantis werkelijk of is het een mythe?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe diep is de atlantische oceaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe diep is de atlantische oceaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden de attracties bestuurd in de Efteling?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden de attracties bestuurd in de Efteling?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe kan een auto rijden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan een auto rijden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat een auto harder kan dat hij mag?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat een auto harder kan dat hij mag?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kunnen waterstofauto
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen waterstofauto's op water rijden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is de duurste auto ter wereld?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de duurste auto ter wereld?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie heeft de auto uit gevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft de auto uit gevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden auto
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden auto's in de fabriek gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is een autocue?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een autocue?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waar komt azijn vandaan en hoe wordt het gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt azijn vandaan en hoe wordt het gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje De baas in Nederland
  derdekamer.nl
  De baas in Nederland

  De koning, het kabinet, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer... Wie is de baas in Nederland. Lees er alles over op deze website. Je vindt de informatie door te klikken op de verschillende onderwerpen.

  x
 • Plaatje Waarom heb je als baby veel babyvet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heb je als baby veel babyvet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe groeit een baby in de buik van zijn moeder?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe groeit een baby in de buik van zijn moeder?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan een baby in het vruchtwater ademen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan een baby in het vruchtwater ademen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe weten baby’s dat ze uit de buik moeten komen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weten baby’s dat ze uit de buik moeten komen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom poepen baby
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom poepen baby's terwijl ze alleen maar drinken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat betekent babylonische spraakverwarring?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekent babylonische spraakverwarring?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is babypoep knalgeel?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is babypoep knalgeel?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoeveel bacteriën zitten er op jouw handen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoeveel bacteriën zitten er op jouw handen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen bacteriën ook ziek worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen bacteriën ook ziek worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden bad bruistabletten gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden bad bruistabletten gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden veren badmintonshuttles gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden veren badmintonshuttles gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden bakstenen gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden bakstenen gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom zakt een ballon met helium na een tijdje?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zakt een ballon met helium na een tijdje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie heeft de ballon uitgevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft de ballon uitgevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe worden ballonnen gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden ballonnen gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is balsemen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is balsemen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar groeit een banaan aan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar groeit een banaan aan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zijn de bananen krom?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn de bananen krom?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe worden Barbie
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden Barbie's gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een basilisk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een basilisk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt de stroom in een batterij?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt de stroom in een batterij?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom mag je batterijen niet in de prullenbak gooien?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom mag je batterijen niet in de prullenbak gooien?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Worden batterijen zwaarder als je ze oplaadt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Worden batterijen zwaarder als je ze oplaadt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe heette een bed vroeger?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe heette een bed vroeger?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een bedevaart?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een bedevaart?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat zijn bedreigde diersoorten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn bedreigde diersoorten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurde er tijdens de Beeldenstorm?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurde er tijdens de Beeldenstorm?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Vanaf wanneer is iemand bejaard?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Vanaf wanneer is iemand bejaard?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe komen Belgen aan hun Vlaams accent?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komen Belgen aan hun Vlaams accent?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom vluchtten er Belgen naar Nederland?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom vluchtten er Belgen naar Nederland?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt de naam België vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt de naam België vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Ben je veilig in een auto als het bliksemt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Ben je veilig in een auto als het bliksemt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt benzine gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt benzine gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is de benzine nu zo duur geworden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is de benzine nu zo duur geworden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een bergduivel?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een bergduivel?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe beklim je een berg (deel 1)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe beklim je een berg (deel 1)

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe beklim je een berg (deel 2)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe beklim je een berg (deel 2)

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt de eerste klimmer boven in de bergen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt de eerste klimmer boven in de bergen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe meet men de hoogte van een berg?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe meet men de hoogte van een berg?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaan bergen en onderwaterbergen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaan bergen en onderwaterbergen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Wat is de Bermuda driehoek?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de Bermuda driehoek?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat moet je allemaal doen om beroemd te worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat moet je allemaal doen om beroemd te worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • x
 • x
 • Plaatje Hoe wordt bestek gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt bestek gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is het bestek uitgevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is het bestek uitgevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom wordt beton in een betonmolen niet hard?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom wordt beton in een betonmolen niet hard?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een beugel gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een beugel gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Welke soorten beugels zijn er?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Welke soorten beugels zijn er?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is het om de hele dag beveiligd te worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is het om de hele dag beveiligd te worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom iets uitzet als het bevriest?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom iets uitzet als het bevriest?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe wordt een bewakingscamera gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een bewakingscamera gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom bidden moslims richting Mekka?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom bidden moslims richting Mekka?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is Justin Bieber zo populair?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is Justin Bieber zo populair?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is biechten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is biechten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt bier gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt bier gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is de bijbel?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de bijbel?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weet een bij de weg naar huis te vinden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weet een bij de weg naar huis te vinden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weten bijen in welke bloemen honing zit?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weten bijen in welke bloemen honing zit?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het verschil tussen een hommel en een bij?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het verschil tussen een hommel en een bij?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje DIY: Maak zelf een bijenhotel
  willemwever.kro-ncrv.nl
  DIY: Maak zelf een bijenhotel

  Het gaat niet zo goed met de wilde bij. Veel bijensoorten worden bedreigd, omdat hun leefruimte kleiner wordt. Als we niets doen, sterft de wilde bij uit. Gelukkig kun jij de bijen helpen door een woonplekje te maken in jouw tuin of op je balkon. Op de website van Willem Wever zie je hoe je jouw eigen...

  x
 • x
 • Plaatje Wat is bijgeloof?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is bijgeloof?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurde er bij de Bijlmervliegramp?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurde er bij de Bijlmervliegramp?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Binnenhof online
  binnenhofonline.nl
  Binnenhof online

  Op deze interactieve website kun je online door het Binnenhof lopen. Op de website zijn foto’s, video’s en teksten te vinden die meer laten zien over de achtergrond van het Binnenhof. Ook is het mogelijk om binnen te kijken in onder meer het Torentje, de Ridderzaal en de Trêveszaal.

  x
 • Plaatje Wat is bio-informatica?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is bio-informatica?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is je biologische klok?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is je biologische klok?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie bepaalt welke film er in de bioscoop komt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie bepaalt welke film er in de bioscoop komt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een bisschop?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een bisschop?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heten bitterballen bitterballen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heten bitterballen bitterballen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een blaar en waardoor krijg je die?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een blaar en waardoor krijg je die?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is Black Friday?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is Black Friday?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is #BlackoutTuesday?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is #BlackoutTuesday?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom verkleuren bladeren in de herfst?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom verkleuren bladeren in de herfst?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe ontstaat een blauwe plek?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaat een blauwe plek?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe kan je geblesseerd raken als je vaak traint?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan je geblesseerd raken als je vaak traint?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat we ons blij/verdrietig voelen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat we ons blij/verdrietig voelen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Komt bliksem uit de lucht of uit de grond?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Komt bliksem uit de lucht of uit de grond?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Slaat bliksem altijd ERGENS in?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Slaat bliksem altijd ERGENS in?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is er alleen bliksem als het regent?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is er alleen bliksem als het regent?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat maakt de verschillende vormen in bliksem?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat maakt de verschillende vormen in bliksem?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Hoe komt de blinde vink aan zijn naam?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt de blinde vink aan zijn naam?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan iemand een blindedarmontsteking krijgen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan iemand een blindedarmontsteking krijgen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Hoe wordt een blindengeleidehond opgeleid?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een blindengeleidehond opgeleid?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kunnen ze uit je bloed lezen of je ziek bent?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen ze uit je bloed lezen of je ziek bent?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom hebben wij bloed in ons lichaam?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben wij bloed in ons lichaam?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is bloed rood?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is bloed rood?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Maak je eigen bloed-smoothie
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Maak je eigen bloed-smoothie

  Op de website van Willem Wever wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit bizarre drankje maakt..

  x
 • x
 • Plaatje Wat is het verschil tussen de bloedgroepen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het verschil tussen de bloedgroepen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een bloedmaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een bloedmaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kan een bloem plassen of poepen
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kan een bloem plassen of poepen

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat was de eerste bloem die groeide?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat was de eerste bloem die groeide?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden blokfluiten gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden blokfluiten gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom blozen mensen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom blozen mensen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is Blue Monday?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is Blue Monday?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is de Blue Whale challenge?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de Blue Whale challenge?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe stuur je een bobslee?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe stuur je een bobslee?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kunnen bodybuilders zo breed worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen bodybuilders zo breed worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een bodyguard?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een bodyguard?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie is Boeddha?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie is Boeddha?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie heeft de boekdrukkunst uitgevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft de boekdrukkunst uitgevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een boek gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een boek gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat een boemerang altijd weer terug komt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat een boemerang altijd weer terug komt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom moet je soms een boer laten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom moet je soms een boer laten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er in je lichaam als je een boer laat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er in je lichaam als je een boer laat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom laat je boeren als je cola drinkt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom laat je boeren als je cola drinkt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een bom onschadelijk? - Deel 1
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een bom onschadelijk? - Deel 1

  In dit filmpje op de website van Willem Wever krijg je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maak je een bom onschadelijk? - Deel 2
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een bom onschadelijk? - Deel 2

  In dit filmpje op de website van Willem Wever krijg je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kun je zien dat een boom ziek is?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kun je zien dat een boom ziek is?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat betekenen de stippen op de bomen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekenen de stippen op de bomen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werd Bonifatius vermoord?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werd Bonifatius vermoord?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe ontwikkelt een boom zich?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontwikkelt een boom zich?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een boormachine?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een boormachine?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe stoppen ze een bootje in een fles?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe stoppen ze een bootje in een fles?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het nootje in een borrelnootje?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het nootje in een borrelnootje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom voel je het als je borsten krijgt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom voel je het als je borsten krijgt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat een bosbrand zich zo snel verplaatst?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat een bosbrand zich zo snel verplaatst?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden bosbranden bestreden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden bosbranden bestreden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het verschil tussen boter en margarine?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het verschil tussen boter en margarine?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt de naam boterham vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt de naam boterham vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe komt het dat je botten soms knakken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat je botten soms knakken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weet je hoe oud een bot is?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weet je hoe oud een bot is?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoeveel botten heeft een mens?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoeveel botten heeft een mens?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Na welke leeftijd stoppen je botten met groeien?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Na welke leeftijd stoppen je botten met groeien?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom knakken je botten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom knakken je botten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een bouwkraan opgebouwd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een bouwkraan opgebouwd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een bowlingbaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een bowlingbaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Wie heeft het brailleschrift bedacht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft het brailleschrift bedacht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Als er brand is waarom komt er dan rook af?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Als er brand is waarom komt er dan rook af?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe blus je een brand in een vliegtuig?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe blus je een brand in een vliegtuig?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe blus je een brand met sneeuw?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe blus je een brand met sneeuw?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar in een school zou het eerste brand zijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar in een school zou het eerste brand zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat kun je doen als je in brand staat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat kun je doen als je in brand staat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een brandalarm?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een brandalarm?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom doen brandnetels pijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom doen brandnetels pijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom prikken brandnetels?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom prikken brandnetels?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoeveel meter brandslang zit er op een brandweerauto?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoeveel meter brandslang zit er op een brandweerauto?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kunnen mijn breakdance moves verbetert worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen mijn breakdance moves verbetert worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er met mijn brief?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er met mijn brief?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • x
 • Plaatje Waarom is er geen zacht broodje waar geen melk in zit?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is er geen zacht broodje waar geen melk in zit?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe bouw je een stevige brug?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe bouw je een stevige brug?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom draagt de bruid meestal een sluier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom draagt de bruid meestal een sluier?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe zorgt de zon ervoor dat je bruin wordt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe zorgt de zon ervoor dat je bruin wordt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Word je bruin als je achter een raam staat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Word je bruin als je achter een raam staat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe krijg je buikpijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe krijg je buikpijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat mensen kunnen buikspreken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat mensen kunnen buikspreken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaat er buitenaards leven?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaat er buitenaards leven?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Wat moet een burgemeester allemaal kunnen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat moet een burgemeester allemaal kunnen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom hebben bussen geen gordels ?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben bussen geen gordels ?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een butler?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een butler?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een cabaretier?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een cabaretier?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom kunnen cactussen leven in de woestijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom kunnen cactussen leven in de woestijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat je wakker blijft van cafeïne?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat je wakker blijft van cafeïne?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat zijn calorieën en hoe tel je ze?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn calorieën en hoe tel je ze?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe is Capoeira ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is Capoeira ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wanneer is het Carnaval?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wanneer is het Carnaval?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is carnaval?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is carnaval?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een carnavalspruik gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een carnavalspruik gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat betekent
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat betekent 'carpe diem'?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe maak je een cello?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een cello?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt de centrale verwarming?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt de centrale verwarming?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komen de bubbels in de champagne?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komen de bubbels in de champagne?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom drink je met oud & nieuw champagne?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom drink je met oud & nieuw champagne?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een chatbot?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een chatbot?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je een cheerleader?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je een cheerleader?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan het dat een cheetah zo hard kan rennen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan het dat een cheetah zo hard kan rennen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat eet een cheetah?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat eet een cheetah?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kun je chefkok worden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kun je chefkok worden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom vieren Chinezen Nieuwjaar op een andere datum?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom vieren Chinezen Nieuwjaar op een andere datum?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoelang hebben ze aan de Chinese muur gebouwd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoelang hebben ze aan de Chinese muur gebouwd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werken Chinese tekens?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werken Chinese tekens?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden chips gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden chips gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is een chipszak maar half gevuld?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is een chipszak maar half gevuld?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe word je chirurg?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je chirurg?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat je door chloor rode ogen krijgt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat je door chloor rode ogen krijgt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zit er altijd chloor in een zwembad?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zit er altijd chloor in een zwembad?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarvan is chloor gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarvan is chloor gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maken ze chocolade?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maken ze chocolade?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt chocolade gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt chocolade gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt witte chocolade gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt witte chocolade gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom word je van chocolade zo vrolijk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom word je van chocolade zo vrolijk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe maak je een chocoladekunstwerk?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je een chocoladekunstwerk?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • x
 • Plaatje Hoe komen er luchtgaatjes in een chocoladereep?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komen er luchtgaatjes in een chocoladereep?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden chocoladevlokken voor op brood gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden chocoladevlokken voor op brood gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Alles wat je moet weten over het christendom
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Alles wat je moet weten over het christendom

  Op de website van Willem Wever wordt verteld wat je over het christendom moet weten.

  x
 • Plaatje Hoe werkt chromakey?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt chromakey?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe race je het perfecte rondje over een circuit?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe race je het perfecte rondje over een circuit?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt een circus opgebouwd?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een circus opgebouwd?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe ziet het leven van een circusartiest eruit?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ziet het leven van een circusartiest eruit?

  In dit filmpje op de website van Willem Wever krijg je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is Cirque du Soleil ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is Cirque du Soleil ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kijkt de Cito de Cito-blaadjes na?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kijkt de Cito de Cito-blaadjes na?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is een citroen zuur?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is een citroen zuur?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat zijn citrusvruchten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn citrusvruchten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie was Cleopatra?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie was Cleopatra?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maak je echte cola?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maak je echte cola?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is het recept van cola geheim?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is het recept van cola geheim?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt het ei van Columbus vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt het ei van Columbus vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Als je in coma raakt, kan je dan dromen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Als je in coma raakt, kan je dan dromen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe is de computer uitgevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe is de computer uitgevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heet een computermuis een computerMUIS?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet een computermuis een computerMUIS?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden computerspellen gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden computerspellen gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een computervirus?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een computervirus?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een concentratiekamp?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een concentratiekamp?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe krijg je een goede conditie?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe krijg je een goede conditie?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe werkt het coronavaccin?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt het coronavaccin?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Alles wat je moet weten over het coronavirus
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Alles wat je moet weten over het coronavirus

  Op de website van Willem Wever vind je allerlei feiten over het coronavirus.

  x
 • Plaatje Hoe worden country line dansen gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden country line dansen gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat gebeurde er tijdens de crisisjaren?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurde er tijdens de crisisjaren?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heet een croissant een croissant?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet een croissant een croissant?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt het dat grote cruiseschepen blijven drijven?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat grote cruiseschepen blijven drijven?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het grootse cruiseschip ter wereld?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het grootse cruiseschip ter wereld?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat kun je doen tegen cyberpesten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat kun je doen tegen cyberpesten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een cycloon?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een cycloon?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Daba Die Daba Daa (Kinderen voor Kinderen)
  zapp.nl
  Daba Die Daba Daa (Kinderen voor Kinderen)

  'Daba Die Daba Daa' is het lied van Kinderen voor Kinderen bij de Koningsspelen 2024. Zing en dans jij ook mee? Bekijk hier de videoclip:

  x
 • Plaatje Wat is de Dag van de Aarde?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de Dag van de Aarde?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Dag van de aarde: leukste weetjes
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Dag van de aarde: leukste weetjes

  Willem Wever heeft een aantal vragen over de aarde op een rij gezet en voor je beantwoord!

  x
 • Plaatje Wat is de Dag van de Arbeid?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is de Dag van de Arbeid?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komen de namen van de dagen van de week vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komen de namen van de dagen van de week vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe zijn de verschillende dansstijlen ontstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe zijn de verschillende dansstijlen ontstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom beginnen darters met 501 punten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom beginnen darters met 501 punten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een davidster?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een davidster?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt het decor van Soldaat van Oranje gewisseld?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt het decor van Soldaat van Oranje gewisseld?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat zijn deepfake video
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zijn deepfake video's?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een déjà vu en wat gebeurt er dan precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een déjà vu en wat gebeurt er dan precies?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom word je niet beter van dementie?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom word je niet beter van dementie?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat zit er nou precies in een deofles?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat zit er nou precies in een deofles?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe ontstaat een dialect?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaat een dialect?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is een diamant zo kostbaar?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is een diamant zo kostbaar?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe ontstaan diamanten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe ontstaan diamanten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zijn diamanten zo kostbaar?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn diamanten zo kostbaar?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom helpt cola als je diarree hebt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom helpt cola als je diarree hebt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is dienstplicht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is dienstplicht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Bestaan er bij dieren homo
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaan er bij dieren homo's en lesbisch?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaan er dieren met Down?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaan er dieren met Down?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe tel je dieren in het wild?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe tel je dieren in het wild?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe traint men dieren voor speelfilms of reclamespots?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe traint men dieren voor speelfilms of reclamespots?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Welke dieren leven in de stad? (deel 1)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Welke dieren leven in de stad? (deel 1)

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Welke dieren leven in de stad? (deel 2)
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Welke dieren leven in de stad? (deel 2)

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen alle dieren elkaar verstaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen alle dieren elkaar verstaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen dieren ook ADHD hebben?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen dieren ook ADHD hebben?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen dieren ook allergie hebben?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen dieren ook allergie hebben?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Moeten dieren ook naar de tandarts?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Moeten dieren ook naar de tandarts?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Poepen en plassen dieren tijdens hun winterslaap?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Poepen en plassen dieren tijdens hun winterslaap?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom eten dieren andere dieren?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom eten dieren andere dieren?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom hebben net geboren dieren hun ogen dicht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben net geboren dieren hun ogen dicht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom komen bepaalde dieren opeens naar Europa?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom komen bepaalde dieren opeens naar Europa?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Welk dier was als eerste in de ruimte?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Welk dier was als eerste in de ruimte?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Welke dieren mag je als huisdier houden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Welke dieren mag je als huisdier houden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe word je een dierenarts?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe word je een dierenarts?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een dierenarts?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een dierenarts?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom is dierendag op 4 oktober?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is dierendag op 4 oktober?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Heeft een dierentuin ook een eigen dokter?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Heeft een dierentuin ook een eigen dokter?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komen dieren in de dierentuin aan hun naam?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komen dieren in de dierentuin aan hun naam?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Wat doen ze met dode olifanten in de dierentuin?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doen ze met dode olifanten in de dierentuin?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er allemaal in de dierentuin ?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er allemaal in de dierentuin ?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje 12 uur met… een dierenverzorger
  willemwever.kro-ncrv.nl
  12 uur met… een dierenverzorger

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een digibord?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een digibord?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er tijdens een dijkdoorbraak?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er tijdens een dijkdoorbraak?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weten ze hoe hoog de dijken moeten zijn?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weten ze hoe hoog de dijken moeten zijn?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje In welk tijdperk leefden dinosaurussen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  In welk tijdperk leefden dinosaurussen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zijn de dinosaurussen uitgestorven?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn de dinosaurussen uitgestorven?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom dirigeert een dirigent maar met 1 stokje?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom dirigeert een dirigent maar met 1 stokje?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is discriminatie precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is discriminatie precies?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wie heeft Disney bedacht?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft Disney bedacht?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom hebben Disney-figuren vier vingers?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom hebben Disney-figuren vier vingers?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe komt een dj aan zijn muziek?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt een dj aan zijn muziek?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet een dj?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet een dj?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wie heeft de dobbelsteen uitgevonden?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wie heeft de dobbelsteen uitgevonden?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Waarom is Dodenherdenking op 4 mei?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is Dodenherdenking op 4 mei?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zijn doelpalen bij het voetbal rond?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zijn doelpalen bij het voetbal rond?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe hoog kan een dolfijn springen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe hoog kan een dolfijn springen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kan een dolfijn zo hoog springen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kan een dolfijn zo hoog springen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe redden dolfijnen mensen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe redden dolfijnen mensen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe slapen dolfijnen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe slapen dolfijnen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe weet een dolfijn de weg in de zee?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe weet een dolfijn de weg in de zee?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kunnen dolfijnen de mensen horen praten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kunnen dolfijnen de mensen horen praten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom kun je dolfijnen trainen en andere vissen niet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom kun je dolfijnen trainen en andere vissen niet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom is een dolfijn geen vis?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom is een dolfijn geen vis?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waar komt de uitdrukking dom blondje vandaan?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waar komt de uitdrukking dom blondje vandaan?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is er waar van
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is er waar van 'Het domineetje van Urk'?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom heet donderdag DONDERdag?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom heet donderdag DONDERdag?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Mogen kinderen ook donor worden ?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Mogen kinderen ook donor worden ?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zit er een gat in een donut?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zit er een gat in een donut?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom zit er een gat in een donut?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom zit er een gat in een donut?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom verstijft je lichaam als je dood gaat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom verstijft je lichaam als je dood gaat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Bestaan er ook tweepersoons doodskisten?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Bestaan er ook tweepersoons doodskisten?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe belt een doof persoon 112?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe belt een doof persoon 112?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom worden kinderen gedoopt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom worden kinderen gedoopt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is dopen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is dopen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe controleren ze of je doping hebt gebruikt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe controleren ze of je doping hebt gebruikt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat doet doping met je?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet doping met je?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom krijg je dorst als je zout gegeten hebt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom krijg je dorst als je zout gegeten hebt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • x
 • Plaatje Hebben doven voor elk woord een gebaar?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hebben doven voor elk woord een gebaar?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe kunnen dove mensen de doventaal leren?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe kunnen dove mensen de doventaal leren?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe werkt een draadloze muis van de computer?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een draadloze muis van de computer?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe werkt een draaiorgel?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een draaiorgel?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is het Chinese drakenbootfeest?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is het Chinese drakenbootfeest?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe maken ze driedimensionale afbeeldingen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe maken ze driedimensionale afbeeldingen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is Driekoningen?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is Driekoningen?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Wat is drijfzand en word je echt meegesleept?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is drijfzand en word je echt meegesleept?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kan je drinkwater maken van je eigen plas?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kan je drinkwater maken van je eigen plas?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt drinkyoghurt gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt drinkyoghurt gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat gebeurt er met mijn drol?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat gebeurt er met mijn drol?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe komt het dat je droomt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe komt het dat je droomt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Kan je dromen als je blind bent?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Kan je dromen als je blind bent?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe landt een drone?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe landt een drone?

  Een drone van het leger landt niet zoals een gewoon, groot vliegtuig landt. Maar hoe dan wel? Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarvoor worden drones in het leger gebruikt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarvoor worden drones in het leger gebruikt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom word je van alcohol dronken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom word je van alcohol dronken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe wordt drop gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt drop gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat doet drugs met je?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat doet drugs met je?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe wordt een drumstel gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe wordt een drumstel gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden dubbeldooiers gemaakt?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe worden dubbeldooiers gemaakt?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Heeft iedereen echt een dubbelganger en hoe kan dat?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Heeft iedereen echt een dubbelganger en hoe kan dat?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe werkt een duikboot?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een duikboot?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe leer je van de hoge toren af te duiken?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe leer je van de hoge toren af te duiken?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom gaan duikers soms achteruit het water in?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom gaan duikers soms achteruit het water in?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe werkt een duikpak?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe werkt een duikpak?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Waarom duimt de één wel en de ander niet?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Waarom duimt de één wel en de ander niet?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoeveel poten heeft een duizendpoot?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoeveel poten heeft een duizendpoot?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is een dwarslaesie?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is een dwarslaesie?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is dyslexie precies?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is dyslexie precies?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Hoe worden e-bikes gemaakt?
  schooltv.nl
  Hoe worden e-bikes gemaakt?

  Er scheuren steeds meer elektrische fietsen over de weg. Door de elektrische motor ga je op een e-bike lekker hard. Een e-bike bestaat uit wel 500 onderdelen. Wist je dat ie in de fabriek zelfs even de oven in gaat? Bekijk het filmpje van Willem Wever op Schooltv.nl.

  x
 • x
 • Plaatje Hoe onstaat eb en vloed?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Hoe onstaat eb en vloed?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.

  x
 • Plaatje Wat is ebola?
  willemwever.kro-ncrv.nl
  Wat is ebola?

  Op de website van Willem Wever vind je antwoord op deze vraag.