Zoeken:

 • Plaatje 100% Coco Paris
  100% Coco Paris

  Tip van Imke
  "Ik heb gewonnen!! 500 likes voor de Style Tiger! Ik vloog bijna door het plafond van geluk." (p. 169) Uit: 100% Coco Paris: dagboek van een modeblogger, geschreven door Niki Smit.

  x
 • Plaatje 9/11
  9/11

  Tip van Ties
  "Hier hoorden muren te staan. Kantoren, bureaus, kopieerapparaten, waterkoelers, mensen. Maar er was niemand. Er was niets. " (p. 90) Uit: 9/11 / geschreven door Alan Gratz

  x
 • Plaatje A is van Os
  A is van Os

  Tip van TibbeG
  "A is van Os, hij trekt de zware ploeg diep door de klei." (p. 24-25) Uit: A is van Os: Waar komen onze letters vandaan? / geschreven door Bette Westera.

  x
 • Plaatje Aaf graaft door
  Aaf graaft door

  Tip van Nora
  "Mama, we zijn goed zoals we zijn.'" (p. 95) Uit: Aaf graaft door / geschreven door Nienke Berends.

  x
 • Plaatje Achter de schermen bij het NOS jeugdjournaal
  Achter de schermen bij het NOS jeugdjournaal

  Tip van Emmeke
  "Een journaal voor kinderen? Daar komt niets van in. Kinderen zijn helemaal niet in het nieuws geïnteresseerd. Bovendien kunnen ze al die oorlogen, rampen en ongelukken niet aan. Daar krijgen ze nachtmerries van." (p. 21 ) Uit: Achter de schermen bij het NOS Jeugdjournaal / geschreven door Jan Paul...

  x
 • Plaatje Achtervolging : ren voor je leven
  Achtervolging : ren voor je leven

  Tip van Jasmijn
  "Ik heb ze. De jongen én de hond." (p. 246) Uit: Achtervolging : ren voor je leven / geschreven door Linwood Barclay.

  x
 • Plaatje Actiegast
  Actiegast

  Tip van Thomas
  "Ok... Wat nu? 1) Spring uit het vliegtuig 2) open de parachute 3) Check of je een parachute hebt. Ah! ik zie wat ik fout deed. Ik had 3) Als eerste moeten doen. Stom! Dat betekent volgens mij dat ik nu zonder parachute naar beneden stort." (p. 8) Uit: Actiegast / geschreven door Andy Riley.

  x
 • Plaatje Afgang
  Afgang

  Tip van Tim
  "Hij ging precies op mij neerkomen. Als ik bleef zitten kreeg ik hem vol op mijn kop! Ik stak mijn handen in de lucht om hem te vangen, en hoewel ik voor geen meter kon honkballen, was deze bal niet te missen. Nog tien meter, vijf, twee, een paar CENTIMETER, en toen... PAF! De bal en de handschoen van...

  x
 • Plaatje Aladdin
  Aladdin

  Tip van Elise
  "'van te veel wensen komt narigheid'" (p. 34) Uit: Aladdin / bewerkt door Sjoerd Kuyper.

  x
 • Plaatje Alaska
  Alaska

  Tip van Birgit
  "Dit is het plan voor vandaag: in de eerste vijf uur iets zo briljants doen, dat de hele school meteen weet wie ik ben. Ze moeten me kennen, voordat ze over me horen." (p. 7) Uit: Alaska / geschreven door Anna Woltz.

  x
 • Plaatje Alex M. en de Boeken van de Nacht
  Alex M. en de Boeken van de Nacht

  Tip van Ollie
  "'Ik wilde iemand zijn', zei Alex. 'Niet dat vreemde kind dat van monsters houdt'. 'Maar je bent vreemd', zei ze. 'Nou en? Dat is juist cool'. 'Het is niet cool', hield Alex vol." (p. 179) Uit: Alex M. en de Boeken van de Nacht / geschreven door J.A. White.

  x
 • Plaatje Alles over Anne
  Alles over Anne

  Tip van Emmeke
  "Op vrijdag 12 juni 1942 wordt Anne dertien jaar. Ze krijgt iets wat ze heel graag wil hebben en zelf heeft mogen uitzoeken: een dagboek." (p. 16 ) Uit: Alles over Anne / geschreven door Menno Metselaar en Piet van Ledden.

  x
 • Plaatje Alles voor de liefste pony
  Alles voor de liefste pony

  Tip van Imke
  "Fantasy schrok, hield in, wilde toch springen en ik verloor mijn evenwicht. Fantasy struikelde over de balken en samen vielen we op de grond." (p. 38) Uit: Alles voor de liefste pony / geschreven door Yvonne Kroonenberg.

  x
 • Plaatje Anatomie​
  Anatomie​

  Tip van TibbeG
  "Achter het trommelvlies zit het middenoor, met drie gehoorbeentjes, die die geluidstrilling naar het inwendige oor overbrengen." (p. 34) Uit: Anatomie​ / geschreven door Hélène Druvert.

  x
 • Plaatje Anne en de strijd tegen de monstermeiden
  Anne en de strijd tegen de monstermeiden

  Tip van ImkeB
  " 'De winnaar, met 18,5 van de 20 mogelijke punten, is...' Ylva-Merete en Torfinn keken elkaar een fractie van een seconde aan voor hun monden opengingen en er in koor klonk: 'DARK HORSE!'" (p. 205) Uit: Anne en de strijd tegen de monstermeiden / geschreven door Audhild Solberg.

  x
 • Plaatje Antboy: de beet van de mier
  Antboy: de beet van de mier

  Tip van Friso
  "Weg waren Pelle Noordmans en zijn problemen. Ik was Antboy. Nu was het een kwestie van mensen in nood opsporen". (p. 91) Uit: Antboy: de beet van de mier, geschreven door Kenneth B. Andersen.

  x
 • Plaatje Archie Greene en het geheim van de magiër
  Archie Greene en het geheim van de magiër

  Tip van Tibbe
  "Maar al hield Archie nog zoveel van zijn oma, toch vroeg hij zich soms af hoe zijn leven eruit zou hebben gezien als zijn ouders hem niet als baby bij haar achter hadden gelaten omdat ze met zijn grote zus op vakantie gingen." (p. 23) Uit: Archie Greene en het geheim van de magiër, geschreven door...

  x
 • Plaatje Arjen Robben: het ultieme fanboek
  Arjen Robben: het ultieme fanboek

  Tip van Raf
  "Er zijn in zijn leven genoeg momenten geweest dat Arjen baalde als een stekker. Dat was vooral als hij geblesseerd raakte." (p. 38) Uit: Arjen Robben: het ultieme fanboek / geschreven door Frans van der Nieuwenhof.

  x
 • Plaatje Atta
  Atta

  Tip van Bregje
  "Ze liep zó hard dat ze haast leek te vliegen. Raakten haar voeten de grond?" (p. 29) Uit: Atta / geschreven door Jolien Janzing.

  x
 • Plaatje Autocoureur
  Autocoureur

  Tip van Tibbe
  "Rijden in een kart is een goede eerste kennismaking met het wedstrijdracen. Als je eenmaal veel rijervaring hebt, ben je klaar om het in een echte raceauto te proberen." Uit: Autocoureur: stap voor stap een raceauto leren besturen, door Giles Chapman.

  x
 • Plaatje Avonturen van de dappere ridster
  Avonturen van de dappere ridster

  Tip van Nora
  "Ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut met een schep op zijn kop sloeg, om dat hij voortdurend zijn zusje pestte." (p. 7) Uit: Avonturen van de dappere ridster / geschreven door Janneke Schotveld.

  x
 • Plaatje Baas boven baas
  Baas boven baas

  Tip van Marius
  "Sinds kort heb ik die nachtmerries weer. Welke nachtmerries? Dat school weer begint! Zodra ik mijn ogen dichtdoe, zie ik het lelijke gezicht van juf Godhelp!" (p. blz 10) Uit: Baas boven baas / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Baron 1898
  Baron 1898

  Tip van Tim
  "Vanaf het ogenblik dat hij deze heuvel zag, wist hij dat er iets bijzonders mee is. Wat precies, weet hij nog niet. Is het zijn gevoel? Zijn intuïtie? Zijn jaren lange ervaring als avonturier? " (p. 52) Uit: Baron 1898: een verhaal over hoogmoed, hebzucht en liefde / geschreven door Jacques Vriens.

  x
 • Plaatje Beestenbende
  Beestenbende

  Tip van Jasmijn
  "En die geit zei iets tegen hem... dat hij in slaap moest vallen in de buurt van een dier waarvan hij hield, en dat van hem hield." (p. 333) Uit: Beestenbende : stel, je wordt wakker als dier... / geschreven door David Baddiel.

  x
 • Plaatje Beestenboel
  Beestenboel

  Tip van Noah
  "Je weet toch hoe het werkt? 'Geel mag je laten liggen, bruin spoel je door.' En anders de kleine knop voor geel en de grote knop voor bruin." (p. 10) Uit: Beestenboel / geschreven door Matt Stanton.

  x
 • Plaatje Beginnelingen: De jonge jaren van 24 opmerkelijke mensen uit de hele wereld
  Beginnelingen: De jonge jaren van 24 opmerkelijke mensen uit de hele wereld

  Tip van Mirthe
  "Omdat ze maar met zijn tweeën waren en Ruby nog nooit alleen was geweest met een wit mens, werd ze vreselijk verlegen. Barbara Henry troosttte haar toen ze moest huilen omdat haar moeder er niet meer bij was. Ze zei dat Ruby een mooie jurk aanhad, ze knuffelde haar, en bleef naast haar zitten als...

  x
 • Plaatje BFF
  BFF'S voor even

  Tip van Imke
  "Op dat moment hoorden we plotseling iemand grinniken. 'OMG! Wat een MEGADRAMA! Ik wou dat ik een emmer popcorn had.'" (p. 153) Uit: BFF'S voor even : avonturen van een niet-zo-vriendelijke vriendin / geschreven door Rachel Reneé Russell.

  x
 • Plaatje Bijzondere beesten en doodgewone dieren
  Bijzondere beesten en doodgewone dieren

  Tip van Wies
  "De zwarte zwelger: Geen mens heeft hem ooit zelfs levend gezien. Hij is een mysterie. Een koele killer. Maar niemand ziet dat er binnenin hem altijd een gezellig lichtje schijnt. Het lichtje van een opgeschrokte hengelvis." (p. 25) Uit: Bijzondere beesten en doodgewone dieren / geschreven door Bibi...

  x
 • Plaatje Billy en het Reuzenavontuur
  Billy en het Reuzenavontuur

  Tip van Bobbie
  "Gijs balde zijn vuisten en knikte. Dit was zijn moment... Hij deed zijn ogen dicht en liet een absolute megascheet. Hij was echt gigantisch. Alleen de geur al zou genoeg zijn geweest om alle Kluivers omver te blazen." (p. 124) Uit: Billy en het Reuzenavontuur / geschreven door Jamie Oliver.

  x
 • Plaatje Blauw brengt ongeluk
  Blauw brengt ongeluk

  Tip van Mirjam
  "Ik open de trapkast en steek mijn tong uit naar de boodschappentas. Mama kreeg hem van iemand die naar het verzorgingshuis ging. Volgens haar is de tas vintage. Hij is best handig, maar vooral spuuglelijk." (p. 21) Uit: Blauw brengt ongeluk / geschreven door Angelique van Dam.

  x
 • Plaatje Blauwe plekken
  Blauwe plekken

  Tip van ImkeB
  "Judith kon zich nog net omdraaien. Ze voelde de slagen neerbeuken op haar rug en schouder; toen een dreun op haar hoofd...." (p. 88) Uit: Blauwe plekken / geschreven door Anke de Vries.

  x
 • Plaatje Blubber! Bliep, bliep!
  Blubber! Bliep, bliep!

  Tip van Bloem
  "Sneller dan me lief was, kwam ik de CK-verdieping aan. Ik liep de CONTROLEKAMER binnen." (p. 25) Uit: Blubber! Bliep, bliep! / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje Bob Popcorn - Meesterkok
  Bob Popcorn - Meesterkok

  Tip van Emma
  "'En de winnaars zijn....' Ik knijp mijn ogen dicht." (p. 207) Uit: Bob Popcorn - Meesterkok / geschreven door Maranke Rinck.

  x
 • Plaatje Bor ziet spoken
  Bor ziet spoken

  Tip van Valerie
  "Gek hoor, een week of wat geleden zat hij nog te trillen in bed en nu lijkt het alsof hij nergens meer bang voor is. Wel een beetje zenuwachtig. Je staat niet elke dag op het punt een complete spokenfamilie te ontmoeten. Een familie die vierhonderd jaar geleden met kasteel en al de lucht in is geblazen,...

  x
 • Plaatje Borealis
  Borealis

  Tip van Louk
  "Tien dagen en drie uur. Zo lang zat Joppe nu al in Borealis. het enige goede nieuws was dat hij niet meer bang was dat ze hem DOOD gingen maken" (p. 7) Uit: Borealis / geschreven door Marloes Morshuis.

  x
 • Plaatje BROER TE RUIL!
  BROER TE RUIL!

  Tip van Emy
  "BAM! Jelles voet schopte een gat in de deur die vervolgens wild openzwaaide. Zijn nagels lieten sporen achter op de dakrand waaraan hij zich nog angstig vast probeerde te houden. Toen viel hij op zijn rug de schuur in. Zijn voet zat nog vast in de deur. 'Welkom!' zei een stem." (p. 235) Uit: BROER TE...

  x
 • Plaatje Bukkie
  Bukkie

  Tip van Ollie
  "Ze stuiven als een speer naar het gat in de grond en werpen tegelijk een blik in de geheime schuilplaats, waaruit twee grote, bekende zwarte ogen hen dromerig aanstaren. 'Bukkie' juicht Simon. Hij wist de tranen uit zijn ogen en vliegt opa dolgelukkig om de hals." (p. 177) Uit: Bukkie / geschreven door...

  x
 • Plaatje Bunnie vs Monkie
  Bunnie vs Monkie

  Tip van Bregje
  "Stinkie heeft een belangrijke missie voor je." (p. 98) Uit: Bunnie vs Monkie / geschreven door Jamie Smart.

  x
 • Plaatje Bunnie vs Monkie en het doemgenootschap!
  Bunnie vs Monkie en het doemgenootschap!

  Tip van Bregje
  "Pak allemaal een houten zwaard! Wieee! Riddertje spelen!" (p. 49) Uit: Bunnie vs Monkie en het doemgenootschap! / geschreven door Jamie Smart.

  x
 • Plaatje Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende
  Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende

  Tip van Tijs
  " 'Gozer, ik zeg het je, ze hebben niets in de gaten.'" (p. 61) Uit: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de junglebende / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie
  Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie

  Tip van Tijs
  "In een mum van tijd kropen ze onder het bureau vandaan, krabbelden overeind en haastten zich naar de deur. Hugo was er als eerste. Voorzichtig gluurde hij om het hoekje. 'Ze is weg,' siste hij." (p. 153) Uit: Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en het eilandmysterie / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Bushaltebaby
  Bushaltebaby

  Tip van Nina
  "Een minuscuul handje....." (p. 16) Uit: Bushaltebaby / geschreven door Fleur Hitchcock

  x
 • Plaatje BZZZ : de kleinste bankoverval ter wereld
  BZZZ : de kleinste bankoverval ter wereld

  Tip van TibbeG
  "De vleermuis opent zijn bek zodat we al zijn tanden zien en begint te lachen. HA HA HA!" (p. 61) Uit: BZZZ : de kleinste bankoverval ter wereld / geschreven door Alexander Kirkwood Brown.

  x
 • Plaatje Checkpoint – (Don’t) try this at home
  Checkpoint – (Don’t) try this at home

  Tip van Kristoff
  "Remy: Ik heb vroeger best gekke dingen uitgehaald..." (p. 19) Uit: Checkpoint – (Don’t) try this at home / geschreven door Bouwien Jansen en Raymond Krul.

  x
 • Plaatje Chip & Bos : roborangers!
  Chip & Bos : roborangers!

  Tip van Noah
  "Niemand is slimmer als Haahaa, haa haa! Chip drukte zijn hand hard tegen zijn zijn mond. Hij wist niet wat er anders uit zou komen: een brul of een schreeuw." (p. 151) Uit: Chip & Bos : roborangers! / geschreven door Tineke Honingh.

  x
 • Plaatje COOKIE!... en de vervelendste jongen ter wereld
  COOKIE!... en de vervelendste jongen ter wereld

  Tip van Noah
  "Hmpf! Toen stapte hij... op een wortel?" (p. 203) Uit: COOKIE!... en de vervelendste jongen ter wereld / geschreven door Konnie Huq.

  x
 • Plaatje Coole doedels en geniale verhalen
  Coole doedels en geniale verhalen

  Tip van Ollie
  "Misschien ga ik ook wat tekenen, of ik maak er zo een!' Ik haal mijn wollige monster tevoorschijn en zwaai hem heen en weer onder Delia's neus (ik raak haar net niet aan,maar irritant is het zeker.)" (p. 25) Uit: Coole doedels en geniale verhalen / geschreven door Liz Pichon.

  x
 • Plaatje Crimineel cool
  Crimineel cool

  Tip van Bloem
  "Als hij me een kapotte fiets en een gammele kar over zijn perfect verzorgde gazon heen zag sleuren, zou hij zeker weten een ernstige zenuwinzinking krijgen." (p. 99) Uit: Crimineel cool / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Cupido Stupido
  Cupido Stupido

  Tip van Imke
  "Met trillende handen bel ik 112 en probeer mijn paniek onder controle te houden als de stem aan de ander kant van de lijn eerst mijn naam en nummer wil weten." (p. 192) Uit: Cupido Stupido / geschreven door Melody James.

  x
 • Plaatje Daans Wereld
  Daans Wereld

  Tip van Marius
  "Voor Daan was het of ze naar een andere planeet waren verhuisd." (p. 46) Uit: Daans Wereld / geschreven door Jonathan Meres.

  x
 • Plaatje Dagboek van een Muts: Hopeloos verliefd
  Dagboek van een Muts: Hopeloos verliefd

  Tip van Elsa
  "Dus eindigde ik als een hijgend en puffend, naar zweet stinkend hoopje uitputting op de vloer. Een heel gelukkig hijgend en puffend, naar zweet stinkend hoopje uitputting". Uit: Dagboek van een Muts: Hopeloos verliefd, geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Dagboek van een vlogger
  Dagboek van een vlogger

  Tip van ImkeB
  "Mijn kijkers vinden mij het leukst als ik gewoon mezelf ben. Als ik gewoon naar mijn camera staar en alles zeg wat ik denk." (p. 216) Uit: Dagboek van een vlogger / geschreven door T.Collins.

  x
 • Plaatje Dans!
  Dans!

  Tip van Nina
  "Hoe kan ik ooit zoals mijn vader worden ?" (p. 54) Uit: Dans! / geschreven door Mireille Geus

  x
 • Plaatje De achtervolging van Miss Never
  De achtervolging van Miss Never

  Tip van Elise
  "De feestjurk van de koningin is gestolen!" (p. 112) Uit: De achtervolging van Miss Never / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje De avonturen van Steef Superscheet : daar zit een luchtje aan
  De avonturen van Steef Superscheet : daar zit een luchtje aan

  Tip van Mirjam
  "Ik heb een heel voetbalelftal diep in slaap gescheten." (p. 47) Uit: De avonturen van Steef Superscheet : daar zit een luchtje aan / geschreven door Nina George & Jens J. Kramer.

  x
 • Plaatje De bende van Adlan
  De bende van Adlan

  Tip van Pieter
  "Als Emmet de volgende morgen wakker wordt, voelt hij zich een stuk beter. Voorzichtig wurmt hij zich overeind. Nu pas ziet hij dat er nog een bed in de kleine witte kamer staat. Tegenover het zijne, aan de andere kant van het raam. En uit dat bed komt een krakerige stem. 'Zo slangenjongen. Heb je goed...

  x
 • Plaatje De bende van Lieke
  De bende van Lieke

  Tip van Mirthe
  "Op school hadden we een heel aardige meester. Hij had altijd wel wat goeds over je te zeggen." (p. 32) Uit: De bende van Lieke / geschreven door Robbert-Jan Henkes.

  x
 • Plaatje De bende van Lijp Kot
  De bende van Lijp Kot

  Tip van Friso
  "'Welkom terug'. Regent Backer keek Pontus strak over zijn leesbril aan. 'Je hebt de stad een goede dienst bewezen. Een bendeleider achter de tralies. Deugden bestaan blijkbaar nog.'" (p. 201) Uit: De bende van Lijp Kot / geschreven door Wim Bos.

  x
 • Plaatje De beste goochelaar van de wereld
  De beste goochelaar van de wereld

  Tip van Elise
  "Achter een grote pot met goochelstokken prijkte een kleine rode doos. Op het deksel stond: OPEN MIJ." (p. 7) Uit: De beste goochelaar van de wereld / geschreven door Matt Edmondson.

  x
 • Plaatje De beste juf van de hele wereld
  De beste juf van de hele wereld

  Tip van Benthe
  "Natuurlijk zou onze juf deze wedstrijd winnen." (p. 111) Uit: De beste juf van de hele wereld / geschreven door Manon Sikkel.

  x
 • Plaatje De beste school van de hele wereld
  De beste school van de hele wereld

  Tip van Mirthe
  "Ik moet zeggen dat ik eerst nog een beetje moest wennen aan juf Rachida. Maar ze is ECHT TE GEK. Te gek leuk. Te gek aardig. Te gek grappig. Te gek lief. Te gek origineel. Lekker gek gek." (p. 43) Uit: De beste school van de hele wereld / geschreven door Manon Sikkel.

  x
 • Plaatje De bijdehante familie Bold
  De bijdehante familie Bold

  Tip van Daan
  "Frankrijk in de ´erfstwind, Je loopt rond op je gemak, De romantiek waait vrolijk, En ´s avonds eet je slak" (p. 248) Uit: De bijdehante familie Bold / geschreven door Julian Clary.

  x
 • Plaatje De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal
  De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal

  Tip van TibbeG
  "Hottentottensoldatententen-tentoonstellingstenten-tentoonstellingstenten" (p. 118 ) Uit: De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal / geschreven door Arend van Dam.

  x
 • Plaatje De Choco Cup
  De Choco Cup

  Tip van Valerie
  "De muizinnen werden alle vijf met een uitstekend humeur wakker. 'Leuk dat we vandaag de rest van de rondleiding krijgen en het eindproduct mogen proeven!' zei Pam enthousiast toen ze bij Choco Loco aankwamen. Antonio had beloofd hun te laten zien hoe Hemels Fluweel werd gemaakt, de pure chocola waar...

  x
 • Plaatje De Drakentemmer
  De Drakentemmer

  Tip van Pleuni
  "Wees niet bang ridder! Ik zorg ervoor dat jou niets, maar dan ook niets overkomt!" (p. 16) Uit: De Drakentemmer / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje De duik
  De duik

  Tip van Tijn
  "We waren bij de opening van de pontjesbrug. Mijn vader wilde meteen het huisje in gaan en de brug voor de eerste keer naar Otrobanda varen." (p.61) Uit: De duik, geschreven door Sjoerd Kuyper.

  x
 • Plaatje De enorm eigenwijze eenhoorn
  De enorm eigenwijze eenhoorn

  Tip van Romy
  "'We hebben geen kaart nodig,' zei Darcy. 'We volgen ons HART! Of... een of ander willekeurig pad, en zien dan wel waar we uitkomen.'" (p. 110) Uit: De enorm eigenwijze eenhoorn / geschreven door Pip Bird

  x
 • Plaatje De ergste huisdieren van de wereld
  De ergste huisdieren van de wereld

  Tip van Bregje
  "De hamster en de gerbil leefden nog lang en ongelukkig." (p. 72) Uit: De ergste huisdieren van de wereld / geschreven door David Walliams.

  x
 • Plaatje De Feeën van de Zeven Zeeën
  De Feeën van de Zeven Zeeën

  Tip van Valerie
  "'Laten we eerst maar eens zien dat we bij het Golvende Duin komen.' Paulina en Will bestudeerden samen de kaart. 'We moeten het Stormachtig Kanaal oversteken', verklaarde Paulina. 'De naam belooft alvast niet veel goeds',vond Nicky. " (p. 188-189) Uit: De Feeën van de Zeven Zeeën / geschreven...

  x
 • Plaatje De game challenge
  De game challenge

  Tip van Thijmen
  "Niet crashen! Alsjeblieft, niet nu." (p. 7) Uit: De game challenge / geschreven door Annet Jacobs.

  x
 • Plaatje De gebroeders Leeuwenhart
  De gebroeders Leeuwenhart

  Tip van Ollie
  "Het was onze laatste avond bij Mattias. Voor de laatste maal zaten we aan zijn tafel en voor de laatste maal aten we zijn soep. We waren alle drie verdrietig. Ik het allermeest. Ik huilde." (p. 129) Uit: De gebroeders Leeuwenhart / geschreven door Astrid Lindgren.

  x
 • Plaatje De geheime kookclub
  De geheime kookclub

  Tip van Nina
  "Voor mijn Kleine Kok - Dat je het geheime ingrediënt mag vinden." (p. 29) Uit: De geheime kookclub / geschreven door Laurel Remington

  x
 • Plaatje De geheime verdieping
  De geheime verdieping

  Tip van Noah
  "'Jaaa, superleuk dat je oma vandaag langskomt! Misschien mogen we wel weer een rondje in haar rolstoel'" (p. 59) Uit: De geheime verdieping / geschreven door Ilona de Lange.

  x
 • Plaatje De geheimen van het Catshuis
  De geheimen van het Catshuis

  Tip van Isabelle
  "Eer, die met de trappen klimt, en goet, dat lancksaem wast, Dat baert de meeste vreught, en lijt de minste last." (p. 31) Uit: De geheimen van het Catshuis / geschreven door Nienke Berends.

  x
 • Plaatje De gemene moord op Muggemietje
  De gemene moord op Muggemietje

  Tip van Bloem
  "Kinderbuiken, kinderbenen, kinderbillen, kindertenen, heerlijk vel en lekker zoet er is bloed in overvloed." (p. 73) Uit: De gemene moord op Muggemietje / geschreven door Ted van Lieshout.

  x
 • Plaatje De Griezelbus
  De Griezelbus

  Tip van Thomas
  "Durf je nog mee? Stap dan in en kom maar mee..." (p. 11) Uit: De Griezelbus / geschreven door Paul van Loon.

  x
 • Plaatje De Griezels van Bakstein
  De Griezels van Bakstein

  Tip van Marius
  "Rij maar lekker hard, Mendert, dan kunnen we straks pannekoekers eten!" (p. 125) Uit: De Griezels van Bakstein / geschreven door Reggie Naus.

  x
 • Plaatje De grootste ettertjes van de wereld
  De grootste ettertjes van de wereld

  Tip van Louk
  "En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, kneep de jongen onder tafel zijn zus in haar been terwijl hij zat te schrokken. 'AAAAAAAAAAH!' 'Hij knijpt me!' riep Bertha. Maar niemand geloofde haar. Bertha de blèrtrien had een blèr te veel geblèrd." (p. 51-52) Uit: De grootste...

  x
 • Plaatje De grote ontsnapping
  De grote ontsnapping

  Tip van Marius
  "... En daarover was Kokkie uitgegleden." (p. 16) Uit: De grote ontsnapping / geschreven door Mathilda Masters.

  x
 • Plaatje De grote vossenjacht
  De grote vossenjacht

  Tip van Mirjam
  "'Vind het Belsysteem voor mij, Felicity.'" (p. 107) Uit: De grote vossenjacht / geschreven door Justyn Edwards.

  x
 • Plaatje De Gruwelijke Generaal
  De Gruwelijke Generaal

  Tip van Guus
  "1. "Alle kinderen moesten Pablo heten. Het was de mooiste naam ter wereld, vond de president. 5. "Iedereen moest al zijn berichtjes op Facebook liken. President Fernando vond zichzelf heel erg stoer, maar hij was vooral een klein, miezerig mannetje." " (p. 7 en 8) Uit: De Gruwelijke Generaal / geschreven...

  x
 • Plaatje De Hapsnurkers koppie-onder
  De Hapsnurkers koppie-onder

  Tip van Bregje
  "(Op die meloenen kom ik zo nog wel terug.)" (p. 15) Uit: De Hapsnurkers koppie-onder / geschreven door Philip Ardagh.

  x
 • Plaatje De held van Fabel
  De held van Fabel

  Tip van Elise
  "'Voor elke kooi is er een sleutel'" (p. 35) Uit: De held van Fabel / geschreven door Scott Reintgen.

  x
 • Plaatje De hemel boven je hoofd
  De hemel boven je hoofd

  Tip van Dieuwertje
  "Weetje: Een satelliet gaat ongeveer in 90 minuten een rondje om de aarde." Uit: De hemel boven je hoofd / geschreven door Charlotte Guillain

  x
 • Plaatje De huiself
  De huiself

  Tip van Elise
  "Het leek me niet waarschijnlijk dat zij iets zou vinden in die rommel van haar, dus dacht ik er maar niet over na. Daardoor kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik die avond naar bed ging." (p. 138) Uit: De huiself / geschreven door Bruce Coville.

  x
 • Plaatje De husselrace
  De husselrace

  Tip van Mirthe
  "'BOEH!' riep Jackie. Ik zag de ruiten trillen zo hard kan zij roepen." (p. 10) Uit: De husselrace / geschreven door Mirjam Oldenhave.

  x
 • Plaatje De ijskinderen
  De ijskinderen

  Tip van Livia
  "Dan gooien we haar in de paleiskerkers tot midwinternacht voorbij is." (p. 139) Uit: De ijskinderen / geschreven door M. G. Leonard.

  x
 • Plaatje De jonge filosoof
  De jonge filosoof

  Tip van Thomas
  "David werd heel erg ziek, zo ziek dat hij niet meer beter werd. Hij was nog maar eenentwintig jaar oud, toen hij overleed. Hij leefde niet lang, maar wel gelukkig " (p. 20) Uit: De jonge filosoof / geschreven door Arjen Dijkstra.

  x
 • Plaatje De jongen die draken kweekte
  De jongen die draken kweekte

  Tip van Emy
  "We draaiden ons allebei om en zagen een boosaardig uitziende man in een verbleekte blauwe tuinbroek met een handhark zwaaien alsof het een dodelijk wapen was." (p. 59-60 ) Uit: De jongen die draken kweekte / geschreven door Andy Shepherd.

  x
 • Plaatje De jongen die ineens beroemd was : wat als iedereen opeens weet wie je bent?
  De jongen die ineens beroemd was : wat als iedereen opeens weet wie je bent?

  Tip van Thomas
  "Helaas was tijdens Jeffreys laatste sprong het podium op de naad van zijn veel te strakke zwarte broek opengebarsten." (p. 275) Uit: De jongen die ineens beroemd was : wat als iedereen opeens weet wie je bent? / geschreven door David Baddiel.

  x
 • Plaatje De jongen die met de dieren schaatste
  De jongen die met de dieren schaatste

  Tip van Imke
  "De mevrouw van de krant vraagt: 'Waar droom je van.' Beorn zegt: 'dat ik één miljoen wedstrijden schaats en daarna meedoe aan de Olympische Spelen. Want dat heb ik mezelf beloofd.'" (p. 26) Uit: De jongen die met de dieren schaatste / geschreven door Edward van de Vendel & Beorn Nijenhuis.

  x
 • Plaatje De jongen die met draken zong
  De jongen die met draken zong

  Tip van Nora
  "Had je vannacht weer met krokodillen geworsteld?" (p. 172) Uit: De jongen die met draken zong / geschreven door Andy Shepherd.

  x
 • Plaatje De jongen die steeds viel
  De jongen die steeds viel

  Tip van Raf
  "'Hoehoeoeoe!' Edgar huilt levensecht. Hij gooit er zijn hoofd voor naar achteren net als de wolf op het uithangbord." (p. 58) Uit: De jongen die steeds viel, geschreven door Thea Dubelaar.

  x
 • Plaatje De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes
  De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes

  Tip van Bloem
  "Maar haar vader zag het niet meer. Hij liep als een gehypnotiseerde de tuin in, recht op de kikker af." (p. 7,5) Uit: De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes / geschreven door Janneke Schotveld.

  x
 • Plaatje De Kikkerkol
  De Kikkerkol

  Tip van Tibbe
  "'Nu zou ik gaan rennen, Pepijn!' riep Trubbel. Pepijn draaide zich om en zette het op een lopen. Samen met Trubbel rende hij over de heide in de richting van de bosrand. 'Ik krijg jullie wel!' riep de vrouw hen na. 'Stelletje pestkoppen!' 'Jippie!' riep Trubbel. 'Dit is mijn lievelingsspelletje!'" (p....

  x
 • Plaatje De kleine kapitein
  De kleine kapitein

  Tip van Nora
  "'Wij hoeven niet meer naar school. We gaan lekker naar het eiland van Groot en Groei en daar leren we alles in één nacht. En dan zijn we grote mensen!'" (p. 9) Uit: De kleine kapitein / geschreven door Paul Biegel .

  x
 • Plaatje De kleine prinses
  De kleine prinses

  Tip van Birgit
  "Dat kind heeft echt een hart van goud, een prinsessenhart." (p. 213) Uit: De kleine prinses / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje De kleine waaromwolf
  De kleine waaromwolf

  Tip van Marius
  "Ik ben een waaromwolf." (p. 12) Uit: De kleine waaromwolf / geschreven door Sylvia Englert.

  x
 • Plaatje De Koninklijke Konijnen van Londen
  De Koninklijke Konijnen van Londen

  Tip van Tijn
  "Shylo dacht aan zijn thuis, aan de rustige velden van Northamptonshire, de warme, gezellige keuken van zijn moeder, de vlinders en de bijen in de zomer en de zon die onderging boven de goudgele akkers vol tarwe en gerst. Met heel zijn hart en ziel wenste hij dat hij daar nu was" (p. 72) Uit: De Koninklijke...

  x
 • Plaatje De laatste helden op aarde
  De laatste helden op aarde

  Tip van Jasper
  "De massieve klauw van het monster grijpt me zo uit de lucht. Ik ben als een vingerhoedje in zijn reusachtige vuist." (p. 8) Uit: De laatste helden op aarde / geschreven door Max Brallier.

  x
 • Plaatje De losse teugel
  De losse teugel

  Tip van Bobbie
  "Wat een lange naam stond erop: Christopher van Rozenhout tot Zoutelande. In krullende letters. Het leek meer een naam voor een prins dan voor een paard." (p. 27) Uit: De losse teugel / geschreven door Judith Eiselin en Aye de Kuijer.

  x
 • Plaatje De maan-zaak
  De maan-zaak

  Tip van Friso
  "'Dit is echt foute boel,' zei ik. Papa knielde naast me neer en legde zijn arm om mijn schouders. 'Ik weet het, jongen. Wij vinden het ook vreselijk.' Ik schudde mijn hoofd. 'Dat bedoel ik niet. Ik denk.... Ik denk dat het geen ongeluk was.' Papa en mama wisselden een verontruste blik. Ze wisten niet...

  x
 • Plaatje De magie van de verboden toren
  De magie van de verboden toren

  Tip van Sophie
  "'Waar denk je aan?' vroeg Ann. 'Een = Negen' zei Zack. 'De negende = één.' 'Zack!' klonk een schreeuw van ver. 'Wie is dat?' vroeg Ann met grote ogen. Zack luisterde toen de kreet opnieuw klonk." (p. 128) Uit: De magie van de verboden toren / geschreven door Ben Guterson.

  x
 • Plaatje De magische lefdroetel
  De magische lefdroetel

  Tip van Imke
  "August rende voor zijn leven." (p. 86) Uit: De magische lefdroetel / geschreven door Miriam Borgermans.

  x
 • Plaatje De meestervervalser
  De meestervervalser

  Tip van Mirjam
  "'De juf heeft weleens verteld over Vincent van Gogh,' herinner ik me, al weet ik niet precies wat ze allemaal zei. 'Compleet gestoord, die vent,' zegt Gerrit, 'hij sneed zijn eigen oor eraf, dan spoor je toch niet?'" (p. 45) Uit: De meestervervalser / geschreven door Annemarie Jongbloed.

  x
 • Plaatje De meisjes: zeven sprookjes
  De meisjes: zeven sprookjes

  Tip van Elise
  "If you are a monster, stand up. (...) If you have been broken, abanodoned, alone. If you have been starving, a creature of bone. If you live in a tower, a dungeon, a throne. If you weep for wanting, to be held, to be known, Come stand by me." (Catherynne M. Valente, p. 5) Uit: De meisjes: zeven sprookjes...

  x
 • Plaatje De Monstersnackbar - Hap, slik, wegwezen!
  De Monstersnackbar - Hap, slik, wegwezen!

  Tip van Pieter
  "Vlak voor hem stond een groot, angstaanjagend, groen, harig wezen met puntige tanden en klauwen en griezelige gele ogen." Uit: De Monstersnackbar - Hap, slik, wegwezen!, geschreven door David O'Connell.

  x
 • Plaatje De monstersnackbar. De burgers bijten terug
  De monstersnackbar. De burgers bijten terug

  Tip van Raf
  "Griselda lag heerlijk te slapen in de vaatwasser. Karel zat in zijn kooitje en staarde naar een bord koolgelei. 'HERSSENSSS??' vroeg Karel hoopvol." (p. blz. 100 ) Uit: De monstersnackbar. De burgers bijten terug / geschreven door David O'Connell.

  x
 • Plaatje De mop van de meesterschurk
  De mop van de meesterschurk

  Tip van Lucas
  "Toen ik zag dat de clown jou gevangennam... hoefde ik alleen mensen de weg te wijzen..." (p. 159) Uit: De mop van de meesterschurk / geschreven door Tjibbe Veldkamp.

  x
 • Plaatje De muizen
  De muizen

  Tip van Marius
  "En daar stonden ze. Tegen de onderste plank van de schutting aangedrukt. Met zijn tachtigen. De muizen." (p. 7) Uit: De muizen / geschreven door Lenneke Westera

  x
 • Plaatje De museumroof
  De museumroof

  Tip van Ollie
  "Het blauwe gevaarte week nu van de weg af en schoot over de berm door de lucht, om een flink stuk verder met een grote plons in een vijver te belanden. Emil duwde zijn rem helemaal in en kwam slippend tot stilstand bij de plek van het ongeluk. Emil sprong zonder veel nadenken in het water." (p. 127)...

  x
 • Plaatje De mysterieuze controller
  De mysterieuze controller

  Tip van Tibbe
  "Nog iets zelfverzekerder drukte Ella op de robijnrode knop terwijl ze tegelijkertijd de joystick omhoog duwde. Waardoor Finn - die weer 'WAARRGGHH!' riep - een sprong maakte en na een perfecte salto op zijn voeten landde." (p. 78) Uit: De mysterieuze controller / geschreven door David Baddiel.

  x
 • Plaatje De neus van Arthur
  De neus van Arthur

  Tip van Birgit
  "Minoes, Vlekje en Streepje zijn gestolen." Uit: De neus van Arthur, geschreven door Kaat Vrancken.

  x
 • Plaatje De olifantendief
  De olifantendief

  Tip van Ollie
  "Meneer Jameson schraapte zijn keel, deed zijn mond open... en weer dicht. Danny was verbaasd. Meneer Jameson had altijd wel zijn woordje klaar. Vrouw Jameson stootte haar man zacht aan met haar elleboog. Ze keek wat nerveus. Kom op, Jamie. Zeg het'." (p. 355) Uit: De olifantendief / geschreven door...

  x
 • Plaatje De omzwervingen van boek
  De omzwervingen van boek

  Tip van Lucas
  ""Dit boek doet dat zelf," zegt Moesa. "Ik kom niet aan de bladzijden terwijl het schrijft. U mag het zelf vasthouden."" (p. 385) Uit: De omzwervingen van boek / geschreven door Melanie van de Peut

  x
 • Plaatje De ondergrondse boomgaard
  De ondergrondse boomgaard

  Tip van Romy
  "Binnen in de lift zitten de gebruikelijke knoppen om naar boven en beneden te gaan, en nog een schermpje met een klein wit vierkant erop. " (p. 144) Uit: De ondergrondse boomgaard / geschreven door Mat Larkin.

  x
 • Plaatje De ongelooflijke Ravi Ravioli
  De ongelooflijke Ravi Ravioli

  Tip van Tibbe
  "'Vorige week liet hij een vrouw denken dat ze een mossel was.' De president luisterde aandachtig. 'Hij lijkt wel een soort tovenaar,' zei Fico. 'Hij kan ongelooflijke dingen met mensen doen. En met dieren. Hij kan slangen hiepernotiseren en cavia's laten zweven. En ze zeggen dat hij de toekomst kan...

  x
 • Plaatje De ongewone vakantie van Tess en Raf
  De ongewone vakantie van Tess en Raf

  Tip van Saar
  "Ze zet Kas op de grond. Hij dribbelt meteen naar het etensbakje van Bommel de kat en voor dat mama het in de gaten heeft, steekt hij zijn handje in het kattenvoer en likt zijn vingers af." (p. 57) Uit: De ongewone vakantie van Tess en Raf / geschreven door Marianne Witte

  x
 • Plaatje De ontdekking van Kato
  De ontdekking van Kato

  Tip van Emmeke
  "Met een brok in haar keel liep Kato achter haar vader aan. Ze dacht: ik moet niet huilen, ik moet niet huilen. En toen: hoe stel ik me voor in het Grieks? Hoe ging dat ook alweer? Net op tijd schoot het haar te binnen. Ze stak haar hand ui en zei: 'Ieme Kato'. Haar Griekse oma omhelsde haar, tot haar...

  x
 • Plaatje De oorlog die ik eindelijk won
  De oorlog die ik eindelijk won

  Tip van Kristoff
  "Een Duitser? Ik staarde naar Ruth." (p. 98) Uit: De oorlog die ik eindelijk won / geschreven door Kimberly Brubaker Bradley.

  x
 • Plaatje De paarden van Olympus - Pippa
  De paarden van Olympus - Pippa's race

  Tip van Jasmijn
  "'Waag je het om mij tegen te spreken? Voor een paard?' 'Ja,' zei Pippa, al was ze zelf net zo verbaasd over de woorden die uit haar mond rolden. 'Voor een paard. Voor Zef.'" (p. 173) Uit: De paarden van Olympus - Pippa's race / geschreven door Kallie George.

  x
 • Plaatje De pakjespiraat
  De pakjespiraat

  Tip van Pieter
  "'Mijn ouders zijn niet zo dol op Sinterklaas. Vooral opa heeft een hekel aan hem, maar opa heeft aan alles een hekel.' 'Raar', zei Michiel. 'Sinterklaas is juist een heel aardige man. Hij geeft cadeautjes!' Billy haalde zijn schouders op. 'Niet aan ons.'" (p. 17) Uit: De piraten van hiernaast: De pakjespiraat,...

  x
 • Plaatje De papegaai in de kast
  De papegaai in de kast

  Tip van Daan
  " 'Rare cocosmacroon!' klinkt het uit de doos. De verzorgster trekt haar wenkbrauwen op. 'Pardon?' 'Sorry,' mompelt Amy. 'Ik had het tegen hem,'.Ze wijst naar Tijn. 'Rare cocosmacroon,' zegt ze voor de zekerheid nog eens." (p. 20) Uit: De papegaai in de kast / geschreven door Iris Boter.

  x
 • Plaatje De pizza-spion
  De pizza-spion

  Tip van Imke
  "Finn had vannacht een schema gemaakt en precies aan de journalisten verteld, waar het pizza zou regenen. " (p. 88) Uit: De pizza-spion / geschreven door Anna Woltz.

  x
 • Plaatje De raketwedstrijd
  De raketwedstrijd

  Tip van Friso
  "Anna's mond valt open. Je lijkt wel een professor!. Sterre voelt zich groeien van trots. Ze wil niets liever dan op professor Pikulet lijken. Ze rent naar binnen om haar waterraketschrift en pen te halen. Ze moet opletten! Dat zou Pikulet ook doen." (p. 74) Uit: De raketwedstrijd / geschreven door Anaid...

  x
 • Plaatje De redding
  De redding

  Tip van Mike
  "Met een schreeuw van pijn zakte de jonge spits tegen de grond." (p. 63) Uit: De redding / geschreven door Gerard van Gemert.

  x
 • Plaatje De reis met de vliegende leunstoel
  De reis met de vliegende leunstoel

  Tip van Elise
  "'Nou ja, als ik eerlijk ben...' Wanhopig kijkt oma haar kleinkinderen aan. 'Het komt door het vliegtuig. Ik heb nog nooit gevlogen. Ik vind het doodeng, ik durf niet.'" (p. -) Uit: De reis met de vliegende leunstoel / geschreven door Jacques Vriens.

  x
 • Plaatje De reis van Sofie Grossman
  De reis van Sofie Grossman

  Tip van Romy
  "'Hopelijk zit er geen gif in'" (p. 50) Uit: De reis van Sofie Grossman / geschreven door Elisabeth Mollema.

  x
 • Plaatje De Rembrandt-roof
  De Rembrandt-roof

  Tip van Thijmen
  "Op een klein podium bij de deur naar de zuidelijke lobby stond een bandje te spelen." (p. 212) Uit: De Rembrandt-roof / geschreven door Deron Hicks.

  x
 • Plaatje De rioolridder
  De rioolridder

  Tip van Kristoff
  "Limbo begint te persen. Het wil niet echt lukken..." (p. 96) Uit: De rioolridder / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje De ronde van varken
  De ronde van varken

  Tip van Joran
  "Wat een fantastische fietsen! Vroeger reden ze op knerpende koffiemolens. Maar nu... Wat een chique machientjes!" (p. 21) Uit: De ronde van varken, geschreven door Brigitte Minne.

  x
 • Plaatje De ruimteatlas van Jesse Kreek
  De ruimteatlas van Jesse Kreek

  Tip van Marius
  "Door de kracht van de ontploffing werd Jesse trussen de twee pilaren door geslingerd. Hij voelde dat het heelal zich opende. Eindelijk was hij op weg naar zijn moeder. Blijdschap overspoelde hem. En toen pijn." (p. 317) Uit: De ruimteatlas van Jesse Kreek / geschreven door Martin Howard.

  x
 • Plaatje De saga van de vallende ster
  De saga van de vallende ster

  Tip van Tijs
  "'DIT IS GEEN EILAND!!' schreeuwde Leif, toen ze de zee in schoven. 'HET IS EEN MONSTER!!!' 'EEN MONSTERWALVIS!' schreeuwde Toki, die wild boven de golven fladderde. 'PAS OP!'" (p. 226) Uit: De saga van de vallende ster / geschreven door Gary Northfield.

  x
 • Plaatje De schaduw van mijn broer
  De schaduw van mijn broer

  Tip van Elsa
  "'Ik heet Kaia, en jij?' Hij gaf geen antwoord, maar ging op zijn hurken naast me zitten en hief zijn gezicht weer naar het wolkeloze blauw. Ik bleef even de hoekige vorm van zijn gezicht bestuderen- scherpe puntneus, dichte zwarte wenkbrauwen en hoekige, vooruitstekende kaak- en staarde toen net als...

  x
 • Plaatje De sneeuwkoningin
  De sneeuwkoningin

  Tip van Livia
  "En die buit is mijn bruid, mij gekocht met m'n staal. Voer ik haar als een veer, met mij mee naar de zaal in de grot..." (p. 40) Uit: De sneeuwkoningin / opnieuw verteld door Bette Westera.

  x
 • Plaatje De speurneus
  De speurneus

  Tip van Iris
  "Wij zijn zijn familie, voor altijd" (p. 126) Uit: De speurneus / geschreven door Clara Vulliamy.

  x
 • Plaatje De spin en de sleutel
  De spin en de sleutel

  Tip van Livia
  "Elena heeft me samen met de rest van mijn familie in de lava gegooid." (p. 133) Uit: De spin en de sleutel / geschreven door Anna Woltz.

  x
 • Plaatje De spinsels
  De spinsels

  Tip van Tibbe
  "Meneer Vink deed de deur achter zich dicht. Toen hij de denkbeeldige boom zag, lachte hij spottend en de boom verdorde. De bladeren verschrompelden aan de takken en de takken gingen slap hangen. 'Je bent wakker, kleine meid,' zei hij, zijn snor trilde bij elk woord. Hij keek de kamer rond. 'Maar volgens...

  x
 • Plaatje De Spookgezichten
  De Spookgezichten

  Tip van Pieter
  "Hij glimlachte. Het was een droevige glimlach, fletse glimlach, maar het was een glimlach en die hadden ze al wekenlang niet meer van hem gezien 'ik ben blij dat ik jullie heb', zei hij." (p. 378) Uit: De Spookgezichten / geschreven door John Flanagan.

  x
 • Plaatje De sterren onder onze voeten
  De sterren onder onze voeten

  Tip van Sophie
  "'Maakt dat verschil?' vroeg ik. 'Alles maakt verschil,' zei hij." (p. 154) Uit: De sterren onder onze voeten / geschreven door David Barclay Moore.

  x
 • Plaatje De superfantastische avonturen van Big
  De superfantastische avonturen van Big

  Tip van Pieter
  "Koe haalt diep adem en brult: bluukelebluuu!!!." (p. 113) Uit: De superfantastische avonturen van Big, geschreven door Emer Stamp.

  x
 • Plaatje De taal van planten : hoe praten planten met elkaar?
  De taal van planten : hoe praten planten met elkaar?

  Tip van Emma
  "Ongedierte, droogte of vuur? Planten waarschuwen hun buren als er gevaar is." (p. 10) Uit: De taal van planten : hoe praten planten met elkaar? / geschreven door Helena Haraštová.

  x
 • Plaatje De TikTok Hack
  De TikTok Hack

  Tip van Isabelle
  "'Ik? In jouw spotlights?' Yin kijkt heel even bedenkelijk. Maar dan roept ze: 'Ik doe niks liever!'" (p. 80) Uit: De TikTok Hack / geschreven door Annet Jacobs.

  x
 • Plaatje De tuin van de walvis
  De tuin van de walvis

  Tip van Joran
  "Ik ben zo al gelukkig. De Walvis" (p. 51) Uit: De tuin van de walvis, geschreven door Toon Tellegen.

  x
 • Plaatje De tulpenjongen
  De tulpenjongen

  Tip van Ties
  "Jeppe gaat op zoek. Misschien heeft Wim zich verstopt? " (p. 161) Uit: De tulpenjongen / geschreven door Christina Wahldén.

  x
 • Plaatje De verboden stad
  De verboden stad

  Tip van Thomas
  "Voor Moeder bood het bericht echter uiterst zorgwekkende informatie. Waterloo Bridge was de codenaam voor de Britse ambassade, wat betekende dat Monty, Kat en Rio daar heen moesten voor bescherming. " (p. 199) Uit: De verboden stad / geschreven door James Ponti.

  x
 • Plaatje De verdwijning
  De verdwijning

  Tip van Thomas
  "Alma en Simon waren in levensgevaar geweest. En dat waren ze nog steeds." (p. 249) Uit: De verdwijning / geschreven door Ida Tufte Michelsen.

  x
 • Plaatje De verhalen van Opa Eik
  De verhalen van Opa Eik

  Tip van Pieter
  "Er waren eens een broer en een zusje, een beer, een prachtige boom en een jongetje dat uit yoghurt bestond." (p. 9) Uit: De verhalen van Opa Eik. Boek 1 / geschreven door J.L.Badal.

  x
 • Plaatje De verliefde juf speelt vals
  De verliefde juf speelt vals

  Tip van Elise
  "'Di-no's, di-no's!' roepen Maud en Maureen. 'Ik zie ze niet,' zegt Diede. 'Was het een grap?' 'Jullie kijken met je neus,' zegt meneer Ferdi." (p. 9) Uit: De verliefde juf speelt vals / geschreven door Annet Jacobs.

  x
 • Plaatje De verliefde juf wordt spion
  De verliefde juf wordt spion

  Tip van Valerie
  "'Verliefd op een spion. Is dat wel handig, juf?'. zegt Joni. ' Waarom ben je niet gewoon op meester Kris? Die loopt de hele dag over de gang. Maar jouw spion? Waar is die?' ' Joni heeft gelijk, juf', zegt Olle opgewekt. 'Jij vindt met gemak foute letters in woorden en foute antwoorden op sommen. Maar...

  x
 • Plaatje De vermiste krijger
  De vermiste krijger

  Tip van Jasmijn
  "Gaaiveders droom loste op in duisternis toen hij wakker werd en een enorme geeuw slaakte." (p. 17) Uit: De vermiste krijger / geschreven door Erin Hunter.

  x
 • Plaatje De verschrikkelijke meneer Gom en de aardmannetjes
  De verschrikkelijke meneer Gom en de aardmannetjes

  Tip van Noah
  "'NEE!' riep Vrijdag bezorgd, want mevrouw Schattig was zijn vrouw en hij hield van haar als een barbecue. "NEE!"schreeuwde hij in de koude, koude avond. 'NEEEE!'" (p. 21) Uit: De verschrikkelijke meneer Gom en de aardmannetjes / geschreven door Andy Stanton .

  x
 • Plaatje De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan
  De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een plan

  Tip van Louk
  "Hij landde in de tuin, in een wolk van bloemen en aarde,en blafte zijn welkomstblaf om al zijn tuinvrienden te laten weten dat hij er was. Zijn welkomstblaf klonk ongeveer zo: BLAF! Heel anders dus dan zijn gebruikelijke blaf, die zo klonk: BLAF!" (p. 117) Uit: De verschrikkelijke Meneer Gom heeft een...

  x
 • Plaatje De verschrikkelijke sneeuwrat
  De verschrikkelijke sneeuwrat

  Tip van Friso
  "Als versteend bleef ik staan. Dat waren de ogen van een ra... ra... ra... 'De verschrikkelijke sneeuwrat!' zie oma in mijn plaats. Boven ons uit torende een verschrikkelijk grote, verschrikkelijk brede en verschrikkelijk harige en hongerige sneeuwrat! De reuzenrat keek ons een moment in stilte aan....

  x
 • Plaatje De verwoestende puppy
  De verwoestende puppy

  Tip van Imke
  "En Daan geeft mij de hele tijd knuffels en loopt in zijn blote billetjes rond. Best schattig." (p. 148) Uit: De verwoestende puppy / geschreven door Willeke Brouwer.

  x
 • Plaatje De vloek van de schelpen
  De vloek van de schelpen

  Tip van Sophie
  "Toen Kuki wakker werd, wist ze niet waar ze was." (p. 192) Uit: De vloek van de schelpen / geschreven door Efua Traoré.

  x
 • Plaatje De vloek van het zwarte water
  De vloek van het zwarte water

  Tip van Tim
  "Justin houdt zijn adem in. Gespannen kijkt hij het zaaltje rond. Heeft iemand zich verstopt tussen de kasten of onder de tafels? Houdt een of andere grappenmaker zich verborgen om de hoek?" (p. 5) Uit: De vloek van het zwarte water, geschreven door Hans Kuyper.

  x
 • Plaatje De vlucht
  De vlucht

  Tip van Pieter
  "'Wil je een ritje maken?' Daar zei ik geen nee op! Ik klom op zijn rug... en we vlogen weg, hoog de lucht in." (p. 259) Uit: De vlucht: de geheime archieven / geschreven door Bruce Coville.

  x
 • Plaatje De vlucht van Omid
  De vlucht van Omid

  Tip van Louk
  "Ik ben Omid en ik ben niet bang!" zei ik tegen mezelf. Ssst, ik drukte mijn vingers tegen mij lippen." (p. 108) Uit: De vlucht van Omid / geschreven door Lysette van Geel.

  x
 • Plaatje De Vreselijke Twee slaan door
  De Vreselijke Twee slaan door

  Tip van Tijn
  "'Het is net of we ons eigen graf graven!' zei Nick. 'Jakkes,' zei Mick." (p. 64) Uit: De Vreselijke Twee slaan door / geschreven door Mac Barnett en Jory John.

  x
 • Plaatje De Vriezels: de griezeligste familie De Vries ooit
  De Vriezels: de griezeligste familie De Vries ooit

  Tip van Kiran
  ""Je oogballen zijn net zo sterk als de vuisten van de beste bokser!"" (p. 91) Uit: De Vriezels: de griezeligste familie De Vries ooit / geschreven door Kelly van Kempen.

  x
 • Plaatje De vuurcirkel
  De vuurcirkel

  Tip van Bloem
  "Ze pakte de snoeischaar en boog zich over een wilde roos. Zodra de zoete, vochtige geur van aarde in haar neusgaten drong en ze de korrelige grond door haar handschoenen heen voelde, werd ze rustig." (p. 21) Uit: De vuurcirkel / geschreven door Thea Stilton.

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen

  Tip van Ollie
  "'Hemeltje' zegt Jill. Ze kijkt nog altijd door haar verrekijker. 'Ik denk dat het niet zo gemakkelijk wordt, want die vogel is op weg naar zijn nest, en dat bevindt zich op een hoge besneeuwde rotspunt, net onder de top van de Mount Everest.'" (p. 176) Uit: De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen...

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen

  Tip van Elise
  "Die dag dat we alle archiefkasten van het faximonster openmaakten, om het eiland te bevrijden." (p. 254) Uit: De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen / geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton.

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

  Tip van Noah
  "'Ik heb alles geprobeerd, ik heb hem zelfs beschoten met het vliegenkanon - maar het werkte niet. Niets werkte!'" (p. 66) Uit: De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen / geschreven door Andy Griffiths en Terry Denton.

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

  Tip van Emma
  "Ik ben geen hobbejak!" (p. 235) Uit: De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen / geschreven door Andy Griffiths.

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen

  Tip van Pieter
  "Maar als ik zeg 'boom', dan bedoel ik boomhut.En als ik zeg 'boomhut', dan bedoel ik geen oud gammel hutje - dan bedoel ik een boomhut van 65 verdiepingen." (p. 10) Uit: De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen / geschreven en getekend door Andy Griffiths en Terry Denton .

  x
 • Plaatje De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
  De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen

  Tip van Emmeke
  "Ze drukt op de siersteen die vooraan op haar tulband zit en allerlei rubberen slangen - met elk een tulbandje op het uiteinde - schieten tevoorschijn. "Rennen!" zeg ik. " (p. 288) Uit: De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen / geschreven door Andy Griffiths en getekend door Terry Denton.

  x
 • Plaatje De waanzinnige tandarts
  De waanzinnige tandarts

  Tip van Tim
  Sinds de komst van de nieuwe tandarts juffrouw Wortel gebeuren er vreemde dingen onder de kussens van kinderen die er een tand hebben onder gelegd... Lees: De waanzinnige tandarts, geschreven door David Walliams.

  x
 • Plaatje De walnotenkraker
  De walnotenkraker

  Tip van Guus
  " 'Sommige mensen zeggen dat grote jongens niet mogen huilen', zegt Morten, 'maar dat vind ik onzin. Ik huil ook nog weleens.' " (p. 20) Uit: De walnotenkraker / geschreven door Victor Kammeijer.

  x
 • Plaatje De wereld achter de deur
  De wereld achter de deur

  Tip van Lucas
  "Eén ding was zeker: ze bevonden zich niet meer in Kew Gardens, althans niet in een deel van die tuinen dat Daisy kende." (p. 68) Uit: De wereld achter de deur / geschreven door Pari Thomson.

  x
 • Plaatje De Wilde Robot
  De Wilde Robot

  Tip van Ollie
  "Klik! De otters hadden niet meteen door dat er in het krat iets gebeurde. Maar even later hoorde ze het: een laag, zacht gezoem. Roerloos zaten ze te luisteren. En toen deed de robot haar ogen open." (p. 10) Uit: De Wilde Robot / geschreven door Peter Brown.

  x
 • Plaatje De winnende uittrap
  De winnende uittrap

  Tip van Tim
  ""Dit is jouw moment, Pieter, je kunt het,' fluisterde Dirk en ze gaf hem een kus op zijn wang. Iedereen gaf hem een schouderklop en Pieter stond op. Hij was helemaal stijf en maakte zich los. Om de bal te schieten, moest hij een aanloopje nemen en dan zouden de mannen bij de brug hem misschien zien....

  x
 • Plaatje De wisselgangers
  De wisselgangers

  Tip van Elise
  "Het verhaal begint met Sam op de ridderschool... Maar ze staat nu voor nieuwe uitdagingen! Schurken. Monsters. Wisselgangers!" (p. 5) Uit: De wisselgangers / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje De witte stip
  De witte stip

  Tip van Louk
  "Onesmus bleef even staan, hij zoog zijn longen vol met lucht en balde zijn vuist. "Yes," zei hij zacht. " (p. 111) Uit:De witte stip / geschreven door Gerard Van Gemert.

  x
 • Plaatje De woef van de wildernis
  De woef van de wildernis

  Tip van Elise
  "Dit lijkt me een klusje voor de supermaatjes!" (p. 12) Uit: De woef van de wildernis / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje De wolf komt
  De wolf komt

  Tip van Romy
  "Als datgene waar je het allerbangst voor bent echt gebeurt, hoef je nergens meer bang voor te zijn." (p. 8) Uit: De wolf komt / geschreven door Elias Våhlund.

  x
 • Plaatje De wonderbare reis van Nils Holgersson
  De wonderbare reis van Nils Holgersson

  Tip van Ollie
  "Op een zondagmorgen in maart stonden zijn ouders klaar om naar de kerk te gaan toen Nils de kamer in kwam. Hij rekte zich uit, ging op de rand van de tafel zitten en wachtte tot zijn ouders zouden vertrekken. Als ze straks weg zijn ga ik mijn vaders jachtgeweer uitproberen, dacht hij." (p. 14) Uit:...

  x
 • Plaatje De wondere werking van de planeet aarde
  De wondere werking van de planeet aarde

  Tip van TibbeG
  "Ieder organisme op onze planeet is afhankelijk van andere organismen. Dankzij ecologie, de wetenschap die ecosystemen bestudeerd, beginnen we te begrijpen hoezeer we op de natuur aangewezen zijn." (p. 11) Uit: De wondere werking van de planeet aarde / geschreven door Rachel Ignotofski.

  x
 • Plaatje De zaak van de verloren voetbal
  De zaak van de verloren voetbal

  Tip van Thijmen
  "Zodra de spelcomputer weg was, sloeg de sfeer om." (p. 88) Uit: De zaak van de verloren voetbal / geschreven door Marcus Rashford, geschreven met Alex Falase-Koya.

  x
 • Plaatje De zee kwam door de brievenbus
  De zee kwam door de brievenbus

  Tip van Birgit
  "We wisten niet hoelang we daar zouden zitten. Onze ogen wenden snel aan het halfduister. We zagen onze wieg, mijn ledikantje, onze oude wasteil, koffers, een krukje en een spiegel." (blz. 24/25) Uit: De zee kwam door de brievenbus / geschreven door Selma Noort.

  x
 • Plaatje De zolderkampioen : mijn geheime vriendschap met de beste voetballer ooit
  De zolderkampioen : mijn geheime vriendschap met de beste voetballer ooit

  Tip van Thomas
  "'Ik vraag dit je omdat je al drie weken niet meer hebt gespeeld bij je eigen club. 'Iek woude niet ....' zei Vinci, maar hij kon zijn zin niet afmaken, omdat zijn manager dat al voor hem deed." (p. 48 en 49) Uit: De zolderkampioen : mijn geheime vriendschap met de beste voetballer ooit / geschreven...

  x
 • Plaatje De Zolderkinderen
  De Zolderkinderen

  Tip van Saar
  "'Wilt u ook een bordje?' vraagt Bram. 'We hebben genoeg.' 'Nee, nee,' zegt neef Jimmy. 'Ik heb mijn buik vol met hondenvoer.'" (p. 62) Uit: De Zolderkinderen / geschreven door Janneke Schotveld.

  x
 • Plaatje De zombie van Zandwijk
  De zombie van Zandwijk

  Tip van Pieter
  "Hier ligt opa Donderbus, de schrik van zeven zeeën." (p. 35) Uit: De zombie van Zandwijk / Reggie Naus.

  x
 • Plaatje De zombietrein en andere stripgedichten
  De zombietrein en andere stripgedichten

  Tip van TibbeG
  "Jij zit ook op een bank. Maar je bent nu bij mij. Je bent nu in dit gedicht." (p. 5) Uit: De zombietrein en andere stripgedichten / geschreven door Edward van de Vendel, met illustraties van Floor de Goede.

  x
 • Plaatje De zusjes Jennifer
  De zusjes Jennifer

  Tip van Sophia
  "'Honderden jaren geleden,' begon Kapitein Arabella..." (p. 36) Uit: De zusjes Jennifer / geschreven door Nick Garlick.

  x
 • Plaatje De zusjes uit het Verzonken Moeras
  De zusjes uit het Verzonken Moeras

  Tip van Isabelle
  "Zes zusjes die daar in het donker lagen terwijl de midwintermaan hen allemaal door de ijsbloemen op het raam in de gaten hield." (p. 13) Uit: De zusjes uit het Verzonken Moeras / geschreven door Lucy Strange.

  x
 • Plaatje De zwervende spits
  De zwervende spits

  Tip van Thomas
  "Dirk passeerde de linksback van PSG en wilde net keurig een voorzet geven aan Guus, toen hij zijn eigen graf groef met: 'Samantha! Hier!'. Dirk aarzelde even en gaf toen de voorzet, maar ze schoot zo verschrikkelijk hard dat Guus zich kapot schrok en de bal probeerde te ontwijken. (p. 7) Uit: De zwervende...

  x
 • Plaatje Detectives in lamavacht
  Detectives in lamavacht

  Tip van Livia
  "'Tenslotte weten we nu dat de inbreker een mens was en geen... olifant'." (p. 34) Uit: Detectives in lamavacht / geschreven door Heike Eva Smidt.

  x
 • Plaatje Deze schelp verdient een kistje
  Deze schelp verdient een kistje

  Tip van Birgit
  "Als Veerle 's morgens wakker wordt, hoort ze de zee." (p. 9) Uit: Deze schelp verdient een kistje / geschreven door Annie van Gansewinkel.

  x
 • Plaatje Diep in de jungle
  Diep in de jungle

  Tip van Bobbie
  "'Dit zal vast geen makkelijke expeditie worden,' bromt hij zacht. 'Maar als het GEVAARLIJK wordt, denk dan terug aan al die monsters die je al gevangen hebt.'" (p. 58 en 59) Uit: Diep in de jungle / geschreven door Tjerk Noordraven.

  x
 • Plaatje Dierenarts Daantje en de dierenambulance
  Dierenarts Daantje en de dierenambulance

  Tip van Mirjam
  "En Geheim Agent Pluis, jij mag ook mee!" (p. 62) Uit: Dierenarts Daantje en de dierenambulance / geschreven door Lizette de Koning.

  x
 • Plaatje Dierenarts Daantje en de verbanddief
  Dierenarts Daantje en de verbanddief

  Tip van Mirjam
  "Geheim agent Vaardig en Plantaardig wil hier geen minuut van missen!" (p. 75) Uit: Dierenarts Daantje en de verbanddief / geschreven door Lizette de Koning.

  x
 • Plaatje Dierenogen: hoe dieren de wereld zien
  Dierenogen: hoe dieren de wereld zien

  Tip van Tibbe
  "Kameleon, twee onafhankelijke ogen. Het gezichtsvermogen is het belangrijkste zintuig bij de kameleon. Met zijn grote ogen die elk alle kanten op kunnen draaien, kan hij tegelijk naar twee tegenovergestelde richtingen kijken." Uit: Dierenogen: hoe dieren de wereld zien, geschreven door Guillaume Duprat.

  x
 • Plaatje Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk
  Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk

  Tip van Saar
  "'Ik ga weer bij mijn moeder wonen.' Dat zei hij. Hij zei het gewoon alsof het zoiets was als: 'Ik ben mijn kauwgom vergeten.'" (p. 10) Uit: Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk / geschreven door Sunna Borghuis.

  x
 • Plaatje Dikke Vik en Vieze Lies lachen om liefde
  Dikke Vik en Vieze Lies lachen om liefde

  Tip van Robin
  ""Er is nog iets waar je op kunt letten. Ik ben namelijk vergeten te zeggen dat Marek een vinger mist."" (p. 52) Uit: Dikke Vik en Vieze Lies lachen om liefde / geschreven door Sunna Borghuis.

  x
 • Plaatje Dikke Vik en vieze Lies worden vrienden
  Dikke Vik en vieze Lies worden vrienden

  Tip van Valerie
  "Eindelijk was het de dag van mijn kampeerfeest. Om zes uur was ik al wakker. Maar we hoefden pas om 10 uur in het café te zijn voor een laatste vergadering. Opnieuw ging ik erheen met mijn moeder. Nu kneep ze niet in haar neus omdat het er stonk. Ik denk dat het wende." (p. 95) Uit: Dikke Vik...

  x
 • Plaatje Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit
  Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit

  Tip van Louk
  "Zuur. Dat was de appel die ik naar Vik wilde gooien. Een zure appel" (p. 5) Uit: Dikke Vik en Vieze Lies zoeken het uit / geschreven door Sunna Borghuis.

  x
 • Plaatje Dingen die ik niet over schapen wist
  Dingen die ik niet over schapen wist

  Tip van Isabelle
  "Voor mij is het leven van een lam niet minder kostbaar dan dat van een mens." (p. 61) Uit: Dingen die ik niet over schapen wist / geschreven door Jaco Jacobs.

  x
 • Plaatje Dinsdag
  Dinsdag

  Tip van Livia
  "'En twee,' vervolgt ze, terwijl ze naar mijn vader loopt: ik hou van jou Hendrik. Jij hebt mijn hart ontdooid. ik realiseer me hoe waardevol het leven is en ik wil geen dag meer zonder jou aan mijn zijde. Mevrouw De Koning gaat op één knie. 'Hendrik wil je met me trouwen?'" (p. 160) Uit:...

  x
 • Plaatje Dirk Kuyt : het ultieme fanboek
  Dirk Kuyt : het ultieme fanboek

  Tip van Tijn
  "Bij al zijn clubs wist Dirk prijzen te winnen. Met zijn vele goals en assists was hij vaak belangrijk. Hij is dan ook erg trots op zijn erelijst." (p. 50) Uit: Dirk Kuyt : het ultieme fanboek / geschreven door Martijn Horn.

  x
 • Plaatje Dodemansrit
  Dodemansrit

  Tip van Sophie
  "Hij hapte naar adem toen de ijzige wind in zijn gezicht sloeg. Beneden op straat zag hij een figuur, zwart afgetekend tegen het licht van de lantaarnpaal." (p. 94) Uit: Dodemansrit / geschreven door M.G. Leonard en Sam Sedgman.

  x
 • Plaatje Dog Man en de vlooienkoning
  Dog Man en de vlooienkoning

  Tip van Romy
  "Er waren eens een agent en een politiehond... die gewond raakten bij een ontploffing. Kaboem." (p. 5) Uit: Dog Man en de vlooienkoning / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Dog Man en Kid Kat
  Dog Man en Kid Kat

  Tip van Elise
  "Te gek! Ik trek bij jullie in en dan... gaan we door met jouw SLECHTHEIDSTRAINING!" (p. 51) Uit: Dog Man en Kid Kat / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Dog Man gaat los
  Dog Man gaat los

  Tip van Noud
  "Wie ik ben is onbelangrijk..." (p. 145) Uit: Dog Man gaat los / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Dog Man ziet ze zwemmen
  Dog Man ziet ze zwemmen

  Tip van Thomas
  "Luister ik wil niet gemeen doen... maar Dog Man is een... Hij is gewoon... Hij zou zijn eigen kop nog kwijtraken, als ie niet vastgenaaid zat! En A2-HD is... Hij is gewoon... Hij heeft raceauto-hersens met fietsremmen!" (p. 35) Uit: Dog Man ziet ze zwemmen / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Dog Man: de bal is hond
  Dog Man: de bal is hond

  Tip van Noah
  "Hoera voor Kapitein cupcake!!!" (p. 196) Uit: Dog Man: de bal is hond / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Dokus Pokus & de protpot
  Dokus Pokus & de protpot

  Tip van Valerie
  "Dokus mokt nog steeds een beetje als hij door Baalwijk naar het feest fietst. Waarom heeft hij toch zo'n speciale familie? Allemaal tovenaars, behalve hij. Dokus is de enige van het gezin Pokus die niet kan toveren. Kunnen ze niet gewoon een taxi toveren? Nee, Dokus kan weer in het donker naar school...

  x
 • Plaatje Dokus Pokus en tante Pina
  Dokus Pokus en tante Pina

  Tip van Valerie
  "Dokus en Lila draaien zich langzaam om. Aan de deur staat een grote dame. Ze heeft een lang zwart kleed aan en zwarte schoenen. Haar haren zijn onverzorgd en ze heeft een dikke gladde neus. Dit is het moment om bang te worden, weet Dokus. Dit is een echte heks." (p. 87) Uit: Dokus Pokus en tante Pina...

  x
 • Plaatje Dood of levend
  Dood of levend

  Tip van Sophie
  "Dat is niet de stem van Rik. Ik draai me met een ruk om en mijn adem stokt in mijn keel. Jij!! roep ik geschrokken." (p. 293) Uit: Dood of levend / geschreven door Sophie McKenzie.

  x
 • Plaatje Door. Over het lezen van sterren en planeten
  Door. Over het lezen van sterren en planeten

  Tip van Imke
  "Nog tien meter, nog vijf meter, ergens verwachtte ik nog steeds een hand die me langs achteren bij mijn schouder zou pakken en me op de grond zou drukken." (p. 94) Uit: Door. Over het lezen van sterren en planeten / geschreven door Carolien Hermans.

  x
 • Plaatje Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers
  Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers

  Tip van Bloem
  "Doris stapte op de bewaker af. Hij was ontzettend breed en versperde zowat de hele ingang. Doris had een idee. Iets waardoor hij uit de weg zou gaan." (p. 46) Uit: Doris de Dappere en de vloek van de Wabbers / geschreven door Simon Mockler.

  x
 • Plaatje Drengr
  Drengr

  Tip van Thomas
  "Sigi weet al precies hoe de andere kinderen naar hem zullen kijken. Dit is niet de eerste keer dat het mis gaat." (p. 1) Uit: Drengr / geschreven door Aron Dijkstra.

  x
 • Plaatje Drie is te veel
  Drie is te veel

  Tip van Bloem
  "Help! Ik zit gevangen op de zolderkamer boven het restaurant! Ze hebben mijn telefoon! Voor de livemuziek stopt, gaan ze me hier weghalen!!!" (p. 143) Uit: Drie is te veel / geschreven door Martine Kamphuis .

  x
 • Plaatje Dromen van succes: van kind tot sportheld
  Dromen van succes: van kind tot sportheld

  Tip van Mike
  "Ze noemt haar teamgenootjes van het Nederlands elftal. Daarmee was ze in de zomer Europees kampioen geworden." (p. 84/85) Uit: Dromen van succes: van kind tot sportheld / geschreven door Barbara Barend en Marlies van Cleeff.

  x
 • Plaatje Dromen van vrijheid
  Dromen van vrijheid

  Tip van Elsa
  "We zitten al een hele poos samen op de voorgalerij als ik hem eindelijk durf te vragen: "Hoe was het bij jou in het kamp? Hoe heb je..." Mijn stem schokt. Ik weet niet hoe ik verder moet. Hij begint te vertellen, maar na een kwartier stopt hij, kijkt me aan en zegt: "Ach, laat maar even." Hij staat...

  x
 • Plaatje Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres
  Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres

  Tip van Mirjam
  "Maar goed, in mijn hoofd oefende ik hoe ik mijn lievelingsdrankje moest bestellen: ijscappuccino met karamelsmaak, met slagroom en extra karamel." (p. 203) Uit: Droomreis Parijs?! : avonturen van een niet-zo-hippe zangeres / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Dummie de mummie en de schat van Sohorro
  Dummie de mummie en de schat van Sohorro

  Tip van Jasmijn
  "'Ik ben leukste gheheim van ghele wereld.'" (p. 295) Uit: Dummie de mummie en de schat van Sohorro / geschreven door Tosca Menten.

  x
 • Plaatje Dummie de mummie en het geheim van Toemsa
  Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

  Tip van TibbeG
  "Omdat het in een dierentuin niet alleen om de dieren gaat, maar ook om hun verzorgers!" (p. 45) Uit: Dummie de mummie en het geheim van Toemsa / geschreven door Tosca Menten.

  x
 • Plaatje Een aap op de WC
  Een aap op de WC

  Tip van Tim
  "Welk dier wil nu stikken of levend verbranden? Maar dieren zijn geen mensen. Ze denken niet als wij. Terwijl de oppassers met een natte doek voor hun gezicht het apenhuis binnengingen en de deuren naar de gang en de stenen buitenkooien openzetten, kropen sommige apen dieper de rook in. Ze durfden niet...

  x
 • Plaatje Een echte ponyvriendin
  Een echte ponyvriendin

  Tip van Sacha
  "Samen liepen we met Katrien en Capriool naar de stand." (p. 72) Uit: Een echte ponyvriendin / geschreven door Yvonne Kroonenberg.

  x
 • Plaatje Een haai als huisdier
  Een haai als huisdier

  Tip van Ollie
  "Ik weet alleen niet precies wat voor soort wolf de voorvader is van die harige sukkel met zijn grote oren die met zijn kont over mijn vloerkleed schraapt en vervolgens in een hoekje op mijn pyjama gaat liggen knagen....." (p. 107) Uit: Een haai als huisdier / geschreven door James Campbell.

  x
 • Plaatje Een meisje op Schindler
  Een meisje op Schindler's list

  Tip van Ties
  "Eigenlijk is het onmogelijk om Auschwitz te beschrijven. Auschwitz betekende doodgaan van de honger, elke dag zieker worden en dingen zien waarbij je je ogen niet kon geloven." (p. 81 ) Uit: Een meisje op Schindler's List / geschreven door Rena Finder.

  x
 • Plaatje Een Midzomernachtdroom
  Een Midzomernachtdroom

  Tip van Mirjam
  "Puck roept hun namen en laat ze alle kanten op lopen, maar hij zorgt er wel voor dat ze elkaar niet treffen." (p. 133) Uit: Een Midzomernachtdroom / geschreven door William Shakespeare, bewerkt door Thea Stilton.

  x
 • Plaatje Een panda op het podium
  Een panda op het podium

  Tip van Bobbie
  "Puck keek weer naar het publiek. Ze zag een zee van alleen maar blije gezichten... op één na. Bijna vooraan zat een blonde dame met een scherp gezicht. En zij lachte niet. Arm mens. Puck wilde haar wel in haar armen nemen om haar op te vrolijken." (p. 12) Uit: Een Panda op het podium /...

  x
 • Plaatje Een panda voor mijn verjaardag
  Een panda voor mijn verjaardag

  Tip van Benthe
  "Er staat… er staat een PANDA VOOR DE DEUR!" (p. 51) Uit: Een panda voor mijn verjaardag / geschreven door Sarah Horne.

  x
 • Plaatje Een slijmzoen voor je oma : de tofste zeedieren die niemand kent
  Een slijmzoen voor je oma : de tofste zeedieren die niemand kent

  Tip van Bobbie
  "Welkom bij de vergadering van de VMFV, de Vereniging voor Mannen met een Flinke Vrouw. Leuk dat jullie er allemaal zijn." (p. 43) Uit: Een slijmzoen voor je oma : de tofste zeedieren die niemand kent / geschreven door Matthijs Meeuwsen.

  x
 • Plaatje Een stiekem plan
  Een stiekem plan

  Tip van Emmeke
  "Ze omhelzen elkaar en bedanken elkaar heel erg. Omdat dat straks buiten niet kan natuurlijk. De prinses vond het een geweldig avontuur. Ze bedankt Alex dat ze de ruil durfde en zegt dat ze het fijn had in haar huis." (p. 110) Uit: Een stiekem plan / geschreven door Joke de Jonge.

  x
 • Plaatje Een toetje om te zoenen
  Een toetje om te zoenen

  Tip van Imke
  "Misschien vraagt hij haar vanmiddag wel verkering." (p. 16) Uit: Een toetje om te zoenen, geschreven door Marion van de Coolwijk.

  x
 • Plaatje Een voetbal voor de vrede: een waargebeurd verhaal
  Een voetbal voor de vrede: een waargebeurd verhaal

  Tip van Raf
  "Als de Duitse soldaat dichterbij komt, klimmen ook de Engelsen uit hun loopgraven, hun mutsen vol sigaretten. "I wish you a Merry Christmas!"" (p. 12) Uit: Een voetbal voor de vrede: een waargebeurd verhaal / geschreven door Géraldine Elschner.

  x
 • Plaatje Een zee van liefde
  Een zee van liefde

  Tip van Emma
  "De wind blies wild om zich heen." (p. 41) Uit: Een zee van liefde / geschreven door Pieter Gaudesaboos.

  x
 • Plaatje Een zoem voor jou
  Een zoem voor jou

  Tip van Saar
  "O, zoem toch op bij! BIJ??? Hoe... durf... je... een BIJ?. Ik ben verdorie een WESP!!!" (p. 9) Uit: Derek het schaap / geschreven door Gary Northfield.

  x
 • Plaatje Eenhoorn op rolletjes
  Eenhoorn op rolletjes

  Tip van Bloem
  "Ik had een afschuwelijke nachtmerrie. Ik droomde dat ik bij iemand was die bijna net zo mooi was als ik." (p. 17) Uit: Eenhoorn op rolletjes / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Eenhoorn wijst de weg
  Eenhoorn wijst de weg

  Tip van Mirthe
  "Dan spreek ik nu de vergeetspreuk over mezelf uit. Zap. Oké, aan de slag. Waarmee? 'O, tuurlijk. En jij bent?" (p. 137) Uit: Eenhoorn wijst de weg / geschreven door Dana Simpson .

  x
 • Plaatje Eenzaam in de oorlog
  Eenzaam in de oorlog

  Tip van Friso
  "Eddy bevriest ter plekke. Duitsers. Razzia! De boer kijkt hem waarschuwend aan, legt een vinger op zijn mond en staat op. Hij loopt naar de deur en doet die open. Twee tellen later staat er een Duitse militair midden in de kamer, handschoenen in de hand. Hij brengt de geur van herfst mee en aan zijn...

  x
 • Plaatje Eerste jaar, draaien maar!
  Eerste jaar, draaien maar!

  Tip van Valerie
  "De meeste crewleden kende ik al. Op de basisschool was ik niet echt met Lucie omgegaan, maar wist ik wie ze was. Op de middelbare school had ze een totaal nieuwe stijl geadopteerd: de gothic-look. Camiel was een compleet mysterie. Hij was of verlegen, of gewoon stil, want hij zei geen woord. Misschien...

  x
 • Plaatje Eilanddagen
  Eilanddagen

  Tip van ImkeB
  "Je denkt aan eilanddagen, alleen maar aan de eilanddagen." (p. 165) Uit: Eilanddagen / geschreven door Gideon Samson.

  x
 • Plaatje Elvis Watt: een koffer met geld
  Elvis Watt: een koffer met geld

  Tip van Tibbe
  "Drie dagen gingen voorbij en drie dagen kon Elvis aan niks anders denken dan aan de twintig miljoen die hij zou krijgen". Uit: Elvis Watt: een koffer met geld, geschreven door Manon Sikkel.

  x
 • Plaatje Enna tegen de verloren draken
  Enna tegen de verloren draken

  Tip van Lucas
  "Ik wilde net een duik naar achteren nemen om Delia te beschermen, maar dat was niet nodig." (p. 257) Uit: Enna tegen de verloren draken / geschreven door Kristen Perrin.

  x
 • Plaatje Er was eens... avonturen van een niet-zo-gelukkige prinses
  Er was eens... avonturen van een niet-zo-gelukkige prinses

  Tip van Emmeke
  "Ik wil ze met een MUIS! Ik wil ze in mijn HUIS! Ik wil ze met een KAT! Ik wil ze met een RAT! Ik wil ze in het BOS. In de BUS. En met MOS!" (p. 300/301) Uit: Er was eens... avonturen van een niet-zo-gelukkige prinses / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Escape room : op zoek naar het antwoord voordat het te laat is...
  Escape room : op zoek naar het antwoord voordat het te laat is...

  Tip van Sophia
  "Ik ken deze man al vanaf de dag van mijn geboorte." (p. 195) Uit: Escape room : op zoek naar het antwoord voordat het te laat is... / geschreven door Christopher Edge.

  x
 • Plaatje Evi en eenhoorn
  Evi en eenhoorn

  Tip van Romy
  "Een eenhoorn en een jong meisje zullen samen naar het dak van de wereld reizen" (p. 187) Uit: Evi en eenhoorn / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Evi gaat als de bliksem
  Evi gaat als de bliksem

  Tip van Bobbie
  "Is dit echt het moment voor verhaaltjes? Reken maar. Want dit is... De legende van Voltina, de draak van elektriciteit en magie." (p. 72) Uit: Evi gaat als de bliksem / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Evi maakt het bont
  Evi maakt het bont

  Tip van Mirthe
  "Ik heb je daar straks een foto geappt. Mijn hoorn ontvangt foto-appjes niet goed. Dus mijn telefoon is beter dan jouw hoorn! Mijn hoorn is mooier. Mijn telefoon zit niet aan mijn hoofd geplakt." (p. 103) Uit: Evi maakt het bont / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Evi maakt vrienden
  Evi maakt vrienden

  Tip van Saar
  "Hé losers. Welkom bij een nieuwe aflevering van ZoDeborah." (p. 55) Uit: Evi maakt vrienden / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Evi op de planken
  Evi op de planken

  Tip van Iris
  "0 magisch ding, o magisch ding. Jij geeft ons leven glinstering. Dus zingen wij op luide toon van 't magisch ding zo wonderschoon" (p. 115) Uit: Evi op de planken / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Exit
  Exit

  Tip van Sophia
  "Het zal nooit ophouden....." (p. 214) Uit: Exit / geschreven door Mel Wallis de Vries.

  x
 • Plaatje Expeditie Toi Moko
  Expeditie Toi Moko

  Tip van Tijn
  "Ka mate, Ka mate, Ka mate! De woorden dreunden door Ihaia's hoofd in het razende ritme waar mee zijn voeten de grond raakten." (p. 11) Uit: Expeditie Toi Moko: avontuur in Nieuw-Zeeland / geschreven door Fedor de Beer.

  x
 • Plaatje Expeditie vriendschap
  Expeditie vriendschap

  Tip van Birgit
  "Isa schudt haar hoofd. Ze weet de nummers van haar ouders niet uit haar hoofd. Bovendien komen haar ouders haar meteen halen als ze horen dat ze in de gracht is gevallen. En dat is het laatste dat ze wil..." (p. 158) Uit: Expeditie vriendschap / geschreven door Manon Sikkel.

  x
 • Plaatje Familie Boef en de gouddiamant
  Familie Boef en de gouddiamant

  Tip van Robin
  "De gouddiamant ligt midden in de goudkamer op een groot kussen van fluweel. Tuur heeft nog nooit zo'n grote diamant gezien. Alle lampen zijn uit, maar de kamer baadt in de gloed van de diamant. 'Wie het laatst komt, is een politieagent!' roept Listige Liesje. Maar oma houdt haar net op tijd tegen."...

  x
 • Plaatje Fantasia XIII - Het Drakeneiland
  Fantasia XIII - Het Drakeneiland

  Tip van Pleuni
  "Lachen is gezond! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! Ha! ‘Luister, Mijntje’, ging Dolly verder. Het grapgnoompje hield even op met snikken. ‘Hoe zwemmen twee verliefde octopussen?’ vroeg Dolly haar. Mijntje schudde haar hoofd. ‘Arm in arm in arm in arm in arm in arm in arm in arm!’...

  x
 • Plaatje Feline en de bijzondere ontmoeting
  Feline en de bijzondere ontmoeting

  Tip van Emy
  "De kou van de leemvloer en de geur van ingekookt fruit kwamen haar tegemoet. 'Mama!' riep ze. 'Papa! Waar zijn jullie?' Geen antwoord. Ze rende de keuken in, maar ook daar waren ze niet. Hijgend rende ze de trap naar de eerste verdieping op." (p. 35) Uit: Feline en de bijzondere ontmoeting / geschreven...

  x
 • Plaatje Feo en de wolven
  Feo en de wolven

  Tip van Kristoff
  "Ze hijgde. 'Nu?' vroeg de jongen. 'Op dit moment?' Hij kwam langzaam dichterbij." (p. 44) Uit: Feo en de wolven / geschreven door Katherine Rundell.

  x
 • Plaatje Ferguut
  Ferguut

  Tip van Friso
  "Heer, begon Ferguut, tijdens mijn zoektocht naar uw hof raakte ik verdwaald in een dicht en donker woud. Daar werd ik overvallen door vier rovers die mij mijn wapenrusting en mijn paard wilden afnemen. Ze kwamen dreigend op me af, maar ik was niet bang. Ze beledigden me. Toen heb ik er een zo hard op...

  x
 • Plaatje Films die nergens draaien
  Films die nergens draaien

  Tip van Mirthe
  "Afgezien van Cato zelf waren die twee dingen het enige bewijs in het hele huis dat haar moeder echt had bestaan." (p. 14) Uit: Films die nergens draaien / geschreven door Yorick Goldewijk.

  x
 • Plaatje Fixit
  Fixit

  Tip van Dieuwertje
  "Bel hem maar op, hij moet de Fixit-proef doen!" (p. 95) Uit: Fixit / geschreven door Mirjam Oldenhave.

  x
 • Plaatje Flip Fiasco - Nog één keer
  Flip Fiasco - Nog één keer

  Tip van Tijn
  "'Hola, Flip. ( Te extrano! Como esta mi gat?) 'Krijg nou de ....', roep ik uit. 'Dat moet geheimtaal zijn'.'Flip, dat is Spaans'" (p. 205) Uit: Flip Fiasco - Nog één keer / geschreven door Stephan Pastis.

  x
 • Plaatje Flip Fiasco - Wat nu weer
  Flip Fiasco - Wat nu weer

  Tip van Tijn
  "Fiks is een ijsbeer van 680 kilo" (p. 20) Uit: Wat nu weer?, geschreven door Stephan Pastis.

  x
 • Plaatje Flip Fiasco – Oeps...
  Flip Fiasco – Oeps...

  Tip van Birgit
  "Soms lijkt het kwaad op Genghis Khan. Soms lijkt het kwaad op Attila de Hun. En soms lijkt het kwaad hierop: FIONA FIONA." Uit: Flip Fiasco – Oeps..., geschreven door Stephan Pastis.

  x
 • Plaatje Floor breekt door!
  Floor breekt door!

  Tip van Romy
  "Als er op school een beroependag is en je vader een supersaai beroep heeft, dan mag je best zeggen dat hij niet kan ..... " (p. 68) Uit: Floor breekt door! / geschreven door Marjon Hoffman.

  x
 • Plaatje Floor, goed geregeld
  Floor, goed geregeld

  Tip van Jasmijn
  "Dit is de leukste huwelijksfoto die ik ooit heb gezien!" (p. 118) Uit: Floor, goed geregeld / geschreven door Marjon Hoffman.

  x
 • Plaatje Flutvakantie: achter de schermen
  Flutvakantie: achter de schermen

  Tip van Tijn
  "Het gebouw lag aan een drukke weg, en toen de lichtreclame was opgehangen stopte er soms mensen om te kijken wat voor tent het was en of er misschien ook iets te eten viel." Uit: Flutvakantie: achter de schermen / geschreven door Jeff Kinney.

  x
 • Plaatje Foxy en Alfonso en het meesterplan
  Foxy en Alfonso en het meesterplan

  Tip van Raf
  "Toen wrong hij zich met zijn enorme buik achter een tafeltje en begon te zingen: Eten, eten, ETEN, EETERDE-EET, EEEEETEN!! Tony Ravioli lachte hard en duwde Foxy een paar roze rubberen handschoenen en een schort in haar handen. En dus slofte Foxy von Sluwen, de slimste, sluwste oplichter die er bestond,...

  x
 • Plaatje Gaan met die sjamaan
  Gaan met die sjamaan

  Tip van Marius
  "SJAMAAN SAFFIE! Wauw, u hebt een goede smaak. Wat een huis. Sjamaan Saffie! Weg? SJAMAAN SAFFIE IS WEG!!!!!" (p. 25/26) Uit: Gaan met die sjamaan / geschreven door Aaron Reynolds.

  x
 • Plaatje Game Helden tegen de voetbalgoden
  Game Helden tegen de voetbalgoden

  Tip van Kiran
  ""De Kosmovendus heeft jullie uitgekozen.'" (p. 17) Uit: Game Helden tegen de voetbalgoden / geschreven door Marcel van Driel.

  x
 • Plaatje Gameboek - Schaduwkraai : spion, magiër of strijder, wie ben jij?
  Gameboek - Schaduwkraai : spion, magiër of strijder, wie ben jij?

  Tip van Thomas
  "'Als je het antwoordje op mijn raadseltje weet, mag je over dit bruggetje. Je krijgt twee kansjes. Heb je het goed, dan mag je erdoor. Heb je het fout, dan eet ik je op." (p. 169) Uit: Gameboek - Schaduwkraai : spion, magiër of strijder, wie ben jiji / geschreven door Marcel Groenewegen.

  x
 • Plaatje Gedonder met groep acht!
  Gedonder met groep acht!

  Tip van Tim
  "'De spandoeken!' schreeuwden de kinderen. Iedereen duwde elkaar opzij om zo snel mogelijk in de klas te komen. Daar brak de hel los. Woeste kreten, verontwaardiging en boosheid." (p. 88) Uit: Gedonder met groep acht! / geschreven door Jacques Vriends.

  x
 • Plaatje Gevaar op Safari
  Gevaar op Safari

  Tip van Noah
  "'Mama zegt dat ze net zo goed zand kunnen eten'" (p. 57) Uit: Gevaar op Safari / geschreven door M.G Leonard en Sam Sedgman.

  x
 • Plaatje Gevaarlijke vriendschap
  Gevaarlijke vriendschap

  Tip van Jasmijn
  "Als ze zouden weten dat er woodwalkers bestonden ..." (p. 245) Uit: Gevaarlijke vriendschap / geschreven door Katja Brandis.

  x
 • Plaatje Gevangen in Atlantis
  Gevangen in Atlantis

  Tip van Robin
  "'Ineens verscheen er op zijn snuit een glimlach en hij rapte: 'Er mooi en leuk uitzien, dat hoeft van mij niet, maar een rap rapje rappen is iets waar ik van geniet!' 'Boem, Tjak, Boem Boem, Tsjak!'" (p. 72) Uit: Gevangen in Atlantis / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje Gibbe en de maandagman
  Gibbe en de maandagman

  Tip van TibbeG
  "'Don't worry, be happy'" (p. 114) Uit: Gibbe en de maandagman / geschreven door Evelien De Vlieger, getekend door Karst-Janneke Rogaar.

  x
 • Plaatje Gips
  Gips

  Tip van Elsa
  "Ik dacht dat ik onzichtbaar was achter het raam op de eerste verdieping, maar opeens begint mijn vader te zwaaien. Echt, die man kan geen halfuur onthouden dat hij boos is. Er komt extra veel mist uit zijn mond en zijn hele gezicht lacht. Hij wijst naar de slee, steekt zijn duim op en zwaait nog een...

  x
 • Plaatje Grappenstrijd
  Grappenstrijd

  Tip van Noah
  "We blijven met z'n drieën staan huilen. Als ik niet zo bang zou zijn, zou ik me kapot schamen. We zijn net drie baby's die hun knuffel kwijt zijn. Wat ben ik blij dat niemand ons zo kan zien." (p. 215) Uit: Grappenstrijd / geschreven door Matt Stanton.

  x
 • Plaatje Grappige griezels
  Grappige griezels

  Tip van Wies
  "Maar als je van verhalen over skeletten en zombies en losse hoofden houdt, kruip dan maar onder de dekens en sla de bladzijde om." (p. 7) Uit: Grappige griezels / geschreven door Jeff Kinney.

  x
 • Plaatje Griezelen in de achtbaan
  Griezelen in de achtbaan

  Tip van Valerie
  "De knager kreeg nu echt een huilbui. 'Ik ben mijn vriendin kwijt. In de achtbaan was ze plotseling verdwenen.' Hij pakte Duifje vast en huilde: 'Mimi en ik hadden veel plezier, tot we het linkeroog van de schedel binnenreden. We voelden ineens een ijzige wind...snik...' " (p. 74) Uit: Griezelen in de...

  x
 • Plaatje GriezelWielen
  GriezelWielen

  Tip van Jasmijn
  "Ik hou van je Rolfje. " (p. 147) Uit: GriezelWielen / geschreven door Paul van Loon.

  x
 • Plaatje Groetjes uit Zeerijp
  Groetjes uit Zeerijp

  Tip van Mirjam
  "Net toen ik mijn wang heel voorzichtig op mijn handdoek legde, gaf Gemma me een por. De vlieg vloog weg. ' Verstop je! Daar is Bram.'" (p. 30) Uit: Groetjes uit Zeerijp / geschreven door Lysette van Geel.

  x
 • Plaatje Grote verwachtingen
  Grote verwachtingen

  Tip van Elise
  "'Ja, Pip mijn jongen, ik heb een Jongeheer van jou gemaakt'" (p. 188) Uit: Grote verwachtingen / geschreven door Charles Dickens.

  x
 • Plaatje Groter dan de lucht, erger dan de zon
  Groter dan de lucht, erger dan de zon

  Tip van Friso
  "Ik liep plotseling weg. Niemand had er erg in, geloof ik. Ik denk dat iedereen dacht dat ik naar de plee ging of iets dergelijks. Net als ik op Vlieland had gedaan liep ik weg, naar buiten. Daar was wat wind en een lage zon over de heggen en de huizen. Ik liep om ons huis heen en verstopte me achter...

  x
 • Plaatje Hamstersaurus Rex
  Hamstersaurus Rex

  Tip van Marius
  "'We noemen hem Hamstersaurus Rex!'" (p. 12) Uit: Hamstersaurus Rex / geschreven door Tom O'Donnell.

  x
 • Plaatje Hanna Panna en de magische voetbalschoenen
  Hanna Panna en de magische voetbalschoenen

  Tip van Benthe
  "Banaan banaan banaan we gaan er tegen aan, meloen meloen meloen we worden kampioen, winnaar winnaar winnaar goooooo… de kinderschaar " (p. 193) Uit: Hanna Panna en de magische voetbalschoenen / geschreven door Judith Williams.

  x
 • Plaatje Hanna Panna en het geheim van Villa Forza
  Hanna Panna en het geheim van Villa Forza

  Tip van Bregje
  "'Kom op, dames,' roept Roxanne. 'Het is geen theekransje.'" (p. 17) Uit: Hanna Panna en het geheim van Villa Forza / geschreven door Judith Williams

  x
 • Plaatje Heel Holland bakt seizoen 2 kinderbakboek
  Heel Holland bakt seizoen 2 kinderbakboek

  Tip van Noah
  "GEFELICITAART!" (p. 5) Uit: Heel Holland bakt seizoen 2 kinderbakboek / geschreven door Anouk Glaudemans -Van der Krabben.

  x
 • Plaatje Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe
  Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

  Tip van Emma
  "Tot later! Bewaar een gepofte aardappel voor me!" (p. 301) Uit: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe / geschreven en getekend door Myles en Greg McLeod.

  x
 • Plaatje Heidi
  Heidi

  Tip van Imke
  "'Ik wil niet zwerven, ik wil alleen maar naar huis', antwoordde Heidi geschrokken." (p. 98) Uit: Heidi / geschreven door Johanna Spyri.

  x
 • Plaatje Heksenwinter
  Heksenwinter

  Tip van Mirjam
  "'Daar sal je se hebbe,' snoof Tracy. 'De tweeling. Die ferpeste altijd alles." (p. 110) Uit: Heksenwinter / geschreven door Kaye Umansky.

  x
 • Plaatje Help! Een klas zonder meester
  Help! Een klas zonder meester

  Tip van Noah
  "Dan neemt hij de eerste hap. Een kleintje, alleen een randje slagroom. Hij glimlacht en kijkt de klas in." (p. 17/18) Uit: Help! Een klas zonder meester / geschreven door Ilona de Lange.

  x
 • Plaatje Help! Ik was op tv!
  Help! Ik was op tv!

  Tip van Emmeke
  "'We geven niet op, Janne!' Mijn moeder trekt het dekentje van me af. 'Kom droog je tranen en ga rechtop zitten! Met zielig huilen zul je dit gevecht niet winnen!' Ze balt haar vuist. 'Als ze denken dat ik het hier bij laat, dan kennen ze mij nog niet!'" (p. 57) Uit: Help! Ik was op tv! / geschreven...

  x
 • Plaatje Help, ik ga naar de heksenschool!
  Help, ik ga naar de heksenschool!

  Tip van Emma
  "Ik ben GETROMA TRAUGEMATISEERD GESCHOKT." (p. 71) Uit: Help, ik ga naar de heksenschool! / geschreven door Perdita en Honor Cargill.

  x
 • Plaatje HELP, ik wil eruit!
  HELP, ik wil eruit!

  Tip van Birgit
  "Die goudstaaf is mijn geheim, dacht hij toen hij wat later weer in bed lag. Niemand zal er ooit iets over te weten komen. Niemand zal hem ooit vinden. Niemand zal er ruzie om maken. En met deze mooie gedachte viel hij in slaap." (p. 148) Uit: HELP, ik wil eruit! / geschreven door Salah Naoura.

  x
 • Plaatje Help, oma komt terug
  Help, oma komt terug

  Tip van Emmeke
  "Papa niesde allergisch, drie keer achter elkaar. 'Ach wat', snufte hij. 'Oude koeien.'" (p. 154) Uit: Help, oma komt terug / geschreven door Salah Naoura.

  x
 • Plaatje Heppie Kemper
  Heppie Kemper

  Tip van Valerie
  "Elvis liet zich uit bed rollen, krabbelde op en liep naar het raam. Hij zag een enorme auto en achter het stuur zat zijn moeder. Ze gebaarde hem om naar buiten te komen. In zijn pyjama rende Elvis de trap af. Buiten zag hij pas goed hoe groot de auto was waarin zijn moeder zat. Het was een soort woonwagen...

  x
 • Plaatje Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)
  Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)

  Tip van Birgit
  "Ik waggelde naar de badkamer. Het was ochtend van de Eerste Keer. Als je alle Eerste Keren van mijn leven zou bekijken (eerste stapjes, eerste woordjes, eerste poging tot fietsen) en je zou ze meten op een schaal van Makkie tot Marteling, dan zaten ze allemaal in de laatste categorie. Ik vermoedde dat...

  x
 • Plaatje Het allermooiste boek over haaien
  Het allermooiste boek over haaien

  Tip van Wies
  "De Voshaai zwemt keihard naar een school vissen toe, remt dan ineens af en slingert zijn staart over zijn hoofd om zo veel mogelijk vissen knock-out te slaan." (p. 25) Uit: Het allermooiste boek over haaien / geschreven door Barbara Taylor.

  x
 • Plaatje Het bamboemeisje
  Het bamboemeisje

  Tip van Elise
  "Jij stond op de maan. Want daar woonde- je op de maan." (p. 1) Uit: Het bamboemeisje / geschreven door Edward van de Vendel.

  x
 • Plaatje Het bijenboek
  Het bijenboek

  Tip van Tijn
  "Volwassen werkbijen zijn tussen de twaalf en vijftien mm groot en wegen één mg." (Plaat II) Uit: Het bijenboek / geschreven door Piotr Socha.

  x
 • Plaatje Het boek dat niemand wilde lezen
  Het boek dat niemand wilde lezen

  Tip van Lucas
  "Weet jij wat er met boeken gebeurd die niemand wil lezen?" (p. 86) Uit: Het boek dat niemand wilde lezen / geschreven door Richard Ayoade.

  x
 • Plaatje Het dagboek van Gurty : Vakantie op het platteland
  Het dagboek van Gurty : Vakantie op het platteland

  Tip van Bloem
  "Katten zijn geen normaal volk. Niet alleen omdat ze overal haar hebben, maar ze hebben ook nog eens een staart, tanden en klauwen: kortom, een heleboel dingen die ik absoluut belachelijk vind." (p. 30) Uit: Het dagboek van Gurty : Vakantie op het platteland / geschreven door Bertrand Santini.

  x
 • Plaatje Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica
  Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica

  Tip van Ollie
  "Ze hadden een heel dom gesprek over wie er zou winnen in een gevecht tussen Hercules en Spartacus. Ik zei dat ik hen allebei kon verslaan vanwege mijn gevechtstraining, en ze begonnen te lachen." (p. 11) Uit: Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica / geschreven door Tim Collins.

  x
 • Plaatje Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen
  Het dagboek van Nurdius Maximus in de Lage Landen

  Tip van Tim
  "Dit is geweldig! Julius Caesar stuurt pa naar de uiterste rand van de wereld en ik mag ook mee! Onze glorieuze kalende leider kwam vanochtend langs om pa van alles over zijn nieuwe opdracht te vertellen. Hij moet een groep soldaten naar een legerkamp aan de rivier de rivier de Rijn brengen, dat is aan...

  x
 • Plaatje Het dagboek van Nurdius Maximus in Gallië
  Het dagboek van Nurdius Maximus in Gallië

  Tip van Tim
  "Ik wilde net gaan slapen, toen er iemand naar binnen sprong. Het was een jongen van ongeveer mijn leeftijd, van de Gallische stam. Even was ik bang dat hij me wilde aanvallen, maar hij zag er niet bedreigend uit." (p. 63) Uit: Het dagboek van Nurdius Maximus in Gallië / geschreven door Tim Collins.

  x
 • Plaatje Het dak eraf
  Het dak eraf

  Tip van Mirjam
  "Maar toen bedacht Wim nog iets GEKKERS." (p. 171) Uit: Het dak eraf / geschreven door Jeff Kinney.

  x
 • Plaatje Het dappere duo en de heldhaftige hamster
  Het dappere duo en de heldhaftige hamster

  Tip van Valerie
  "En toen gebeurde het onmogelijke. Nee, echt! Lucy Perk kwam naar me toe en schoof een envelop onder mijn neus! Ik kon het niet geloven! Lucy Perk had mij uitgenodigd voor haar verjaardagsfeestje. MIJ! " (p. 40-43) Uit: Het dappere duo en de heldhaftige hamster / geschreven door Caryl Hart.

  x
 • Plaatje Het geheim achter het fornuis
  Het geheim achter het fornuis

  Tip van Imke
  "Op de dag van het bevroren ijsblokje lag ik opgerold in een ovenschaal in de oven." (p. 40) Uit: De keukenprins van Mocano : het geheim achter het fornuis / geschreven door Mathilda Masters

  x
 • Plaatje Het geheim van Berensbos
  Het geheim van Berensbos

  Tip van Tijn
  "Trucfoto Knasingiplomotovnovkinsky" Uit: Het geheim van Berensbos, geschreven door Mirjam Mous.

  x
 • Plaatje Het geheim van de gifmengers
  Het geheim van de gifmengers

  Tip van Marius
  "Vader, waarom gaat u geen sukkelaat maken?" (p. 89) Uit: Het geheim van de gifmengers / geschreven door Hans Kuyper.

  x
 • Plaatje Het geheim van de gouden hagedis
  Het geheim van de gouden hagedis

  Tip van Marius
  "Waar heeft ze de gouden hagedis verstopt?!" (p. 75) Uit: Het geheim van de gouden hagedis / geschreven door Robin Raven.

  x
 • Plaatje Het geheim van de magische X-app
  Het geheim van de magische X-app

  Tip van Louk
  "Het is woensdagmiddag. Mama is op haar werk en Lisa heeft hockeytraining. Youri heeft het rijk alleen. Hij zit in de woonkamer en wacht tot het twee uur is. Dat is de tijd die hij met zichzelf heeft afgesproken. Om twee uur gaat het gebeuren !!!" (p. 80) Uit: Het geheim van de magische X-app / geschreven...

  x
 • Plaatje Het geheim van de nachtschool
  Het geheim van de nachtschool

  Tip van Pleuni
  "Tik-tik-tik. Madelief klemt haar handen om de rand van de bank. De kabelbaan komt langzaam tot stilstand..." (p. 7) Uit: Het geheim van de nachtschool / geschreven door Maren Stoffels & Lotte Hoffman.

  x
 • Plaatje Het geheim van de olympische vlam
  Het geheim van de olympische vlam

  Tip van Daan
  "Finn stapte naar binnen en haalde even diep adem. Wie had gedacht dat hij hier ooit nog een keer naar binnen zou gaan, na de angstige momenten die hij een paar dagen geleden had doorstaan? Maar hij deed het voor Leonie... Hij deed alles voor Leonie. " (p. 59) Uit: Het geheim van de olympische vlam /...

  x
 • Plaatje Het geheim van de snoepfabriek
  Het geheim van de snoepfabriek

  Tip van Kristoff
  "Omdat hij wist dat hij met een gierige, graaiende schurk te maken had!" (p. 38) Uit: Het geheim van de snoepfabriek / geschreven door David O'Connell.

  x
 • Plaatje Het geheim van de snoepfabriek
  Het geheim van de snoepfabriek

  Tip van Marius
  "Het is geen gewone snoepfabriek! " (p. 66) Uit: Het geheim van de snoepfabriek / geschreven door Selma Noort .

  x
 • Plaatje Het geheim van de vallei
  Het geheim van de vallei

  Tip van JasmijnO
  "Het is alleen maar bot. Niets om bang voor te zijn." (p. 106) Uit: Het geheim van de vallei / geschreven door Lesley Parr.

  x
 • Plaatje Het geheim van de vlogger
  Het geheim van de vlogger

  Tip van Marius
  "Hun vlog ONTVOERING! WIE KENT DEZE AUTO?! is 12.038 keer bekeken." (p. 65) Uit: Het geheim van de vlogger / geschreven door Wieke van Oordt.

  x
 • Plaatje Het geheim van de voetbalheld
  Het geheim van de voetbalheld

  Tip van Noah
  "'Je bent een held' Madelon kwam op Cas aflopen. 'Je trilt helemaal.' Door de manier waarop Madelon het zei, kon Cas zijn tranen niet meer bedwingen. Hij barstte in snikken uit. " (p. 70) Uit: Het geheim van de voetbalheld / geschreven door Gerard van Gemert.

  x
 • Plaatje Het geheim van de voetbalmeiden
  Het geheim van de voetbalmeiden

  Tip van Romy
  "Haar aanname was perfect, maar de weg naar het doel was nog lang." (p. 85) Uit: Het geheim van de voetbalmeiden / geschreven door Gerard Van Gemert.

  x
 • Plaatje Het geheim van de wifi
  Het geheim van de wifi

  Tip van Mirthe
  "Mam, mijn bundel is op. Ik moet internet hebben anders...' Als ik het schilderij achter de receptie zie, veranderen mijn benen in kneedgum en zak ik op de grond." (p. 10) Uit: Het geheim van de wifi / geschreven door Angelique van Dam.

  x
 • Plaatje Het geheim van de YouTube-ster
  Het geheim van de YouTube-ster

  Tip van Mirthe
  "Het is een fijne knuffel. Een lange, stevige knuffel." (p. 27) Uit: Het geheim van de YouTube-ster / geschreven door Myron van der Velden.

  x
 • Plaatje Het geheim van de zeemeermin
  Het geheim van de zeemeermin

  Tip van Romy
  "... 'En dat ze dat niet zag dat de sleutel die Ilva tekende hetzelfde is als dat ding om haar nek? Ze heeft toch geen poep in dat ene oog?'" (p. 63) Uit: Het geheim van de zeemeermin / geschreven door Annet Jacobs .

  x
 • Plaatje Het geheim van de zwarte koning
  Het geheim van de zwarte koning

  Tip van Marius
  "Als u wint, koopt u De Zwarte Koning en zoeken wij een andere ruimte. Als ik win, dan zoekt u een ander gebouw om er een kantoor van te maken. De zwarte koning valt aan." (p. 61 en 62) Uit: Het geheim van de zwarte koning / geschreven door Wieke van Oordt.

  x
 • Plaatje Het geheim van het dierenasiel
  Het geheim van het dierenasiel

  Tip van Mirthe
  "'U moet mij niet arresteren,' jammerde Vic tegen de agent, 'maar hem. Die kleine etter daar! Hij heeft dat valse beest op me afgestuurd! Hij had me kunnen doodbijten!'" (p. 81) Uit: Het geheim van het dierenasiel / geschreven door Simone Arts.

  x
 • Plaatje Het geheim van meneer Hartjes
  Het geheim van meneer Hartjes

  Tip van Birgit
  "Beste Mara, ik moet een paar dagen weg vanwege een vergadering met het netwerk, betreffende de jeugdkwestie." (p. 151) Uit: Het geheim van meneer Hartjes / geschreven door Simone de Jong.

  x
 • Plaatje Het geschenk van Donkerhol
  Het geschenk van Donkerhol

  Tip van Jasmijn
  "Toen hij haar aankeek, zag hij tranen van trots in haar ogen." (p. 298) Uit: Het geschenk van Donkerhol / geschreven door Kieran Larwood.

  x
 • Plaatje Het geweldige Grote Mensenboek : Waarom Grote Mensen nooit meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf chips pakken als jij in bed ligt
  Het geweldige Grote Mensenboek : Waarom Grote Mensen nooit meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf chips pakken als jij in bed ligt

  Tip van Emma
  "(Wel even aan je ouders vragen of zij het ook een goed idee vinden dat je twee weken met knalgroen haar rondloopt.)" (p. 41) Uit: Het geweldige Grote Mensenboek : Waarom Grote Mensen nooit meer buitenspelen, zeuren dat jij je groente moet eten en zelf chips pakken als jij in bed ligt / geschreven door...

  x
 • Plaatje Het Griezelwoud
  Het Griezelwoud

  Tip van Ollie
  "Het kwam om het huisje heen naar de voorkant. Rat piepte. Raaf piepte. Elf piepte en kreeg een rare groene kleur. Het monster kwam de hoek om. Het mauwde heel zachtjes. Het was een klein wit poesje." (p. 133) Uit: Het Griezelwoud / geschreven door Marcus Sedgwick.

  x
 • Plaatje Het grote Anansiboek
  Het grote Anansiboek

  Tip van Elise
  "Het zonlicht speelde door de fonteinen heen, zodat er prachtige regenbogen ontstonden." (p. 11) Uit: Het grote Anansiboek / geschreven door Johan Ferrier.

  x
 • Plaatje Het grote Arjen Robben boek
  Het grote Arjen Robben boek

  Tip van Friso
  "Hij kijkt op de klok en ziet dat de blessuretijd al aan de gang is. Hij wil zelf de vrije trap nemen. Deze moet erin, denkt hij. Voor mijn fans en voor het team. Hij neemt een aanloop. Het is even doodstil in het stadion. Arjen schiet keihard..... " (p. 51) Uit: Het grote Arjen Robben boek / geschreven...

  x
 • Plaatje Het grote grotedierenboek + Het kleine kleinedierenboek
  Het grote grotedierenboek + Het kleine kleinedierenboek

  Tip van TibbeG
  "Dit heel kleine kikkertje beschikt over een van de sterkste gifsoorten in de natuur." (p. 25) Uit: Het grote grotedierenboek + Het kleine kleinedierenboek / Francesca Cosanti.

  x
 • Plaatje Het grote NIET-opruimboek
  Het grote NIET-opruimboek

  Tip van Tibbe
  "Je moet je ouders overtuigen van de voordelen van rommel en de nadelen van een opgeruimde kamer. Geen gemakkelijke opdracht. Maar dankzij een goede voorbereiding lukt je dat zeker." (p. 22) Uit: Het grote NIET-opruimboek / geschreven door Dirk Nielandt.

  x
 • Plaatje Het handboek
  Het handboek

  Tip van Bloem
  "Lisa wist dat er geen echte superhelden bestonden, maar het was net of het boek tegen haar praatte en vroeg het uit de kast te pakken en te gaan lezen ..." (p. 22) Uit: Het handboek / geschreven door Elias Våhlund.

  x
 • Plaatje Het hart van de draak
  Het hart van de draak

  Tip van Guus
  "Maya rukte zich los en stompte wild in het rond. De kleinste Serrajoana sloeg haar kreunend van de pijn tegen de grond. De oudste Serrajoana maakte de rugzak open. 'Eens kijken wat die oliebollen bij zich hebben...' 'Ploef!' klonk het. Er kwam een steekvlam uit de rugzak." (p. 19) Uit: Het hart van...

  x
 • Plaatje Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren
  Het huis met de schuine vloeren, pratende ratten en raadsels op de muren

  Tip van Tibbe
  "Ongeveer een uur na het avondeten zaten we in de woonkamer tv te kijken toen de stroom opeens uitviel. Geen licht meer en ook geen tv. Ik liep achter papa aan de achterdeur uit naar de meterkast. Op het deurtje was met een kleverig stinkspul een minuscuul briefje geplakt. In kleine bibberige lettertjes...

  x
 • Plaatje Het jaar van Lente
  Het jaar van Lente

  Tip van Livia
  "De wind blies Lentes haar uit haar gezicht en bracht de geur van regen en verre, hoge plekken met zich mee. En toen was de heks er niet meer." (p. 334) Uit: Het jaar van Lente / geschreven door Heather Fawcett.

  x
 • Plaatje Het Kerstvarken
  Het Kerstvarken

  Tip van Wies
  "Ergens boven het glinsterende gat waardoor de geredde Dingen verdwenen, hoorden ze flauwtjes een klok slaan. Het was middernacht in het Land van de Levenden en kerstavond was eindelijk voorbij." (p. 300) Uit: Het Kerstvarken / geschreven door J.K. Rowling.

  x
 • Plaatje Het kleine heelal
  Het kleine heelal

  Tip van Isabelle
  " Dan barst het weer los. Alsof er een sluis opengaat. En weer die stilte. Daarna volgt er een waterval van klanken. Hoge tonen snijden door de ruimte en de lage komen zo dichtbij dat ik ze bijna kan aanraken. Ik voel de lucht trillen. De muziek pakt ons en tilt ons op, precies zoals Miracle het vertelde."...

  x
 • Plaatje Het kleine huis bij de rivier
  Het kleine huis bij de rivier

  Tip van Mirthe
  "Het gebeurde die nacht." (p. 128) Uit: Het kleine huis bij de rivier / geschreven door Selma Noort.

  x
 • Plaatje Het kleine slechte boek 3 : jouw tijd is gekomen
  Het kleine slechte boek 3 : jouw tijd is gekomen

  Tip van Emma
  "Echt, ik kan het bijna niet geloven. Je hebt de TIJDWOLF verslagen!" (p. 104) Uit: Het kleine slechte boek 3 : jouw tijd is gekomen / geschreven door Magnus Myst.

  x
 • Plaatje Het Klokhuis Paardenboek
  Het Klokhuis Paardenboek

  Tip van Sacha
  "Mijn eerste echte grote liefde was Brammetje Turbo. Een oude verzorgpony voor wie ik alles, maar dan ook echt alles overhad " (p. 5) Uit: Het Klokhuis Paardenboek / geschreven door Petra Boers.

  x
 • Plaatje Het knettergekke plan van Noor en Mila
  Het knettergekke plan van Noor en Mila

  Tip van Bobbie
  "Wil je dat voor me doen?' 'NEE!' Dat antwoord had Floris niet verwacht. Hij doet zijn mond open en dicht. Hij ziet er met zijn natte broek extra dom uit. 'Wat zeg je nu?' 'Ik zei NEE' herhaalt Noor. Ze hoort Mila giechelen achter de schutting. 'Maar ik dacht dat jullie... en de weddenschap dan?'" (p....

  x
 • Plaatje Het leger der onzichtbaren
  Het leger der onzichtbaren

  Tip van Romy
  "Ik zal hier moeten blijven en het Kristalkasteel tegen de aanval van de Onzichtbaren beschermen, maar ik weet zeker dat je me niet zult teleurstellen." (p. 51) Uit: Het leger der onzichtbaren / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje Het leven achter de dingen
  Het leven achter de dingen

  Tip van TibbeG
  "Want het leven achter de dingen was nu werkelijk tevoorschijn gekomen." (p. 77) Uit: Het leven achter de dingen / geschreven door Daan Remmerts de Vries.

  x
 • Plaatje Het leven volgens Pippa Leeuwenhart
  Het leven volgens Pippa Leeuwenhart

  Tip van Elsa
  "Alle goede dingen beginnen met een P: pen, papier, potloden en paarden. En toevallig ook mijn naam Pippa." (p. 5) Uit: Het leven volgens Pippa Leeuwenhart / geschreven door Barbara Tammes.

  x
 • Plaatje Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
  Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

  Tip van Sophie
  "Achter hem spert een gigantische haai zijn bek open. Scherpe witte tanden staan op het punt hen in stukken te scheuren." (p. 98) Uit: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan / geschreven door Ilona de Lange.

  x
 • Plaatje Het meisje dat een panter kwijt was
  Het meisje dat een panter kwijt was

  Tip van Sophie
  "Hij is verdwenen. Maar ik zal niet rusten voordat ik hem heb teruggevonden" (p. 86) Uit: Het meisje dat een panter kwijt was / geschreven door Nizrana Farook.

  x
 • Plaatje Het meisje dat naar de sterren luisterde
  Het meisje dat naar de sterren luisterde

  Tip van Nora
  "Hoe meer je geeft, hoe meer je hebt" Uit: Het meisje dat naar de sterren luisterde / geschreven door Kelly Barnhill.

  x
 • Plaatje Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
  Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

  Tip van Noah
  "Hoe hebben jullie ons kantoor gevonden? Omdat we slimmer zijn dan jullie, zei Kai fel" (p. 224) Uit: Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis / geschreven door Sanne Rooseboom.

  x
 • Plaatje Het mysterie van de fluitende grotten
  Het mysterie van de fluitende grotten

  Tip van Tim
  "Volgens de legende is het zo dat als de grotten niet meer fluiten dat dan het kasteel wordt overvallen." Uit: Het mysterie van de fluitende grotten, geschreven door Helen Moss.

  x
 • Plaatje Het Nebula-mysterie
  Het Nebula-mysterie

  Tip van Marius
  "Ze hebben je moeder vermoord. En ze zijn van plan dat ook met jou te doen." (p. 52) Uit: Het Nebula-mysterie / geschreven door Trudi Trueit.

  x
 • Plaatje Het ongelooflijk ENGE voorval in Bizarria
  Het ongelooflijk ENGE voorval in Bizarria

  Tip van Jasmijn
  "'Niet te geloven,' zei hij. 'We hebben verloren. Verloren! Dit had niet slechter kunnen aflopen.'" (p. 262) Uit: Het ongelooflijk ENGE voorval in Bizarria / geschreven door Adam Cece.

  x
 • Plaatje Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria
  Het ongelooflijk vreemde voorval in Bizarria

  Tip van Jasmijn
  "Hinderman, stommeling, dat heb je weer mooi voor elkaar. Die afvloeischakelaar heb je echt heel goed in de gaten gehouden. Misschien zou je eens wat minder tijd moeten besteden aan het maken van lollige superschurkgrapjes en wat meer aan het bewaken van afvloeischakelaars. Misschien zou je dan niet...

  x
 • Plaatje Het onzichtbare eiland
  Het onzichtbare eiland

  Tip van Sophie
  " 'Niet van jou... niet van jou... niet van jou...' De bolletjes bleven nog even in de lucht hangen en zweefden toen over het water naar Gans. Dreigend cirkelden ze om de jammerende man heen." (p. 237) Uit: Het onzichtbare eiland / geschreven door Michelle Harrison.

  x
 • Plaatje Het ouderbureau
  Het ouderbureau

  Tip van Tibbe
  "Hij stak een hand onder zijn kussen en trok daar zijn geheime lijstje vandaan dat hij had gemaakt van alle dingen die zijn vader en moeder niet erg goed deden in hun belangrijkste functie als zijn vader en moeder. Hij hield het omhoog, vlak voor zijn gezicht, en zei voor de derde keer, nog harder dan...

  x
 • Plaatje Het pad van de Roverkoning
  Het pad van de Roverkoning

  Tip van Sophie
  "'We moeten weg hier,' zei Kobold. 'Nu meteen.'" (p. 188) Uit: Het pad van de Roverkoning / geschreven door Tom Rijpert.

  x
 • Plaatje Het piranha-complot
  Het piranha-complot

  Tip van Nora
  "En daarna zette hij de mug op het blote hoofd van Malvado. Het was alsof ze met een ruimteschip op een grote roze planeet landden." (p. 256) Uit: Het piranha-complot / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Het raadsel van de slapende scheids
  Het raadsel van de slapende scheids

  Tip van Romy
  "Vanaf de tribune klinkt gejuich. Bijna het hele dorp is komen kijken. Er zitten meer dan duizend mensen om ons aan te moedigen. Ze wapperen met hun spandoeken in de wind. En ze wachten allemaal op mij." (p. 6) Uit: Het raadsel van de slapende scheids / geschreven door Roberto Santiago .

  x
 • Plaatje Het raadsel van Pendelwiek
  Het raadsel van Pendelwiek

  Tip van Sophie
  "Betty liet de kaartenkoker van haar schouder glijden en pakte hem stevig beet. Toen ging ze de toren van Kraaiensteen binnen" (p. 355) Uit: Het raadsel van Pendelwiek / geschreven door Michelle Harrison.

  x
 • Plaatje Het rode masker
  Het rode masker

  Tip van Elise
  "Als een bliksemschicht dook ze omlaag en landde vlak voor de woedende gorilla." (p. 80) Uit: Het rode masker / geschreven en getekend door Elias & Agnes Våhlund.

  x
 • Plaatje Het sleutelkruid
  Het sleutelkruid

  Tip van Ollie
  "Toen koning Mansolein de dertiende ochtend wakker werd leek zijn gezicht wel van witte was. Hij kon alleen nog maar fluisteren, en nadat de haas zijn oor onder de baard had gestoken om het hart te horen, moest hij zijn oor tegen de lippen van de koning leggen om hem te kunnen verstaan." (p. 110) Uit:...

  x
 • Plaatje Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur
  Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur

  Tip van Saar
  "Dit is geen eenhoornpoep, dit is olifantenstront." (p. 18) Uit: Het slijmboek: een spannend en superslijmerig avontuur / geschreven door Annet Jacobs.

  x
 • Plaatje Het snode plan van Rarius
  Het snode plan van Rarius

  Tip van Tijs
  "Ik verwachtte vuurballen of bliksemschichten, geen bizarre stuiterende oogballen." Uit: Het snode plan van Rarius / geschreven door Phil Corbett.

  x
 • Plaatje Het TikTok kamp
  Het TikTok kamp

  Tip van Sophie
  "Die hond... Hebben ze zich dan toch vergist?" (p. 99) Uit: Het TikTok kamp / geschreven door Annet Jacobs.

  x
 • Plaatje Het toevallige dagboek van B.I.G.
  Het toevallige dagboek van B.I.G.

  Tip van Romy
  "Zie je wel? BEWIJS. Janey heeft mijn middag zo'n beetje van me GEPIKT door een ontzettende klikspaan te zijn ." (p. 115) Uit: Het toevallige dagboek van B.I.G.. / geschreven door Jen Carney.

  x
 • Plaatje Het ultra coole Meester Jesper boek
  Het ultra coole Meester Jesper boek

  Tip van Emma
  "SLAAP HUH?! Ik bedoel NIET SLAPEN TIJDENS DE LES, natuurlijk. Maar een goede nachtrust is SUPERBELANGRIJK voor je hersens. Zo begin je fris en vol energie aan een nieuwe dag en kun je je beter CONCENTREREN." (p. 59) Uit: Het ultra coole Meester Jesper boek / geschreven door Jesper Hesseling.

  x
 • Plaatje Het verborgen eiland
  Het verborgen eiland

  Tip van Thomas
  "Heb je gezien wat voor rotzooi hier in de oceaan drijft? Ons eiland drijft in een smerige plasticsoep.' Ik haal diep adem en vertel over die schildpad. Ik word er weer verdrietig van. 'En dat komt allemaal door die troep in het water,' sluit ik af." (p. 41) Uit: Het verborgen eiland / geschreven door...

  x
 • Plaatje Het verwarrende liefdesleven van Lottie
  Het verwarrende liefdesleven van Lottie

  Tip van Sophie
  "'Kijk dan Lottie! Je hebt wel een strike!' zei Daniel. Ik draaide me om, en inderdaad, ik had alle kegels omgegooid... oké, op de baan van andere mensen, maar dat zijn van die details." (p. 95) Uit: Het verwarrende liefdesleven van Lottie / geschreven door Katie Kirby.

  x
 • Plaatje Het vonkt in mij
  Het vonkt in mij

  Tip van Elsa
  "Al dagenlang gevoel gehad van spijkers in mijn maag en laarzen vol met lood. Van donder, regen, bliksemflits, de wereld veel te groot. Vandaag is het gevoel terug van lucht met gouden randjes. Ik plons als een ontsnapte vis omdat het woensdag is." Uit: Het vonkt in mij, geschreven door Mieke van Hooft.

  x
 • Plaatje Het wilde leven van Benjamin Bontje
  Het wilde leven van Benjamin Bontje

  Tip van Louk
  "Het voelde kil, er was geen warme lamp. Er stond wel een bakje voer, maar hij had geen honger." (p. 18) Uit: Het wilde leven van Benjamin Bontje / geschreven door Barbara Jurgens.

  x
 • Plaatje Het woeste Wilde Westen
  Het woeste Wilde Westen

  Tip van Bloem
  "Toen ik door het raampje naar buiten keek, zag ik rotsachtige, hoge bergen en diepe kloven, canyons en prairies zover het oog reikte, met hier en daar een ranch. Ja, er was geen twijfel mogelijk, we waren in het Wilde Westen!" (p. 25) Uit: Het woeste Wilde Westen / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje Het wolvenboek
  Het wolvenboek

  Tip van Elise
  "Ik ben een oude wolf. Ik heb al veel zomers en winters meegemaakt. Maar ik zal nooit vergeten wat er gebeurde toen ik jong was." (p. 39) Uit: Het wolvenboek: over de oerwolf, weerwolven, de wandelwolf en nog veel meer / geschreven door Pieter Feller.

  x
 • Plaatje Het wonderlijke verhaal van ALICE TOET
  Het wonderlijke verhaal van ALICE TOET

  Tip van Imke
  "'Het was op een trieste dag,' zucht Alice. 'Ik kwam van school en mijn hond Bas liep me tegemoet. Toen gebeurde het voor het eerst. Er galmde klokken in mijn oren. Aan de overkant van de straat liep nog een hond. Bas stormde erop af. Hij knalde tegen een auto en hij was opslag dood.'" (p. 29/30) Uit:...

  x
 • Plaatje Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown
  Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown

  Tip van Emy
  "'Angelino is weg!' gilt Nancy tegen het waarnemend hoofd, de professor en de onderwijsadviseur van de overheid, een bijzonder gewichtige man die Cornlius Kond heet.'Iemand heeft hem uit de bus meegejat!' zegt Jack." (p. 151-152) Uit: Het wonderlijke verhaal van Angelino Brown / geschreven door David...

  x
 • Plaatje Hier waakt oma
  Hier waakt oma

  Tip van Imke
  "Nee het valt niet mee om 'Kleintje' te zijn" Uit: Hier waakt oma, geschreven door Stefan Boonen.

  x
 • Plaatje Hocus pocus
  Hocus pocus

  Tip van Ollie
  "'Heb ik teveel waargenomen over Simon?' vraag ik. 'Simon?' vraagt de man. 'Wie is Simon nou weer?' 'Simon is de jongen bij mij op school die de gemene tovenaar is over wie ik u vertelde'." (p. 94) Uit: Hocus pocus / geschreven door Mark Parisi.

  x
 • Plaatje Hoe droomt een giraf? : Wat dieren doen als jij gaat slapen
  Hoe droomt een giraf? : Wat dieren doen als jij gaat slapen

  Tip van Wies
  "Als de zon weer opkomt, zoeken de spookdiertjes hun slaapplaats op. Een paar soorten spookdiertjes slapen het liefst alleen. Maar de meeste slapen in groepjes, waarbij alleen de spookdiermoeders en hun kinderen lekker dicht tegen elkaar aan kruipen." (p. 42) Uit: Hoe droomt een giraf? : Wat dieren doen...

  x
 • Plaatje Hoe lief ik je heb: gedichten om van te houden
  Hoe lief ik je heb: gedichten om van te houden

  Tip van Romy
  "Echte vrienden ben je niet voor even. Echte vrienden ben je niet meteen. Echte vrienden ben je voor het leven. Echte vrienden ben je nooit alleen." (p. 34 / Bette Westera) Uit: Hoe lief ik je heb: gedichten om van te houden.

  x
 • Plaatje Hoe mooi wit ik ben
  Hoe mooi wit ik ben

  Tip van Birgit
  "Koko waar ben je geboren? Weet niet. Waar kom je vandaan? Van de markt, juffrouw. Waar is je vader? Weet niet. Waar is je moeder? Weet niet. Hij weet niets. Stom stom stom. " (p. 17) Uit: Hoe mooi wit ik ben / geschreven door Dolf Verroen.

  x
 • Plaatje Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?
  Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?

  Tip van Nina
  "En ook verdrietig. En...alleen. En ik voel... medelijden met papa. Rosa doet haar ogen open. 'Poeh, dadelijk ga ik weer huilen, hoor.'" (p. 149) Uit: Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? / geschreven door Francine Oomen.

  x
 • Plaatje Hoe overleef ik... doe-het-zelf yogaboek
  Hoe overleef ik... doe-het-zelf yogaboek

  Tip van Imke
  "Een goed begin van de dag. Het is fijn om elke ochtend, voor het ontbijt, een kwartiertje of langer yoga te doen" (p. 9 ) Uit: Hoe overleef ik... doe-het-zelf yogaboek / geschreven door Francine Oomen.

  x
 • Plaatje Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek
  Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek

  Tip van Louk
  "Mama, mag ik met mijn ogen dicht die superdrukke zesbaanssnelweg over steken " (p. 18) Uit: Hoe schrijf ik zelf een waanzinnig boek : Waanzinnige tips en doldwaze opdrachten. Maak plezier met letters en woorden / geschreven door Andy Griffiths / Terry Denton.

  x
 • Plaatje Holiday on sand
  Holiday on sand

  Tip van Elsa
  "'Kijk', zei mijn vader, 'er zitten jongens in de boom.' Mijn moeder ging naast hem staan. 'Verhip', zei ze 'jongens in de boom.'" (p. 1) Uit: Holiday on sand, geschreven door Manon Sikkel.

  x
 • Plaatje Hotel Bonbien
  Hotel Bonbien

  Tip van Birgit
  " 'Gaan jullie nog een keer stoppen met ruzie maken?' vraag ik. 'Wie?' 'Jij en papa.' 'Ik hoop het niet, Siri.' 'Waarom niet?' Het hoort erbij, schat. Jij vindt het niet fijn,maar het hoort erbij. Later,als je zelf verkering hebt, ben je blij dat je weet hoe ruzie maken moet.'" (p. 89) Uit: Hotel Bonbien...

  x
 • Plaatje Hotel De Laatste Kans
  Hotel De Laatste Kans

  Tip van Ollie
  "'Wat is MagiPol?' vroeg Sep, snel zelf een vraag stellend. 'Magipol, de magische Politiemacht... Wie denk je anders dat er onderzoek komt doet naar misdaden in de magische gemeenschap?.'" (p. 80) Uit: Hotel De Laatste Kans / geschreven door Nicki Thornton.

  x
 • Plaatje Houd de dief!
  Houd de dief!

  Tip van Birgit
  "De pijn en de woede die hij voelt zullen niet eeuwig duren. En misschien zal hij het op een dag vergeven dat je zijn hart uit zijn lijf hebt gerukt, het in de modder hebt gegooid en er daarna overheen bent gestampt met je mutserige hoge roze sneakers. TOEDELS! xx-Mackenzie-xx " (p. 192) Uit: Houd de...

  x
 • Plaatje iExplore : roofdieren
  iExplore : roofdieren

  Tip van Jasper
  "Terwijl de zon ondergaat boven de Afrikaanse vlakte, staat een leeuwin op om zich voor te bereiden op de drukke nacht. Deze dodelijke katten jagen het liefst in de duisternis." (p. 11) Uit: iExplore : roofdieren / geschreven door Camilla de la Bédoyère.

  x
 • Plaatje IJshart
  IJshart

  Tip van Jasmijn
  "'Om Sjaard te verslaan... moet je... zorgvuldig en... beheerst... te werk... zijn gegaan.' 'Het spijt me heel erg, Tobu. Je had gelijk over hem... over alles!' Ash pakte zijn vacht vast. Tobu ademde oppervlakkig, hij kon zijn ogen amper openhouden. 'Niet alles,' fluisterde hij. 'Ik had niet... aan je...

  x
 • Plaatje Ik ben hier!
  Ik ben hier!

  Tip van Bobbie
  "Maar toen ze wakker werd wist ze het zeker dat het een vliegtuig was. Ze sprong overeind, greep de jas en begon er woest mee te wapperen. "Ik ben HIER!" riep ze. "Ik ben HIER!"" (p. 105) Uit: Ik ben hier! / geschreven door Joke van Leeuwen .

  x
 • Plaatje Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten
  Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

  Tip van Emma
  "Oom Piet woont aan het strand. Vanuit zijn raam kijk je uit over zee en over de mensen die daar soms staan." (p. 81) Uit: Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten / geschreven door Pim Lammers.

  x
 • Plaatje Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want...
  Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want...

  Tip van Isabelle
  "'Dus... waarom heb jij je huiswerk niet gemaakt?'" (p. ) Uit: Ik heb mijn huiswerk niet gemaakt, want... / geschreven door Davide Cali.

  x
 • Plaatje Ik kleur van jou
  Ik kleur van jou

  Tip van Emma
  "Twijfelmoed Warme melk waar je een ei door roert ogen die vrienden willen worden met het donker..." (p. 14) Uit: Ik kleur van jou / geschreven door Milja Praagman.

  x
 • Plaatje Ik vlieg!
  Ik vlieg!

  Tip van Tijn
  "De teennagel Lisa. Opa's kunstwerk" (p. 273) Uit: Ik vlieg! Maar vertel het niet verder, geschreven door Paul Jennings.

  x
 • Plaatje Ik weet dat je liegt
  Ik weet dat je liegt

  Tip van Isabelle
  "'Weet je,' zei Henry die zijn rugzak omdeed terwijl ze allemaal naar het pad liepen,'dit begon als een van de rotste dagen ooit, maar uiteindelijk was het best een goede dag.' Jack knikte.'Ja, wie had dat gedacht?'" (p. 225) Uit: Ik weet dat je liegt / geschreven door Daphne Benedis-Grab.

  x
 • Plaatje Jakob en de zeven gevaren
  Jakob en de zeven gevaren

  Tip van Noah
  "Iedere dag dat ik naar school loop, dreigen er zeven gevaren" (p. 5) Uit: Jakob en de zeven gevaren / geschreven door Jacques Vriens.

  x
 • Plaatje Jamie tegen de wereld
  Jamie tegen de wereld

  Tip van Mirjam
  "'Dat zei ik ook niet, Jamie. Maar soms...' Hij zuchtte en draaide zich om zodat hij me echt kon aankijken. 'Soms moet je wel herrie schoppen,' zei hij." (p. 99) Uit: Jamie tegen de wereld / geschreven door L.D.Lapinski.

  x
 • Plaatje Jessie tekent een beste vriendin
  Jessie tekent een beste vriendin

  Tip van Livia
  "At je daarom zoveel ijs omdat je voor twee eet? Eigenlijk... eet ik voor DRIE." (p. 240) Uit: Jessie tekent een beste vriendin / geschreven door Sara Shepard.

  x
 • Plaatje Jorrik de Ork
  Jorrik de Ork

  Tip van TibbeG
  "Luister goed, Jorrik, dan zal ik je een geheim vertellen. Een van de vele geheimen van het Wisselwoud." (p. 101) Uit: Jorrik de Ork / geschreven door Thijs Goverde.

  x
 • Plaatje Juf Braaksel en de gigantische ontploffing
  Juf Braaksel en de gigantische ontploffing

  Tip van Bregje
  "Lucas zucht. Hoe moet hij dit oplossen?" (p. 204) Uit: Juf Braaksel en de gigantische ontploffing / geschreven door Carry Slee.

  x
 • Plaatje Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning
  Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning

  Tip van Mirjam
  ""En dan richt je het op degenen die je wilt laten verdwijnen, je cirkelt nog een keer naar rechts en zegt dan "ploef"!" (p. 129) Uit: Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning / geschreven door Carry Slee.

  x
 • Plaatje Juf Braaksel en de woeste achtervolging
  Juf Braaksel en de woeste achtervolging

  Tip van Mirjam
  "'Ik ben net op tijd!' buldert de stem van juf Braaksel door de bus. 'Ik ga namelijk mee. Dit gaat een heel bijzonder schoolreisje worden,' zegt ze vals, terwijl ze op de stoel naast de buschauffeur gaat zitten.'Chauffeur, rijden maar!'" (p. 285) Uit: Juf Braaksel en de woeste achtervolging / geschreven...

  x
 • Plaatje Juniper, de zingende eenhoorn
  Juniper, de zingende eenhoorn

  Tip van Mirjam
  "Maar dan komt hij langzaam overeind. 'Auwww... Hoofdpijn... en tandpijn.' 'Juniper! Juniper!' 'En hoefpijn... en bilpijn.. overal pijn...'" (p. 262) Uit: Juniper, de zingende eenhoorn / geschreven door Henry van Lloyd.

  x
 • Plaatje Juul on fire
  Juul on fire

  Tip van Nina
  "Haal diep adem en spring in het diepe." (p. 13) Uit: Juul on fire, geschreven door Yvonne Huisman.

  x
 • Plaatje Juul on stage
  Juul on stage

  Tip van ImkeB
  "Terwijl mijn ogen in een mum van tijd vol water staan en niks meer kunnen zien, pers ik de laatste twee zinnen van 'Shine forever' uit mijn keel." (p. 114) Uit: Juul on stage / geschreven door Yvonne Huisman.

  x
 • Plaatje Kalle en het oerwoudgoud
  Kalle en het oerwoudgoud

  Tip van TibbeG
  "Want een pen, daar heb je altijd iets aan." (p. 126) Uit: Kalle en het oerwoudgoud / geschreven door Hermine Landvreugd.

  x
 • Plaatje Kapitein Onderbroek en de revanche van de radioactieve robo-bokers
  Kapitein Onderbroek en de revanche van de radioactieve robo-bokers

  Tip van Lucas
  "'JULLIE KUNNEN NIET VOOR EEUWIG BLIJVEN RENNEN!' schreeuwde Maxi-Piepie." (p. 62) Uit: Kapitein Onderbroek en de revanche van de radioactieve robo-bokers / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek
  Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek

  Tip van Bloem
  ""Hallo, jongens en meisjes," zei de professor een week later. "Ik ben jullie nieuwe leraar natuur en techniek. Mijn naam is... ...Professor Plopsie P. Poepiebroek."" (p. 51-52) Uit: Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Kapsalon Romy
  Kapsalon Romy

  Tip van Emmeke
  "Ik open mijn ogen. Het zijn papa en mama. Ze kijken me geschrokken aan.'Ach schat', zegt mama met een stem zoals ik die nog nooit heb gehoord. Lief, bezorgd, zacht." (p. 171) Uit: Kapsalon Romy / geschreven door Tamara Bos.

  x
 • Plaatje Kasper wordt een kip
  Kasper wordt een kip

  Tip van Mike
  "Kasper is dus net als sommigen van jullie. Maar er is één WAANZINNIG GIGA GROOT verschil. Hij kan in dieren veranderen." (p. 6) Uit: Kasper wordt een kip / geschreven door Sam Copeland.

  x
 • Plaatje Kasper wordt een T.rex
  Kasper wordt een T.rex

  Tip van Jasper
  "'Kijk eens wie we daar hebben,' zei Dylan, die samen met zijn beste vriend en medepestkop Timo op hem afkwam. 'Watskenerd, sukkels?'" (p. 73) Uit: Kasper wordt een T.rex / geschreven door Sam Copeland.

  x
 • Plaatje Keep it cool
  Keep it cool

  Tip van Nina
  "Mevrouw Counterpart trekt een wenkbrauw op. 'Wat begrijp je niet?' 'Rien du tout!' Niks! Om haar probleem nog duidelijker te maken gooit Pam haar wiskundeboek in de lucht. 'En ik snap het al helemaal niet als u het in het Frans gaat uitleggen!'" (p. 179) Uit: Keep it cool / geschreven door Kristine...

  x
 • Plaatje Keverjongen
  Keverjongen

  Tip van Guus
  "'Geef me je cranberrysaus eens aan.' Humphrey waggelde naar de witte emmer naast de deur. 'Eten we hem zo op?' 'Eerst zorgen we dat hij gaat praten,' antwoordde Pickering. 'En daarna, als je dat...' - zijn ene oog trilde toen hij naar het insectenleven keek dat bijna de hele kamer in beslag nam - 'dat...

  x
 • Plaatje Kevin en de koekjesdief
  Kevin en de koekjesdief

  Tip van Nora
  "Een eend begon meteen met een klachtenbrief te schrijven naar het stadsbestuur. KWAK KWAK KWAK KWAK KWAK" (p. 14) Uit: Kevin en de koekjesdief / geschreven door Philip Reeve.

  x
 • Plaatje Kidnep
  Kidnep

  Tip van Tijn
  "Met een schok gaat Bo rechtop zitten. Hij doet zijn ogen open, maar hij ziet niks. Er zit iets over zijn hoofd..." (p. 7) Uit: Kidnep, geschreven door Karen van Holst Pellekaan.

  x
 • Plaatje Kinderen van ver
  Kinderen van ver

  Tip van Nora
  "We hebben allemaal plannen om de wereld beter te maken." (p. 115) Uit: Kinderen van ver / geschreven door Martine Letterie.

  x
 • Plaatje Knappe koppen!
  Knappe koppen!

  Tip van Guus
  "Vliegmachines zonder motor, zoals het zweefvliegtuig en de heteluchtballon, waren al uitgevonden. De broers Wright wilden een vliegtuig met motor maken dat door een piloot bestuurd kon worden." (p. 74) Uit: Knappe koppen! Ontdek hoe de slimste uitvindingen aller tijden gedaan werden / geschreven door...

  x
 • Plaatje Koken voor de keizer
  Koken voor de keizer

  Tip van Tibbe
  "Hij houdt het vragend omhoog naar de keizer. 'Nou vooruit dan maar, ' gromt die. Hij knipt met zijn vingers en een lakei komt aanrennen met een glimmende lepel en een servet. Hij spreidt het servet zorgvuldig over de schoot van de koning - stel je voor dat zijn bontmantel vies wordt." (p. 45) Uit: Koken...

  x
 • Plaatje Koning Eddie en de kwade keizer
  Koning Eddie en de kwade keizer

  Tip van Jasmijn
  "Wat hebben we toch een machtige goede koning in ons land." (p. 16) Uit: Koning Eddie en de kwade keizer / geschreven door Andy Riley.

  x
 • Plaatje Koning Eddie en de pestende poppen
  Koning Eddie en de pestende poppen

  Tip van Mike
  "En toen was Nanda de Nar, die altijd Koning Eddies trouwe vriendin was geweest, vanaf dat hij klein was al, verdwenen" (p. 90/91) Uit: Koning Eddie en de pestende poppen / geschreven door Andy Riley .

  x
 • Plaatje Koning Eddie en het machtige monster
  Koning Eddie en het machtige monster

  Tip van Emmeke
  "Koning Eddie Glimmerbroek ademde diep in, en sprak toen tegen de menigte. 'Mensen van Eddieland! Het goede volk van Crone heeft mijn hulp nodig. En die zullen ze krijgen! Ik zal de woestenij oversteken en gaan vechten met de Vellek!'" (p. 17) Uit: Koning Eddie en het machtige monster / geschreven door...

  x
 • Plaatje Koning Roe
  Koning Roe

  Tip van TibbeG
  "Dit is mijn Suideveza." (p. 63) Uit: Koning Roe / geschreven door Adam Stower

  x
 • Plaatje Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke vragen) vragen aan astronaut André Kuipers
  Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke vragen) vragen aan astronaut André Kuipers

  Tip van Elise
  "Je bent dus veel van huis en je mist je familie en vrienden." (p. 20) Uit: Kun je gamen in de ruimte? : 101 (grappige, persoonlijke en gekke vragen) vragen aan astronaut André Kuipers / geschreven door Sander Koenen.

  x
 • Plaatje Lama
  Lama's, losers en ander levensdrama

  Tip van Sophia
  "Ik keek al weken uit naar mijn verjaardag. Omdat mijn ouders voor het eerst in mijn leven hadden ingestemd met een feestje waarbij mijn vader geen ballon-teckels zou maken in onze tuin." (p. 1 ) Uit: Lama's, losers en ander levensdrama / geschreven door Kathy Weeks.

  x
 • Plaatje Lampje
  Lampje

  Tip van TibbeG
  "U bent een wonder, mevrouw, zal hij dan vast zeggen met dat grappige glimlachje dat hij soms heeft." (p. 212) Uit: Lampje / geschreven door Annet Schaap.

  x
 • Plaatje Laser Game : rennen voor je leven
  Laser Game : rennen voor je leven

  Tip van Livia
  "Ze hebben geen schijn van kans tegen dat wapen." (p. 59) Uit: Laser Game : rennen voor je leven / geschreven door Maren Stoffels.

  x
 • Plaatje Lepelsnijder
  Lepelsnijder

  Tip van Jasmijn
  "Ze aten al dagen schrale brij met netels. Het was de hoogste tijd dat Frid nieuwe voorraad ging halen." (p. 7 ) Uit: Lepelsnijder / geschreven door Marjolijn Hof.

  x
 • Plaatje Lezen is voor losers!
  Lezen is voor losers!

  Tip van Bloem
  "Misschien hebben je ouders zelfs een timer... jakkes." (p. 3-4) Uit: Lezen is voor losers! Hoe je lezen kunt volhouden zonder echt te lezen / geschreven door Beth Bacon.

  x
 • Plaatje Liefde is niet voor lafaards
  Liefde is niet voor lafaards

  Tip van Valerie
  "Mama aaide zachtjes in mijn nek. De kersttakken knapperden in de kachel. En ik dacht aan het broertje of zusje dat ik zou krijgen. Ik bedacht dat ik hem of haar moppen zou vertellen, of mondharmonica zou spelen. En wiegeliedjes zingen als hij of zij moest gaan slapen." (p. 112) Uit: Liefde is niet voor...

  x
 • Plaatje Liefdeskriebels: avonturen van een niet-zo-geheime datingramp
  Liefdeskriebels: avonturen van een niet-zo-geheime datingramp

  Tip van Bloem
  "Alle drie mijn vrienden staarden me gretig aan, wachtend tot ik mijn ZEER belangrijke nieuws met ze ging delen." (p. 141) Uit: Liefdeskriebels: avonturen van een niet-zo-geheime datingramp / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Lionel Messi: het ultieme fanboek
  Lionel Messi: het ultieme fanboek

  Tip van Friso
  "En het succes is hem niet naar het hoofd gestegen. Hij mag dan nog zoveel hebben gewonnen, hij is nog even bescheiden als vroeger. Niet alleen zijn voetbal is voorbeeldig, ook op zijn houding en gedrag is nooit iets aan te merken geweest. Messi is, kortom, een met niemand vergelijkbare superster. "...

  x
 • Plaatje Logboek van Theo Thorbecke
  Logboek van Theo Thorbecke

  Tip van Marius
  "Oké, wat nu volgt is pijnlijk maar omdat dit een biografie is moet ik de hele waarheid vertellen. Ik plaste in mijn broek toen we daar in de kelder die geluiden van buiten hoorden." (p. 29) Uit: Logboek van Theo Thorbecke / geschreven door Jeff Kinney.

  x
 • Plaatje Logboek van tot nu toe onbekende dieren
  Logboek van tot nu toe onbekende dieren

  Tip van TibbeG
  "Ze lijden zelfs aan angst-voor-lange-woorden, beter bekend als hippopotomonstrosesquippedaliofobi." (p. 46) Uit: Logboek van tot nu toe onbekende dieren / geschreven en getekend door Sylvia Weve.

  x
 • Plaatje Louise laat niet los
  Louise laat niet los

  Tip van Bloem
  " 'Maar snappen jullie het dan niet?' riep Louise zo hard in de microfoon dat er een hoog piepgeluid klonk. 'De burgemeester doet aan belangenverstrengeling, en dat mag niet van de wet.'" (p. 180) Uit: Louise laat niet los / geschreven door Håkon Øvreås.

  x
 • Plaatje Lucas op weg naar een wereldrecord
  Lucas op weg naar een wereldrecord

  Tip van Emmeke
  "In grote letters staat geverfd: LUCAS PRINS, WERELDRECORDHOUDER. Mama rent naar mij toe voor een knuffel. Papa slaat zijn armen om ons heen." (p. 217) Uit: Lucas op weg naar een wereldrecord / geschreven door Molly Burnham.

  x
 • Plaatje Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen
  Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen

  Tip van Romy
  "'Daar! Daar! De krokodil zit op die auto! Schiet hem dood! Schieten!" (p. 136) Uit: Luuk Nootje - Expeditie Half Miljoen / geschreven door Tosca Menten.

  x
 • Plaatje Maandag: de geheime dievengrot
  Maandag: de geheime dievengrot

  Tip van Wies
  "Ik liep rechtstreeks naar de voordeur, deed hem open en daar zag ik ze. Drie schurken, klaar voor het gevecht. En niet de eerste de beste schurken. Worstelschurken! De behendigste schurken die er zijn." (p. 12, 13) Uit: Maandag: de geheime dievengrot / geschreven door Ralph Lazar.

  x
 • Plaatje Maangoud
  Maangoud

  Tip van Mirjam
  "Sokje, zo noemde mama me liefkozend, vanwege de witte tekening op mijn linkervoorbeen, die heel veel leek op die van haar." (p. 5) Uit: Maangoud / geschreven door Ilse De Keyzer.

  x
 • Plaatje Maar ik ben Frederik, zei Frederik
  Maar ik ben Frederik, zei Frederik

  Tip van Imke
  "En toen gebeurde het. Frederik werd kleiner. Hij werd kleiner en jonger. Hij werd zo jong als een kind." (p. 8) Uit: Maar ik ben Frederik, zei Frederik, geschreven en getekend door Joke van Leeuwen.

  x
 • Plaatje Mabel Mooiweer en de minipiraten
  Mabel Mooiweer en de minipiraten

  Tip van Benthe
  "De kinderen maakten al aanstalten om naar boven te gaan toen Micky per ongeluk tegen de tafel aan stootte." (p. 37) Uit: Mabel Mooiweer en de minipiraten / geschreven door Noora Kunnas.

  x
 • Plaatje Magische herinneringen
  Magische herinneringen

  Tip van Pleuni
  "Je trouwe vriend is in nood, van zijn magie ontdaan. Op het verafgelegen strand waar herinneringen verloren gaan." (p. 47) Uit: Magische herinneringen / geschreven door Thea Stilton.

  x
 • Plaatje Magneetje
  Magneetje

  Tip van Emma
  "Weet je... Jij bent een magneetje." (p. 4) Uit: Magneetje / geschreven door Milja Praagman.

  x
 • Plaatje Majoor Rosalie
  Majoor Rosalie

  Tip van Elise
  "Er zit een fonkelende bronzen medaille in, met een gestreept lint. Hij ligt als een levend visje in mijn hand." (p. 64) Uit: Majoor Rosalie / geschreven door Timothée de Fombelle.

  x
 • Plaatje Mamma mia maffia
  Mamma mia maffia

  Tip van Tim
  "Hoe dat kan en dat er een kogel in de kaft van mijn schoolboek is gekomen, wil ik best vertellen. Maar eerst moet ik iets over mijn familie uitleggen" (p.7) Uit: Mamma mia maffia: Het zal je familie maar wezen..., geschreven door Marjon Hoffman.

  x
 • Plaatje Max Einstein redt de toekomst
  Max Einstein redt de toekomst

  Tip van Romy
  "Max wist dat ze niet door een raam naar binnen konden kruipen ,omdat de ramen via een draad naar binnen aan een inbraakalarm waren gekoppeld. Ze moest via een deur naar binnen." (p. 142) Uit: Max Einstein redt de toekomst. / geschreven door James Patterson en Chris Grabenstein.

  x
 • Plaatje Max en de slinger van Foucault
  Max en de slinger van Foucault

  Tip van Friso
  "Maar deze slinger dan? Waarom bleef hij maar heen en weer bewegen? Ik begreep er niets van, dit was echt een raadsel. Wat een geheimzinnig fenomeen! Als ik iets niet begrijp, word ik altijd opgewonden en voel ik een onrust in me opkomen, die ik pas kwijtraak als ik de verklaring heb gevonden." (p. 17)...

  x
 • Plaatje Max Halters
  Max Halters

  Tip van Noah
  "Dit boek is niet geschikt voor kinderen met groene sokken" (p. 2) Uit: Max Halters / geschreven door Stefan Boonen.

  x
 • Plaatje Mbappé is de beste
  Mbappé is de beste

  Tip van Thijmen
  "Het was Kylians eerste wedstrijd voor PSG. In de 59e minuut werkte een verdediger van Metz de bal weg, recht in de voeten van Kylian... BOEM!" (p. 54) Uit: Mbappé is de beste / geschreven door Simon Mugford.

  x
 • Plaatje Mees Kees - Buiten de lijntjes
  Mees Kees - Buiten de lijntjes

  Tip van TibbeG
  "Mees, er moeten meer kinderen op deze school komen, dan mogen we blijven. We moeten samengaan met een andere school." (p. 30) Uit: Mees Kees - Buiten de lijntjes / geschreven door Mirjam Oldenhave

  x
 • Plaatje Mees Kees op de planken
  Mees Kees op de planken

  Tip van Pieter
  "We gaan morgen wel naar de bejaarden toe, zei Aukje. Dat moet nu eenmaal voor maatschappijleer. Maahaar....zei Lisa. ...Maar we vertellen ze dat we een verrassing hebben, ging Aukje verder". Uit: Mees Kees op de planken, geschreven door Mirjam Oldenhave.

  x
 • Plaatje Mees Kees: Hoppa!
  Mees Kees: Hoppa!

  Tip van Bloem
  "Er borrelde een juich-explosie in mij, zo groot en zo sterk dat ik er niks tegen kon doen." (p. 108) Uit: Mees Kees: Hoppa! / geschreven door Mirjam Oldenhave.

  x
 • Plaatje Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen
  Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen

  Tip van Mike
  "Meester Jaap maakt een vout!" (p. 16) Uit: Meester Jaap : alle leukste, stoutste en gekste verhalen / geschreven door Jacques Viens.

  x
 • Plaatje Meester Spion
  Meester Spion

  Tip van Tijs
  "'MEES KIJK UIT!' gilde Iri. Maar het was al te laat. PSJIEW! PSJIEW! PSJIEW! PSJIEW! PSJIEW! Een heleboel verdovingspijltjes boorde zich in het lichaam van de meester." (p. 245) Uit: Meester Spion / geschreven door Tjerk Noordraven.

  x
 • Plaatje Meiden met een missie
  Meiden met een missie

  Tip van Mirthe
  "Missie geslaagd!" (p. 183) Uit: Meiden met een missie / geschreven door Isabelle de Ridder.

  x
 • Plaatje Meneer Beer
  Meneer Beer

  Tip van Julius
  "Siem en ik missen Meneer Beer nog steeds. Als ik hem een brief kon schrijven, dan zou ik dit zeggen: ... " (p. 210) Uit: Meneer Beer / geschreven door Maria Farrer.

  x
 • Plaatje Meneer Jules of het einde van alles
  Meneer Jules of het einde van alles

  Tip van Tijn
  "Geen mens die het aan zag komen. Het viel uit de lucht. Net als sneeuw in augustus." (p. 5) Uit: Meneer Jules of het einde van alles / geschreven door Herman van de Wijdeven.

  x
 • Plaatje Messi is de beste
  Messi is de beste

  Tip van Noah
  "Niet aan Cristiano Ronaldo doorvertellen. GRRRRRRR" (p. 11) Uit: Messi is de beste / geschreven door Simon Mugford.

  x
 • Plaatje Middernachttrein
  Middernachttrein

  Tip van Sophie
  "Hagos dook weg en schudde snel de glinsterende inhoud van het kokertje in zijn open rechterhand. Die hield hij vervolgens voor de snuffelende, zoekende snuit van de Jakhals. De Jakhals snoof verlekkerd, en een vleugje glinsterende stof steeg op van Hagos handpalm." (p. 99) Uit: Middernachttrein / geschreven...

  x
 • Plaatje Mij niet gezien
  Mij niet gezien

  Tip van Tijn
  ""Jasper verzint maar wat," jammerde ik. "De leerlingenraad beslist erover. En die gaat nooit akkoord met zoiets mafs."" (p. 129) Uit: Mij niet gezien / geschreven door H.N.Kowitt.

  x
 • Plaatje Mijn broer de robot
  Mijn broer de robot

  Tip van Tibbe
  "Yep. Ik ben onderweg naar school. En E komt met me mee. Heb ik al gezegd dat ik denk dat ik hem haat? Nou, ik heb een besluit genomen. Ik weet zeker dat ik hem haat." (p. 19) Uit: Mijn broer de robot / geschreven door James Patterson en Cris Grabenstein.

  x
 • Plaatje Mijn broer en ik
  Mijn broer en ik

  Tip van TibbeG
  "Ik zie dat Adam zijn spullen heeft meegenomen. Zijn rugzak en handdoek zijn weg." (p. 44) Uit: Mijn broer en ik / geschreven door Abdelkader Benali.

  x
 • Plaatje Mijn dagen met Niets
  Mijn dagen met Niets

  Tip van Mirthe
  "'Gewoon!' roep ik hard, terwijl mijn moeder zacht vraagt: 'Is dat Niets?'" (p. 41) Uit: Mijn dagen met Niets / geschreven door Mireille Geus.

  x
 • Plaatje Mijn dikke vette zombiegoudvis
  Mijn dikke vette zombiegoudvis

  Tip van Romy
  "Mark was veranderd in een kwaadaardige professor. Maar ik wist nog niet hoe kwaadaardig hij kon zijn, totdat hij de volgende dag thuiskwam met de goudvis." (p. 10) Uit: Mijn dikke vette zombiegoudvis / geschreven door Mo O'hara.

  x
 • Plaatje Mijn dikke vette zombiegoudvis 3
  Mijn dikke vette zombiegoudvis 3

  Tip van Lucas
  "'En ik wil écht niet als een gigantisch kattenspeeltje aan een touw bungelen als dat beest er aan komt,' voegde ik toe." (p. 65) Uit: Mijn dikke vette zombiegoudvis 3 / geschreven door Mo O'Hara.

  x
 • Plaatje Mijn hamster is een piraat
  Mijn hamster is een piraat

  Tip van Raf
  ...Een vakantieoord voor knaagdieren. We kunnen best zoiets beginnen. Dan noemen we dat het Hamsterhotel. Het Muizenhuis! Het Caviacafé! De Rattenflat!... pag. 12 Uit: Mijn hamster is een piraat, geschreven door Dave Lowe.

  x
 • Plaatje Mijn leven is een prachtige puinhoop
  Mijn leven is een prachtige puinhoop

  Tip van Elsa
  "Poppy vertelde dat haar lievelingsdag een dag is waarop ze niet gescheiden is. Waarop ze zonder ruzie bij elkaar zijn en Tim, Tessa en Hugo, Poppy en ik natuurlijk ook. We zouden met z'n allen naar de dierentuin gaan. Dat is leuk voor mama, want die houdt van dieren. Leuk voor papa, want die houdt van...

  x
 • Plaatje Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog)
  Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog)

  Tip van Julius
  " 'Waarom heb je me eigenlijk geadopteerd?' vroeg ik. Gorilla leek niet goed te weten wat ze moest zeggen. 'Tsja... zei ze. 'Ik weet niet...' " (p. 98) Uit: Mijn moeder is een gorilla (en wat dan nog) / geschreven door Frida Nilsson.

  x
 • Plaatje Mijn nieuwe pony
  Mijn nieuwe pony

  Tip van Imke
  "Je krijgt je poetsdiploma" Uit: Mijn nieuwe pony, geschreven door Joke Reijnders.

  x
 • Plaatje Mijn vriend Crenshaw
  Mijn vriend Crenshaw

  Tip van Birgit
  "Ik praat met mijn denkbeeldige vriend. Ik heb het bedacht toen ik zeven was. Hij zit hier in ons bad. Hij heeft een schuimbaard." (p. 68) Uit: Mijn vriend Crenshaw / geschreven door Katherine Applegate.

  x
 • Plaatje Mijn zusje
  Mijn zusje

  Tip van Elsa
  "'Sta op en breng de Hitlergroet', snerpt de juf bij haar oor. Verschrikt kijkt Perla op. Alle meisje staren haar met grote ogen aan. Snel gaat ze naast haar bank staan, net als de rest van de klas..." (p. 97) Uit: Mijn zusje, geschreven door Inez van Loon.

  x
 • Plaatje Misjka
  Misjka

  Tip van Bobbie
  "Ik lag op mijn bed en Misjka lag op mijn buik. Ik had de deur goed dichtgedaan, want nu moest Misjka mij leren kennen. 'Hoi,' zei ik tegen hem. 'Ik ben Roya en ik ben negen. Ik ben geboren in Afghanistan.'" (p. 13) Uit: Misjka / geschreven door Edward van de Vendel en Anoush Elman.

  x
 • Plaatje Miss Eenhoorn
  Miss Eenhoorn

  Tip van Romy
  "Iedereen van de jury is groot. En Ayla is klein. Maar oma geeft gezegd: 'Pak ze in en neem ze mee.'" (p. 14) Uit: Miss Eenhoorn / geschreven door Edward van de Vendel

  x
 • Plaatje Moby Dick: de witte walvis
  Moby Dick: de witte walvis

  Tip van Pieter
  "De jacht op Moby Dick had littekens in mij hart gekerfd." (p. 211) Uit: Moby Dick: de witte walvis / geschreven door Geronimo Stilton, naar het boek van Herman Melville.

  x
 • Plaatje Moeders mooiste
  Moeders mooiste

  Tip van Lucas
  "We hebben nog steeds liefde... ... en liefde duurt eeuwig, toch, papa?" (p. 211) Uit: Moeders mooiste / geschreven door Dav Pilkey.

  x
 • Plaatje Monster Max en de vergeetmuts
  Monster Max en de vergeetmuts

  Tip van Benthe
  "Je had het misschien al door: de familie van Max was niet normaal ( niet dat ook maar één familie normaal is, als je goed kijkt)." (p. 32) Uit: Monster Max en de vergeetmuts / geschreven door Robin Bennett.

  x
 • Plaatje Mortina : Het vreselijke neefje
  Mortina : Het vreselijke neefje

  Tip van Dieuwertje
  "Tante Ter Ziele heeft de eer u uit te nodigen voor een chic diner met verrassing De Vervallen Villa vanavond 19.00 uur" (p. 13) Uit: Mortina : Het vreselijke neefje / geschreven door Barbara Cantini.

  x
 • Plaatje Mulberry House
  Mulberry House

  Tip van Elsa
  "De vrouw op de stoel tegenover me kijkt me met een fronsende blik aan. Ze zou zo weggelopen kunnen zijn uit een Harry Potter-boek, ze is minstens zo groot als Hagrid" (p. 5) Uit: Mulberry House, geschreven door Kristine Groenhart.

  x
 • Plaatje Mysterie in de moestuin
  Mysterie in de moestuin

  Tip van Mirthe
  "'Van harte gefeliciteerd, hoor!' Hij grijnst. 'Maar volgend jaar gaan we je verslaan!'" (p. 208) Uit: Mysterie in de moestuin / geschreven door Jeanet Kingma.

  x
 • Plaatje Naar het noorden
  Naar het noorden

  Tip van Valerie
  "Ze was het dus toch vergeten. Iedereen was het vergeten en ik durfde hen er niet aan te herinneren. Ik was jarig. Elf jaar was ik geworden. Of misschien waren ze het niet vergeten, maar viel er weinig te vieren en hadden ze maar niks gezegd. Om mij te sparen. Nergens voor nodig. Ik begreep best dat...

  x
 • Plaatje Nerd Alert!
  Nerd Alert!

  Tip van Mirte
  "Mara... ik hou... je ogen... bij elkaar..." (p. 64) Uit: Nerd Alert! / geschreven door Aimée de Jongh.

  x
 • Plaatje Net als jij
  Net als jij

  Tip van Sacha
  "'Kaartje nodig?' Een man met een snor en een leren jasje wappert met een ticket voor mijn gezicht. 'Honder euro.'" (p. ) Uit: Net als jij / geschreven door Joany Buenen.

  x
 • Plaatje Niek de Groot en zijn vrienden
  Niek de Groot en zijn vrienden

  Tip van Noud
  "De gang heeft mijn huiswerk opgegeten." (p. 82) Uit: Niek de Groot en zijn vrienden / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Niek de Groot gaat uit zijn dak
  Niek de Groot gaat uit zijn dak

  Tip van Pieter
  "'Hallo, mevrouw Kadinsky.' 'Jij komt vast voor Deuteronium,' zegt ze. 'Ehhh... Deuteronium? Wat is dat?' De deur van het kantoor zwaait open en meneer Nichols gebaart dat ik kan binnenkomen. 'Het is geen "wat", Niek, maar een 'WIE"!" (p. 20 en 21) Uit: Niek de Groot gaat uit zijn dak / geschreven door...

  x
 • Plaatje Niek de Groot kan niet meer
  Niek de Groot kan niet meer

  Tip van Mirthe
  "Ik heb officieel besloten dat ik een hype ga creëren." (p. 8) Uit: Niek de Groot kan niet meer / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Niek de Groot slaat toe
  Niek de Groot slaat toe

  Tip van Tijn
  "'Wauw. Wat zijn ze GROOT', zegt Evi terwijl we onze posities innemen. Inderdaad. Zijn al die achtstegroepers vorig jaar blijven zitten? Of drie jaar achtereen? " (p. 206) Uit: Niek de Groot slaat toe / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Niek de Groot trapt af
  Niek de Groot trapt af

  Tip van Thijmen
  "Hé, JOU ken ik ergens van! Huh, mij?" (p. 42) Uit: Niek de Groot trapt af / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Niemandsjongen
  Niemandsjongen

  Tip van Valerie
  "Ahmed schrok van het geluid van een sleutel die werd omgedraaid in het slot. Hij keek in paniek om zich heen. In de loop der weken was hij roekelozer geworden en 's nachts vaker naar buiten gegaan, hij had de kelderdeur te hard dichtgedaan. Maar er was nog nooit iemand naar zijn huisje gekomen." (p....

  x
 • Plaatje Niet openen!
  Niet openen!

  Tip van Noud
  "Dan hoor ik 'WAARGGHH!" Wazig zie ik dat een wild dier Don Dons aanvalt! Een hondsdol konijn, of zo." (p. 195) Uit: Niet openen! / geschreven door Mark Parisi.

  x
 • Plaatje Niet spieken op pagina 39
  Niet spieken op pagina 39

  Tip van Noah
  "Wout en Nina zagen de knalgroene bakken al staan. In zwierige, gele letters was er Slurp - monsterlijk lekker op geschreven." (p. 74) Uit: Niet spieken op pagina 39 / geschreven door Nathalie Clefas.

  x
 • Plaatje Niet thuis
  Niet thuis

  Tip van Valerie
  "Reimers begon een heel verhaal waar we de helft van snapten. Het ging erover dat steden en dorpen tegenwoordig zelf hun eigen jeugdzorg moeten regelen. En vooral dat er bezuinigd moest worden. 'Daarom zullen we moeten bekijken welke goede oplossingen we voor jullie vinden.' Daarna zei hij nog iets ingewikkelds...

  x
 • Plaatje Niet voor mietjes
  Niet voor mietjes

  Tip van ImkeB
  "Toen verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht. Hij had zich vergist. Het loonde wel degelijk om anderen te helpen." (p. 160) Uit: Niet voor mietjes / geschreven door Jo Claes.

  x
 • Plaatje Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn
  Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn

  Tip van Imke
  "'Ik...' snikt Lynn. Ze kan niet uit haar woorden komen en kan niet stoppen met huilen. 'Het is Loebas', zegt ze als ze wat gekalmeerd is. 'Hij lag vanmorgen weer helemaal slap in zijn mand'" (p. 48) Uit: Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn/ geschreven door Pieter Feller & Tiny Fisscher.

  x
 • Plaatje Nikki op turnkamp
  Nikki op turnkamp

  Tip van Elsa
  "O, Ling, je bent toch niet van plan dat aan te trekken! roept Marijke uit. Hoezo niet? Wat is er mis mee? Wat is er mis mee? vraagt Nikki. Nou, wat dacht je van... Alles! Marijke giert het uit." (p. 85) Uit: Nikki op turnkamp, geschreven door Simone Kortsmit.

  x
 • Plaatje Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!
  Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen!

  Tip van Mirthe
  "Ik kan makkelijk kaartjes regelen omdat ik familie ben." (p. 91) Uit: Nooit zeggen dat je nichtje mooi kan zingen! / geschreven door Marjon Hoffman.

  x
 • Plaatje Nours geheime bibliotheek
  Nours geheime bibliotheek

  Tip van Nora
  "Nour zuchtte. "Ik denk dat lezen je hoofd bezighoudt." zei ze."(p. 25) Uit: Nours geheime bibliotheek / geschreven door Wafa' Tarnowskai

  x
 • Plaatje Obi en Tito Tapir
  Obi en Tito Tapir

  Tip van Tijs
  "Hij pakte een doosje lucifers uit zijn broekzak. Samantha was op een hoge tak gaan zitten en keek bezorgd krassend toe. Obi stopte zijn vingers in zijn oren. De Kapitein streek een lucifer aan en hield het vuur bij het touw." (p. 110) Uit: Obi en Tito Tapir / geschreven door Mathilda Masters.

  x
 • Plaatje Oeps...
  Oeps...

  Tip van Marius
  "Detectives hebben daar een woord voor. SAAAAI. Dat brengt mij op het volgende grondbeginsel van Fiks Fiasco bv, dat ik in de zool van mijn rechterschoen heb gegraveerd. Word nooit als Dennis." (p. 30) Uit: Oeps... / geschreven door Stephan Pastis.

  x
 • Plaatje Oma Luchtbuks
  Oma Luchtbuks

  Tip van Mirthe
  "Zijn het pillen in een uitdrukstrip met achter op de verpakking een gebruiksaanwijzing, zoals je bij de apotheek krijgt?" (p. 11) Uit: Oma Luchtbuks / geschreven door Barbara Scholten.

  x
 • Plaatje Onkruid
  Onkruid

  Tip van Nora
  "'Misschien moet je het onkruid gewoon ergens anders planten, dan kan het ook niet meer terugkomen!" (p. 25) Uit: Onkruid / geschreven door Mark Haayema.

  x
 • Plaatje Ontsnapt
  Ontsnapt

  Tip van Tibbe
  "De 'eenden' stormden vanachter een groep bomen op me af. Ze waren groter dan mensen en zagen eruit als kruisingen tussen een struisvogel en een velociraptor, met glanzende veren en een reusachtige, gebogen snavel, speciaal ontworpen om me in stukken te scheuren en op mijn botten te knagen. Ze snaterden...

  x
 • Plaatje Onze toekomst is nu!
  Onze toekomst is nu!

  Tip van Bloem
  "Al voordat de demonstratie begint, verdringen cameramannen en journalisten zich om Greta. Als Greta van haar hotel naar de demonstratie loopt, vuren de verslaggevers vragen op haar af." (p. 37) Uit: Onze toekomst is nu! / geschreven door Claus Hecking, Charlotte Schönberg, Ilka Sokolowski.

  x
 • Plaatje Op glad ijs
  Op glad ijs

  Tip van Ollie
  "Ik zat te denken, misschien kan ik de cheerleader van het team worden." (p. 109) Uit: Op glad ijs / geschreven door Matt Stanton.

  x
 • Plaatje Op tourNEE!
  Op tourNEE!

  Tip van Romy
  "Tournee van de Bad Boyz geannuleerd!" (p. 295) Uit: Op tourNEE! : avonturen van een niet-zo-beste bestie / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Op zoek naar Jeroen
  Op zoek naar Jeroen

  Tip van Emmeke
  "'Meester', hijg ik. 'Help mij. U bent Jeroen Bosch!' Plotseling stopt alles om mij heen. Sint Antonius beweegt niet meer. Ook zijn helpers blijven in een gebogen houding staan en ondersteunen hem." (p. 65) Uit: Op zoek naar Jeroen / geschreven door Paul van Loon.

  x
 • Plaatje Opa vlucht
  Opa vlucht

  Tip van Pieter
  "Zonder te aarzelen sloeg Jack zijn armen om zijn grootvader en gaf hij hem een stevige knuffel. De oude man was meer dan een week vermist geweest en de jongen had gedacht dat hij hem nooit meer zou zien." (p. 146) Uit: Opa vlucht / geschreven door David Walliams.

  x
 • Plaatje Opeens geheim agent
  Opeens geheim agent

  Tip van Valerie
  "Pardon?! WIE DENK JE WEL DAT JE BENT OM MIJ ZOMAAR EEN GEPOFTE AARDAPPEL TE NOEMEN? Ik wil je straks even spreken, Twigt. 'Twigt?' 'TWIGT!' Hoor je wat ik zeg?! Jesse schrok wakker uit zijn dagdroom en schoot overeind in zijn stoel." (p. 12) Uit: Opeens geheim agent / geschreven door Tom Mclaughlin.

  x
 • Plaatje Opeens Miljonair
  Opeens Miljonair

  Tip van Marius
  "JA! IK KAN JE VERSTAAN OMDAT JE KUNT PRATEN. DAT IK JE HOOR PRATEN IS NIET HEEL BIJZONDER. MAAR DAT JIJ KUNT PRATEN IS GROOT NIEUWS. HOE KAN DAT?! vroeg Jasper, die op en neer sprong - van enthousiasme of van angst, dat wist hij nog niet zeker." (p. 48/49) Uit: Opeens Miljonair / geschreven door Tom...

  x
 • Plaatje Operatie oma Sjannie
  Operatie oma Sjannie

  Tip van Kristoff
  "Ik gooide mijn fiets tegen het hek om oma's tuin. Er klopte iets niet." (p. 33) Uit: Operatie oma Sjannie / geschreven door Lysette van Geel.

  x
 • Plaatje Opmerkelijke uitvindingen
  Opmerkelijke uitvindingen

  Tip van Raf
  "Stortregenstortbad"(p.13) Uit: Marit Törnqvist presenteert OPMERKELIJKE UITVINDINGEN

  x
 • Plaatje Oppassen
  Oppassen

  Tip van Nina
  "Een kind van twee kan niet zomaar ver weg zijn." (p. 5) Uit: Oppassen / geschreven door Selma Noort..

  x
 • Plaatje Ottilie en de drochtenjagers
  Ottilie en de drochtenjagers

  Tip van Jasmijn
  "'Hoe dan ook, jij gaat het verschil maken, Ottilie. Dat voel ik gewoon.'" (p. 304) Uit: Ottilie en de drochtenjagers / geschreven door Rhiannon Williams.

  x
 • Plaatje Otto-Jan zegt KASSA tegen geld verdienen
  Otto-Jan zegt KASSA tegen geld verdienen

  Tip van Tim
  "Toen ik er over nadacht, was het eigenlijk heel logisch. Als mijn ouders geld geven, doen andere ouders dat natuurlijk ook. Ondertussen geven familieleden nog veel meer geld. OMG. ZO verdien je dus geld." (p. 131) Uit: Otto-Jan zegt KASSA tegen geld verdienen / geschreven door Tommy Greenwald.

  x
 • Plaatje Over gehaktballen
  Over gehaktballen

  Tip van Mirjam
  "Maar mama zegt altijd: 'Als je van dieren houdt, hoe kun je ze dan opeten?' Ik weet dat ze gelijk heeft, maar af en toe zou ik ook wel eens een gehaktbal willen eten. Al weet ik dat niet zeker." (p. 6) Uit: Over gehaktballen / geschreven door Saskia de Jong.

  x
 • Plaatje Paloma
  Paloma

  Tip van Romy
  "'O, hoe zit het met je miljoen? Waren ze onder de indruk van je formule?'" (p. 131) Uit: Paloma / geschreven door Cees van den Berg.

  x
 • Plaatje Paniek aan boord
  Paniek aan boord

  Tip van Mirte
  "Een spannende dag" (p. 83) Uit: Paniek aan boord / geschreven door Dixie Dansercoer & Reina Ollivier.

  x
 • Plaatje Paniek in het pretpark
  Paniek in het pretpark

  Tip van Livia
  "Op de achtergrond hoor ik Joachim schreeuwen: 'GRIJP HEM BIJ ZIJN JAS!' en dan de stem van Nick ' Oef, ik heb hem!" (p. 37) Uit: Paniek in het pretpark / geschreven door Ilona de Lange.

  x
 • Plaatje Partystress! : avonturen van een niet-zo-gelukkige jarige job
  Partystress! : avonturen van een niet-zo-gelukkige jarige job

  Tip van Romy
  "OMG! Die spullen zijn echt vet! Zei ik." (p. 257) Uit: Partystress! : avonturen van een niet-zo-gelukkige jarige job / geschreven door Rachel Renée Russell .

  x
 • Plaatje Passie voor paarden
  Passie voor paarden

  Tip van Imke
  "Jesse is ervan overtuigd dat je paarden met liefde meer kunt leren dan door ze te straffen." Uit: Passie voor paarden / geschreven door Jesse Drent.

  x
 • Plaatje Perronpapegaaien & krekelcriminelen : op safari in de stad
  Perronpapegaaien & krekelcriminelen : op safari in de stad

  Tip van Wies
  "Geluiden die spreeuwen veel horen, gaan ze zelf ook maken. Er schijnen zelfs voetbalwedstrijden te zijn stilgelegd vanwege een spreeuw die het scheidsrechter-fluitje steeds nadeed!" (p. 8/9) Uit: Perronpapegaaien & krekelcriminelen : op safari in de stad / geschreven door Auke-Florian Hiemstra.

  x
 • Plaatje Pestkoppen en papperige broccoli
  Pestkoppen en papperige broccoli

  Tip van Noah
  "Duel is een eikel" (p. 125) Uit: Rotschool pestkoppen en papperige broccoli / geschreven door James Patterson

  x
 • Plaatje Petje af voor eenhoorn
  Petje af voor eenhoorn

  Tip van Livia
  "Het zou zonde zijn als er in het hele universum alleen op DIT planeetje eenhoorns waren." (p. 45) Uit: Petje af voor eenhoorn / geschreven door Dana Simpson.

  x
 • Plaatje Pien Vermeer en de Getekende Stad
  Pien Vermeer en de Getekende Stad

  Tip van Elise
  "Het potlood was lichtgeel en achtien centimeter lang. Maar het was geen alledaags schrijfgerei - zo'n machinaal gemaakte cilinder met acht precies gelijke zijden van hout ..." (p. 61) Uit: Pien Vermeer en de Getekende Stad / geschreven door Rob Biddulph.

  x
 • Plaatje Piraten van de IJszee
  Piraten van de IJszee

  Tip van Jasmijn
  "'Ben jij het echt, Siri?' fluisterde ze in mijn oor." (p. 220) Uit: Piraten van de IJszee / geschreven door Frida Nilsson.

  x
 • Plaatje Piratenzoon
  Piratenzoon

  Tip van Jasmijn
  "Ik wil je terug Maria, zei zijn vader." (p. 311) Uit: Piratenzoon / geschreven door Rob Ruggenberg.

  x
 • Plaatje Piratenzoon
  Piratenzoon

  Tip van Ties
  "Al na een dag wist iedereen dat de Engelsen bij de slag slechts twaalf matrozen hadden verloren en dat hun schepen geen splinter schade hadden opgelopen. " (p. 95-96 ) Uit: Piratenzoon / geschreven door Rob Ruggenberg.

  x
 • Plaatje Pirouette in Paramaribo
  Pirouette in Paramaribo

  Tip van Mirthe
  "Dansen is vrijheid. Dansen is leven. Haar moeder zou dat toch moeten begrijpen. Ze heeft immers vanaf het moment dat Gerda kon lopen met haar op klassieke muziek door de kamer gedanst. Gerda herinnert zich nog goed hoe ze samen de trollendans deden op muziek van Edvard Grieg. Ze was vier jaar oud."...

  x
 • Plaatje Plankenkoorts
  Plankenkoorts

  Tip van Ollie
  "Weet jij nog dat je geboren werd? Ik wel. Ik weet het, ik was toen nog maar een baby, maar ik heb een ontzettend goed geheugen. Eigenlijk zat ik prima, het was knus en warm en ik keek tv (mocht je dit raar vinden: ja, er stond inderdaad een tv in mijn moeders buik. In de buik van die van jou waarschijnlijk...

  x
 • Plaatje Praten met je huisdier : leer de taal van je hond, kat, konijn en van vele andere dieren!
  Praten met je huisdier : leer de taal van je hond, kat, konijn en van vele andere dieren!

  Tip van Mirjam
  "Zin om te spelen met je hond? Probeer zelf de speelbuiging. Wanneer je hond de speelbuiging maakt of in een speelse bui is, doe je je hond na door omlaag te buigen vanaf je middel en je armen uit te strekken. Voor je het weet, ben je samen aan het spelen!" (p. 9) Uit: Praten met je huisdier : leer de...

  x
 • Plaatje Prutje
  Prutje

  Tip van Pleuni
  "Walm waggelde op mij af en gooide zich in mijn armen. Even bleven we zo zitten. "En nu naar papa toe, Walm," zei ik en ik maakte mezelf los uit zijn omhelzing." (p. 43) Uit: Prutje / geschreven door Pieter Koolwijk.

  x
 • Plaatje Puppy love
  Puppy love

  Tip van ImkeB
  "We waren zo blij dat we een groepsknuffel deden met onze puppy Daisy!" (p. 294) Uit: Puppy love : avonturen van een niet-zo-geweldige hondenverzorgster / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Race
  Race

  Tip van Nina
  "Blijf werken voor Ties." "Ik juich voor jullie allebei." (p. 129, 143.) Uit: Race / geschreven door Maren Stoffels

  x
 • Plaatje Rare flatsen
  Rare flatsen

  Tip van Mirte
  "Ineens rende Mats met de bal in zijn hand langs Roderick-Jan heen. 'Dit kan echt niet.' Roderick-Jan had zijn stick op de grond gegooid. 'Zo is het geen echte wedstrijd.' 'Wie heeft ooit gezegd dat het een echte wedstrijd moest zijn?' " (p. 43) Uit: Rare flatsen, geschreven door Gerard van Gemert.

  x
 • Plaatje Reach for the stars
  Reach for the stars

  Tip van Birgit
  "Ik denk dat ik de meisjes van mijn jaar kan ondersteunen in hun studie en kan inspireren om sportief te zijn. 'Reach for the stars!' Net als Grenfell altijd doet steek ik mijn handen even in de lucht en kijk omhoog." (p. 6) Uit: Reach for the stars / geschreven door Kristine Groenhart.

  x
 • Plaatje Red het Kabouterrijk
  Red het Kabouterrijk

  Tip van Pleuni
  "Snavelspits nam plaats achter het roer, zette de noodweermachinerie in werking, richtte de bliksem-lanceer-antenne, zette de Superdouche aan en liet het regenen, hagelen en bliksemen. Kortom: het noodweer barstte los." (p. 89) Uit: Red het Kabouterrijk / geschreven door Geronimo Stilton.

  x
 • Plaatje Reis door de tijd 8
  Reis door de tijd 8

  Tip van Tibbe
  "Professor Frik beval: 'Zet je schrap! Klik je riem vast, nu komt het leukste deel!' We konden nog net onze riemen vastmaken voordat de Chrononautilus begon te rollen en te tollen en te draaien als een waanzinnige. PIEP, IK WERD MISSELIJK! Na een tijdje, het leek wel een eeuwigheid, vulde de Chrononautilus...

  x
 • Plaatje Reis door het zonnestelsel : de onbegrensde wereld buiten de onze
  Reis door het zonnestelsel : de onbegrensde wereld buiten de onze

  Tip van Sophia
  "De Melkweg: Ons zonnestelsel is gigantische en spiraalvormig. In een van zijn buitenste armen, de Orion-arm, op een afstand van 25.000 lichtjaren van het centrum van het sterrenstelsel, bevindt zich de zon." (p. 6) Uit: Reis door het zonnestelsel : de onbegrensde wereld buiten de onze / geschreven en...

  x
 • Plaatje Reis naar het høge nøørden
  Reis naar het høge nøørden

  Tip van Valerie
  "Toen kwam de kaart. Op de voorkant stond een foto van besneeuwde bergen. Ik probeerde de tekst op de achterkant te lezen, maar hij was in een taal die ik niet begreep. Kokkie had haar handen voor haar mond geslagen toen ze de woorden las. Ze was zo bleek geworden dat ik even dacht dat ze flauw zou vallen....

  x
 • Plaatje Rennen!
  Rennen!

  Tip van Bloem
  "Ren maar tegen me op, spring over me heen of schop me omver. Kom op, doe het dan. Dat zal wel helpen!" (p. 81) Uit: Rennen! / geschreven door Cora Sakalli.

  x
 • Plaatje Rik en Jesper maken er een zooitje van
  Rik en Jesper maken er een zooitje van

  Tip van Tijs
  "Ik gluurde tussen een paar wimperharen door en zag hem recht op me afkomen. Naast me gilde Jesper het uit. Ik zette me schrap en een paar seconde later wist ik hoe pannenkoekenbeslag zich moest voelen op het moment dat het gemixt werd." (p. 125) Uit: Rik & Jesper maken er een zooitje van / geschreven...

  x
 • Plaatje Roljoch : de jongen die leerde autorijden met YouTube
  Roljoch : de jongen die leerde autorijden met YouTube

  Tip van Benthe
  "Echt niet…' zei Mats, 'ik wilde alleen maar…'." (p. 37) Uit: Roljoch : de jongen die leerde autorijden met YouTube / geschreven door Maarten Kuipers.

  x
 • Plaatje Rollebollen met de Romeinen
  Rollebollen met de Romeinen

  Tip van Birgit
  "Een man met een lange stok stapte de arena binnen. Hij droeg een mooie witte tuniek, met aan de voor kant twee verticale rode strepen. Dat was de Summa Rudis, de scheidsrechter. Hij verwelkomde de toeschouwers." (p. 172) Uit: Rollebollen met de Romeinen / geschreven door Gary Northfield.

  x
 • Plaatje Rond vierkant vierkant rond: de beeldsonnetten
  Rond vierkant vierkant rond: de beeldsonnetten

  Tip van Nina
  "Mama ik zou nooit expres van huis weglopen zonder een briefje achter te laten. Nooit mama. Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Ik kom altijd, altijd thuis. Daar kun je op rekenen. Behalve als ik een briefje achter heb gelaten waarop de boodschap staat dat ik niet meer thuis kom. Maar dat is dit...

  x
 • Plaatje Ronnie de roerdomp en het geheim van het moeras
  Ronnie de roerdomp en het geheim van het moeras

  Tip van Bregje
  "Ze zakte door het ijs. 'Help! schreeuwde ze instinctief, al wist ze dat er niemand in de buurt was die haar kon helpen. Ze ging helemaal kopje-onder, om vlak daarna weer boven te komen, en ademde met horten en stoten door de bittere kou" (p. 12) Uit: Ronnie de roerdomp en het geheim van het moeras /...

  x
 • Plaatje Sala & Monk : ons samen
  Sala & Monk : ons samen

  Tip van Nora
  "Uit de envelop komt een foto tevoorschijn met daarop twee jonge mensen. Een wit meisje en een zwarte jongeman. Ze staan gearmd voor de Eiffeltoren." (p. 39) Uit: Sala & Monk : ons samen / geschreven door Neske Beks.

  x
 • Plaatje Sam Breker en het gevecht van de superschurken
  Sam Breker en het gevecht van de superschurken

  Tip van Jasmijn
  "We doen dit samen." (p. 92) Uit: Sam Breker en het gevecht van de superschurken / geschreven door Michael Fry

  x
 • Plaatje Sam en de schaduwridders
  Sam en de schaduwridders

  Tip van Marius
  "'Ik heb 'm,' roept Alwin uit. 'De perfecte naam! We noemen onszelf de schaduwridders!'" (p. 92) Uit: Sam en de schaduwridders / geschreven door Lincoln Peirce.

  x
 • Plaatje Sanne in de spotlights
  Sanne in de spotlights

  Tip van Elise
  "'Helaas kan er maar één echte winnaar zijn.' De presentator keek op zijn briefje. 'En die winnaar heeft 73% van de stemmen gekregen.' " (p. 139) Uit: Sanne in de spotlights / geschreven door Paula van Manen.

  x
 • Plaatje Schatjes van schildpadjes
  Schatjes van schildpadjes

  Tip van Birgit
  " 'We hebben Mike over de schildpaddennesten verteld en...' '...hij wil een documentaire maken met jullie "onechte karetschildpadden" in de hoofdrol!' " (p. 32) Uit: Schatjes van schildpadjes / Thea Stilton.

  x
 • Plaatje Schemergeesten
  Schemergeesten

  Tip van Nora
  "Je bent bent mijn superheld." Uit: Schemergeesten / geschreven door Angie Sage.

  x
 • Plaatje Schim
  Schim

  Tip van Elsa
  "Ik lijk wel tegen mezelf te praten", zegt hij. "Dat is ook zo!" "Ben jij de stem in mijn hoofd?" "Hè?" "Jij lijkt de stem in mijn hoofd die nu hardop praat", zegt Lars "Maar nee, ik ben je schaduw!" (p. 11) Uit: Schim, geschreven door Wally De Doncker.

  x
 • Plaatje Schuilplaats
  Schuilplaats

  Tip van Nina
  "Maar ik wist ineens ontzettend zeker dat ze trots op me was. Op ons." (p. 123) Uit: Schuilplaats / geschreven door Marike Goslinga

  x
 • Plaatje Sci-Girl slaat toe
  Sci-Girl slaat toe

  Tip van Mirjam
  "Jongens, er is daar geen banaan! Het was maar een grap!" (p. 109) Uit: Sci-Girl slaat toe / geschreven door Tjibbe Veldkamp.

  x
 • Plaatje Scrooge, een kerstverhaal
  Scrooge, een kerstverhaal

  Tip van Tim
  "Pff. Scrooge slaakte een zucht. Niets. Het was één uur en er was niets gebeurd. Maar net toen hij gerustgesteld achterover wilde zakken, bewoog het gordijn dat om zijn hemelbed hing. Er verscheen een kleine hand en langzaam werd het gordijn opzij geschoven." (p. 53-54) Uit: Scrooge, een kerstverhaal...

  x
 • Plaatje Serafina en de zwarte mantel
  Serafina en de zwarte mantel

  Tip van Tim
  "Eindelijk wist ze moed te verzamelen en stormde ze naar voren, maar precies op dat moment zweefde de zwartsatijnen mantel van de man omhoog, alsof een rokerige geest er bezit van had genomen. Het meisje gilde het uit. De plooien van de mantel gleden om haar heen als een hongerige slang. " (p. 25) Uit:...

  x
 • Plaatje Sherlock Holmes, meesterspeurder
  Sherlock Holmes, meesterspeurder

  Tip van Raf
  "Het was lekker warm in Holmes' huis. James Ryder plofte in een stoel en leek zo uitgeput, dat ik even bezorgd om hem was. 'Voelt u zich wel goed?' James Ryder kreunde. 'U moest eens weten', zei hij. 'We weten alles Ryder. Vertel de waarheid nu maar.'" (p. 108) Uit: Sherlock Holmes, meesterspeurder /...

  x
 • Plaatje Sherlock Honds en de gestolen kroonjuwelen
  Sherlock Honds en de gestolen kroonjuwelen

  Tip van Bobbie
  "'Ik heb een uitdaging nodig; zei Sherlock Honds.' 'Een zaak waarvoor ik mijn hersens moet laten kraken.'" (p. 7) Uit: Sherlock Honds en de gestolen kroonjuwelen / geschreven door Tim Collins.

  x
 • Plaatje Silas en de wolf
  Silas en de wolf

  Tip van Jasmijn
  "Hij worstelde zich door een struik en zag haar zitten, op haar knieën op een kleine plek tussen de bomen." (p. 126) Uit: Silas en de wolf / geschreven door Selma Noort.

  x
 • Plaatje Silvester ... en de onhandige dief
  Silvester ... en de onhandige dief

  Tip van Tijn
  "Bel 112! Ik sta achter een stinkende kliko!" (p. 130) Uit: Silvester ... en de onhandige dief / geschreven door Willeke Brouwer.

  x
 • Plaatje Silvester... en de bizarre verhuizing
  Silvester... en de bizarre verhuizing

  Tip van Tim
  "IEUW!!! een dode eend! Een al een tijdje heel erg dode eend! Hij stinkt ook heel erg dood! Van schrik spring ik opzij. Natuurlijk net naar de verkeerde kant. De kant van de sloot. Ik ga er languit in." (p. 95) Uit: Silvester... en de bizarre verhuizing, geschreven door Willeke Brouwer.

  x
 • Plaatje Silvester... en de brand in IJsselbroek
  Silvester... en de brand in IJsselbroek

  Tip van Tijn
  "Aaaahhhh! De balk valt op mijn been. Ik kan niet meer weg mijn keel knijpt dicht en ik probeer om hulp te roepen. Maar er komt alleen een schor geluid." (p. 81) Uit: Silvester... en de brand in IJsselbroek / geschreven door Willeke Brouwer.

  x
 • Plaatje Sleutels
  Sleutels

  Tip van Bloem
  "Vlekje kronkelt langzaam langs mijn arm en wikkelt zich rond mijn elleboog. Ze voelt als de broekriem die ik heb, maar dan gladder." (p. 57) Uit: Sleutels / geschreven door Annemarie Jongbloed.

  x
 • Plaatje Smile
  Smile

  Tip van Nora
  "Nou, Raina, ik vind het een eer om je te vertellen dat je beugel er binnenkort helemaal uit mag." (p. 201) Uit: Smile / geschreven door Raina Telgemeier.

  x
 • Plaatje Snelle Bliksem en de bizon
  Snelle Bliksem en de bizon

  Tip van Saar
  "Maar hij was er niet meer! Alleen de dekens lagen er nog." (p. 33) Uit: Snelle Bliksem en de bizon / geschreven door Gerard van Gemert

  x
 • Plaatje Sofie Sanders
  Sofie Sanders

  Tip van Imke
  "GRRRRR...... IK WORD GEK VAN DAT MENS!!!" (p. 185) Uit: Sofie Sanders: hoe ik in no-time het minst populaire meisje van school werd / geschreven door Angie Spady.

  x
 • Plaatje Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen
  Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen

  Tip van Wies
  "Plataan *onthouden Er zijn veel platen schors af, maar er zit altijd nog wel een plaat aan." (p. 14) Uit: Soortenschat : kindercanon van de natuur in de Lage Landen / geschreven door Geert-Jan Roebers.

  x
 • Plaatje Spekkie en Sproet : het geheim van de boswachter
  Spekkie en Sproet : het geheim van de boswachter

  Tip van Bobbie
  "'Ik ben wat vergeten.' 'Huh? Wat dan?' 'Mijn spekkies?' 'En je kunt niet één weekend zonder spekkies.' 'Nee, niet echt, 'zegt Spekkie eerlijk. 'Soms heb ik er echt een nodig. Vooral als ik goed wil nadenken.'" (p. 20) Uit: Spekkie en Sproet : het geheim van de boswachter / geschreven door...

  x
 • Plaatje Spekkie en Sproet en de verborgen code
  Spekkie en Sproet en de verborgen code

  Tip van Saar
  "'Ik heb iets ontdekt ,fluistert ze. 'Achter het behang is iets verstopt!' (p. 29) Uit: Spekkie en Sproet en de verborgen code / geschreven door Vivian den Hollander.

  x
 • Plaatje Spekkie en Sproet: Code rood
  Spekkie en Sproet: Code rood

  Tip van Iris
  "'Ik zorg dat er limonade is,' zegt JP. 'En hopelijk is deze kamer dan helemaal ingericht. Dan kan ik in de buurt laten zien wat voor werk ik doe.'" (p. 15) Uit: Spekkie en Sproet: Code rood / geschreven door Vivian den Hollander.

  x
 • Plaatje Spoken
  Spoken

  Tip van Romy
  "We gaan verhuizen naar de noordkust." Uit: Spoken / geschreven door Raina Telgemeier.

  x
 • Plaatje Springlevend
  Springlevend

  Tip van Isabelle
  "Milan knipoogde bemoedigend naar me.'Terreinjakkeren klinkt helemaal niet zo slecht...' fluisterde hij me over zijn muffin heen toe. Ik glimlachte. 'Het liefst in de maneschijn...'" (p. 173) Uit: Springlevend / geschreven door Sarah Lark.

  x
 • Plaatje Stank voor dank
  Stank voor dank

  Tip van Mike
  "Dan ging ik van NUL naar SUPERKNUL!" (p.15) Uit: Stank voor dank / geschreven door Rachel Renée Russell.

  x
 • Plaatje Stem op de okapi
  Stem op de okapi

  Tip van Pieter
  " En wat is jullie lievelingsdier dan? De okapi. De wat? De okapi. Bestaat die echt Die bestaat echt. Geef ons één goede reden om de okapi als lievelingsdier te hebben. Eén goede reden? Die hebben we niet. Nee? Nee. We hebben er achtentachtig" (p. 4) Uit: Stem op de okapi, door Edward van de Vendel...

  x
 • Plaatje Sterren in duisternis
  Sterren in duisternis

  Tip van Pleuni
  "'Hoe durf je!' 'Het zijn de regels van het spel', glimlachte Violet zonder medelijden. 'Jouw regels.' 'We spelen verder!' antwoordde de dwerg geërgerd." (p. 167) Uit: Sterren in duisternis / geschreven door Thea Stilton.

  x
 • Plaatje Stijn, uitvinder zet een tent op
  Stijn, uitvinder zet een tent op

  Tip van Guus
  "Mijn vader trok aan de deur. 'Wij komen je redden Rom!' 'Grr,' klonk het zachtjes aan de andere kant van de deur. Het klonk als een liedje in mijn oren. Maar Rom was nog niet bevrijd. Omar en ik hielpen mijn vader trekken. Er was geen beweging in de deur te krijgen. 'Ik denk dat hij op slot zit,' zei...

  x
 • Plaatje Stinkbom en Ketchupkop op zoek naar het magische stekelvarken
  Stinkbom en Ketchupkop op zoek naar het magische stekelvarken

  Tip van Tijn
  "Vaarwel sproetje, mijn edele paard" (p. 83) Uit: Stinkbom en Ketchupkop op zoek naar het magische stekelvarken, geschreven door John Dougherty.

  x
 • Plaatje Stinkhond is jarig
  Stinkhond is jarig

  Tip van Bobbie
  "'Plattekat, wanneer ben jij jarig?' 'Op dertien maart.' 'Hoe weet je dat?' 'Toen mijn bazinnetje mij weggooide, heeft ze me eerst in een krant gewikkeld. Daar stond een datum op. En jij, Stinkhond?' 'Dat weet ik niet. Ik werd zonder verpakking in de vuilnisbak gekieperd.' Arme Stinkhond. hij weet niet...

  x
 • Plaatje Stinkhond naar het circus
  Stinkhond naar het circus

  Tip van Mirjam
  "'Mama, ikke wille ijsje, niet pasta!' jengelt het kind. 'Je eet wat je wordt voorgezet of ik voer je aan de leeuwen!' zegt mama." (p. 37) Uit: Stinkhond naar het circus / geschreven door Colas Gutman.

  x
 • Plaatje Storm & Bliksem en de vlucht van de cloudsurfers
  Storm & Bliksem en de vlucht van de cloudsurfers

  Tip van Lucas
  "De draak vliegt met volle vaart op het schip af." (p. 152) Uit: Storm & Bliksem en de vlucht van de cloudsurfers / geschreven door Michael Reefs.

  x
 • Plaatje Storm en de uitvinding van het voetbal
  Storm en de uitvinding van het voetbal

  Tip van Marius
  "En dan raast de bal op de poort van de geel-zwarten af. BAF!" (p. 118) Uit: Storm en de uitvinding van het voetbal / geschreven door Jan Birck

  x
 • Plaatje Suikerland
  Suikerland

  Tip van Nora
  "Niemand kan je geest van je af pakken, Esi. Onthoud dat! Alleen over je lichaam kunnen ze de baas spelen." (p. 156) Uit: Suikerland / geschreven door Henna Goudzand Nahar.

  x
 • Plaatje Super Normaal
  Super Normaal

  Tip van Jasmijn
  "Hij onderschepte de afstandsbediening in zijn vlucht, drukte op de gele knop en had nog net genoeg adem en tijd om 'brommers trek je terug!' te roepen, voordat hij de diepte in stortte" (p. 324) Uit: Super Normaal: je hebt geen superkrachten nodig om een held te zijn / geschreven door Greg James en...

  x
 • Plaatje SuperDolfje en de Groene Gigant
  SuperDolfje en de Groene Gigant

  Tip van Tijs
  "PLAK! Kleverige draden plakken om hem heen. Alsof elastiek strak om hem heen gewikkeld wordt. Zijn armen zitten vast tegen zijn lijf en hij kan zich niet verroeren. Timmie wil om hulp schreeuwen. Dat lukt niet." (p. 80) Uit: SuperDolfje en de Groene Gigant / geschreven door Paul van Loon.

  x
 • Plaatje Supergroen : helden en schurken van het voedselbos
  Supergroen : helden en schurken van het voedselbos

  Tip van Nora
  "Uitverkoop! Alleen voor de snelle beslissers! Wees er vlug bij, want op = op!" (p. 12) Uit: Supergroen : helden en schurken van het voedselbos / geschreven door Thijs Goverde.

  x
 • Plaatje Superjuffie en het apencircus
  Superjuffie en het apencircus

  Tip van Mirthe
  "Uiteindelijk draait hij zich om. Hij kijkt naar juf Josje. En dan gebeurt er iets wat ze nog nooit heeft gezien. Meester Snor schiet in de lach, niet een beetje maar hij klapt ervan dubbel. Zijn buik schudt ervan, zijn snor wiebelt en hij maakt heel harde walrusgeluiden." (p. 153) Uit: Superjuffie en...

  x
 • Plaatje Superjuffie op de Zuidpool
  Superjuffie op de Zuidpool

  Tip van Valerie
  "De kinderen uit de klas drommen om juf Josje en Hakim heen. Alle meesters en juffen hebben een grote bloem opgespeld. Het ziet er allemaal heel erg feestelijk uit. "Je wist het niet hè"? zegt Toby. "Nee", zegt juf Josje verbouwereerd. "Ik heb goed gedaan alsof ik dacht dat ik niet mocht komen,...

  x
 • Plaatje Superjuffie op kamp
  Superjuffie op kamp

  Tip van Valerie
  "Een eind bij de school vandaan zoomt ze in met haar ogen om te zien of de kust veilig is. Het is elke keer een gok. Of ze moet als Superjuffie de klas in vliegen, of als juf Josje door de ingang naar binnen. " (p. 27) Uit: Superjuffie op kamp / geschreven door Janneke Schotveld.

  x
 • Plaatje Takkenhoofd
  Takkenhoofd

  Tip van Mirjam
  "'Zeg, waar is die zak met roze koeken gebleven?' 'Die heb je net naar mij toe gegooid.' 'Gooi maar weer terug. Van te veel roze koeken krijg je rotte tanden.' 'En jij een dikke buik.' 'Liever een dikke buik dan een lege maag!'" (p. 16) Uit: Takkenhoofd / geschreven door Inge Besaris.

  x
 • Plaatje Tante Troela
  Tante Troela

  Tip van Tibbe
  "'Wie ben jij?' vroeg ze. 'Da zal ich je zegge, ma dan moet je belove da je nie meer zult schreeuwe' antwoordde de jongen. 'J-j-ja.'" (p. 120) Uit: Tante Troela, geschreven door David Walliams.

  x
 • Plaatje Tentakeltrammelant
  Tentakeltrammelant

  Tip van Livia
  "Sorry, Stekelbasie, ik weet dat je je verheugde op het duel." Uit: Tentakeltrammelant / geschreven door Phil Corbett.

  x
 • Plaatje Terra Ultima : de ontdekking van een onbekend continent
  Terra Ultima : de ontdekking van een onbekend continent

  Tip van Livia
  "Niemand weet immers waar Terra Ultima ligt. Geen mens weet hoe je er komt. Op één geluksvogel na dan: Deleo. En die zwijgt als het graf." (p.12) Uit: Terra Ultima : de ontdekking van een onbekend continent / geschreven door Rauol Deleo.

  x
 • Plaatje Timo en de Oppasninja
  Timo en de Oppasninja

  Tip van Daan
  "'Ja, dit ongeluk komt wel erg slecht uit,' zei ze. 'Eerlijk gezegd. Net nu de vakantie begint" (p. 15) Uit: Timo en de Oppasninja / geschreven door Lisa Boersen.

  x
 • Plaatje Timur
  Timur

  Tip van Bloem
  "Dan komt Rick naast me zitten en pakt mijn hand vast."Niks aan de hand, Timur. Echt niet."" (p. 143) Uit: Timur / geschreven door Gaby Rasters.

  x
 • Plaatje TOEGANG GEWEIGERD
  TOEGANG GEWEIGERD

  Tip van Tim
  "De derde poging mislukte ook, maar deze keer ging er in het wachthok een alarm af waardoor hij wist dat het mechanisme helemaal niet stuk was. Het was een schelle pieptoon die tot bij de poort te horen was. Op het schermpje knipperden rode letters aan en uit. De angst sloeg bij Nick naar binnen, tot...

  x
 • Plaatje Toen ik
  Toen ik

  Tip van TibbeG
  "ik moet niks!" (p. 91) Uit: Toen ik / geschreven door Joke Van Leeuwen.

  x
 • Plaatje Tom Groot in topvorm (maar soms even niet)
  Tom Groot in topvorm (maar soms even niet)

  Tip van Tijn
  "De top 5 van SUPERkrachten: 2. Super onzichtbaar, een uitstekende kracht om papa en mama te ontwijken als ze willen dat ik opruim" (p. 78) Uit: Tom Groot in topvorm (maar soms even niet) / geschreven door Liz Pichon.

  x
 • Plaatje Totaal gesloopt
  Totaal gesloopt

  Tip van Ollie
  "Rick heeft ook problemen gehad met de jacuzzi. Hij heeft hem de hele winter gebruikt, maar hij had de slechte gewoonte om in dat ding in slaap te vallen. Dus mam checkte altijd of hij nog buiten was voor ze zelf naar bed ging. Maar op een keer vergat mam te kijken voor ze ging slapen, en ze had pas...

  x
 • Plaatje Toxic
  Toxic

  Tip van Sophie
  "Alles is zo donker, zo koud." (p. 164) Uit: Toxic / geschreven door Mel Wallis de Vries.

  x
 • Plaatje Twaalf geheimen
  Twaalf geheimen

  Tip van Nora
  "Een grijze kerst zou verboden moeten worden." (p. 6) Uit: Twaalf geheimen / geschreven door Katja Brandis.

  x
 • Plaatje Twitch en de vlucht van de ijsvogel
  Twitch en de vlucht van de ijsvogel

  Tip van Wies
  "'Jack staarde Twitch met open mond aan. Zijn gezicht was nat van de tranen en er bubbelde een snottebel uit een van zijn neusgaten. Hij keek verward om zich heen, alsof hij zijn ogen niet kon geloven. 'Waarom help je me de hele tijd?' fluisterde hij overstuur. 'Omdat je de hele tijd hulp nodig hebt',...

  x
 • Plaatje Ufo-alarm
  Ufo-alarm

  Tip van Ollie
  "Uit de ufo klonk nu een stem. Het was een vreemde robotachtige stem. Wees niet bang. Wij komen in vrede." (p. 66 en 67) Uit: Ufo-alarm / geschreven door Jozua Douglas.

  x
 • Plaatje Ultra Donker en de Wachters van Wildzee
  Ultra Donker en de Wachters van Wildzee

  Tip van Nora
  "Heremijntijd!" (p. 17) Uit: Ultra Donker en de Wachters van Wildzee / geschreven door Philip Reeve.

  x
 • Plaatje Vakantie aan de Côte d
  Vakantie aan de Côte d'Azur

  Tip van Nora
  "Welkom thuis, muizinnen!" (p. 10) Uit: Vakantie aan de Côte d'Azur / geschreven door Thea Stilton.

  x
 • Plaatje Van YouTube-ster tot rapper
  Van YouTube-ster tot rapper

  Tip van Bloem
  "Vijf seconden lang is het doodstil in de aula. En dan barst er een oorverdovend applaus los!!" (p. 180) Uit: Van YouTube-ster tot rapper / geschreven door Sabine Zett

  x
 • Plaatje Vanillevla met wormen
  Vanillevla met wormen

  Tip van Birgit
  "Je hebt haar hand ten huwelijk gevraagd! Ik proest het uit." (p.99) Uit: Vanillevla met wormen, geschreven door Yvonne de Vries.

  x
 • Plaatje Vechten of vertrouwen?
  Vechten of vertrouwen?

  Tip van Livia
  "Je bent nu lid van ons gezinnetje, dus je kunt niet zomaar op de deurmat blijven liggen." (p. 37/40) Uit: Vechten of vertrouwen? / geschreven door Anastasia Melnystjenkoж.

  x
 • Plaatje Veel LivsX – #LoveYourself
  Veel LivsX – #LoveYourself

  Tip van Imke
  "Ik leun met mijn rug tegen de verwarming. Jip ligt met haar kopje op mijn schoot en ik streel zacht over haar vachtje." (p. 18) Uit: Veel LivsX – #LoveYourself / geschreven door Marlies Slegers.

  x
 • Plaatje Vergeet mij niet: Anne Franks vrienden en vriendinnen
  Vergeet mij niet: Anne Franks vrienden en vriendinnen

  Tip van Elise
  "Wat zal ik schrijven op dit blad? Wacht Juultjelief ik weet al wat: Gezondheid en het beste hoor! Ga braaf en flink de wereld door. En denk steeds wat je lot zou zijn, Na regen komt altijd zonneschijn. Ter herinnering aan je vriendinnetje Anne Frank." (p. 38) Uit: Vergeet mij niet: Anne Franks vrienden...

  x
 • Plaatje Verkeerd verbonden!
  Verkeerd verbonden!

  Tip van Bloem
  "Eerst was ik achterdochtig, maar toen vertelde ze me HET. GEWELDIGSTE. PIPPATASTISCHE. NIEUWS.OOIT." (p. 32) Uit: Verkeerd verbonden! / geschreven door Jennifer L. Holm

  x
 • Plaatje Vet koel
  Vet koel

  Tip van Marius
  "Nou, als er één ding is waar wij heuvelkinderen één door worden, is het dat de kinderen van BENEDEN proberen in te pikken wat van ONS is. We hebben niet veel, maar we hebben de HEUVEL, en die pakt niemand van ons af." (p. 189) Uit: Vet koel / geschreven door Jeff Kinney.

  x
 • Plaatje Violet en de parel van de Oriënt
  Violet en de parel van de Oriënt

  Tip van Birgit
  "Later die avond lag Violet in bed, maar ze kon niet slapen." (p. 79) Uit: Violet en de parel van de Oriënt / geschreven door Harriet Whitehorn.

  x
 • Plaatje Violet en de smokkelaars
  Violet en de smokkelaars

  Tip van Imke
  "Er was iets met La Bellisima dat haar niet beviel, maar ze kon er de vinger niet precies op leggen." (p. 101) Uit: Violet en de smokkelaars / geschreven door Harriet Whitehorn.

  x
 • Plaatje Vliegen zonder vleugels
  Vliegen zonder vleugels

  Tip van Emma
  "Al ben je dan geen vogel en in de verste verte ook geen vlinder, toch vlieg je zonder vleugels de hele dag door nog sneller dan het snelste vliegtuig in gedachten overal heen." (p. 11) Uit: Vliegen zonder vleugels / geschreven door Theo Olthuis.

  x
 • Plaatje Voetbalgekke meiden
  Voetbalgekke meiden

  Tip van Nina
  "Dus dat ik niet als alle meisjes op turnen wilde, was logisch: dat kwam door een gebrek aan Net Als Iedereen-genen." (p. 27) Uit: Voetbalgekke meiden / geschreven door Barbara Scholten.

  x
 • Plaatje Voor hete vuren
  Voor hete vuren

  Tip van Ollie
  "Dat zullen we nog wel zien, want ik denk dat je niet doorhebt met wie je te maken hebt, dametje. Met kabouter Plop? Gaan we grappig zitten doen? Graag. Daar benijdde ik Britt soms om. Ze had van die buien dat ze heel ad-rem kon reageren, dat ze precies wist wat ze op zo'n moment moest zeggen." (p. 55)...

  x
 • Plaatje Vreemde eend
  Vreemde eend

  Tip van Emma
  "'Ik heb een paar uur geleden inderdaad een eend gezien. Het was eigenlijk best vreemd.'" (p. 140) Uit: Vreemde eend / geschreven door Matt Stanton.

  x
 • Plaatje Vrijdag kom ik weer thuis
  Vrijdag kom ik weer thuis

  Tip van Elise
  "Vorig jaar heb ik iets superstoms gegeven: een bak om een taart in te bakken, en die bak had de vorm van een hartje. Dat vond ik toen mooi en we bakten vaak taarten." (p. 8) Uit: Vrijdag kom ik weer thuis / geschreven door Robert van Dijk.

  x
 • Plaatje Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis
  Waarom de koning geen kroon draagt en andere weetjes over het koningshuis

  Tip van Elise
  "'Lieve druktemakers, wat is er aan de hand?' De kinderen kijken verschrikt om. De koningin staat ineens achter hen. 'Majesteit, we hebben net deze kist gevonden. Wilt u de brief lezen die erbij lag?' vraagt Kaj terwijl hij de papieren aan haar geeft." (p. 93) Uit: Waarom de koning geen kroon draagt...

  x
 • Plaatje Waarom de maan verdwijnt
  Waarom de maan verdwijnt

  Tip van Nora
  "Tussen de sterren is nog net de smalle sikkel van de maan te zien. Het duurt niet lang voordat hij helemaal verdwenen is, maar gelukkig komt hij altijd weer terug." (p. 168) Uit: Waarom de maan verdwijnt / geschreven door Martine Letterie.

  x
 • Plaatje Waarom stinkt een stinkdier? / Waarom kan niet iedereen goed zingen?
  Waarom stinkt een stinkdier? / Waarom kan niet iedereen goed zingen?

  Tip van Tim
  "In Nederland eten we met z'n allen zo'n 32 miljoen kilo drop per jaar." (p. 31) Uit: Waarom stinkt een stinkdier? / Waarom kan niet iedereen goed zingen? / geschreven door Sander Koenen.

  x
 • Plaatje Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt: gedichten waar je wat aan hebt
  Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt: gedichten waar je wat aan hebt

  Tip van Emy
  "Mijn opa heeft een gummend hondje in zijn hoofd" (p. 36) Uit: Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt: gedichten waar je wat aan hebt / geschreven door Edward van de Vendel.

  x
 • Plaatje Wat we niet wisten
  Wat we niet wisten

  Tip van Tibbe
  "Leonard klikte en gorgelde en tuurde naar de zee onder ons. 'Thuis,' fluisterde ik met en knikje in die richting. Ned kwam hijgend naast ons staan. 'Zag je dat? Wonderbaarlijk. Als ik zo kon bewegen... Je bent wonderbaarlijk, Leonard.'" (p. 121) Uit: Wat we niet wisten / geschreven door Tom Avery.

  x
 • Plaatje Waya en de wolf
  Waya en de wolf

  Tip van Ties
  "Dreigend zet de ijsbeer steeds een stap naar voren - naar mij toe." (p. 282) Uit: Waya en de wolf / geschreven door Jonne Kramer

  x
 • Plaatje We gingen achter hamsters aan
  We gingen achter hamsters aan

  Tip van Tim
  "We reden langs met een slakkengangetje over een smalle dijk toen de mobilofoon ineens riedelde. 'A.D.5!' Dat waren wij, Ambulance Dienst 5. Er zat een zwaan op de A10." (p. 30) Uit: We gingen achter hamsters aan: mee met de ambulance, geschreven door Bibi Dumon Tak.

  x
 • Plaatje We gingen op krokodillenjacht: mee met de dierenambulance
  We gingen op krokodillenjacht: mee met de dierenambulance

  Tip van Mirte
  "In de wet is geregeld dat de overheid ingrijpt als de eigenaar zijn dier verwaarloost of mishandelt. Het dier wordt in beslag genomen en krijgt een veilig onderdak. (p. 68) Uit: We gingen op krokodillenjacht: mee met de dierenambulance / geschreven door Bibi Dumon Tak.

  x
 • Plaatje Welkom in Smartpark
  Welkom in Smartpark

  Tip van Mirjam
  "De spannende muziek start weer op en meteen komen ook de harnassen weer in actie. En hoe! Ze bewegen nog sneller dan eerst. Het ziet er zo spectaculair uit dat Hailey het niet kan laten om er een filmpje van te maken." (p. 27) Uit: Welkom in smartpark / geschreven door Mirjam Mous.

  x
 • Plaatje Wereld Voetbal Atlas
  Wereld Voetbal Atlas

  Tip van Louk
  "Hoe dan ook, elke voetballer ter wereld wil spelen bij Manchester United, Bayern Munchen en Real Madrid." (p. 9 ) Uit: Wereld Voetbal Atlas / geschreven door Gerard van Gemert.

  x
 • Plaatje Wereldsteden
  Wereldsteden

  Tip van Tijn
  "Londen: De hoofdstad van Engeland is bekend om zijn slingerende straten en grote rode bussen - spring aan boord om te zien wat er allemaal gebeurt in deze bruisende stad." (p. 8) Uit: Wereldsteden: een atlas met 30 stadsplattegronden / geschreven door Georgia Cherry.

  x
 • Plaatje Wie achter deze deur verdwaalt
  Wie achter deze deur verdwaalt

  Tip van Emma
  "Ik ben 90 en jij pas 62. Schrijven kan ik niet meer, maar verzinnen kan ik nog heel goed." (p. 120) Uit: Wie achter deze deur verdwaalt / geschreven door Rindert Kromhout & Tonke Dragt.

  x
 • Plaatje Wie is er bang voor de voetbalzombies?
  Wie is er bang voor de voetbalzombies?

  Tip van Daan
  "Een zombie groeit in vuil dat broeit maar lost op in schuim en sop" (p. 128) Uit: Wie is er bang voor de voetbalzombies? / geschreven door Simon van der Geest.

  x
 • Plaatje Wie kun je vertrouwen?
  Wie kun je vertrouwen?

  Tip van Pieter
  "Het was maar een droom. Maar de laatste keer dat ze in een droom met Jhi had gepraat, had de panda haar wakker gemaakt omdat ze in de regen aan het slaapwandelen was op Schemerslot. Wat betekende deze droom dan? Stond er iets heel ergs te gebeuren? Wat probeerde Jhi haar te vertellen?" (p. 111-112)...

  x
 • Plaatje William Wenton en de luridiumdief
  William Wenton en de luridiumdief

  Tip van Tijn
  "Op het moment dat de meter het nulpunt raakte werd het plotseling doodstil in het grote vat. Ze hielden hun adem in en wachten. 'Er gebeurt niets,' zei Iscia opgelucht. Plotseling splitste het vat in tweeën. Grijze vorstnevels stroomden naar buiten." (p. 213) Uit: William Wenton en de luridiumdief...

  x
 • Plaatje William Wenton en de Orbulatoragent
  William Wenton en de Orbulatoragent

  Tip van Jasmijn
  "Hij voelde Abraham Talleys droge knokige handen weer om zijn nek. Hij had geprobeerd om het Luridium in Williams lichaam te pakken te krijgen. Was dat nu ook wat hij wilde? Maar hoe kon hij hier zijn? Hij was toch door het Cryptoportaal gegaan. Was hij naar de bodem van het Marianentrog geteleporteerd?"...

  x
 • Plaatje Willy Boem
  Willy Boem

  Tip van Tibbe
  "Hij voelde dat hij eigenlijk dood had moeten zijn, maar dat zijn leven gered was door zijn hemd met gouden munten. Het hemd dat hij van zijn ouders niet uit mocht trekken en dat hij dus deze hele reis al droeg." (p. 80) Uit: Willy Boem / geschreven door David Vlietstra.

  x
 • Plaatje Winterhuis Hotel
  Winterhuis Hotel

  Tip van Valerie
  "Regels uit het cryptische gedicht van Granger maalden door haar hoofd: Wie heeft het boek nu in de hand? Duivel of engel? Kies je kant! Gracella loerde naar haar. "Je tijd is om."" (p. 291) Uit: Winterhuis Hotel / geschreven door Ben Guterson.

  x
 • Plaatje Woensdag
  Woensdag

  Tip van Livia
  "'Ha-ha-ha...' stamelt hij. 'Ben je me nou aan het uitlachen?! Maarten schudt zijn hoofd en wijst naar de oceaan. Ik volg zijn trillende vinger. En dan zie ik het ook. Het snijdt dwars door het water. Recht op ons af." (p. 16) Uit: Woensdag / geschreven door Eva Amores en Matt Cosgrove.

  x
 • Plaatje Wolken boven Waterdorp
  Wolken boven Waterdorp

  Tip van Emmeke
  "Hij heeft een bootje gevouwen. Hij staat op, loopt naar de oever en zet het bootje in het kanaal. Het drijft met de stroming mee. Ik weet waar het naar toe vaart. Ik sluit mijn ogen en laat me langzaam meedrijven naar ons verdronken dorp." (p. 101/102) Uit: Wolken boven Waterdorp / geschreven door Hilde...

  x
 • Plaatje Wolksters Reis
  Wolksters Reis

  Tip van Jasmijn
  "Vaarwel, Vogelvlucht, Doornkit, Spikkelkit. Ooit zal ik jullie weer vinden, dat beloof ik." (p. 129) Uit: Wolksters Reis / geschreven door Erin Hunter.

  x
 • Plaatje Wombat & Vos - avonturen in de stad
  Wombat & Vos - avonturen in de stad

  Tip van Dieuwertje
  "'Nee!' zei Vos. ' Ik kwam hier om een doelpunt te maken en ik ga niet weg voordat ik dat gedaan heb." (p. 79) Uit: Wombat & Vos - avonturen in de stad / geschreven door Terry Denton.

  x
 • Plaatje Wraak - De loserlijst
  Wraak - De loserlijst

  Tip van Friso
  "Ik probeerde me in Storm te verplaatsen. Stel dat ik iemand mijn geheime hobby had laten zien en hij me had aangespoord om die met de rest van de wereld te delen? Hoe zou het voelen als later bleek dat hij me voor de gek had gehouden? 'Hij zal heel erg gekwetst zijn,' ging ik verder. Alleen bij de gedachte...

  x
 • Plaatje Ze gaan er met je neus vandoor
  Ze gaan er met je neus vandoor

  Tip van TibbeG
  "Wees maar tevreden met hoe het moet zijn." (p. 79) Uit: Ze gaan er met je neus vandoor / geschreven door Ted van Lieshout.

  x
 • Plaatje Zie me dan!
  Zie me dan!

  Tip van Elsa
  "Mijn moeders hakken slepen en tikken. Ze danst! Mijn mond valt open. Vingergeknip. Voetengestamp. Mijn vader danst met haar mee! Alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Alsof ik helemaal niet ben verdwenen!" (p. 60) Uit: Zie me dan, geschreven door Inge Bergh.

  x
 • Plaatje Zomerliefde
  Zomerliefde

  Tip van Imke
  "Elke keer als ik Timo zie, voel ik vlinders in mijn buik." (p. 155) Uit: Zomerliefde, geschreven door Jette Schröder .

  x
 • Plaatje Zootje ongeregeld
  Zootje ongeregeld

  Tip van Nora
  "Een plan geeft kracht als je niets meer verwacht." (p. 113) Uit: Zootje ongeregeld / geschreven door Iris Boter.

  x
 • Plaatje ´t Verrukkelijke kinderbakboek
  ´t Verrukkelijke kinderbakboek

  Tip van Pleuni
  "De recepten in dit boek zijn zo bedacht dat je bijna alles zelf kunt doen. (p. 8 ) Uit: ´t Verrukkelijke kinderbakboek / geschreven door Rutger van den Broek en Mark Haayema.

  x